Moj glas za smjenu Hamdije Lipovace
-
Prenj
#1 Moj glas za smjenu Hamdije Lipovace
Dok djeca u njegovom kantonu ne idu u skolu, jer nema novca za njihovo grijanje, Hamdija Lipovaca, nacelnik opstine Bihac, je potrosio 100.000KM iz opstinskog budzeta da bi se vozao u novom Audiju. (izvor "BH Dani").
Sramotno.
Sramotno.
Last edited by Prenj on 18/11/2005 15:34, edited 1 time in total.
-
papak_eliminator
nista novo....
politicar je politicar....
-
Elitni vojnik
Hamdija Lipovaca je promasena investicija SDP-a, najavljen kao novi, mladi, energicni lider pao je na svakom ispitu kao nacelnik. Inace je takodjer pokupio Lagumdzijin sindrom prenapuhanog ega i umisljenosti. Steta jer je dosta obecavao ali nakon ovih skandala mislim da mu je politicka karijera uglavnom okoncana prije nego sto je i pocela.
-
zlata
U odnosu na SDA-ovske lopovluke...on nije casna sestra...al'najiskrenije...ne cini mi se ni tol'ko dekadentan. Je'l' ima ikakav drugi "feler" osim tog auta? Ko je zaduzen $$$ za grijanje skola? Lipovaca?Elitni vojnik wrote:Hamdija Lipovaca je promasena investicija SDP-a, najavljen kao novi, mladi, energicni lider pao je na svakom ispitu kao nacelnik. Inace je takodjer pokupio Lagumdzijin sindrom prenapuhanog ega i umisljenosti. Steta jer je dosta obecavao ali nakon ovih skandala mislim da mu je politicka karijera uglavnom okoncana prije nego sto je i pocela.
-
Prenj
Ali njega i jeste narod birao zato sto je izgledao drugaciji!zlata wrote:U odnosu na SDA-ovske lopovluke...on nije casna sestra...al'najiskrenije...ne cini mi se ni tol'ko dekadentan. Je'l' ima ikakav drugi "feler" osim tog auta? Ko je zaduzen $$$ za grijanje skola? Lipovaca?Elitni vojnik wrote:Hamdija Lipovaca je promasena investicija SDP-a, najavljen kao novi, mladi, energicni lider pao je na svakom ispitu kao nacelnik. Inace je takodjer pokupio Lagumdzijin sindrom prenapuhanog ega i umisljenosti. Steta jer je dosta obecavao ali nakon ovih skandala mislim da mu je politicka karijera uglavnom okoncana prije nego sto je i pocela.
I kao takav, miislim da nema pravo da pravi ovakve greske.
To sto su neki eventualno ukrali vise ne smije nista da znaci!
Hamdija Lipovaca radi u istoj toj drzavi koja je u stanju njemu kupiti novo auto, a nije u stanju zagrijati skole.
Nije uoste bitno da li je on ili neko drugi zaduzen za grijanje skola, jer neke od tih skola se nalaze njemu iza coska, roditelji te djece svakodnevno gledaju njegovu novu igracku.
Tek je godina dana protekla od njegovog izbora!
-
zlata
Pa opet mi nije jasno...je'l' skolsko grijanje njegova duznost...tj...Je'l' novac izlazi iz budzeta za koji je on osobno odgovoran?
Meni inace nisu uopce jasni ti silni BiH "auto parkovi". U pokrajini Krajini....sa nekol'ko stotina hiljada stanovnika...ogroman postotak nezaposlenosti...iz budzeta se izdvaja 100 000...za auto! Ma ni u "Prvom Svijetu" se ne kupuju Audi, BMW i Mercedesi!
Meni inace nisu uopce jasni ti silni BiH "auto parkovi". U pokrajini Krajini....sa nekol'ko stotina hiljada stanovnika...ogroman postotak nezaposlenosti...iz budzeta se izdvaja 100 000...za auto! Ma ni u "Prvom Svijetu" se ne kupuju Audi, BMW i Mercedesi!
-
japaja
Svako ko nije vidio Bihac poslednju godinu dana lupa. Komplet asfaltirana cesta sa trotoarom od Srbljana do Jablanske, popravljene ceste u naseljima, gradi se kino, obnavlja ekonomski fakultet, popravljaju se skole, otvaraju nova radna mjesta. Prvo se uvjerite, sta je covjek sve postigo pa onda talabanajte. Uostalom skole koje su ostale bez grijanja, u Bosanskom su Petrovcu i ostalim mjestima USK, pa nikako Hamdija ne moze biti odgovoran za to. Joj, sto ne podnosim, kad svak zeli, da bude pametan a ni cuo ni vidio nije sta se dešava. 
-
japaja
To moraš pitati njega, ja samo izlazem cinjenice, koje svak moze da vidi. Nije na odmet reči, da je vladavinu SDA koja je unazadila citav USK prekinuo jedan mladi perspektivni politicar. I dok se biscani vozamo po novim cestama, gledamo kako se grade banke, popravljaju fakulteti, skole, parkovi i otvaraju radna mjesta halal mu bilo i gorivo za naredne 2 godine!
Last edited by japaja on 18/11/2005 19:31, edited 1 time in total.
-
nineac
To sto je kupio auto je stvarno bezzzze. Evo ja studiram u americi a i on je studirao ovdje, i vrlo dobro zna da gradonacelnici se nevoze u audijima a imaju milijarde u budzetu. Ovdje se vozaju u Fordu Crown Victoriji (s izuzetkom grdonacelnika New Yorka &Co) ali za Bihac to je stvarno previse.
To sto skole nemaju grijanja, ona samo moze sjediti i plakat i molit SDA da konacno sastavi funkcionalnu vladu u USK. Jer skolstvo potpada pod Ministarstvo obrazovanja USK. Neko mora platiti to grijanje, a to bi trebalo kantonalno ministarstvo.
Mislim da je hamdija pozitivna promjena za Bihac, ali bi mogao malo da se spusti na zemlju!
To sto skole nemaju grijanja, ona samo moze sjediti i plakat i molit SDA da konacno sastavi funkcionalnu vladu u USK. Jer skolstvo potpada pod Ministarstvo obrazovanja USK. Neko mora platiti to grijanje, a to bi trebalo kantonalno ministarstvo.
Mislim da je hamdija pozitivna promjena za Bihac, ali bi mogao malo da se spusti na zemlju!
-
Prenj
Mozes li nabrojati konkretne nove fabrike, popravljene fakultete, skole, parkove, nova radna mjesta otvorene u zadnjih godinu dana.japaja wrote:To treba da pitas njega, ja samo izlazem cinjenice, koje svak moze da vidi. Nije na odmet reči, da je vladavinu SDA koja je unazadila citav USK prekinuo jedan mladi perspektivni politicar. I dok se biscani vozamo po novim cestama, gledamo kako se grade banke, popravljaju fakulteti, skole, parkovi i otvaraju radna mjesta halal mu bilo i gorivo za naredne 2 godine!
- Vodenjak
Opet cu nagrabusiti sto se sa istima uvijek slazem, ali ako je to uradio, stvarno je bilmez!Prenj wrote:Ali njega i jeste narod birao zato sto je izgledao drugaciji!zlata wrote:U odnosu na SDA-ovske lopovluke...on nije casna sestra...al'najiskrenije...ne cini mi se ni tol'ko dekadentan. Je'l' ima ikakav drugi "feler" osim tog auta? Ko je zaduzen $$$ za grijanje skola? Lipovaca?Elitni vojnik wrote:Hamdija Lipovaca je promasena investicija SDP-a, najavljen kao novi, mladi, energicni lider pao je na svakom ispitu kao nacelnik. Inace je takodjer pokupio Lagumdzijin sindrom prenapuhanog ega i umisljenosti. Steta jer je dosta obecavao ali nakon ovih skandala mislim da mu je politicka karijera uglavnom okoncana prije nego sto je i pocela.
Hamdija Lipovaca radi u istoj toj drzavi koja je u stanju njemu kupiti novo auto, a nije u stanju zagrijati skole.
Nije uoste bitno da li je on ili neko drugi zaduzen za grijanje skola, jer neke od tih skola se nalaze njemu iza coska, roditelji te djece svakodnevno gledaju njegovu novu igracku.
I to bezobrazni bilmez koji je to sto jeste preko ledja naroda koji mu je vjerovao!
-
zlata
Ne znam ako primjetite...al'mentalitet nam je za samoubistvo. Lipovaci se moze opravdati preskupo auto..."jer konacno smo se otaras'li SDA-Mafije".
Sta cemo ubuduce...pretvoriti gradove i drzave u dionicka drustva...i "sposobnim, mladim menadzerima" djeliti postotak budzetnog viska?
Ma zalosno je da smo bas na njega napali...jer on je bas pudlica...u odnosu na nase "stare vukove".
Sta cemo ubuduce...pretvoriti gradove i drzave u dionicka drustva...i "sposobnim, mladim menadzerima" djeliti postotak budzetnog viska?
Ma zalosno je da smo bas na njega napali...jer on je bas pudlica...u odnosu na nase "stare vukove".
-
japaja
proizvodno-prodajni centar BIRA i centar Robot, trgovačko-ugostiteljski centar Krajina, nova radna mjesta u Gorenju, ekonosmki fakultet, viša medicinska škola, novosagradjena OS Harmani, OŠ u Bakšaišu nakon 15 godina!, komunalna infrastruktura, glavni park kod hotela Park, Reifeiesen Bank... na brzinu iz glave....Prenj wrote:Mozes li nabrojati konkretne nove fabrike, popravljene fakultete, skole, parkove, nova radna mjesta otvorene u zadnjih godinu dana.
Last edited by japaja on 18/11/2005 20:25, edited 1 time in total.
-
rei
Vodenjak wrote:Opet cu nagrabusiti sto se sa istima uvijek slazem, ali ako je to uradio, stvarno je bilmez!Prenj wrote:Ali njega i jeste narod birao zato sto je izgledao drugaciji!zlata wrote:U odnosu na SDA-ovske lopovluke...on nije casna sestra...al'najiskrenije...ne cini mi se ni tol'ko dekadentan. Je'l' ima ikakav drugi "feler" osim tog auta? Ko je zaduzen $$$ za grijanje skola? Lipovaca?
I to bezobrazni bilmez koji je to sto jeste preko ledja naroda koji mu je vjerovao!
vidi bas, i ja se slazem, zar je potrebno da i oko ovako elementarnih
osnovnih stvari, treba reci da se slazem, pa da onda na osnovu
takvih skupljenih poena nosim epitet socijaldemokrate, eh, onda
mogu pricati sta mi je volja, svi ce se vec ionako sloziiti
ili mudro sutjeti jer taj "dokazani" pristalica "socijaldemokratije"
i ne smije mu se niko zamjeriti
.... p.s.huh tek sad vidim pp hajd da vidim mozda to sta razjasni
-
BISCANIN2
Prenju i ostalim dusebriznicima : HAMDO POTICE IZ VEOMA BOGATE PORODICE ,PRIJE AUDIJA KOJEKAKVOG VOZAO JE NAJNOVIJU LAGUNU TO JE NJOGOV VLASTITI AUTO ZNACI AUTO NISTA SLABIJU OD AUDIJA , U OSTALOM KAKV JE GRADONACENIK AKO BI SE VOZAO U KANTI , TAJ AUDI NISTA POSEBNO
LICNO SAM GA GLEDAO SVAKI SLABIJI PODUZETNIKJE U STANJU DA SI PRIUŠTI SLICNOG.
Ono sto je hamdo napravio u u zadnjih pola god nije napravljeno u bihacu za 20 god .
Ako vec hocete da blatite covjeka onda nadjite nesto konkretnije , ovo je stvarno bez veze .
Prenj prijatelju pozabavi se ti prenjom i hercogovinom da budu ono sto jesu , nama biscanima ako nemozes pomoc nemoj brate niti odmagat.
Hamdu licno znam i u proslu subotu sam bio u robotui malo popricao s njim , namjerno necu da mu prilazim kad je u pratnji ili na poslu , nekima je krivo kad je na funkciji sto nema vremena sam za NJIH .
Dane redovno citam ALI I ONI ZNAJU NASRAT .
DA JE BOGDO NEKO KAO HAMDO PRIJE SE POJAVIO NEBI GODINAM NORAO ICI U BL DA POGLEDAM KAKVU PREMIJERU .
LICNO SAM GA GLEDAO SVAKI SLABIJI PODUZETNIKJE U STANJU DA SI PRIUŠTI SLICNOG.
Ono sto je hamdo napravio u u zadnjih pola god nije napravljeno u bihacu za 20 god .
Ako vec hocete da blatite covjeka onda nadjite nesto konkretnije , ovo je stvarno bez veze .
Prenj prijatelju pozabavi se ti prenjom i hercogovinom da budu ono sto jesu , nama biscanima ako nemozes pomoc nemoj brate niti odmagat.
Hamdu licno znam i u proslu subotu sam bio u robotui malo popricao s njim , namjerno necu da mu prilazim kad je u pratnji ili na poslu , nekima je krivo kad je na funkciji sto nema vremena sam za NJIH .
Dane redovno citam ALI I ONI ZNAJU NASRAT .
DA JE BOGDO NEKO KAO HAMDO PRIJE SE POJAVIO NEBI GODINAM NORAO ICI U BL DA POGLEDAM KAKVU PREMIJERU .
-
Prenj
Biscanin2,
Moje je misljenje da nijedan drzavni sluzbenik ove zemlje nema pravo da trosi tolike pare na automobil u vrijeme kada toliko broj gradjana BiH zivi na rubu siromastva, kada na pocetku 21. vijeka postoje skole u kojima zbog nedostatka novca nema grijanja, ...
To sto su zadnjih 10 godina drzavni sluzbenici ove zemlje radili potpuno suprotno, nipsto ne treba da znaci da je takvo stanje normalno.
Hamdiji, ako je uradio i pola onoga sto si nabrojao ti i @japaja, svaka cast, ali svejedno, dok je god stanje u zemlji ovakvo, kupovina skupog automobila drzavnim novcem se nikako ne moze opravdati.
Moje je misljenje da nijedan drzavni sluzbenik ove zemlje nema pravo da trosi tolike pare na automobil u vrijeme kada toliko broj gradjana BiH zivi na rubu siromastva, kada na pocetku 21. vijeka postoje skole u kojima zbog nedostatka novca nema grijanja, ...
To sto su zadnjih 10 godina drzavni sluzbenici ove zemlje radili potpuno suprotno, nipsto ne treba da znaci da je takvo stanje normalno.
Hamdiji, ako je uradio i pola onoga sto si nabrojao ti i @japaja, svaka cast, ali svejedno, dok je god stanje u zemlji ovakvo, kupovina skupog automobila drzavnim novcem se nikako ne moze opravdati.