Moj sin genijalac!
-
tempora
Pade mi na pamet, cesta recenica ljudi sa nasih podrucja, koji mi rado kazu: " Za moje dijete nije nista skupo!" Ta me recenica bas ama bas izbaci iz cipela.Ne znam joj drugu normu osim eto, da se na taj nacin zeli iskazati da je covjek spreman na "trosak" koji je opet pokazatelj ljubavi i dobrobiti djeteta! 
- Rania
e ovo je prica. i to lijepa. hvala ti.ines.c wrote:Zaista citajuci ovaj text padne mi na pamet jedna prica iz moje okoline,ali zaista lijepa prica.Roditelji siromasni,i imaju dovoljno tek za neke osnovne zivotne potrebe.Bave se teskim fizickim poslom.Troje djece.Djecak radi i pomaze ocu koji mu ne pruza nikakvu ni materijalnu ni duhovnu podrsku za napredak i skolovanje.Otac ne vidi mogucnost da njegov sin uspije u zivotu jer mu ne moze ni na koji nacin pomoci.Medjutim djecak radi i uci,zavrsava osnovnu,srednju,fakultet ,magistrira,postaje dekan sa mnostvom izdanih knjiga.Citav zivot gleda potpuno isto na svu djecu,sa ljubavlju.Ne znam da li je Senada ozbiljna ili ne,ali ova prica je istina.
-
_BosanaC
E upravo o tome @senada i pisemima wrote:Ma kakve ti MOJE interese branis????????? Ti si opterecena zenska........hvalis se ovdje svohom VISOKOM funkcijom ..........O cemu ti pises???????? Pa ti uopste ne odgajas svoje dijete vec ti ga odgajaju instruktori.........Sta ti uopste znas o svom djetetu. o njegovim osjecajima, o njegovim zeljama??????? Sve mu to ti sama nameces........cak mu i placas kurve...............Ma daaaaaaaj![]()
![]()
![]()
![]()
-
_BosanaC
Ovu pricu je meni ispricalo barem 80% mojih profesora, i svi su sebe stavili u ulogu tog djecakaines.c wrote:Zaista citajuci ovaj text padne mi na pamet jedna prica iz moje okoline,ali zaista lijepa prica.Roditelji siromasni,i imaju dovoljno tek za neke osnovne zivotne potrebe.Bave se teskim fizickim poslom.Troje djece.Djecak radi i pomaze ocu koji mu ne pruza nikakvu ni materijalnu ni duhovnu podrsku za napredak i skolovanje.Otac ne vidi mogucnost da njegov sin uspije u zivotu jer mu ne moze ni na koji nacin pomoci.Medjutim djecak radi i uci,zavrsava osnovnu,srednju,fakultet ,magistrira,postaje dekan sa mnostvom izdanih knjiga.Citav zivot gleda potpuno isto na svu djecu,sa ljubavlju.Ne znam da li je Senada ozbiljna ili ne,ali ova prica je istina.
- cyprus
#56 Re: Moj sin genijalac!
A mene fakat interesuje ova rečenica. Šta znači? Nije valjda ono što se pomisli na prvu loptu (a nema se šta drugo ni pomislit). Ako jest, onda stvarno...senada wrote:...... a mi mu redovno vec placamo druzenje sa osobama suprotnog spola...
-
Vingo
_BosanaC wrote:Ovu pricu je meni ispricalo barem 80% mojih profesora, i svi su sebe stavili u ulogu tog djecakaines.c wrote:Zaista citajuci ovaj text padne mi na pamet jedna prica iz moje okoline,ali zaista lijepa prica.Roditelji siromasni,i imaju dovoljno tek za neke osnovne zivotne potrebe.Bave se teskim fizickim poslom.Troje djece.Djecak radi i pomaze ocu koji mu ne pruza nikakvu ni materijalnu ni duhovnu podrsku za napredak i skolovanje.Otac ne vidi mogucnost da njegov sin uspije u zivotu jer mu ne moze ni na koji nacin pomoci.Medjutim djecak radi i uci,zavrsava osnovnu,srednju,fakultet ,magistrira,postaje dekan sa mnostvom izdanih knjiga.Citav zivot gleda potpuno isto na svu djecu,sa ljubavlju.Ne znam da li je Senada ozbiljna ili ne,ali ova prica je istina.
A meni odmah dobri i posteni Grbo pred ocima talasa....
Senada Senada.....i ti nasla manipulisat masama (a to kao tesko...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Pa da se u svemu slazemo sta bi bila svrha ovog foruma. O cemu bi onda mogli da polemisemo??? Razlicitosti razmisljanja je jos jedna stavka gdje se ljudi razlikuju ali to ne znaci da se trebaju mrziti i svadjati.amrino wrote:da se i s tobom jednom slozim. sa zadovoljstvom!hrasno38 wrote:Uopste nije bitno da li je prica vezana za Senadu ili je samo prepricana u iscekivanju nasih burnih reakcija. Puno je bitnije da takva vrsta pomodarstva i te kako postoji u nasoj najblizoj okolini i tu se vise uopste ne radi o prozuanju mogucnosti svom djetetu da bude sto napucaniji znanjem nego upravo je u pitanju utrka roditelja da bi mogli ispricati sto vise ovakvih prica ma gdje se nasli i ma skim bili. Medjutim sve te silne pomodarstine obicno od djeteta naprave kontra od ocekivanja roditelja a ona djeca ciji roditelji skruseno i dostojanstveno se bore za njihovu bolju buducnost po rezultatima budu daleko ispred. Bogatstvo daje mnoge prednosti ali i te kako zna da dovede do malo je reci tragedija. Sve sto dijete mora da radi mimo svoje volje je u stvari samo utrkivanje njegovih roditelja da bi mogli o necemu da se hvale pri ispijanju kafa.
Na zalost imamo masu sjajne, nadarene i pametne djece kojima svaki dan oci lutaju za jednom cokoladom ili cak i za koricom hljeba. To je ono sto treba da interesuje ovo drustvo a od ovako napucanih skolovanja slabo da je iko vidio fajde a od djeteta a kasnije odrasle osobe postane na zalost samo neko koga drustvo ignorise, izbjegava i mrzi jer rezultati njegovog ucenja ne daju nikakve rezultate u praksi. Ali naravno opet su tu bajni roditelji da poguraju. Zato i jesmo, tu, gdje smo.
![]()
Sacuvaj me Boze ove djece- pogotovo kad narastu- i postanu monstruozni ljudi...
- anakadabra
biće da je mali na mamu .....

- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Mene sad klinjo zove, vratio se iz skole i fasovao keca iz Prirode. A meni nesto drago jer sve vise i vise lici na mene. Jebes skolu ako u njoj nema i keceva. Ne pada mi na pamet da uzimam instruktora bolje mi je otici sa njim direktno u prirodu i da ucimo na licu mjesta.
-
bengin
Ma mora da mu je tata dig'o kredit u HVB Central Profit Banciines.c wrote:Zaista citajuci ovaj text padne mi na pamet jedna prica iz moje okoline,ali zaista lijepa prica.Roditelji siromasni,i imaju dovoljno tek za neke osnovne zivotne potrebe.Bave se teskim fizickim poslom.Troje djece.Djecak radi i pomaze ocu koji mu ne pruza nikakvu ni materijalnu ni duhovnu podrsku za napredak i skolovanje.Otac ne vidi mogucnost da njegov sin uspije u zivotu jer mu ne moze ni na koji nacin pomoci.Medjutim djecak radi i uci,zavrsava osnovnu,srednju,fakultet ,magistrira,postaje dekan sa mnostvom izdanih knjiga.Citav zivot gleda potpuno isto na svu djecu,sa ljubavlju.Ne znam da li je Senada ozbiljna ili ne,ali ova prica je istina.
-
senada
...milano wrote:je li mali položio prvi parcijalni iz matematike? Ako nije polozio kvantnu mehaniku jebes ga onda.
-
ines.c
I ako je danas tesko povjerovati u bilo sta lijepo ipak postoji i nesto lijepo.Ako je potrebno mogu ga i imenovati,svi koji ga poznaju potvrdit ce da je zaista tako.Vingo wrote:_BosanaC wrote:Ovu pricu je meni ispricalo barem 80% mojih profesora, i svi su sebe stavili u ulogu tog djecakaines.c wrote:Zaista citajuci ovaj text padne mi na pamet jedna prica iz moje okoline,ali zaista lijepa prica.Roditelji siromasni,i imaju dovoljno tek za neke osnovne zivotne potrebe.Bave se teskim fizickim poslom.Troje djece.Djecak radi i pomaze ocu koji mu ne pruza nikakvu ni materijalnu ni duhovnu podrsku za napredak i skolovanje.Otac ne vidi mogucnost da njegov sin uspije u zivotu jer mu ne moze ni na koji nacin pomoci.Medjutim djecak radi i uci,zavrsava osnovnu,srednju,fakultet ,magistrira,postaje dekan sa mnostvom izdanih knjiga.Citav zivot gleda potpuno isto na svu djecu,sa ljubavlju.Ne znam da li je Senada ozbiljna ili ne,ali ova prica je istina.
A meni odmah dobri i posteni Grbo pred ocima talasa....![]()
Senada Senada.....i ti nasla manipulisat masama (a to kao tesko...)
-
amrino
haj ba Senada- postalo je peglativno.senada wrote:...milano wrote:je li mali položio prvi parcijalni iz matematike? Ako nije polozio kvantnu mehaniku jebes ga onda.sta je kvantna mehanika
a kog instruktora da pitam za to? mislim sve su mu ciste petice iz matematike, fizike i svih predmeta, ali mozda je to kvantno nesto iz neke nove vanskolske naucne oblasti? ono pod razno? ili se radi o predmetu iz fizickog
![]()
Postigla si sta si htjela- nema smisla dalje ici s tom pricom
-
Pearl
senada, pozdrav domovini....senada wrote:...milano wrote:je li mali položio prvi parcijalni iz matematike? Ako nije polozio kvantnu mehaniku jebes ga onda.sta je kvantna mehanika
a kog instruktora da pitam za to? mislim sve su mu ciste petice iz matematike, fizike i svih predmeta, ali mozda je to kvantno nesto iz neke nove vanskolske naucne oblasti? ono pod razno? ili se radi o predmetu iz fizickog
![]()
ako mu je dobar instruktor vjeronauke, ne treba mu kvantna fizika...
pusti njih, vidis da ne razumiju sta znaci zeljeti najbolje svom djetetu... da se ne gura ko mama s jos dvoje ljudi u taxi
eeee... znam ja da tebi nije lako... jos kad pomislis na strane skole... i ja sam bila na visokodrzavnickoj poziciji, da djeci platim skolovanje vani (pa nece valjda OVE nase skole zavrsavati hahahahha) pa zaposlila i muza i svastiku da mi pomognu da zaradimo posteno jos vise... al dodje neka alapaca i uze nam sva mjesta... da to nisi bila ti senada, ha??
-
Pearl
koliko vremena treba da se ljudi naviknu da bar u okviru prve stranice prepoznaju trolla ? 
- Saian
T.B.F.
GENIJE
Najbolji san ja.To se zna.
Zna se, zna se, da najbolji san ja.
Ti nisi najbolji. To moraš znat.
Zato nemoj zajebavat i nemoj srat.
Iza leda govoriš da najbolji si ti.
Ne govori gluposti. Nemaš pameti.
Dobit ćeš po brnji, aje podi doma,
jerbo može doc do koštanog loma.
Tj. fraktura po cijelom tijeLU.
A podi doma, poce po zLU.
Amo crta. Štrafta. Prošetaj.
Odi su veliki, mali ne smetaj.
Pitaj ljude, reci ce ti oni, kad ih pitaš : "Tko je najbolji?".
Rec ce ti : "Naj je bolji ON!".
Tj. JA! To svako zna!
Ja san genije! Cudo prirode!
Sve na svitu znan i jasno mi je sve!
Cudo milenija! Superman iz sna!
/Špiro Špura : Po ovoj našoj planeti hodaju ljudi. Medu njima bilo je i velikana o kojima i povijest piše. A sada cete cuti nešto više./
Ja imam rješenje za gospodarsko sranje,
jednostavno, triba sadit banane.
Kol'ko god stane širom lipe naše
rasporedit plantaže, silose, garaže.
Od banana pravit splitove i kaše.
Pakirat u tegle, tetrapake, flaše.
Izvozit za košarkaše, posebno centre, imat agente.
U svakom vecem gradu neka radu,
a kupce nek mame pivajuc reklame :
Kad nisi u formi, kad si u krizi, ti ovo izi, neka klizi
niz tvoje grlo, biceš dobar vrlo, ne budi u brizi, samo ovo izi.
A od kora pravit alternativno gorivo
ili ih koristit ka gnjojivo za uzgoj biljaka,
pogotovo endema, tj. onih biljaka kojih skoro pa više nema.
U prvom redu Dalmatinske mikrofonije koju ne moš slomit, A probaj slomi je.
Neš uspit, jer se cudno glasa, al to je urodena produkcijska baza.
Nju cemo snimat, pakirat i distribuirat širom nacije.
Pozdrav iz Dalmacije.
Cudo! Milenija! Superman iz sna!
Uvik ka bi Einstein izmišlja one šeme
prvo i glavno bi svratija do mene.
"U redu, Alberte, ovo je u redu, al koji je ovo kurac, donesi kredu.
Da ti nacrtan na ploci, jednom za svagda,
neš ništa postic bez puno rada.
Uciti, uciti i samo uciti,
jer jedino tako možeš razluciti šta je dobro, a šta nije,
šta se smi uvrstit, a šta ne smije.
Sve se mora dobro promatrat.
Evo, npr., na "c" ti fali kvadrat.
Ostalo je dobro, manje više, i Alberte zapamti:
Alles ist relativische!
Senada bjezhi dok te neko socijalnoj sluzhbi prijavio nije

GENIJE
Najbolji san ja.To se zna.
Zna se, zna se, da najbolji san ja.
Ti nisi najbolji. To moraš znat.
Zato nemoj zajebavat i nemoj srat.
Iza leda govoriš da najbolji si ti.
Ne govori gluposti. Nemaš pameti.
Dobit ćeš po brnji, aje podi doma,
jerbo može doc do koštanog loma.
Tj. fraktura po cijelom tijeLU.
A podi doma, poce po zLU.
Amo crta. Štrafta. Prošetaj.
Odi su veliki, mali ne smetaj.
Pitaj ljude, reci ce ti oni, kad ih pitaš : "Tko je najbolji?".
Rec ce ti : "Naj je bolji ON!".
Tj. JA! To svako zna!
Cudo milenija! Superman iz sna!
/Špiro Špura : Po ovoj našoj planeti hodaju ljudi. Medu njima bilo je i velikana o kojima i povijest piše. A sada cete cuti nešto više./
Ja imam rješenje za gospodarsko sranje,
jednostavno, triba sadit banane.
Kol'ko god stane širom lipe naše
rasporedit plantaže, silose, garaže.
Od banana pravit splitove i kaše.
Pakirat u tegle, tetrapake, flaše.
Izvozit za košarkaše, posebno centre, imat agente.
U svakom vecem gradu neka radu,
a kupce nek mame pivajuc reklame :
Kad nisi u formi, kad si u krizi, ti ovo izi, neka klizi
niz tvoje grlo, biceš dobar vrlo, ne budi u brizi, samo ovo izi.
A od kora pravit alternativno gorivo
ili ih koristit ka gnjojivo za uzgoj biljaka,
pogotovo endema, tj. onih biljaka kojih skoro pa više nema.
U prvom redu Dalmatinske mikrofonije koju ne moš slomit, A probaj slomi je.
Neš uspit, jer se cudno glasa, al to je urodena produkcijska baza.
Nju cemo snimat, pakirat i distribuirat širom nacije.
Pozdrav iz Dalmacije.
Uvik ka bi Einstein izmišlja one šeme
prvo i glavno bi svratija do mene.
"U redu, Alberte, ovo je u redu, al koji je ovo kurac, donesi kredu.
Da ti nacrtan na ploci, jednom za svagda,
neš ništa postic bez puno rada.
Uciti, uciti i samo uciti,
jer jedino tako možeš razluciti šta je dobro, a šta nije,
šta se smi uvrstit, a šta ne smije.
Sve se mora dobro promatrat.
Evo, npr., na "c" ti fali kvadrat.
Ostalo je dobro, manje više, i Alberte zapamti:
Alles ist relativische!