Moja poruka ministru-glumcu.... Hadžihafizbegoviću....

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Upravo tako... manji gradovi, šeheri, kasabe, mjesta.. il kako god da ih nazovemo danas propadaju, nešto nalik na situaciju između svjetskih ratova.. mada sa malom razlikom jer pojedina rodna mjesta političara napreduju.. kao i pojedina mjesta koja su potpuno privatizirana.
no generalno u tim mjestima nema više ni domova kulture, ponude neke i sadržaja za mlade.. suvišno i spominjati... mada to je finalizacija kompletnog plana... raseljavanja naših ljudi. Bar ja tako mislim jer stalno sam van Sarajeva, što nekad shvatam kao prednost a nekad kao manu... jer drago mi je što nisam poklekao pod pritiskom sarajevske vještačke šminke..., a sa druge strane nekad me glava zaboli od socijale i slika koje vidim oko sebe... jer definitivno je jasno da Sarajevo nije slika i prilika države čiji je glavni grad..

No definitivno je jasno da svi mladi i obrazovani sa idejama i inicijativama uglavnom napuštaju male sredine, naravno postoje usamljeni primjeri suprotnog...
No svemu je kriva politika koja stvorila je nakaradan okvir za razvoj i afirmaciju mladih starih ... odnosno nakaradan i pogrešan okvir za razvoj "građana" kojih sve u svemu nema na mapi... postoje predstavnici naroda.. koji vukuči na neku kao svoju stranu svjesno il ne rade na štetu sebi, djeci svojoj, selu il gradu svome... i naravno na štetu sviju nas....
bpsang

Post by bpsang »

uvijek dobrom gostu svaka cast i potpisujem sve sto je napisano

pss:staje sa :D El_Mariachi :D da nije stomak pokvario :D
uvjek dobar gost

Gestikulacija rukama... izražavanje tijelom.... mlataranje rukama...

Gledah sinoć Piramidu onu na BHT1 kad tamo glumac, pjevač, roker, šatirani Ministar... stoji i grana rukama...
Pratio sam nekih petnaestak minuta emisiju i nisam mogao da vjerujem da gospodina ministra nisu obučavali kako se nastupa u javnosti, odnosno kako se ponaša pred kamerom...

Stil oblačenja nako-vako ,mislim da onakav stil ne pripada ministru, ali ko mene ionako pita za mišljenje.. šta znam ja , Vi šta znate... ma ima li iko pojma više iočemu...
Možda i više gledao bi ja da tema nije bila oko fudbala, meni lično jedna od najbolnijih, paradigma sviju nas i ove zemlje u kojoj živimo.

Kao ON... proziva savez... a MINISTAR... između ostalog i sporta u KS-o....

Pa reci svojim pajtašima u vlasti u stranci da razmontiraju tu po fudbal zločinačku tvorevinu.... da uklone te ubice sporta, fudbala, navijača, igrača, stadiona....jer oni su ih i doveli na te pozicije, toliko bi morali znati uvaženi ministre.

Morah promijeniti kanal, ali ostao mi je ružan ukus u ustima nakon tih par minuta... jer ni neki mahalac mu ravan nije.... a čovjek je ministar...
Hantraga

Post by Hantraga »

A cega je doticni ministar?

Ja ga nevidje na listi ministarstava Vlade Federacije....

Nemoj samo reci da je kantonalni ministar...... :lol:
uvjek dobar gost

http://www.ks.gov.ba/vlada.htm

Kantonalni ministrić..... :x
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Jessie B wrote:
plemeniti pjevači...dugo smo ostali, majke mi, na ovom pitanju...
i meni je to "paralo" usi. A sto se tice kantonalnog ministra, to je u rangu nekadasnjeg gradskog sekretara za kulturu
šega

Post by šega »

lalemali wrote:I od mene mali doprinos ovoj temi. Poslano kantonalnoj vladi, ali nije prosljedjeno "glumcu-ministru" jer nije bilo potpisano, joj gluposti! Da se potpisem pa da me zivkaju i gnjave! To uostalom uopce nije nuzno ni bitno. Bitno je da zna sta neki od nas misle o njemu.

Kao gradjanin grada Sarajeva dižem svoj glas protiv imenovanja glumca Emira Hadžihaf... za ministra za kulturu (i sport). Zgrožen sam činjenicom da je ovaj stranac u našem gradu i po mnogo čemu loš lik zauzeo tako važnu poziciju. Pitao bih vas sljedeće: ZAŠTO ZA OVU I DRUGE SLIČNE FUNKCIJE U SARAJEVSKOM KANTONU NIJE IZABRAN NEKO KO JE IZ SARAJEVA? I NEKO KO SE U KULTURU RAZUMIJE? I NEKO KO JE U KRAJNJOJ LINIJI KULTURAN?
Mislim, ima funkcija i u tuzlanskom kantonu koje bi ovaj čovjek možda mogao obavljati. Apsurd je da on to radi u Sarajevu. Ili, možda bi mogao obavljati neku dužnost na federalnoj razini (mada to nikad ne bih preporučio) jer na federalnoj razini funkciju može obavljati čovjek iz bilo kojeg dijela BiH!! Bilo bi uredu da funkcije u vladi KS, a posebice one koje se tiču kulture SARAJEVA obavljaju ljudi iz ovog grada. Logično bi bilo.

Mislim, ovaj čovjek ne samo da je loš glumac, već je apsolutno nesposoban da vodi ovakav jedan resor. K tomu je jako nekulturan. To je pokazao u svojim javnim nastupima.

Nadam se da ćete svi ovo pročitati, a posebice gorespomenuti. Emire, zamolio bih te da se hitno povučeš sa ove funkcije. I štaviše, da odeš iz ovog grada, da se vratiš u svoj i da tamo pokušaš nešto napraviti. Tvoje postojanje i djelovanje ovdje vidim kao tešku sramotu i poniženje za sve nas (ima više ljudi koje znam koji se slažu sa mnom). ZAPAMTI: NISI DOBRODOŠAO! Imaj na umu da ovdje ima ljudi koji misle svojom glavom i koji jako dobro mogu ocijeniti ko je zalutao u kulturu ili u politiku, a ko ne. (Nije ovo nikakvo prijeteće pismo ili nešto slično, nedajbože! čisto imam potrebu dati ovom čovjeku na znanje šta neki od nas misle.).

I molim te, ako budes odgovarao na ovo pismo (a bolje nemoj), poštedi me svojih šupljih i na KAKADEMIJI naučenih tirada koje si toliko puta koristio u svojim kič predstavama i poštedi me papanskog načina ophođenja, ok? U principu me tvoje mišljenje uopće ne zanima, stoga... Ti i slični tebi koji su došli na onaj NESRETNI ASU ste doprinijeli poseljačivanju ovog grada.
PLEASE, PLEASE, IDITE!

Svi drugi iz vlade KS bi takodjer trebali pročitati ovo pismo. Ne znam kako ste uopće dozvolili da ovaj čovjek dodje na funkciju??!!!

Neću se potpisati. Nema potrebe. A i Emir ne zaslužuje.
Da se razumijemo, ne bi mi bio problem da se predstavim, ne bojim se ja (ovo je moj grad), ali s obzirom da sam u stanovitoj mjeri javna osoba, ne bih htio upadati u neugodne polemike, svadje, olajavanja i sl.

Toliko

Lijep pozdrav

Ps. Vlado KS, zašto ne dovršite i ne dotjerate svoj web-site. Pravo je glupo da glavni grad ima tako lošu i nedovršenu stranicu. To shvatite kao konstruktivnu kritiku :-).
I ti si javna ličnost i ovakve gluposti sipaš?.Spašavajmo se rajo brišimo...nema rata ali brišimo...kada su nam javne ličnosti ovakve.
Ovo gore napisano je toliko tendenciozno da imam utisak da si Ti bio u konkurenciji za ministra pa te Emko prešao .
Da se razumijemo nisam na strani ministra ali me ovo ...:x
femme of_Roi

Post by femme of_Roi »

Hvala Bogu pa jedan tako dobar glumac,licnost i covjek dobi tako vaznu ulogu.Svaka cast,samo naprijed! :bih: :bih:
Meraklos

Post by Meraklos »

lalemali wrote: I od mene mali doprinos ovoj temi... Zgrožen sam činjenicom da je ovaj stranac u našem gradu i po mnogo čemu loš lik zauzeo tako važnu poziciju.
Mislim, ovaj čovjek ne samo da je loš glumac, već je apsolutno nesposoban da vodi ovakav jedan resor. K tomu je jako nekulturan. To je pokazao u svojim javnim nastupima.

ZAPAMTI: NISI DOBRODOŠAO! Imaj na umu da ovdje ima ljudi koji misle svojom glavom i ...

I molim te, ako budes odgovarao na ovo pismo (a bolje nemoj) ... NESRETNI ASU ste doprinijeli poseljačivanju ovog grada.

Svi drugi iz vlade KS bi takodjer trebali pročitati ovo pismo. Ne znam kako ste uopće dozvolili da ovaj čovjek dodje na funkciju??!!!

Da se razumijemo, ne bi mi bio problem da se predstavim, ne bojim se ja (ovo je moj grad), ali s obzirom da sam u stanovitoj mjeri javna osoba, ne bih htio upadati u neugodne polemike, svadje, olajavanja i sl.

Toliko
Ovo je jedan od najglupljih postova sto sam ikad procitao za deset godina interneta. Izgleda nemoguce da iko moze biti ovoliko tup - jedino da pravi stimung tuposti pa da predoci sa kakvim praznoglavim pricama se napadaju ljudi.

Mozda je i sam Emir H. ovo napisao prikazujuci oponente kao potpune idiote.

Prvo @alemali naziva covjeka Emira H. "strancem u gradu" Sarajevu - sta je ovo divlji zapad? pa covjek ne moze obitovati tamo gdje nije rodjen. A tebe je Allah swt toliko nagradio i odao ti pocast da budes rodjen bas u Sarajevu.
lalemali wrote:Zgrožen sam činjenicom da je ovaj stranac u našem gradu i po mnogo čemu loš lik zauzeo tako važnu poziciju.
Ti me likom i analogijim podsjecas na bivseg Milosevicevog agenta Galijasevica.
lalemali wrote: Mislim, ovaj čovjek ne samo da je loš glumac...
Tvrditi da se Emir los glumac. Hm, ili imas vrlo los i ogranicen ukus ili si samo zloban i pakostan.
Vjerovatno sve zajedno.

Sad dolazi kulminacija:

Prvo autor tvrdi da bi svi trebali procitati ove nebuloze:
lalemali wrote:Svi drugi iz vlade KS bi takodjer trebali pročitati ovo pismo.
i potom...
lalemali wrote:I molim te, ako budes odgovarao na ovo pismo (a bolje nemoj) ...
da bi lik na kraju svog "pisma" napisao:
lalemali wrote:Neću se potpisati. Nema potrebe. A i Emir ne zaslužuje.
Da se razumijemo, ne bi mi bio problem da se predstavim, ne bojim se ja (ovo je moj grad), ali s obzirom da sam u stanovitoj mjeri javna osoba, ne bih htio upadati u neugodne polemike...
Pa kako da ti odgovori i pozove te na kaficu (kad se osmjeli doci u grad koji "nije" njegov) ili te pozove u svoj ministarski office - ako ces jadan bio ostati jos i anoniman.

Prava je tuga da ljudi ne saznaju ti ime, autore ovakve groteskne poruke.
topcam
Vozim: uzbrdo

Post by topcam »

Ministarstvo prostornog uređenja
Maršala Tita 9a,
Sarajevo
Tel: +387 33 473 124
663 548
Fax: +387 33 473 124
Ministar: mr. sc. Salko Obhođaš

ovom, ako nista ,pase prezime uz ministarstvo :lol:
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

#62 Re: Moja poruka ministru-glumcu.... Hadžihafizbegoviću....

Post by horns&drums »

uvjek dobar gost wrote:
Vi ste postali sušta suprotnost onoga čovjeka koji je u Sava centru rekao istinu o Basancu... o Bosni... nek Vam je na obraz sve i znajte Vi kao i svi ostali slični Vama..... .....
Nije to njegovol to ti samo svi koji "odluce" postati pametni citiraju Selimovica. Hehl, da si ga slusao na nekom predizbornom skupu, haman kao da je pretplacen na Mesu, ma pomisli covjek da mu je neki rod...
ulpinian

Post by ulpinian »

E jbg-a sad..., nama niko ne valja...
hatorio_hanzo

Post by hatorio_hanzo »

lalemali wrote:I od mene mali doprinos ovoj temi. Poslano kantonalnoj vladi, ali nije prosljedjeno "glumcu-ministru" jer nije bilo potpisano, joj gluposti! Da se potpisem pa da me zivkaju i gnjave! To uostalom uopce nije nuzno ni bitno. Bitno je da zna sta neki od nas misle o njemu.

Kao gradjanin grada Sarajeva dižem svoj glas protiv imenovanja glumca Emira Hadžihaf... za ministra za kulturu (i sport). Zgrožen sam činjenicom da je ovaj stranac u našem gradu i po mnogo čemu loš lik zauzeo tako važnu poziciju. Pitao bih vas sljedeće: ZAŠTO ZA OVU I DRUGE SLIČNE FUNKCIJE U SARAJEVSKOM KANTONU NIJE IZABRAN NEKO KO JE IZ SARAJEVA? I NEKO KO SE U KULTURU RAZUMIJE? I NEKO KO JE U KRAJNJOJ LINIJI KULTURAN?
Mislim, ima funkcija i u tuzlanskom kantonu koje bi ovaj čovjek možda mogao obavljati. Apsurd je da on to radi u Sarajevu. Ili, možda bi mogao obavljati neku dužnost na federalnoj razini (mada to nikad ne bih preporučio) jer na federalnoj razini funkciju može obavljati čovjek iz bilo kojeg dijela BiH!! Bilo bi uredu da funkcije u vladi KS, a posebice one koje se tiču kulture SARAJEVA obavljaju ljudi iz ovog grada. Logično bi bilo.

Nadam se da ćete svi ovo pročitati, a posebice gorespomenuti. Emire, zamolio bih te da se hitno povučeš sa ove funkcije. I štaviše, da odeš iz ovog grada, da se vratiš u svoj i da tamo pokušaš nešto napraviti. Tvoje postojanje i djelovanje ovdje vidim kao tešku sramotu i poniženje za sve nas (ima više ljudi koje znam koji se slažu sa mnom). ZAPAMTI: NISI DOBRODOŠAO! Imaj na umu da ovdje ima ljudi koji misle svojom glavom i koji jako dobro mogu ocijeniti ko je zalutao u kulturu ili u politiku, a ko ne. (Nije ovo nikakvo prijeteće pismo ili nešto slično, nedajbože! čisto imam potrebu dati ovom čovjeku na znanje šta neki od nas misle.).

I molim te, ako budes odgovarao na ovo pismo (a bolje nemoj), poštedi me svojih šupljih i na KAKADEMIJI naučenih tirada koje si toliko puta koristio u svojim kič predstavama i poštedi me papanskog načina ophođenja, ok? U principu me tvoje mišljenje uopće ne zanima, stoga... Ti i slični tebi koji su došli na onaj NESRETNI ASU ste doprinijeli poseljačivanju ovog grada.
PLEASE, PLEASE, IDITE!

Toliko

Lijep pozdrav

Ps. Vlado KS, zašto ne dovršite i ne dotjerate svoj web-site. Pravo je glupo da glavni grad ima tako lošu i nedovršenu stranicu. To shvatite kao konstruktivnu kritiku :-).

slazem se da je emir glupa supcina ...al kakve veze ima sto je stranac u ovom gradu ...i ja sam stranac u ovom gradu zivim u njemu vec nekoliko godina i nemam nista protiv sarajeva i sarajlija al zbog takvog nacina razmisljanja nemoj se cuditi sto ovaj grad mrzi citava bih...nema to veze sa ljubomorom

uostalom 85% sarajlija danasnjih su dosli sa strane ,,istocna bosna,sandzak itd
Last edited by hatorio_hanzo on 10/11/2007 14:17, edited 1 time in total.
Peca

Post by Peca »

Samo jedno pitanje: Kakve veze ima ministar za kulturu i sport sa obrazovanjem djece u kantonu Sarajevo???
hatorio_hanzo

Post by hatorio_hanzo »

uostalom 85% sarajlija danasnjih su dosli sa strane ,,istocna bosna,sandzak itd
uvjek dobar gost

Više od 80% ljudi koje rade po opštinama, u kantonu il u nekim javnim preduzećima nisu iz Sarajeva... nisu se tu rodili nei nisu čak ni rasli u ovom gradu, dovoljno je malo prošetati gradom, otići na okolna izletišta, na Trebević, Kobilju Glavu il Nahorevo pa da se vide posljedice tog stanja. Lično ja nemam ništa protivu ljudi koji su došli u Sarajevo ... ali trebali su svoja sela ostaviti i doći u grad bez predrasuda i bar neke navike preuzeti i malo promijeniti stil života,...

Sad o ministru-glumcu-pjevaču..... sve je on o sebi već rekao ,ja mogu reći da je on fula za ovaj naš jadni Kanton... kao što je i Mediha Alić fula za cijelu federaciju... njima je bitan samo lični interes a ni jedno ni drugo nisu nništa uradili da se procenat od 28% nepismenih smanji niti da se trend onepismenjavanja zaustavi... oni planski prave od nas masu neobrazovanih ali slijepo vijernih naroda da ne kažem građana da se neko ne uvrijedi....

Emire istina je trebao si ostati samo glumac, a onda se oprobati u pjevanju... ministarska pozicija ti ne stoji uz image.....
black

Post by black »

koja malogradjanstina..i provincijalizam..u pojedinim glavama..
uvjek dobar gost

MIsliš ministarskim il običnim ovim narodnim da ne kažem građanskim da se neko ne uvrijedi...
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Mah , svima sam replicirao i odustao...hahaha...Ipak kratko cu , ministar treba da bude samo glumac i nista vise...I pozdrav za ove "jedine" Sarajlije na forumu...
:D :-) :-) :-) :lol: :lol: :-)
obuca

Post by obuca »

DobroJutroKolumbo wrote:Mah , svima sam replicirao i odustao...hahaha...Ipak kratko cu , ministar treba da bude samo glumac i nista vise...I pozdrav za ove "jedine" Sarajlije na forumu...
:D :-) :-) :-) :lol: :lol: :-)
cocain :D pararam pampam
uvjek dobar gost

.... Svi Vi koji branite glumca.. navedite mi bar dva njegova dobra dijela otkako je ministar... pa on i Mediha su prevarili djecu za džabne knjige... i to djecu iz socijalno ugroženih porodica... da ne spominjem bilo šta drugo....
mrs. zurbrigen

Post by mrs. zurbrigen »

sta su emiru tako vazne gacice te takozvane "drolje"? :lol:

joj, taj covjek je stvarno talentiran... :D
dadio

#74 Re:

Post by dadio »

El_Mariachi wrote:de,ne jedite g**na. eto, da je Ivica Saric postao ministar, sad bi pismenost bila u enormnom porastu, hrvatska, srpska i bosanska djeca bi zagrljeni isli u skole, 98% omladine bi imalo zagarantiran posao nakon skolovanja, svi udzbenici bi bili besplatni. ah, taj Ivica Saric :x pa nisu svi ti problemi dosli sa Emirom, nego ih je doticni (kojeg ni ja ne gotivim, da se razumijemo) zatekao. ono sto sam ja cuo u razgovorima sa Hadzihafizbegovicem je da covjek,ako nista, ima jako dobrih ideja za ozivljavanje ''mrtvog'' KS, kako ga spodoba po nickom ''uvijek dobar gost'' nazva. radi svoj posao, i pusti druge da rade svoj. ostavi se tastaure,uhvati se posla...
Koliko znam Emir je ministar kulture,a ne obrazovanja....kultura nema veze sa udzbenicima!!!!
d2

#75 Re: Moja poruka ministru-glumcu.... Hadžihafizbegoviću....

Post by d2 »

dragi ministre, prestani se farbat u plavo, izgledas k'o kreten.
Post Reply