Mojca Rataj 19. u slalomu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
samvan
#1 Mojca Rataj 19. u slalomu
mojca Rataj osvojila je 19. mjesto u slalomu na Sp u italiji.Pa eto nije lose,mozda i mi postajemo skijaski naod? 
-
Jeff
#2 Re: Mojca Rataj 19. u slalomu
Je li Mojci tata Bosanac i da li je ona uzela mamino prezime?samvan wrote:mojca Rataj osvojila je 19. mjesto u slalomu na Sp u italiji.Pa eto nije lose,mozda i mi postajemo skijaski naod?
-
samvan
Evo ovako,Mojca je rodjena Slovenka, koja je uzela Bh drzavljanstvo,jer nije bila dovoljno dobra za Slovence, a posto joj je zelja nastupiti na Olimpijadi i Sp odlucila se za ovakav korak.A na kraju trke je bila 31 takmicarka plasirana,ipak to nije los rezultat!Kao zanimljivost da kazem da je rodjena Sarajka Jelena Lolovic koja nastupa za nase istocne susjede bila nakon prve voznje slabija nego Mojca,a u drugu voznju nije zavrsila.A prvu voznju nije zavrsila jos jedna predstavnica BIh,Maja,kojoj se na zalost ne sjecam prezimena.
-
Harrys
samvan,kad vec izvjestavas o rezultatima trke slaloma na svjetskom prvenstvu u Italiji,mogao si da napises i da je druga BiH takmicarka Zana Novakovic osvojila 29 mjesto, i red je da se napomene,da je zlatnu medalju osvojila Hrvatska predstavnica , Janica Kostelic(treca zlatna,poslije spusta i kombinacije).samvan wrote:Evo ovako,Mojca je rodjena Slovenka, koja je uzela Bh drzavljanstvo,jer nije bila dovoljno dobra za Slovence, a posto joj je zelja nastupiti na Olimpijadi i Sp odlucila se za ovakav korak.A na kraju trke je bila 31 takmicarka plasirana,ipak to nije los rezultat!Kao zanimljivost da kazem da je rodjena Sarajka Jelena Lolovic koja nastupa za nase istocne susjede bila nakon prve voznje slabija nego Mojca,a u drugu voznju nije zavrsila.A prvu voznju nije zavrsila jos jedna predstavnica BIh,Maja,kojoj se na zalost ne sjecam prezimena.
-
Tornjak
Svjetsko prventstvo: Janica Kostelic trece zlato, Mojca Rataj 19.
SANTA CATERINA-Rezultat zenskog slaloma:
1. Janica Kostelic HRV 1:47,98
2. Tanja Poutiani FIN 1:48,16
3. Sarka Zahrobska CZE 1:48,65
...
19. Mojca Rataj BIH 1:52,72
...
28. Zana Novakovic BIH 2:08,04
Bosanskohercegovacka skijasica Mojca Rataj osvojila je 19. mjesto u slalomu na svjetskom prventstvu u Italijanskom Bormiju.
Dvadesetogodisnja Slovenka sa bh. pasosem, ovim plasmanom napravila je najveci uspjeh bh. skijanja.
Rataj je sa visokim startnim brojem - 48 u prvoj voznji postigla 30. vrijeme, sto joj je omogucilo da u drugij starta kao prva. Dobrom voznjom na zahtjevnoj stazi na kojoj utrku nije zavrsila cak 31 takmicarka, ona je postigla 18. vrijeme i na kraju dosla do 19. pozicije sa ukupmin zaostatkom 4,76 sekundi iza pobjednice Janice Kostelic, koja je svojom trecom zlatnom medaljom najuspijesnija ucesnica SP.
Srebrena medalja pripala je vodecoj nakon prve voznje Finkinji Tanji Poutiainen sa zaostatkom 18 stotinki, dok se za najvece iznenadenje utrke pobrinula Cehinja Sark Zahrobska, koja je sa zaostatkom 67 stotinki bila treca.
Ostale dvije bh. predstavnice Zana Novakovic osvojila je 28. mjesto, dok je Maja Klepic odustala u prvoj voznji.

Odlicno
SANTA CATERINA-Rezultat zenskog slaloma:
1. Janica Kostelic HRV 1:47,98
2. Tanja Poutiani FIN 1:48,16
3. Sarka Zahrobska CZE 1:48,65
...
19. Mojca Rataj BIH 1:52,72
...
28. Zana Novakovic BIH 2:08,04
Bosanskohercegovacka skijasica Mojca Rataj osvojila je 19. mjesto u slalomu na svjetskom prventstvu u Italijanskom Bormiju.
Dvadesetogodisnja Slovenka sa bh. pasosem, ovim plasmanom napravila je najveci uspjeh bh. skijanja.
Rataj je sa visokim startnim brojem - 48 u prvoj voznji postigla 30. vrijeme, sto joj je omogucilo da u drugij starta kao prva. Dobrom voznjom na zahtjevnoj stazi na kojoj utrku nije zavrsila cak 31 takmicarka, ona je postigla 18. vrijeme i na kraju dosla do 19. pozicije sa ukupmin zaostatkom 4,76 sekundi iza pobjednice Janice Kostelic, koja je svojom trecom zlatnom medaljom najuspijesnija ucesnica SP.
Srebrena medalja pripala je vodecoj nakon prve voznje Finkinji Tanji Poutiainen sa zaostatkom 18 stotinki, dok se za najvece iznenadenje utrke pobrinula Cehinja Sark Zahrobska, koja je sa zaostatkom 67 stotinki bila treca.
Ostale dvije bh. predstavnice Zana Novakovic osvojila je 28. mjesto, dok je Maja Klepic odustala u prvoj voznji.

Odlicno
-
Vozdra_123
svaka cast i mojci i zani...
vecina ljudi bi se upiskili u gace kad bi vidjeli ski staze na kojim se voze SP...
vecina ljudi bi se upiskili u gace kad bi vidjeli ski staze na kojim se voze SP...
-
ero_sa_onog_svijeta
samo napomenuti, da su tri hrvatice bile među prvih 10!
Jebote!!!! A janica............janica je..............janica je...............FENOMEN¨!!
Gledao sam jučer skijanje,mojca bila 30 u prvoj vožnji,a kasnije ne znam koja završi. mislim (19)
pozdrav
Jebote!!!! A janica............janica je..............janica je...............FENOMEN¨!!
Gledao sam jučer skijanje,mojca bila 30 u prvoj vožnji,a kasnije ne znam koja završi. mislim (19)
pozdrav
-
ero_sa_onog_svijeta
ma iskreno ružna je!
Al zato vrijedi ko svi sportisti iz BiH zajedno, pomnoženo sa 10
Al zato vrijedi ko svi sportisti iz BiH zajedno, pomnoženo sa 10