Lady Saray wrote:danas mi se oko kuce vrtio mali macic koji je toliko sladak da sam ga odlucila zadrzati iako su moji roditelji protiv svih vrsta macaka u i oko kuce
macic je bijelo-narandzast s plavim ocima i jako umiljat
e posto nikad nisam imala macice ne znam sta i kako dalje pa molim mirci & co. za pomoc
prmjetila sam da ima buhe ali ja ni jednu ne mogu da uhvatim pa ima li kakav prasak ili sampon da je djelotvoran? kakve su one ogrlice protiv buha? je li mlijeko dovoljno sad na pocetku? hocu li je voditi veterinaru? kakve su cijene pregleda, lijekova, vakcina... sta vec
mirci daj savjeta, obecajem da cu staviti slika

okaci sliku da skontam koliko je mali, jer ovako vidim u kasikama da ima 15 do 20 dana u guzici.
Probaj mu dati komadic salame i pazi prst

daj mu mlijeko, pazi da ne bude prehladno da ne prehladi pupu...
sto se buha tice, NE KUPATI macku...hos da fras dozivi
Imas za 11 KM kupit u interexu 3 ampule za "protiv buha"

a ogrlica jeste djelotvorna...ono sto trebas uraditi kao svaka mama je nauciti macku da lezi na ledjima tebi u krilu a ti buhe bisces....znas kako?
ceskis ga po obrazima i vratu, ceskis prema grkljanu jer je u tom predjelu tvoj macak bijel (ne pitaj kako znam, rekla mi peta kasika) i onda fino nokticima buhu koknes ko chibu
kupis cesalj za iscerivanje buha, onaj gusti gusti, ima na pijacama pola marke kosta, i onda cesljas macu i cim vidis buhu na ceslju, koknes je noktima...
Ogrlica jeste djelotvorna, ali i ampula i ogrlica su prejake za bebu...
PS Imam istu jednu takvu novu , danas sam konacno skontala da je curica, al jebi ga vec se pocela odazivat na Mali

PS Slike ako ne postavis do petka u podne, sredicu ti ban
PPS Hvala ti sto su usvojila bebu