Moja realnost...

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
aminchev2

#1 Moja realnost...

Post by aminchev2 »

cao narode
dok sam bila u SA imala sam priliku pogledati ovu emisiju.
radi se o ljudima koji nemaju bas nista, i kojima voditelji ove emisije, uz pomoc donacija, pokusavaju pokazati malo bolji zivot.

htjela sam pitati da li iko zna kako bih ja mogla dati donaciju za taj Show.
Zainteresovana sam da saljem za fond koji uz pomoc Sarajevske Pivnice donosi 7 familija namjernice i po 100km mjesecno za izdrzavljanje.

hvala unaprijed.
Lace

Post by Lace »

pa kontaktiraj TV kucu na kojoj se emitovala ta emisija
aminchev2

Post by aminchev2 »

Lace wrote:pa kontaktiraj TV kucu na kojoj se emitovala ta emisija
ne sjecam se koja je bila TV kuca....
aminchev2

Post by aminchev2 »

bosmen wrote:Zove se Nasa Relnost a ne Moja realnost.Urednik je Drita Haziraj i emislija se emituje na dosta lokalnih TV stanica.Radi se o Fondaciji Nasa Realnost koja s vremena na vrijeme snimi emisiju preko koje se moze i marketinski oglasiti i na taj nacin pomazu,osim sto prikupljaju donacije od ljudi.Super emisija i super ideja.

Evo jedan primjer:

Siromaštvu je došao kraj

Za Sifeta Kulovića i sedmero djece iz udaljenog Buka, nakon života u siromaštvu, došli su bolji dani. U subotu je ova porodica uselila u novu kuću, sagrađenu na Lendićima, dva kilometra od Gračanice. Njihovoj radosti nije bilo kraja.
Sifetu je prije dvije godine, nakon poroda, umrla supruga Osmana. Trebalo se boriti sa sedmero djece, bolje rečeno sa šestero male djece, jer se najstarija kćerka udala. Kulovići su živjeli u trošnoj i ruševnoj kući, bez vode i osnovnih uvjeta za život.
U akciju se uključila Drita Haziraj i Fondacija "Naša realnost" koja je za gradnju kuće, nabavku namještaja i pokućstva i kupovinu dunuma zemlje prikupila 109 hiljada dolara. Drugi dunum zemlje kupile su džematlije iz Sarajeva, a akciju je vodio Enes Hašimbegović. Neimari firme "Polet" iz Srebrenice besplatno su sazidali kuću.

Image
Kulovići sa Dritom Haziraj: Konačno imaju krov nad glavom
moja
nasa
ista stvar

hvala puno!
Post Reply