Moja draga sad je u Japanu...

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Fair Life

Post by Fair Life »

http://www.bigfoto.com/asia/japan/

... a pogledajte malo i ostalo.
passenger

Post by passenger »

Fascinantna zemlja i narod. Zemlja nevjerovatnih suprotnosti. Njihovi mozgovi rade na totalno drugoj frekvenciji od nase. Radio sam za dvije japanske firme. To ti je otprilike kao da si u vojsci. Totalna suprotnost nasem mentalitetu.
Evo jedna anegdota o japancima i bosancima (ziva istina).
Jedan japanski rukometni tim je bio gost turnira u jednom bosanskom gradicu. Dogovor je bio da se ekipe prvo nadju i da skupa odu na rucak prije utakmice. Po obicaju nasi su zakasnili. Vodja japanske ekipe je nakon sto je bilo 3.02 sati a dogovor je bio da se nadju u 3.00 rekao.
Ovih Bosanaca nema mora da im se nesto desilo. Haahaha.. I oni su otisli na trening, sami....
Fair Life

Post by Fair Life »

passenger wrote:Fascinantna zemlja i narod. Zemlja nevjerovatnih suprotnosti. Njihovi mozgovi rade na totalno drugoj frekvenciji od nase. Radio sam za dvije japanske firme. To ti je otprilike kao da si u vojsci. Totalna suprotnost nasem mentalitetu.

(...)
Kod nas vazi ona... mi imamo sve... rijeke, jezera, planine, polja, nebo, sad i piramidu... itd.

Kod njih je... "Mi nemamo nista... samo rad... zato moramo da radimo, radimo..."
passenger

Post by passenger »

bas tako..najbolji primjer ti je trenutno stanje s autima u americi. amerikanci nemaju blage veze zasto im se desava da im najvece firme moraju otpustati ljude dok japanci grade nove fabrike.
Stos je u tome sto mi u Evropi i Amerikanci smo ili lijeni i mislimo o sebi previse a druge omalovazavamo. Dok japanci vec godinama proucavaju zapad narocito USA i uce od njih i kombinuju to s onim sto oni znaju.
Najveca vrlina: skromnost.
Neces nikad vidjeti japanca da placa pice cijeloj kafani i vadi gutu para da plati racun... hahaha....ili da se hvali necim...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

Fair Life wrote:http://www.bigfoto.com/asia/japan/

... a pogledajte malo i ostalo.
:shock: :shock: :shock:

bogtemazo

sve što mogu jeste da gledam japanske filmove i da se divim njihovoj kulturi... gradovima...autima i devicama :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Japanci imaju samo 15 dana godisnjeg odmora :-) I ne znaju sta bi od toliko slobodnog vremena :D
Post Reply