Moderator: anex

armin.i.am wrote:je li ovo ona buba sto uđe covjeku u uho![]()
ova ti nije strasnaema_ wrote:armin.i.am wrote:je li ovo ona buba sto uđe covjeku u uho![]()
Nije ba, ono je uholjež, i strašna je i na izgled.

Ovu sam bubu viđala u šupljinama prozora. Iznenađujuće je koliko je mala i brza. Možda na slici izgleda velikaAdNaN88 wrote:Evo da vam predstavim svog kucnog ljubimcanisam znao gdje staviti temu ali ima veze sa zivotinjama
radi se o tome da sam danas primijetio ovo divno stvorenje na zidu
ali ovo je treca po redu kako je ubijam u toku cini mi se mjesec dana. Ne znam o kakvoj se bubi radi i da li je opasna, sta ako je pojedem tokom sna itd.
![]()
ovako izgleda:

i ja ih vidim na zidu kod prozora. ljeti mi je otvoren 24 sata, pa nije ni čudo što sam ih nalazio.mimsy wrote:Toga je kod mene bilo na tone,dok nisam promjenila truhle drvene prozore.Nije opasna,al vala ne volim je vidjeti.Fala Bogu kutarisala sam se baja
Isti slucaj, jos prvi sprat a prozor stalno otvoren. Hvala na odgovorima, bitno je da sam saznao kako nije opasna i ne ujeda xD. Obecajem da ako je ponovo vidim, necu je ubiti, nego cu je samo staviti u solju i zalitiChmoljo wrote:i ja ih vidim na zidu kod prozora. ljeti mi je otvoren 24 sata, pa nije ni čudo što sam ih nalazio.mimsy wrote:Toga je kod mene bilo na tone,dok nisam promjenila truhle drvene prozore.Nije opasna,al vala ne volim je vidjeti.Fala Bogu kutarisala sam se baja

Kod mene ih od balkona nema, mada je stalno otvoren, ali na drugoj strani stana u sobi se ljetos pojavila ta dvajaca-maca wrote:Kod mene se svakih 7 dana pojavi jedan![]()
Valjda sto mi je balkon stalno otvoren
ja odavno nisam vidio ove bube iz uvodnog posta u svojoj sobi...pakica_ wrote:joooooooooooooooj sad mi jeza hoda iz ledja niz ledja.. brrrrrrrr kako mrzim bube!!
a ovih imam na pasja preskakala..sto zivih, sto mrtvih.. kad se skanim i nabavim neo pitroid, nema ih, al' cim nestane praha, eto ih opet.. i plus, zao mi paukica koji isto tako pocrkaju od neo pitroida, a njih volim i ubacujem im one vocne musice u mrezu pa oni to jeduimala sam jednog teretnog, zvao se sakib, al' je nedje otis'o :'(
i opet jeza uz ledja niz ledja zbog ove bajke sa slike!! fuj!!! hahaha
MAN-lion's coach wrote:ja je zovem zidna guja...![]()
![]()