Moja poruka medijima ili čik ovo objavi !

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
uvjek dobar gost

#1 Moja poruka medijima ili čik ovo objavi !

Post by uvjek dobar gost »

Pošto se dobro zna da svi mediji prate forume i osluškuju građane šta misle, kako pričaju i rade li išta ?
Nek ovo bude njihova omiljena tema za praćenje na Sa X forumu, ukoliko imate nešto da porućite medijima ili nekome iz istih, učinite to ovdje !
ding-dong

Post by ding-dong »

Ja obavjestavam novinare Avaza da su pogrijesili kada su citirali tvoj nick jer su umjesto uvjek napisali uv'jek :D :D :D
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Mogu sebe ubrojati u onu grupu ljudi koja se trudi pratiti medije. Naravno neke emisije i novine, odnosno njihove djelove izbjegavam, razlog je jednostavan ljekar mi je zabranio. Iz onog djela što mi nije zabranio pokušavam spoznati gdje živim, odnosno u kakvom društvu živim.

Ne fakat ovo nema smisla, zar je sve u svrhu dnevne politike, zar naslovi prodaju priču ? Jel po onoj staroj narodnoj "dajte raji hljeba i igara", zar Vi gospodo nemate .... neki kodeks ili norme ponašanja ????

Što ja uopšte Vama išta poručujem, Vi gospodo nastojite prodati što više svog medijskog prostora i pri tome prigrabiti što veći dio tržišta. Pri tome ne vodite računa o ljudima, o građanima Bosne i Hercegovine, samo nekad "perući svoju savjest" provedete akciju interne pomoći il sakupite i usmjerite novac koji šalje dijaspora.
Za to Vam hvala, no ... okrenite se oko sebe, gdje Vi živite, jesu li svi novinari stanovnici jednog naselja. Pogledajte ljudima u oči, čujte njihov glas, zauzmite stav kakav je potreban u ovom trenutku. Pa zar ne vidite da nam zemlja umire, zar ne vidite da su ljudi gladni, šta treba da se desi pa da se medijska pažnja sa silokonskih ljepotica i ostalih pripadnika jet seta nasih šehera usmjeri na pravu raju. Dajte više prostora u svojim programskim i drugim šemama nekim novim ljudima, maknite negativce sa naslovnica. Usmjerite reflektore negdje drugo, ova slika koju Vi stvarate o društvu u kojem ja živim je lažna. No lako Vam se igrati u zemlji gdje ne postoji javno mnjenje, gdje je priča aktuelna sedam dana.

Naravno ima i izuzetaka, no njih ne bih specijalno izdvajao jer se mogu nabrojati na prste.

Znam ja da je teško naći i zadržati posao u ovim vremenima, ali opet i Vi znajte da postoji još reflektora , neko valjda prati Vaš rad i ocjenjuje ga, nisu to samo urednici, pa valjda ima neka viša sila. ...
Nije valjda da sam ja morao biti rođen u vremenu kad nema pravde, u vremenu koje ne zna za istinu.

"A za krivi navod ću ih lično tužiti..."
car-x

Post by car-x »

vidi ovog gosta sto se nafuro.. rezimske novine ga citirale i namah sebe smatra velicinom.. tststststst.. skromnost je fakat vrlina..
Vingo

Post by Vingo »

Moja poruka medijima je :

VRATITE NAM OZRENA KEBU!
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

..........
Fair Life

Post by Fair Life »

Vingo wrote:Moja poruka medijima je :
VRATITE NAM OZRENA KEBU!
Platis... pa ga vratis.
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

Moja poruka medijima je :

Morel malo vise golotinje?
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

.............
manijak1

Post by manijak1 »

car-x wrote:vidi ovog gosta sto se nafuro.. rezimske novine ga citirale i namah sebe smatra velicinom.. tststststst.. skromnost je fakat vrlina..
........po čemu si zaključio iz izloženog da sebe smatra veličinom ?
Što ja uopšte Vama išta poručujem, Vi gospodo nastojite prodati što više svog medijskog prostora i pri tome prigrabiti što veći dio tržišta. Pri tome ne vodite računa o ljudima, o građanima Bosne i Hercegovine, samo nekad "perući svoju savjest" provedete akciju interne pomoći il sakupite i usmjerite novac koji šalje dijaspora.
.........ako se prate redovno naši TV mediji ......može se primijeniti i na radio stanice .........jel' šta slagao ovdje ?
Za to Vam hvala, no ... okrenite se oko sebe, gdje Vi živite, jesu li svi novinari stanovnici jednog naselja. Pogledajte ljudima u oči, čujte njihov glas, zauzmite stav kakav je potreban u ovom trenutku. Pa zar ne vidite da nam zemlja umire, zar ne vidite da su ljudi gladni, šta treba da se desi pa da se medijska pažnja sa silokonskih ljepotica i ostalih pripadnika jet seta nasih šehera usmjeri na pravu raju. Dajte više prostora u svojim programskim i drugim šemama nekim novim ljudima, maknite negativce sa naslovnica. Usmjerite reflektore negdje drugo, ova slika koju Vi stvarate o društvu u kojem ja živim je lažna. No lako Vam se igrati u zemlji gdje ne postoji javno mnjenje, gdje je priča aktuelna sedam dana.
...........ovo mnogima ne bi bilo zabavno niti bi odagnalo brige i probleme svakodnevnice ........ali bi pomglo i onima od kojih bježimo kao od kuge jer nas podsjećaju da i sami sticajem okolnosti možemo postati kao i oni .........nezbrinuti i okuženi :oops: .
Dakle Care :oops: iz tebe kao da proradi neka čudna zavist :oops: što ga nafuraše :D mediji .
Post Reply