Bakir1 wrote:a otkud ti sigma frajeru
jesi ti u BiH ili negdje drugo?rijetka je do bola ali je zvijer,svaka cast na odabiru

internazionale wrote:Desert Wind wrote:

za auto
dodaj nekih informacija, utisaka...
AdnanSA wrote:Sigma je super. U Bosnia nikada ne viđoh ni jednu. U Švedskoj se mogla sresti poneka. Mislim da je bila rađena sa V6 motorom od 3 litra. Uglavnom ima opasam dizajn i mnogo mi se dopada.
Evo ovako da vam svima odgovorim:
Nisam znao da ce vas zaintrigirat toliko - i mene je i dan danas me tangira - ova je moja:
Uploaded with
ImageShack.us
Utisci - nisam bolje auto u zivotu vozio a vozio sam ih stvarno mnogo i u mnogima se vozio...
1993 je godiste 17 godina stara skoro 18.... jeste, V6 je masina manuelni mjenjac sa 180 tacnije 177 KS i jeste Bakire - mrcina je jos uvijek zvijer pogotovo kad zaurla na 4000...
Ova moja ima zracne jastuke za vozaca i suvozaca, automatsku klimu, podesavanje volana - sjedista i tapacirunge od velura i pliša, tempomat, kompletnu elektriku stakla, retrovizori, grijanje retrovizora itd itd...
Divan auto - za svoje vrijeme je bio daleko ispred vremena i opremom i mehanikom... Imao je manu 4WD opciji jer je cupala sama sebi trapove koliko je bio nesklad u snazi i robusnosti.... Trosi do 15 litara kako god je vozis po gradu - ako pazis i vozis tiho padne na 10-11 - bio nekad medju najstedljivijim V6 benzincima na svijetu s tim da joj ja halalim svaki litar za svakog dizelasa.... Teska ko mrcina preko tonu i po... Ko se god vozio samnom - frapiran je bio udobnoscu - ljudi su znali zaspat za cas... I nakon prilicne intenzivne eksploatacije ima 210 000 km bez nekog velikog odrzavanja nema zvukova i cvrcaka a u unutra je tiho za nepovjerovat... Uglavnom... Da mogu kupio bih opet ovakvu.... Snazna je mrcina i dan danas iako motor pokazuje znake zamora u vidu ispuha i uljnih tragova medjutim vrijeme cini svoje... Rekao bih jedan od posljednjih romanticarskih auta na svijetu.... U zivotu sam ih vidio 5 ili 6 ne vise nigdje sirom svijeta. Mijenjao sam amortizere radio remena i to je to.
Kao neki minus istakao bih los ajnslag jer su poluge ramena radjene skoro okomito pa mu je krug motanja skracen drasticno. Ciknuo je auspuh i da mu produzim vijek instaliram novi 500 eura ga platio osim toga jednom je riknula sijalica i cini mi se da imam problema sa alnaserom jer ga lose upali pa cu to morat da radim. A udobna je do bola - osjecaj na cesti fantastican.
A kupio je zaista interesantno - bila je zaprasena i u napustenom stanju - kad sam pogledao kakva je unutra frapirao se opremom i detaljima unutrasnjosti - nije je niko htio, naposlijetku sam je ja kupio i kao takvu presla je 70 000 km samnom bez da me ikad ostavila na cesti a isla je od Berlina Poljske i Hvara... nebrojeno puta prema Bosni... Eto nadam se da sam vam udovoljio znatizelji

hvala za lijepe komentare.