1996-1997 Ford Fiesta
1998-1999 Opel Kadett 1.3
1999-2004 BMW 316 i
2000-2006 Opel Astra 2.0 DTI
2007-2009 Opel Astra 1.7 CDTI
2010 Opel Insignia 2.0 CDTI
Eto umorih se
Moderators: _BataZiv_0809, anex

To jarane!fatality wrote:...
i trenutno Nissan Pathfinder 2009 godiste (4000cca, 230 Ps,benzin, morao sam, izvinjavam se,jos uvijek sam impresioniran autom)
vozio sam se u raznim autima ali ovakvo nesta jos dozivio nisamherbert mekfjuger wrote:To jarane!fatality wrote:...
i trenutno Nissan Pathfinder 2009 godiste (4000cca, 230 Ps,benzin, morao sam, izvinjavam se,jos uvijek sam impresioniran autom)
Jelde kako ide 4.0
znam o čemu pričašfatality wrote:vozio sam se u raznim autima ali ovakvo nesta jos dozivio nisamherbert mekfjuger wrote:To jarane!fatality wrote:...
Jelde kako ide 4.0

Ono je bila Zastava 1300 De Luxe (tristać), 1296 ccm, 60 KS, mjenjač na podu ... Ova varijanta De Luxe je podrazumjevala (koliko se sjećam) neke dodatke u odnosu na staandardnu verziju: itison ispod nogu, potenciometar za parcijalno palenje brisača, središnji naslon za ruku na zadnjem naslonu, pepeljare pozadi su u ručkama a nisu bile na tapacirungu vrata, unutršnja strana kedera je bila plišana, diskovi i naprijed i nazad a kod klasične verzije su bili doboši pozadi. Jebiga, u ono doba mrak od auta. Weberov dupli karburator je tako srkao da ga nisi mogao natočiti. Sjećam se da sam u četvrtom razredu škole išao na časove sa autom a profesori na gradski prevoz. Bila samo 3 auta pred školom. Prije njega stari mi je imao verziju iz '72 sa mjenjačem na volanu. Oba auta su kupljena nova. Kasnije sam ovakvog bijelog prefarbao u crvenu boju i takav je i prodat. Imao je rezak zvuk prilikom dodavanja gasa, neponovljivo.tavustavus wrote:za ovog gore iznad ...vozis dobro auto brate...shlauf prosvjetli nas malo oko onog jel bijase pezejac jel to bio fiatov motor..malo da znamo vise...dobra tema bice i mene

vrh je brate znam samo da su vukli energopetrol za sobom trosilo je to glatko 13-14 litara...al volio bih imati nesto ovako sad...tri auta su bila u mojoj mahali danas 333 ...mi kao djeca davali ovom jednom ko sad mozda pola marke samo da udemo u "stojadina okca" ono za volan da malo sjedimo...hhahaha covjece i opet sam bio sretno dijete...shlauf wrote:Ono je bila Zastava 1300 De Luxe (tristać), 1296 ccm, 60 KS, mjenjač na podu ... Ova varijanta De Luxe je podrazumjevala (koliko se sjećam) neke dodatke u odnosu na staandardnu verziju: itison ispod nogu, potenciometar za parcijalno palenje brisača, središnji naslon za ruku na zadnjem naslonu, pepeljare pozadi su u ručkama a nisu bile na tapacirungu vrata, unutršnja strana kedera je bila plišana, diskovi i naprijed i nazad a kod klasične verzije su bili doboši pozadi. Jebiga, u ono doba mrak od auta. Weberov dupli karburator je tako srkao da ga nisi mogao natočiti. Sjećam se da sam u četvrtom razredu škole išao na časove sa autom a profesori na gradski prevoz. Bila samo 3 auta pred školom. Prije njega stari mi je imao verziju iz '72 sa mjenjačem na volanu. Oba auta su kupljena nova. Kasnije sam ovakvog bijelog prefarbao u crvenu boju i takav je i prodat. Imao je rezak zvuk prilikom dodavanja gasa, neponovljivo.tavustavus wrote:za ovog gore iznad ...vozis dobro auto brate...shlauf prosvjetli nas malo oko onog jel bijase pezejac jel to bio fiatov motor..malo da znamo vise...dobra tema bice i mene
Aleeee aleeeeeeeeeeeeee