+1ladyada wrote:JThomas wrote:jebo vas fejsbuk![]()
![]()
![]()
![]()
umalo ne pade sa stolice.........
Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- hadzinicasa
#51 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
- alcho
#52 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
Nisi nam rekao da li je ona lajkala njegove slike,a to je jako bitan faktor. Zatim, da li lajka tvoje slike i koji vam je status na fejzbuku? Koje pjesme stavlja na zid i da li stavlja statuse tipa "Nesretna sam, majko sto me rodi..."?
Tek nakon ovoga cemo imati pravi uvid u vasu problematiku i moci da damo konacan odgovor.

Tek nakon ovoga cemo imati pravi uvid u vasu problematiku i moci da damo konacan odgovor.
- Zelena Carapa
#53 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
Gdje ce vam dusa ljudi.. 
- Zelena Carapa
#54 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
Hajde, iako sam te vec savjetovala da bjezis iz te veze sad kad vidim da si se bas zagrijao mozda da ti dam malo konstruktivniji prijedlog.
Prvo rascisti sa sobom koliko ti je zaista stalo do nje i na sta si sve spreman da budes s njom. Zatim malo razmisli o svemu, svari, izvagaj mozes li biti s nekim ko ne gaji ista osjecanja prema tebi? Kad to sve skontas onda sjedi sa svojom dragom i razgovaraj. Mislim da nije blentava, skontala je vec da si se zatelebo i da te ima u saci. E sad, kakva je osoba i da li ce to zloupotrijebiti to ti najbolje znas. Ja da sam na tvom mjestu bih je pitala neka neizbjezna pitanja. Smireno, stalozeno - sa puno razumjevanja. Potvrdila bih joj da mi je stalo do nje i da mislim ozbiljno (nemoj misliti da ona to vec ne zna ali vise je cool ako vidi da si ti svjestan svojih osjecanja i da ih ne krijes).
Pitala bih je da li je prebolila bivseg, prije koliko su raskinuli, zasto su raskinuli, kakva je bila njihova veza, da li joj on danas nesto znaci (nemoj se iznenaditi odgovorom), zasto ste isli na ista mjesta gdje je bila s njim. Saslusaj je, ne osudjuj, kuliraj sta god da ti kaze.Reci joj opet da mislis ozbiljno ali da je za ozbiljnu vezu potrebna i ozbiljna partnerica pa je pitaj da li joj je problem prekinuti sve web kontakte sa bivsim (ako je to zavrsena prica). Da li joj je problem reci mu da je sada u vezi? Ako joj to nista nije problem i ako zaista vidis da je iskrena u svojoj namjeri opusti se i uzivaj. I polako, malo povuci rucnu. Ne trci se u brak i kupovinu stana bas tom brzinom.
A ako ti kaze da joj je stalo do njega na neki nacin i da ne bi prekidala kontakte s njim onda ucini ono sto mislis da trebas. Ono sto si produmao prije ovog razgovora
Sretno!
Prvo rascisti sa sobom koliko ti je zaista stalo do nje i na sta si sve spreman da budes s njom. Zatim malo razmisli o svemu, svari, izvagaj mozes li biti s nekim ko ne gaji ista osjecanja prema tebi? Kad to sve skontas onda sjedi sa svojom dragom i razgovaraj. Mislim da nije blentava, skontala je vec da si se zatelebo i da te ima u saci. E sad, kakva je osoba i da li ce to zloupotrijebiti to ti najbolje znas. Ja da sam na tvom mjestu bih je pitala neka neizbjezna pitanja. Smireno, stalozeno - sa puno razumjevanja. Potvrdila bih joj da mi je stalo do nje i da mislim ozbiljno (nemoj misliti da ona to vec ne zna ali vise je cool ako vidi da si ti svjestan svojih osjecanja i da ih ne krijes).
Pitala bih je da li je prebolila bivseg, prije koliko su raskinuli, zasto su raskinuli, kakva je bila njihova veza, da li joj on danas nesto znaci (nemoj se iznenaditi odgovorom), zasto ste isli na ista mjesta gdje je bila s njim. Saslusaj je, ne osudjuj, kuliraj sta god da ti kaze.Reci joj opet da mislis ozbiljno ali da je za ozbiljnu vezu potrebna i ozbiljna partnerica pa je pitaj da li joj je problem prekinuti sve web kontakte sa bivsim (ako je to zavrsena prica). Da li joj je problem reci mu da je sada u vezi? Ako joj to nista nije problem i ako zaista vidis da je iskrena u svojoj namjeri opusti se i uzivaj. I polako, malo povuci rucnu. Ne trci se u brak i kupovinu stana bas tom brzinom.
A ako ti kaze da joj je stalo do njega na neki nacin i da ne bi prekidala kontakte s njim onda ucini ono sto mislis da trebas. Ono sto si produmao prije ovog razgovora
Sretno!
-
oridjidji
#55 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
kick her ass!
ma ne vrijediti se boriti sa njenim osiječajima. bolje ti njoj daj korpu dok ona nije tebi nju dala...
ma ne vrijediti se boriti sa njenim osiječajima. bolje ti njoj daj korpu dok ona nije tebi nju dala...
-
zelenashica
#56 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
Kad postoje emocije onda postoji i uspjeh u vezi....znam ja o čemu ti pričaš ali mjeriti emocije i ljubav vremenom provedenim s nekom osobom je šupljiranje.....upoznavanje i poznavanje nekog je sasvim druga tema,...ali ako postoji ljubav ni čarape u ćošku mi ne smetaju,hebat ih....CiCk0 wrote:Ma moras rezonski postupat.... moras nekoga upoznat, moras ga/ju poznavati, sta mu/joj smeta itd itd itd da nepametujem, znas ti dobro zelenashice o cem pricam.....ok za kratko vrijeme moguce je da se dese emocije nenormalne, nagle......ali ako hocu s nekim zivot provest.....hocu da znam ko je i sta je.....zelenashica wrote:Mrzim kad nego vezu,ljubav i osjecanja mjeri vremenom koje je provedeno s nekom osobomdormeo wrote:
drug prekidaj to dok je jos frisko. 3 mjeseca nit je stabilna nit je znacajna veza. problem je ocigledno sto si ti kao i svaki emotivan muskarac ljubomoran. nema nista lose u ljubomori, jebote, to znaci da ti je stalo, nista vise. znam da silni life style magazini propagiraju ljubomoru kao negativnu osobinu, ali zajebi to, takve teze su sranje. posto ces samo otkrivati vise i vise detalja o djevojci, posto ce te znatizelja izjedati, posto ces otvarati nove teme po forumima, ocigledno je da to ne mozes podnijeti. ne mozes ignorisat nesto tek tako, ili drzat po strani. zato ti je najbolje da razligu
- Zelena Carapa
#57 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
a carape na sred sobe?zelenashica wrote:...ali ako postoji ljubav ni čarape u ćošku mi ne smetaju,hebat ih....
-
zelenashica
#58 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
Ma ne smetaju mi niĐe draga moja......mene što se tiče može i gaće naizvrat kačati po vratimaZelena Carapa wrote:a carape na sred sobe?zelenashica wrote:...ali ako postoji ljubav ni čarape u ćošku mi ne smetaju,hebat ih....
- male_okice
#59 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
zelena carapa je u pravu...ako ti vec gajis dublja osjecanja prema njoj onda mislim da prvo sebi trebas dati sansu da se izboris protiv tih negativnosti u vasoj vezi. Za pravu ljubav se vrijedi boriti (kao onaj lik na temi sto je u spaniji-kako da je osvojim nazad ili tako nesto) i mislim ok lako je u jednu ruku reci necu ja, to je meni sve previse blabla i okrenuti se i otici i onda za 6 mjeseci se pitati a sta bi bilo kad bi bilo...pricaj sa njom vidi na cemu si kod nje...mozda je ona stvarno ne voli vise tog lika..ali sjecanja i vrijeme koje je provela sa njim (ako su mozda i godine u pitanju) uzimaju svoje...zato je bitno razgraniciti jel to ljubav nada ili jednostavno sjecanja...malo mi jeste "cudno" to sto te bas vodila na identicna mjesta na godisnji na kojima je bila sa bivsim-to me istina onako malo zabrinjava ali isto tako pricaj i o tome sa njom...bitno je da imate dobru komunikaciju bez svadje i tajni, iskreno pricajte sta kako...polozite sve karte na sto i onda vjerujem da cete i ti ona znati sta dalje...u svakom slucaju lako je raskinuti tesko je izgraditi dobru vezu ili brak.Zelena Carapa wrote:Hajde, iako sam te vec savjetovala da bjezis iz te veze sad kad vidim da si se bas zagrijao mozda da ti dam malo konstruktivniji prijedlog.
Sretno!
- Cholina_Lokica
#60 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
Meni nije jasno kako neko moze uopce biti u dilemi sta uraditi u toj situaciji 
- Ghost_Rider_XXX
#61 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
Šta bi ti uradila? Nekom glavu skinula?Cholina_Lokica wrote:Meni nije jasno kako neko moze uopce biti u dilemi sta uraditi u toj situaciji
-
Konjanik
#62 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
CiCk0 wrote:Bgm ti si doooobro zagrizao za nju....cim ti po forumima pitas za savjet legendo....Konjanik wrote:CiCk0 wrote:Jako osjetljivo.....moze biti da ga je proboljela a moze biti da nije.....ko sto rekoh jako jako jako osjetljivo....a kakve prijetnje dobivas sa njene strane kad pricas na tu temu bivsheg? da ce te ostaviti?
Pa stoji ta opcija da on nju nije prebolio, a njoj je zao njega....jer zene jako dosta toga urade iz sazaljenja, sad to proslost fazoni, jebga nisi trazio od nje da ti prica o proslosti tako da joj nemas sta zamjerit....a sljedeci put kad ti zaprijeti, fino joj reci "nismo djeca, samo zelim znati citavu situaciju jer se sada tice i mene"....
- Cholina_Lokica
#63 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
NaravnoGhost_Rider_XXX wrote:Šta bi ti uradila? Nekom glavu skinula?Cholina_Lokica wrote:Meni nije jasno kako neko moze uopce biti u dilemi sta uraditi u toj situaciji
- pustopoljina
#64 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
za pocetak prestani da razmisljas o zenidbi, primanjima i godinama.
potrudi se da je upoznas i da skontas da li ona s tobom ima cist pocetak ili trazi u tebi nekoga da zalijeci rane,dok ne bude spremna na novi pocetak (sa nekim drugim).
na tvom mjestu ne bih trazila da prekine sav kontakt sa bivsim...to je znak slabosti, a ona jos gora sto te poslusala...kad ionako to moze raditi da ti ne znas...mislim zahtjev...djeciji.
takodjer ne bih vise trosila rijeci na tog belgijanca.
svaka tvoja rijec je BUJRUM njegovom duhu u vasoj vezi. cinis ga bitnijim nego sto jeste.
ne znam da li je to jedini razlog sto si nesiguran, ali si nesiguran.
svako se bori za svoj komad srece...ti njemu upravo poklanjas svoj.
potrudi se da je upoznas i da skontas da li ona s tobom ima cist pocetak ili trazi u tebi nekoga da zalijeci rane,dok ne bude spremna na novi pocetak (sa nekim drugim).
na tvom mjestu ne bih trazila da prekine sav kontakt sa bivsim...to je znak slabosti, a ona jos gora sto te poslusala...kad ionako to moze raditi da ti ne znas...mislim zahtjev...djeciji.
svaka tvoja rijec je BUJRUM njegovom duhu u vasoj vezi. cinis ga bitnijim nego sto jeste.
-
SaMaster
#65 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
Daj nam njeno ime i prezime da je mozemo naci na fb

- Zelena Carapa
#66 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
tvoj prijedlog je da sve gurne pod tepih? e meni je to pravo nezrelo. prvo rascistiti pa onda jednom za svagda prestati pominjati "duh belgijanca"pustopoljina wrote:za pocetak prestani da razmisljas o zenidbi, primanjima i godinama.
- pustopoljina
#67 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
kako pod tepih?
moj prijedlog je da djeluje u svojoj domeni.
pazi sta on sad radi: opsesivno spijunira fb profil belgijanca (za kojeg ne zna kakav je i koliko mu se moze vjerovati) i sumnjici ovu svoju...
de se sad stavi u polazaj zenske: ostavila si nekog belgijanca (nakon duze veze)- niste se krvili, niste izbrisali jedno drugo sa lica zemlje...sto bi
on nije bas ravnodusan, nesto pokusava sa tim slikama...(mozda je i kasno marko na kosovo stize)...ona u drugoj vezi...(mozda je veza da ovome belgijancu ide uz nos (koji psiho ako ga to lozi)...a mozda jednostavno zeli nesto novo, nesto drugo.
i sad...tvoj novi vise prica o belgijancu, nego o tebi...prijeti mu vase fb prijateljstvo...ono...osjeca se ugrozenim...ovamo- tri mjeseca, on je skontao da imate fina primanja, da bi se to moglo zeniti...
pa meni normalnije izgleda belgijanac od njega.
ovaj polaze pravo na konto neceg sto su imali. a ovaj drugi polaze pravo na konto necega sto bi mogli imati
cije je pravo vece? odnosno- ponasanje normalnije?
ne znam...ja ne bih gurala pod tepih, nego se vodila idejom iz poezije mike antica...
jednostavno...nisi tu da sebi ili drugome zagorcas zivot, nego da ga uljepsas...da za tobom ostane sjajni trag...mozda pretjerujem i nije realno...ali ja se ne bih za njega udala sa tim stresom i solidnim primanjima, bez obzira na 12 i 5 sto se tice godina (ono...nije 5 do 12,nego i proslo).
nesto se tesko izrazavam,ne mogu se bas koncentrisati...ali ja jednostavno mislim da belgijanac nije njegov, nego njen problem. a ona je njegov problem. i da treba svako svoj rjesavati.
pazi sta on sad radi: opsesivno spijunira fb profil belgijanca (za kojeg ne zna kakav je i koliko mu se moze vjerovati) i sumnjici ovu svoju...
de se sad stavi u polazaj zenske: ostavila si nekog belgijanca (nakon duze veze)- niste se krvili, niste izbrisali jedno drugo sa lica zemlje...sto bi
i sad...tvoj novi vise prica o belgijancu, nego o tebi...prijeti mu vase fb prijateljstvo...ono...osjeca se ugrozenim...ovamo- tri mjeseca, on je skontao da imate fina primanja, da bi se to moglo zeniti...
ovaj polaze pravo na konto neceg sto su imali. a ovaj drugi polaze pravo na konto necega sto bi mogli imati
ne znam...ja ne bih gurala pod tepih, nego se vodila idejom iz poezije mike antica...
jednostavno...nisi tu da sebi ili drugome zagorcas zivot, nego da ga uljepsas...da za tobom ostane sjajni trag...mozda pretjerujem i nije realno...ali ja se ne bih za njega udala sa tim stresom i solidnim primanjima, bez obzira na 12 i 5 sto se tice godina (ono...nije 5 do 12,nego i proslo).
nesto se tesko izrazavam,ne mogu se bas koncentrisati...ali ja jednostavno mislim da belgijanac nije njegov, nego njen problem. a ona je njegov problem. i da treba svako svoj rjesavati.
- amortizer
#68 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
JThomas wrote:jebo vas fejsbuk
Folira sto mu je stranjsko ime, nije Rambo, razbij ga. Cuj imena Fejzbuk? Je li on nas i dze stanuje?
- Ghost_Rider_XXX
#69 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
Da je on čist i nije, ali šta treba graditi vezu s nekim ko nije baš na čisto sam sa sobom gdje je?! Isto tako nije mi jasno, ma kakav prekid bio, šta imaš ostajat prijatelj s bivšom/bivšim.pustopoljina wrote:kako pod tepih?
de se sad stavi u polazaj zenske: ostavila si nekog belgijanca (nakon duze veze)- niste se krvili, niste izbrisali jedno drugo sa lica zemlje...sto bion nije bas ravnodusan, nesto pokusava sa tim slikama...(mozda je i kasno marko na kosovo stize)...ona u drugoj vezi...(mozda je veza da ovome belgijancu ide uz nos (koji psiho ako ga to lozi)...a mozda jednostavno zeli nesto novo, nesto drugo.
ovaj polaze pravo na konto neceg sto su imali. a ovaj drugi polaze pravo na konto necega sto bi mogli imaticije je pravo vece? odnosno- ponasanje normalnije?
- Ridjobrki
#70 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
Zanimljiv fenomen, moraću neurologu ili defektologu.pustopoljina wrote:kako pod tepih?
de se sad stavi u polazaj zenske: ostavila si nekog belgijanca (nakon duze veze)- niste se krvili, niste izbrisali jedno drugo sa lica zemlje...sto bion nije bas ravnodusan, nesto pokusava sa tim slikama...(mozda je i kasno marko na kosovo stize)...ona u drugoj vezi...(mozda je veza da ovome belgijancu ide uz nos (koji psiho ako ga to lozi)...a mozda jednostavno zeli nesto novo, nesto drugo.
ovaj polaze pravo na konto neceg sto su imali. a ovaj drugi polaze pravo na konto necega sto bi mogli imaticije je pravo vece? odnosno- ponasanje normalnije?
Čitam ja čitam ali kad god naiđem na riječi Mika Antić, M. Antić javlja mi se neka selektivna disleksija nakon toga.
Jesu to slova i čitam ja to ali nekako mi do mozga ne dolazi isto kao da imam blokadu negdje na nekom nivou jal' primarnih optičkih centara, jal' u vidnom korteksu, jal' toj asocijacionoj zoni...
- pustopoljina
#71 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
ne trebas ti graditi vezu sa nekim ko ti ne odgovara.
ali ja ne vidim da je ona njemu dala ikakvog povoda da se on osjeca emocionalno zakinutim.
on je naletio na belgijanca. a do tada mu sve bilo ok.
@ridji...
ne znam sta da ti kazem...
meni se svidja...
u principu, naucis da se broje trenuci i da si uvijek pred sobom cist. kazu da je bio kurvar, ali mislim da nije nikoga vukao za nos. mislim da ljudi ocekuju za sve neku garanciju, da ih neko nece za.ebati...da ulazu pametno, da se investicija isplati...mislim da je to nemoguce.
ali ja ne vidim da je ona njemu dala ikakvog povoda da se on osjeca emocionalno zakinutim.
@ridji...
meni se svidja...
u principu, naucis da se broje trenuci i da si uvijek pred sobom cist. kazu da je bio kurvar, ali mislim da nije nikoga vukao za nos. mislim da ljudi ocekuju za sve neku garanciju, da ih neko nece za.ebati...da ulazu pametno, da se investicija isplati...mislim da je to nemoguce.
- Ridjobrki
#72 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
Ma znam i poštujem ja to ali kao da imam čip protiv tih citata. Ja kad vidim nečiji M.Antic status na facebooku uopšte ga ne uspijevam pročitati. K'o kad slijepac drži rašpu u ruci...pustopoljina wrote: @ridji...
meni se svidja...
-
kamen
#73 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
koliko ovakvih i sličnih tema na sa-x i(li) drugim portalima onda nije ni čudo što u bih za najprodavaniju robu važe antidepresivi i ostale slične "điđe-miđe" - "pjevaj moj narode" (pa makar i one borbene, sa ili bez "")
- pustopoljina
#74 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
meni tako nekad bude tesko, pa kad ga citam, skontam da se moze i lakse.
- Ghost_Rider_XXX
#75 Re: Moja draga nije prebolila bivseg - sta sad?!
Eh taj crv sumnje kad proradi.pustopoljina wrote:ne trebas ti graditi vezu sa nekim ko ti ne odgovara.
Svaka čast na trenucima, i da ni za šta na svijetu ne postoji garancija, i happily ever after, ali ako ulažeš sebe u nešto i želiš da traje, hoćeš da znaš da i druga strana ulazi sa card blanche.