Radi se o tome da planiram napraviti svoj privatni bazen i uz to neki manji ugostiteljski objekat kao npr neki manji kafic gdje bi se posjetioci mogli osvjeziti u toplim ljetnim danima..Vec sam nasao jednu lokaciju koja bi mi odgovarala, nalazi se nedaleko od magistralnog puta blizu obliznjeg naselja u kojem zivim i zemljiste uopste nije skupo, u prilog mi ide da u blizini se nalazi neki veci izvor ciste vode, nedavno sam isao da pogledam to mjesto malo bolje i nasao sam neku staru prugu koja bi uz malo dorade bila put za posjetioce a uz to bi napravio i parking uz magistralnu cestu..
Zasto mislim da bi to moglo uspjeti?
Unazad 5 ili 6 godina u mom mjestu se nalazio jedan veci bazen koji su napajali iz obliznje rijeke koja je zagadjena i prljava
Ja bi ipak mnogo bolje to znao napraviti i urediti i mislim da bi mogao privuci mnogo veci broj ljudi...Ipak situacija je danas takva da vecina nema mogucnosti da ode na more ili negdje dalje..ali bazen ipak sa ulaznom kartom od 2 ili 3 KM i nije neki luksuz...
Za kraj cu reci:
Trenutno nemam nikakvi informacija o tome da li drzava zahtijeva neke posebne standarde i oko registracije svega toga, koliko kosta to sve... pa sam zato napisao temu ovdje mozda mi neko od vas moze reci.
Volio bi dobiti neku realnu racunicu koliko bi se isplatilo to uraditi..sa obzirom da bi to bio za pocetak sezonski posao!