Moj prvi macic

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Lady Saray

#1 Moj prvi macic

Post by Lady Saray »

danas mi se oko kuce vrtio mali macic koji je toliko sladak da sam ga odlucila zadrzati iako su moji roditelji protiv svih vrsta macaka u i oko kuce
macic je bijelo-narandzast s plavim ocima i jako umiljat
e posto nikad nisam imala macice ne znam sta i kako dalje pa molim mirci & co. za pomoc
prmjetila sam da ima buhe ali ja ni jednu ne mogu da uhvatim pa ima li kakav prasak ili sampon da je djelotvoran? kakve su one ogrlice protiv buha? je li mlijeko dovoljno sad na pocetku? hocu li je voditi veterinaru? kakve su cijene pregleda, lijekova, vakcina... sta vec
mirci daj savjeta, obecajem da cu staviti slika :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: Moj prvi macic

Post by mIRCerka »

Lady Saray wrote:danas mi se oko kuce vrtio mali macic koji je toliko sladak da sam ga odlucila zadrzati iako su moji roditelji protiv svih vrsta macaka u i oko kuce
e posto nikad nisam imala macice ne znam sta i kako dalje pa molim mirci & co. za pomoc
prmjetila sam da ima buhe ali ja ni jednu ne mogu da uhvatim pa ima li kakav prasak ili sampon da je djelotvoran? kakve su one ogrlice protiv buha? je li mlijeko dovoljno sad na pocetku? hocu li je voditi veterinaru? kakve su cijene pregleda, lijekova, vakcina... sta vec
okaci sliku da skontam koliko je mali, jer ovako vidim u kasikama da ima 15 do 20 dana u guzici.
Probaj mu dati komadic salame i pazi prst :D daj mu mlijeko, pazi da ne bude prehladno da ne prehladi pupu...
sto se buha tice, NE KUPATI macku...hos da fras dozivi :D

Imas za 11 KM kupit u interexu 3 ampule za "protiv buha" :D a ogrlica jeste djelotvorna...ono sto trebas uraditi kao svaka mama je nauciti macku da lezi na ledjima tebi u krilu a ti buhe bisces....znas kako?
ceskis ga po obrazima i vratu, ceskis prema grkljanu jer je u tom predjelu tvoj macak bijel (ne pitaj kako znam, rekla mi peta kasika) i onda fino nokticima buhu koknes ko chibu :D
kupis cesalj za iscerivanje buha, onaj gusti gusti, ima na pijacama pola marke kosta, i onda cesljas macu i cim vidis buhu na ceslju, koknes je noktima...

Ogrlica jeste djelotvorna, ali i ampula i ogrlica su prejake za bebu...
PS Imam istu jednu takvu novu , danas sam konacno skontala da je curica, al jebi ga vec se pocela odazivat na Mali :D
PS Slike ako ne postavis do petka u podne, sredicu ti ban :D :D :D :D
PPS Hvala ti sto su usvojila bebu :kiss:
Lady Saray

#3 Re: Moj prvi macic

Post by Lady Saray »

Image

evo jedna brzinska s telefona dok spava na stolu a glava na meni. dusa daga

probala sam ganjati buve, al ne mogu bre ni jednu da uvatim

malo su mi nokti duzi pa mi se izvuku... nego u kakvoj sam ja opasnosti od buha? 'ocel na me? a sta je onda bolje? da mu kupim ogrlicu ili ampule? oce buhe pocrkat od tog :D

p.s. micini da je musko... dala sam mlijeka i pojeo je :lol:
p.s.s. koliko mu je dobro ono megle vrhnje za kuhanje? danas mi je cep oblizao
Dr.Cuddy

#4 Re: Moj prvi macic

Post by Dr.Cuddy »

to cam pepi maaaak'o mojaaaaa :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
mIRCerka

#5 Re: Moj prvi macic

Post by mIRCerka »

1. bolje je ampulu uzet, ali stavis POLA AMPULE na cijelu macku. Stavis dakle CETVRTINU na vrat (hajmo reci ispod tjemena :D dakle tamo gdje ne moze da se lize) i drugu cetvrtinu na pocetak repa, takodjer gdje ne moze da se lize.

2. Buhe ti nece nista.

3. Beba je majushna.Preslatka. Daj mu slobodno i mlijeko za kafu :D

4. Vrlo su rijetke takve zenke, to je nesto genetski za ove nase domace avlijanerke.

5. HoS da vidis moju Cool Macku?
Image
Lady Saray

#6 Re: Moj prvi macic

Post by Lady Saray »

i koliko treba vremena da buve crknu? koliko cesto i koliko dugo ampule stavljati?

i mislim da ce se zvati saban :D

ima nesto crno u usima i oko njuskice... sta mu ga je to

p.s. ta macka ti je pravo cool :lol:
melb26sa

#7 Re: Moj prvi macic

Post by melb26sa »

Cek cek malo! Mackama ako ces vec davati mlijeko razrijedi sa vodom - 50-50. Razlog: macke nemaju enzima da razgrade mlijeko pa moze doci do proljeva. Imas posebno mlijeko za macke ali ne znam ima li u SA. Moje macke ne piju mlijeko vec samo vodu. Crtici na TV dovode do zabune da se misli da macke mogu kravlje mlijeko da piju.
d2

#8 Re: Moj prvi macic

Post by d2 »

samo bih rekao - mrnjau :)
teAMICA

#9 Re: Moj prvi macic

Post by teAMICA »

melb26sa wrote:Cek cek malo! Mackama ako ces vec davati mlijeko razrijedi sa vodom - 50-50. Razlog: macke nemaju enzima da razgrade mlijeko pa moze doci do proljeva. Imas posebno mlijeko za macke ali ne znam ima li u SA. Moje macke ne piju mlijeko vec samo vodu. Crtici na TV dovode do zabune da se misli da macke mogu kravlje mlijeko da piju.
Slazem se, moj macak jednom dobio mlijeko i...... :run: nikad vise :mrgreen:
Nego, treba i meni savjet... Nikad nije izlazio vani (skoro mu godina), reko cika Amar (vet) da mu ne smeta biti stalno u kuci. Izlazi svaki dan na balkon i izlezeva se, al ne lezi vraze ja neki dan da ispratim goste ponesem macka sa sobom u haustor. E tu sam se dobro zahebala :roll:
Ima 2 dana non-stop stoji pred vratima i mjauce ko lud - hoce vani (u haustor) Nocas me je u dva navrata budio, evo me ko gremlin na poslu. Sta da radim?
zlatiborka

#10 Re: Moj prvi macic

Post by zlatiborka »

@teAMICA,

sto se tice mlijeka nije dobro za macke, dobiju proliv. Ja svojoj macki dam 2-3 puta sedmicno malo kisele pavlake one od 12% mlijecne masnoce. Rado jede to, ustvari, stavim pavlaku na mali tanjiric i ona to polize. Jednom sam joj dala i malo kefira, i to je pojela.

ako imas mogucnosti i vremena nauci macku na povodac i izvedi je. Moja Mikana uziva kad ide napolje, i ja se za to vrijeme odmorim od TV-a i kompjutera, mozak na pasu i uzivam sa macom. A ni na balkon je ne pustaj bez povodca, moze pasti, a ako si na nekom visokom spratu i tesko se povrijediti. Ako ti je balkon zastakljen, onda nema problema, ne treba ti povodac.
teAMICA

#11 Re: Moj prvi macic

Post by teAMICA »

Ma ovo ti je cudo od macke, ima sibirske krvi u sebi pa je malo zajebaniji :D
Kakav crni povodac, ne da on to na se ni za zivu glavu, bojim se ako ga jednom izvedem tek onda ce dernek nastati! :-)
Ne smijem ga pustati samog, tik pred ulazom je ulica i parking a majmuni iz obliznje kafane voze ko... majmuni.
teAMICA

#12 Re: Moj prvi macic

Post by teAMICA »

Lady Saray wrote:danas mi se oko kuce vrtio mali macic koji je toliko sladak da sam ga odlucila zadrzati iako su moji roditelji protiv svih vrsta macaka u i oko kuce
Ja sebicna o svom problemu, a tebi ne odgovorih... evo da se izvadim:
-buhe - Frontline - meni najbolje pomogao, jes nekih 10-tak KM ali drzi 2 mjeseca sigurno
-kao sto rece Mirci - ne kupati!
-veterinar - obavezno! cijene cca 30-tak KM (kucna posjeta, pregled, tabletice....) Meni dolazio Amar svaki put, sve naj o njemu, ako trebas broj, javi
I bubni ga/je jednom za mene, presladak/preslatka je :D
mIRCerka

#13 Re: Moj prvi macic

Post by mIRCerka »

melb26sa wrote:Cek cek malo! Mackama ako ces vec davati mlijeko razrijedi sa vodom - 50-50. Razlog: macke nemaju enzima da razgrade mlijeko pa moze doci do proljeva. Imas posebno mlijeko za macke ali ne znam ima li u SA. Moje macke ne piju mlijeko vec samo vodu. Crtici na TV dovode do zabune da se misli da macke mogu kravlje mlijeko da piju.
moje macke inace ne vole mlijeko, ali macicu je potrebno...meni je najbolje ono kafeno mlijeko, 2 dnevno i zadovoljis mu potrebu za mlijekom....BEBA MORA UNIJETI MLIJEKO U ORGANIZAM :D a od ovog kafenog mirishe ko prava mala beba :D

vole chepove od jogurta, a sto zlatiborka kaze, mazu i pavlaku...

Lady, nemoj se sekirati oko buha lijepo ti kazem, da mogu sta stetno napravit, mislis da bih ja sa osam macaka u stanu opstala :D

Ako hoces, moyemo se naci, dacu ti ja jednu ampulu i pokazat kako to ide, to ti je najbolje za majushnog Shabana :D

E sad, sta se desi kad maci das puno mlijeka?
Image

Klikni na svoju odgovornost :D

Ono sto trebas je kupiti krekere za Juniore...i uvijek imati krekera u zdjeli :D

PS Melb je u pravu, tv stvara pogresne teze....covjek koji moze da vari i kasike ne moze pojesti ribu i onda se napit mlijeka... :evil: bilo bi G do vrata :D

PPS Amar -tito-za-macke Popovic ti treba postati najbolji drug :D

PPPS Teamice, iC a Boj :-)
teAMICA

#14 Re: Moj prvi macic

Post by teAMICA »

Pušta li ovdje iko svoje mačke napolje, a da živi u zgradi?
mIRCerka

#15 Re: Moj prvi macic

Post by mIRCerka »

teAMICA wrote:Pušta li ovdje iko svoje mačke napolje, a da živi u zgradi?
Zivim u zgradi, u stanu 8 i po macaka (Mali je jos majushan da bi bio cijela macka) i NE PUSTAM ih vani, vec izvodim. imam ogradjeno dvoriste u kojem su one vanjske mace i svi se zajedno valjaju po travi i uzivaju.
teAMICA

#16 Re: Moj prvi macic

Post by teAMICA »

mIRCerka wrote:
Zivim u zgradi, u stanu 8 i po macaka (Mali je jos majushan da bi bio cijela macka) i NE PUSTAM ih vani, vec izvodim. imam ogradjeno dvoriste u kojem su one vanjske mace i svi se zajedno valjaju po travi i uzivaju.
eh blago tebi na toj bašči... Ja bi svog tako rado izvela, ali se bojim sitacije: on non stop stoji pred vratima i kuka, ja noćima ne spavam, kasnim na posao, dobivam otkaz pa nemam para da mu kupim hranu :shock: a on mjauče i mjauče...
Izgleda da će biti najbolje da se pravim luda i ignorišem ga dok ne prestane. 8-)
Lady Saray

#17 Re: Moj prvi macic

Post by Lady Saray »

e fala vam plaho mlogo
danas cemo u macji shopping :D
a dje mu ga dodje amar?
teAMICA

#18 Re: Moj prvi macic

Post by teAMICA »

Lady Saray wrote:e fala vam plaho mlogo
a dje mu ga dodje amar?
Amar dođe gdje ti hoćeš.... :D
šaljem broj na pp
sretno
mIRCerka

#19 Re: Moj prvi macic

Post by mIRCerka »

Lady Saray wrote:e fala vam plaho mlogo
a dje mu ga dodje amar?
u pp cu ti poslat broj,a aamar dodje tebi :D
Lady Saray

#20 Re: Moj prvi macic

Post by Lady Saray »

hvalaaaaaa
mIRCerka

#21 Re: Moj prvi macic

Post by mIRCerka »

teAMICA wrote:
mIRCerka wrote:
eh blago tebi na toj bašči... Ja bi svog tako rado izvela, ali se bojim sitacije: on non stop stoji pred vratima i kuka, ja noćima ne spavam, kasnim na posao, dobivam otkaz pa nemam para da mu kupim hranu :shock: a on mjauče i mjauče...
Izgleda da će biti najbolje da se pravim luda i ignorišem ga dok ne prestane. 8-)
HaH, ignore ne pali.Ja dodjem sposla slomljena (a fakat radim samo za macke) a Husnija ceka li ceka. Zna kako ja zvonim i odmah se nacali pred vrata. Ja ostavim tasnu, i pravac u dvoriste s njim.
:D
teAMICA

#22 Re: Moj prvi macic

Post by teAMICA »

HaH, ignore ne pali.Ja dodjem sposla slomljena (a fakat radim samo za macke) a Husnija ceka li ceka. Zna kako ja zvonim i odmah se nacali pred vrata. Ja ostavim tasnu, i pravac u dvoriste s njim.
:D[/quote]

Kuku meni jadnooooj...
nego eto i nas dvoje namah s posla u tvoju zatvorenu bašču da ga zajedno gOnjamo.. :D :D :D
mIRCerka

#23 Re: Moj prvi macic

Post by mIRCerka »

teAMICA wrote:Kuku meni jadnooooj...
nego eto i nas dvoje namah s posla u tvoju zatvorenu bašču da ga zajedno gOnjamo.. :D :D :D
:lol: bujrum, samo ne dolazi praznih ruku... :D tamo ima jedna Pumica, ne voli da se dira ali voli da viri sta nosis :D
ma samo ja

#24 Re: Moj prvi macic

Post by ma samo ja »

ee imam i ja macka malog <3 aa negdje sam cula ako macka ima crnu sapu tj. ono ispod ,taban njihov :D onda je lovac ako je drugacije onda se voli mazit i kucna je ja pogledala u svog i crna su mu ii a brate voli se biti, svu me iskandza
ii kad se macic moze pocet kupati ?? :? ( moja se maca ne boji vode nikako :-) )
teAMICA

#25 Re: Moj prvi macic

Post by teAMICA »

mIRCerka wrote:
teAMICA wrote:Kuku meni jadnooooj...
:lol: bujrum, samo ne dolazi praznih ruku... :D tamo ima jedna Pumica, ne voli da se dira ali voli da viri sta nosis :D
donijet ću svega nemilice za Pumicu :-) , samo da se ovaj moj haivan iskače i izbudaleše da odspavam ko čo'ek! :zzzz:
Post Reply