Moje Khie vise nema :(

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
leanaa

#1 Moje Khie vise nema :(

Post by leanaa »

Ne mogu da vjerujem,sve se odigralo tako brzo.Imala je samo 10 mjeseci.Osjecam se krivom i ne znam kako sebi da oprostim sto sam je pustila sa lanca da se igra sa dr. cukicom.Uvijek je bila zivahna i u svom tom uzbudjenju izletila je na ulicu gdje je udarilo auto.Bilo je vec kasno i veterinarske stanice nisu radile,kada sam joj prisla ujela me je ali joj oprasam jer je u svom strahu i boli to uradila.Jedva sam nekako kontaktirala privatnog veterinara,koji joj je dao infuziju i rekao da sacekamo do sutra posto je morala na snimanje rendgenom,a on ima samo na veterinarskom fakultetu.Vratili smo se kuci i ona je nakon 5 min. umrla,vjerovatno od unutrasnjeg krvarenja.Kako da ja sada nastavim dalje sa ovim osjecajem krivice,stalno mi se vrte slike u glavi,cas od nesrece,cas od onih sretnih dana kada smo se bezbrizno igrale i ne mogu da vjerujem da tih igri vise nece biti.Svi mi govore kako je to bila sudbina ali ja to ne mogu da prihvatim,da prihvatim to sto nisam uspjela da sprjecim najgore.
Toliko me boli i osjecam se tako prazno.
Khia nikad te necu zaboraviti,oprosti mi molim te. :( :(
teAMICA

#2 Re: Moje Khie vise nema :(

Post by teAMICA »

:( šta god da ti napišem neće ti biti lakše...
žao mi je
Phia

#3 Re: Moje Khie vise nema :(

Post by Phia »

Nažalost jedino što možeš je da naučiš živjeti sa tim osjećajem i da ga prihvatiš..jer ne možeš vratiti vrijeme unazad..ja sebi isto neke stvari nikada neću oprostiti..to su demoni s kojima moramo živjeti..
b_stulic

#4 Re: Moje Khie vise nema :(

Post by b_stulic »

To je realnost... kad tad ljubimac napusti svog gospodara. Nauci s tim zivjeti i bice ti lakse
jaca78

#5 Re: Moje Khie vise nema :(

Post by jaca78 »

leanaa wrote:Ne mogu da vjerujem,sve se odigralo tako brzo.Imala je samo 10 mjeseci.Osjecam se krivom i ne znam kako sebi da oprostim sto sam je pustila sa lanca da se igra sa dr. cukicom.Uvijek je bila zivahna i u svom tom uzbudjenju izletila je na ulicu gdje je udarilo auto.Bilo je vec kasno i veterinarske stanice nisu radile,kada sam joj prisla ujela me je ali joj oprasam jer je u svom strahu i boli to uradila.Jedva sam nekako kontaktirala privatnog veterinara,koji joj je dao infuziju i rekao da sacekamo do sutra posto je morala na snimanje rendgenom,a on ima samo na veterinarskom fakultetu.Vratili smo se kuci i ona je nakon 5 min. umrla,vjerovatno od unutrasnjeg krvarenja.Kako da ja sada nastavim dalje sa ovim osjecajem krivice,stalno mi se vrte slike u glavi,cas od nesrece,cas od onih sretnih dana kada smo se bezbrizno igrale i ne mogu da vjerujem da tih igri vise nece biti.Svi mi govore kako je to bila sudbina ali ja to ne mogu da prihvatim,da prihvatim to sto nisam uspjela da sprjecim najgore.

Žao mi je :(
downtoearth

#6 Re: Moje Khie vise nema :(

Post by downtoearth »

Suosjećam sa tobom. Izgubila si ljubimca i druga. Ali nemoj sebi još nametati osjećaj krivice. Moj savjet: uzmi si odmah drugog psića ai ima ih dosta i na ovom forumu i briga za njega ili nju bit će ti najboljim lijekom
dulcinella

#7 Re: Moje Khie vise nema :(

Post by dulcinella »

Zao mi je... :( Podrzavam prijedlog "downtoearth", mislim da je to najbolji lijek u ovom trenutku.
amelino

#8 Re: Moje Khie vise nema :(

Post by amelino »

Zao mi je :( :(

Ali novi cukica ce ti vratiti osmjeh na lice a cijeli zivot ce ti ostat samo lijepe uspomene na tvoju Khiu !!!

Za Khiu:

''Ovaj deo Raja, zove se Dugin Most.

Kada umre zivotinja, nekome posebno draga, odlazi na Dugin Most.Tamo su brda i doline da se svi nasi voljeni prijatelji mogu igrati i trcati zajedno.Tamo je obilje hrane, vode i sunca, toplo im je i prijatno.One zivotinje koje su bile stare i bolesne, ponovo su zdrave i zivahne.One koje su bile povredjene i osakacene su isceljene i zdrave ponovo.Tamo su bas onakve kakvih ih se secamo u nasim snovima o danima i vremenima koji su prosli...

Srecne su i zadovoljne, ali ima jedna sitnica: Svakoj nedostaje neko njima poseban, neko ko je morao ostati iza.

Zajedno se igraju, zajedno trce, ali dodje dan kada jedna od njih iznenada zastane i pogleda u daljinu. Nepomicne su njene sjajne oci. Nestrpljivo podrhtava njeno telo. Iznenada, u trku, napusta ostale, leti preko zelene trave i njene noge nose je sve brze i brze. To si ti bio ugledan, i kada se ti i tvoj voljeni prijatelj konacno srecete ne mozete da se odvojite od radosti sto ste ponovo zajedno, i sto se nikada vise necete rastati. Kisa radosnih poljubaca na tvome licu, tvoje ruke ponovo miluju poznatu glavu, jos jednom gledas u odane oci prijatelja toliko vremena odsutnog iz tvog zivota, ali nikada iz tvoga srca....i prelazite Dugin Most zajedno...''
hana_montana

#9 Re: Moje Khie vise nema :(

Post by hana_montana »

leanaa wrote:Ne mogu da vjerujem,sve se odigralo tako brzo.Imala je samo 10 mjeseci.Osjecam se krivom i ne znam kako sebi da oprostim sto sam je pustila sa lanca da se igra sa dr. cukicom.Uvijek je bila zivahna i u svom tom uzbudjenju izletila je na ulicu gdje je udarilo auto.Bilo je vec kasno i veterinarske stanice nisu radile,kada sam joj prisla ujela me je ali joj oprasam jer je u svom strahu i boli to uradila.Jedva sam nekako kontaktirala privatnog veterinara,koji joj je dao infuziju i rekao da sacekamo do sutra posto je morala na snimanje rendgenom,a on ima samo na veterinarskom fakultetu.Vratili smo se kuci i ona je nakon 5 min. umrla,vjerovatno od unutrasnjeg krvarenja.Kako da ja sada nastavim dalje sa ovim osjecajem krivice,stalno mi se vrte slike u glavi,cas od nesrece,cas od onih sretnih dana kada smo se bezbrizno igrale i ne mogu da vjerujem da tih igri vise nece biti.Svi mi govore kako je to bila sudbina ali ja to ne mogu da prihvatim,da prihvatim to sto nisam uspjela da sprjecim najgore.
:( :( :(
leanaa

#10 Re: Moje Khie vise nema :(

Post by leanaa »

hvala vam svima na podrsci..
razmisljala sam o udomljavanju,najvjerovatnije da cu to i uciniti.
hana_montana

#11 Re: Moje Khie vise nema :(

Post by hana_montana »

leanaa wrote:hvala vam svima na podrsci..
imas divnih malih maca ovdje na forumu,nece ti zamjeniti Khiu ali ce tebi sigurno biti lakse :)
leanaa

#12 Re: Moje Khie vise nema :(

Post by leanaa »

hana_montana wrote:
leanaa wrote:hvala vam svima na podrsci..
imas divnih malih maca ovdje na forumu,nece ti zamjeniti Khiu ali ce tebi sigurno biti lakse :)

ja volim i mace i pse ali moji roditelji nisu odusevljeni macama nazalost :(..ja kada bih mogla udomila bi ih sve..
dalmatinka

#13 Re: Moje Khie vise nema :(

Post by dalmatinka »

Žao mi je, točno znam kako se osjećaš, jer sam na isti način ja izgubila plavu perzijsku mačku prije mnogo godina. Plakala sam neprekidno tjedan dana. Ono što me je držalo te dane su bila njena tri mala mačića koje sam morala othraniti na špricu jer su bili premaleni.
Pusti da vrijeme učini svoje, udomi nekog psića ali ne odmah, vjerojatno ćeš jadnička uspoređivati s Khieom na njegovu štetu. :(
leanaa

#14 Re: Moje Khie vise nema :(

Post by leanaa »

dalmatinka wrote:Žao mi je, točno znam kako se osjećaš, jer sam na isti način ja izgubila plavu perzijsku mačku prije mnogo godina. Plakala sam neprekidno tjedan dana. Ono što me je držalo te dane su bila njena tri mala mačića koje sam morala othraniti na špricu jer su bili premaleni.
Pusti da vrijeme učini svoje, udomi nekog psića ali ne odmah, vjerojatno ćeš jadnička uspoređivati s Khieom na njegovu štetu. :(

i da hocu ne mogu odmah,srce mi se cijepa..pustit cu malo da prodje pa onda..
Op3r4t0r

#15 Re: Moje Khie vise nema :(

Post by Op3r4t0r »

Trebala si bolje paziti na nju, to ti je skola za sljedeci put, al jbga jedan zivot imas na savjesti makar to bio i zivotinjski, zato sljedeci put nepustaj gdje nije potpuno sigurno
lolipop69

#16 Re: Moje Khie vise nema :(

Post by lolipop69 »

Op3r4t0r wrote:[quote
Trebala si bolje paziti na nju, to ti je skola za sljedeci put, al jbga jedan zivot imas na savjesti makar to bio i zivotinjski, zato sljedeci put nepustaj gdje nije potpuno sigurno

ne mogu vjerovat da si joj upravo to napisao :S kako mozes??? bas si joj pomogao,kao da joj nije dovoljno tesko??cuj nosice zivot na savjesti..ponekad cak i ako grcevito na nekog pokusavamo pazit i brinemo se,desi se nesto ruzno..uopce djevojka nije kriva,desilo se
Op3r4t0r

#17 Re: Moje Khie vise nema :(

Post by Op3r4t0r »

lolipop69 wrote:

ne mogu vjerovat da si joj upravo to napisao :S kako mozes??? bas si joj pomogao,kao da joj nije dovoljno tesko??cuj nosice zivot na savjesti..ponekad cak i ako grcevito na nekog pokusavamo pazit i brinemo se,desi se nesto ruzno..uopce djevojka nije kriva,desilo se
Istina je nekad gorka i boli, da ce je nositi na savjesti je sama napisala, ja sam se samo slozio s tim, i savjetovao da sljedeci put malo bolje pazi.

Zao mi je sto joj se to desilo, ali mi je zalije Khie koje vise nema
neraida

#18 Re: Moje Khie vise nema :(

Post by neraida »

Op3r4t0r wrote:
lolipop69 wrote:

Istina je nekad gorka i boli, da ce je nositi na savjesti je sama napisala, ja sam se samo slozio s tim, i savjetovao da sljedeci put malo bolje pazi.

Zao mi je sto joj se to desilo, ali mi je zalije Khie koje vise nema
Meni je zao sto Khie nema vise.Nazalost mi nemozemo sprijeciti sto je sudjeno,imaj utjehu da je tih 10 mjeseci imala sretan zivot.
Ja sam izgubila macu koja je imala 10 mj.znam osjecaj krivice,ali i da samu sebe ugusim suzama moju malu macu Medenu nikada necu vratiti,ostaju mi samo lijepe uspomene utjeha da je imala lijep zivot tih 10 mjeseci.
Sada imam 4 mace one su mi velika utjeha i svaka od njih je veliki dio mene.
miroslav76

#19 Re: Moje Khie vise nema :(

Post by miroslav76 »

Znam koliko ti je tesko i koliko to boli...Vrijeme ce uciniti svoje...Spasi nekog PSICA sa ulice za oprost dusi tvoje Khie...Nisi ti kriva nista- TO SE ZOVE SUDBINA!!! Ja u to vjerujem. I zivotinje kao i ljudi IMAJU SVOJE SUDNJE PUTEVE.....Ljubim te!.
leanaa

#20 Re: Moje Khie vise nema :(

Post by leanaa »

miroslav76 wrote:Znam koliko ti je tesko i koliko to boli...Vrijeme ce uciniti svoje...Spasi nekog PSICA sa ulice za oprost dusi tvoje Khie...Nisi ti kriva nista- TO SE ZOVE SUDBINA!!! Ja u to vjerujem. I zivotinje kao i ljudi IMAJU SVOJE SUDNJE PUTEVE.....Ljubim te!.

hvala puno na podrsci :*
Skyfox

#21 Re: Moje Khie vise nema :(

Post by Skyfox »

Ja sam u ratu imao macku od nekih 10mjeseci koja se ponasala kao psic nije se odvajala od mene i svugdje me pratila u stopu cak i vani na ulici, setala samnom po parku ko mali cuko. Ja se bio vezao za nju, moji je prihvatili... Jednu vece je cuke rastrgale nasao je ujutro pred vratima, i to bas ja... grozno. Nisam si mogao oprostiti dugo sto sam je pustio van preko noci, inace je izlazila samo ponekad. Mislio sam da vise nikad necu imati ljubimca al eto...
Post Reply