Moj potrčko!!!
Moderator: anex
- badalpur
#1 Moj potrčko!!!
Slušam jutros na radiu da je ovaj servis počeo sa radom i u Sarajevu (plaćate račune za druge, idete u kupovinu itd.itd)!! Ima li neko informaciju više? Treba li im još koji potrčko i da li biste to radili???
- JThomas
#2 Re: Moj potrčko!!!
ja to sve radim po potrebi, mada u sklopu poslova jednog drugog radnog mjesta

- Šeha
#3 Re: Moj potrčko!!!
A zena te ni ne placaJThomas wrote:ja to sve radim po potrebi, mada u sklopu poslova jednog drugog radnog mjesta![]()
- Haris.ba
#4 Re: Moj potrčko!!!
Naplati se to na druge načine.Šeha wrote:A zena te ni ne placaJThomas wrote:ja to sve radim po potrebi, mada u sklopu poslova jednog drugog radnog mjesta![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vjL8n-KV ... re=related
- JThomas
#5 Re: Moj potrčko!!!
nažalost, nije riječ o ženi, nego o poslodavcu.
ali ne žalim se jer je bogata praksa
ali ne žalim se jer je bogata praksa
- Cholina_Lokica
#6 Re: Moj potrčko!!!
i tako i tako sam granapce 
- Dori
#7 Re: Moj potrčko!!!
Ideja je i vise nego odlicna! Taman mi je trebalo tako nestobadalpur wrote:Slušam jutros na radiu da je ovaj servis počeo sa radom i u Sarajevu (plaćate račune za druge, idete u kupovinu itd.itd)!! Ima li neko informaciju više? Treba li im još koji potrčko i da li biste to radili???
http://www.mojpotrcko.ba/
- Djokej
#8 Re: Moj potrčko!!!
Dugi niz godina sam u toj profesiji, uvijek kusur sebi ostavim 
-
melb26sa
#9 Re: Moj potrčko!!!
Trebali su malo stranicu bolje odraditi - nikakvih info.
Vidi kako su hrvati napravili: http://potrcko.hr/
Vidi kako su hrvati napravili: http://potrcko.hr/
-
Utokkha
#10 Re: Moj potrčko!!!
Ideja je dobra, ali ne i genijalna. Momak koji je pokrenuo site pošteno se potrudio da sebi zaradi hljeb. Međutim, pretpostavljam kako je došao do ideje i suočit će se s dvije opasnosti: činjenicom da svijet u ovoj krizi štedi na svemu, pa zašto bi iko lud dao petaka, te sa velikim brojem kopiranata-konkurenata. Nije registrovana djelatnost, tako da ovo svako može da radi.
Nejse, čestitam na pokušaju
Nejse, čestitam na pokušaju
- JThomas
#11 Re: Moj potrčko!!!
pa sve može svako da radi, zar ne? ali valja uložiti i pokrenuti biznis...
mislim da za ovo itekako ima posla, naročito u firmama.
mislim da za ovo itekako ima posla, naročito u firmama.
-
Utokkha
#12 Re: Moj potrčko!!!
JThomas.
Za biznis-site a la Potrčko treba ti:
- 30 KM da registruješ BA domenu.
- do 80 KM da zakupiš hosting na godinu dana, čak i jeftiniji.
- Ultra kartica s nekim dobrim brojem telefona - 25 KM.
- GRASova mjesečna karta (52 KM, može i za 40 na Drveniji), i/li 80 KM pun tank goriva u autu (50 litara).
Dakle, oko 200 KM ako nećeš uopšte registrovati firmu, jer ti se to uopšte ne isplati u startu uraditi.
U SAD ima preko 3000 firmi koje se bave istim i sličnim poslom. Vjerovatno će se inicijator suočiti s istom realnošću - konkurenti će niknuti ko gljive. Sutra ovaj posao može bilo ko započeti
Za biznis-site a la Potrčko treba ti:
- 30 KM da registruješ BA domenu.
- do 80 KM da zakupiš hosting na godinu dana, čak i jeftiniji.
- Ultra kartica s nekim dobrim brojem telefona - 25 KM.
- GRASova mjesečna karta (52 KM, može i za 40 na Drveniji), i/li 80 KM pun tank goriva u autu (50 litara).
Dakle, oko 200 KM ako nećeš uopšte registrovati firmu, jer ti se to uopšte ne isplati u startu uraditi.
U SAD ima preko 3000 firmi koje se bave istim i sličnim poslom. Vjerovatno će se inicijator suočiti s istom realnošću - konkurenti će niknuti ko gljive. Sutra ovaj posao može bilo ko započeti
- JThomas
#13 Re: Moj potrčko!!!
čim ti išta krene, moraš registrovati djelatnost i zaposliti još nekoga. možeš ti krenuti u biznis i sa 200 KM, ali ne možeš ozbiljno krenuti u biznis. "lako ćemo" tipovi najčešće i zatvore biznis u vrlo kratkom roku.
-
michio
#14 Re: Moj potrčko!!!
Koliko bogatih udovica ima u Sarajevu da bi se ovo isplatilo 
-
Utokkha
#15 Re: Moj potrčko!!!
Naravno. U utrci u ovoj niši pobijedit će onaj koji prvi potpiše nekoliko ugovora o stalnom pružanju usluga i prije toga registruje firmu
Upravo je u tome kvaka "čim ti išta krene". Tu se nas dvojica u suštini razlikujemo. Ne mislim da će im tek tako DOOOOBRO krenut, štaviše sigurno ne tako brzo.
Upravo je u tome kvaka "čim ti išta krene". Tu se nas dvojica u suštini razlikujemo. Ne mislim da će im tek tako DOOOOBRO krenut, štaviše sigurno ne tako brzo.
-
Eborg
#16 Re: Moj potrčko!!!
Uvijek sam govorio da Sarajevu treba kurir-servis, svaka čast na ideji! 
Ako u New Yorku može na biciklu može i ovdje.
- JThomas
#17 Re: Moj potrčko!!!
pa ne mislim ni ja bezuslovno da hoće. na ovom vaktu nema sigurnog posla, 90% privrednih subjekata dijeli otkaze. ali ja mislim, da bi došao u situaciju da ti krene, da ti treba malo jača polazna investicija i ozbiljniji plan.
rizik? naravno da je rizik. sve je rizik, rizik je otići da se istuširaš, jer svake godine stotine ljudi u svijetu pogine okliznuvši se na sapun u kupatilu, a ne novi biznis...
rizik? naravno da je rizik. sve je rizik, rizik je otići da se istuširaš, jer svake godine stotine ljudi u svijetu pogine okliznuvši se na sapun u kupatilu, a ne novi biznis...
-
Utokkha
#18 Re: Moj potrčko!!!
Upravo. Meni se dopada činjenica da je neko rekao želim da zaradim, želim da probam, pogotovo ako ne radi.JThomas wrote:pa ne mislim ni ja bezuslovno da hoće. na ovom vaktu nema sigurnog posla, 90% privrednih subjekata dijeli otkaze. ali ja mislim, da bi došao u situaciju da ti krene, da ti treba malo jača polazna investicija i ozbiljniji plan.
Mislim da bismo trebali dobiti neku nagradu u budućnosti od samog vlasnika, s obzirom da uzastopnim replikama na ovu temu, držimo istu na vrhu gdje je svi ostali mogu vidjeti. Guerrilla marketing at its best
- AdNaN88
#19 Re: Moj potrčko!!!
Evo ima i u BL 
http://potrcko.ba/
Dobra stvar samo koliko narod vjeruje u ovo, dodu uzmu 50KM i nikad ih ne vidis vise
http://potrcko.ba/
Dobra stvar samo koliko narod vjeruje u ovo, dodu uzmu 50KM i nikad ih ne vidis vise
- atko
#20 Re: Moj potrčko!!!
Naziv je ocajan ... cuj potrcko
... do duse i u zakonu fbih je bila neka klasifikacija zanimanja pa je bilo tih naziva ... ovlazicac drveta, prodavacica ljubavi, spoljni momak - potrckalo
Ideja nije genijalna ... ali u nekim situacijama nekim ljudima moze biti od pomoci... ali tu postoje dva problema ... prvi je sto mi gledamo sve korz rupe u pravilima
... tako ce neko uzeti 200 KM da ti plati rezije i zbrisati ... a opet kad pomislim da je tempo zivota toliko ubrzan hmmm danas ne mogu stici platiti racune ... sutra necu moci otici na kafu ili na odmor .... hocemo li potrcka i tamo slati umjesto nas ... znaci da treba malo sjest pa povuci neke rucne u zivotu ... nije tempo toliko brz koliko smo mi srkletli pa sami sebi zadajemo tempi 
Ideja nije genijalna ... ali u nekim situacijama nekim ljudima moze biti od pomoci... ali tu postoje dva problema ... prvi je sto mi gledamo sve korz rupe u pravilima
- badalpur
#21 Re: Moj potrčko!!!
Ne radi se samo o jednoj osobi vec o firmi koja ima hijerarhiju. Djevojka koja je gostovala na radiju je PR! Tako da su male sanse da vas neko prevari!! Do 50 KM plaćaju oni pa im vi kasnije vratite!! Tvrde da su jako zadovoljni poslom iako su tek počeli sa radom prije mjesec dana i da njihove usluge, uglavnom, koriste stariji i preduzeća, ali i pojedinci
. Uglavnom, davali su i mail na koji se moze prijaviti za potrčka 
- starii
#22 Re: Moj potrčko!!!
u principu mi ova usluga ne treba ali ako bih birao kome da dam markicu (proviziju koju uzimaju za plačanje racunu) dal onim na pošti što udare samo pečat il ovom potrčku sigurno bi je dobio ovaj drugi 
-
dobarTI
- Miki123
#24 Re: Moj potrčko!!!
Ovo će dobro doći kad se zapiješ negdje, a nestane piva, nema radnje u blizini ili je zatvorena 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#25 Re: Moj potrčko!!!
Pored mene prekjuče profura kedi sa velikim crvenim natpisom ''VAŠ KURIR'' ili samo ''KURIR'', ne mogu se sjetiti.Eborg wrote:Uvijek sam govorio da Sarajevu treba kurir-servis, svaka čast na ideji!
Pomislih, pametan gazda, ovo fali Sarajevu.
O nazivu Potrčko.
Pa, neće valjda dati naziv Teklič? Teklič=Kurir=Potrčko.
Last edited by PipiDugaDevetka on 14/02/2010 21:20, edited 1 time in total.