MOGWAI u Sarajevu 14 maja!!(?)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Hart

#1 MOGWAI u Sarajevu 14 maja!!(?)

Post by Hart »

Nevjerovatno ali (izgleda) istinito!!! Nakon sto sam vidio plakate, saznao sam da bi Mogwai, sigurno jedan od najznacajnijih postrock bandova, trebali svirati u Domu Mladih 14-tog maja. koncert organizira asksarajevo.ba. pa da vidimo!!! :D

Image

evo zgodne recenzije na B-H-S jeziku njihovog posljednjeg albuma Happy Songs for Happy People:
http://www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=454

takodje pogledati kako je ovaj album ocijenjen u razlicitim rock/indie magazinima:
http://www.metacritic.com/music/artists ... appypeople
:D :-D :D :-D :D :-D
Jasho

Post by Jasho »

Konačno, kraljevi i istinske legende Mogwai dolaze u Sarajevo! Obavezno idem! Njihovi su albumi savršenstvo!
rumenko

Post by rumenko »

ma cuj molim te....
GhostDog

Post by GhostDog »

plus Aki Nawaz (fun da mental)

plus Howie B.

sedam dana poslije Laurent Garnier

nevjerovatno
Hart

Post by Hart »

samo da nas ne prevare! :D
rumenko

Post by rumenko »

ma nece valjda ...ja evo ne mogu da spavam....od uzbudjenja....poslije ovih Nawaz....Howi...i ...Garnier....gostuje.....Meho Puzic....ako ne izrade...
Hart

Post by Hart »

evo njihov prvi album:
MOGWAI - Young Team (1997)
Image

http://www.shankparty.net/mp3/Young%20Team/?D=A

Young Team, Mogwai's first full-length album fulfills the promise of their early singles and EPs, offering a complex, intertwining set of crawling instrumentals, shimmering soundscapes, and shards of noise. Picking up where Ten Rapid left off, Mogwai use the sheer length of an album to their advantage, recording a series of songs that meld together — it's easy to forget where one song begins and the other ends. The record itself takes its time to begin, as the sound of chiming processed guitars and murmured sampled vocals floats to the surface. Throughout the album, the sound of the band keeps shifting, and it's not just through explosions of noise — Mogwai isn't merely jamming, they have a planned vision, subtly texturing their music with small, telling details. When the epic "Mogwai Fears Satan" draws the album to a close, it becomes clear that the band has expanded the horizons of post-rock, creating a record of sonic invention and emotional force that sounds unlike anything their guitar-based contemporaries have created.
AMG
Altsa

#8 Re: MOGWAI u Sarajevu 14 maja!!(?)

Post by Altsa »

Hart wrote:Nevjerovatno ali (izgleda) istinito!!! Nakon sto sam vidio plakate, saznao sam da bi Mogwai, sigurno jedan od najznacajnijih postrock bandova, trebali svirati u Domu Mladih 14-tog maja. koncert organizira asksarajevo.ba. pa da vidimo!!! :D

Image

evo zgodne recenzije na B-H-S jeziku njihovog posljednjeg albuma Happy Songs for Happy People:
http://www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=454

takodje pogledati kako je ovaj album ocijenjen u razlicitim rock/indie magazinima:
http://www.metacritic.com/music/artists ... appypeople
:D :-D :D :-D :D :-D

HART SVAKA CAST ZA INFORMACIJU :-D :-D :-D :-D :-D :-D
irfan2

Post by irfan2 »

mustuluk odma :oops: :oops:
:D :D
Hart

Post by Hart »

MOGWAI - Rock Action (2001)
Image

http://www.shankparty.net/mp3/Rock%20Action/

Their most impressive work since Young Team, Mogwai's third album, Rock Action, boasts an ironic title as well as an ironically successful new direction. By stripping away much of the noodling and noise of their earlier work in favor of tighter structures, more immediate melodies, and vocals, they've recaptured the excitement that surrounded their first releases. Like so many groups stuck with the post-rock tag, Mogwai needed a way to expand beyond the term without changing their sound completely, and aided by guests like producer Dave Fridmann and Super Furry Animals' Gruff Rhys, they've found it. Rock Action incorporates bristling distortion, propulsive drums, and electronic textures similar to Tortoise's Standards — particularly on the opening track "Sine Wave" — but the album's most remarkable moments revisit and reinvent more traditional sounds. Buoyed by lush string arrangements and Fridmann's detailed, warm production, the brooding ballads "Take Me Somewhere Nice" and "Dial: Revenge" couldn't be further from "rock action," but they display the album's refreshing restraint and immediacy. In particular, "Dial: Revenge" — so named because "dial" is the Welsh word for "revenge" — benefits from Rhys' emotive yet cryptic vocals in his mother tongue, but the general emphasis on vocals adds to the album's organic, emotive feel. Nowhere is this more evident than the nine-minute epic "2 Rights Make One Wrong": With its lush layers of brass, strings, banjo, guitars, and vocals, it sounds like the rock-oriented cousin of Jim O'Rourke's pocket symphonies. Meanwhile, "You Don't Know Jesus" uses its eight-minute length to reaffirm that the group is still at the top of its game when it comes to guitar-driven catharsis. "Secret Pint" sends the album out on a serene note, proving that in the proper hands, the quietest ballad is just as commanding as the loudest rock action; Rock Action shows that Mogwai have mastered both styles.
AMG
Altsa

Post by Altsa »

hart gdje se moze provjeriti da li ce koncert biti sigurno. moram to da saznam zbog neke raje koja je van sarajeva. i je li to vec plakatirano ??
Hart

Post by Hart »

hart gdje se moze provjeriti da li ce koncert biti sigurno. moram to da saznam zbog neke raje koja je van sarajeva. i je li to vec plakatirano ??
jucer sam vidio plakate (i nisam mogao vjerovati), mali plavi plakati dosta neupadljivi, pise Mogwai (uk), edo maajka, howie B,.. etc
poslije sam dobio potvrdu, iz druge ruke, ali zaista pouzdanu. kako je meni receno koncert ce organizirati ljudi iz tog nekog danskog NGO/projekta: http://www.asksarajevo.ba Mislim da na ovoj stranici mozes naci njihove kontakt e-mail adrese tako da ih mozes direktno kontaktirati i pretpostavljam dobiti potvrdu :-D :D
Altsa

Post by Altsa »

da nije Moogwai
irfan2

Post by irfan2 »

Altsa wrote:da nije Moogwai
:? :? :?
:(
objasni kako si saznao
Saian

Post by Saian »

mene ovo podsjeti na onaj dio u Murphyjevom zakonu "if it seems too good to be true it probably is", al opet s druge strane ima i moj privatni u murphy-jevoj maniri "Ako je u Sarajevu dobar koncert, onda sam ja obichno negdje drugdje" :( dakle u svakom sluchaju more bit bidne
GhostDog

Post by GhostDog »

...ako se ovdje uopste radi o Mogwaiu na kojeg mi mislim, dakle bend...
Hart

Post by Hart »

izgleda (kako mi je javio Altsa), da su organizatori samo kontaktirali Mogwai, a da ovi uopce nisu potvrdili da ce doci!!! Zgodan fol, posaljes mail nekom bandu i odmah zatim najavis da ce doci!!!
:x :x :x kakav odron!
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ne znam šta je na stvari ali čitav zagreb je obljepljen plakatima za taj koncert.

možda je osveta za metaliku i krevica :D
Martian_Kyo

Post by Martian_Kyo »

garant je to. ali eto bilo mi super onih dva sata kad sam vjerovao da ce oni doci. :-D
Hart

Post by Hart »

upravo tako! :roll:

(da podsjetim: gore postirani linkovi za njihova dva albuma jos uvijek rade) :)
Altsa

Post by Altsa »

maloprije slusam radio i na nekoj stanici mozda 202 nemam pojma opet ih najavlju kao svirat ce. :? jebo lud zbunjenog
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

plakati još vise
Hart

Post by Hart »

ma ko ce im znati.... ne moze nista normalno, ako dodju dobro i jest...
:-)
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

nista od ove svirke...
iz pouzdanih izvora saznadoh...
jebiga :x
!!!

Post by !!! »

nisu mogwai niti trebali svirati... najavljeni su bez da je njihov koncert ikad potvrdjen. a najavljeni su otprilike u isto vrijeme kad im je managementu stigao upit za nastup u sarajevu.
Post Reply