mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

PriNc_ba

#1 mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by PriNc_ba »

eh ovak :) ev crvenih tackica pored igraca koji ce da na*ebu vjerovatno u barazu ili mozda cak i sad vec protiv spanije. moje misljenje je da bi protiv spanije trebali da se ociste damjanovic,mravac,dzemo i bajramovic makar pa da ukoliko nas sudije unakaze u prvom susretu baraza da imamo makar ove na raspolaganju. dalje tu je i poredak na fifinoj rang listi.
6. rusija 1129
10. francuska 1040
12. grcka 971
17. portugal 880

25. ukrajina 829
38. irska 743
45. slovacka 687 ili 54. slovenija 576
46. BiH 682 poena

eh sad ovo bodovanje je dobro ukoliko losije rangirana remizira il pobjedi bolje rangiranu repku. npr norveska je za pobjedu nad skotskom dobila 103 boda i napredovala 7 pozicija. tako da bi mi pobjedom nad spanijom mogli mozda stici portugal s obzirom da bi trebali dobiti nekih 70 poena za pobjedu nad estonijom i bod sa turskom. a portugal nece dobiti puno bodova za tekme protiv madjarske sto je dobio i protiv malte meni se cini da igraju :) helem kak god mislim da ce kljucnu ulogu igrati sudije i ovi nasi kartonirani :( francuzi ce imati pomoc platinija, portugalci ce imati pomoc jer hoce svi da vide ronalda na SP, rusi ce imati podrsku tajkuna a i realno mislim da nam po igri najmanje odgovaraju i jedino nekako grci mozda nece imati pomoci neke pretjerane al opet sjetim se zenice i onih 0-4 :(

helem bice tesko a ovi s crvenim tackicama mislim da trebaju nekako da se skontaju jer sudijama nije nikakav problem u istoj tekmi dati kartone rahimicu jahicu spahicu misketu i to je raspad sistema :D

Image
klixober

#2 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by klixober »

Da sam selektor,Misketa bih drzao na klupi protiv Spanije zobg opasnosti od novog zutog kartona,a stavio bih Stilica.Isto tako,Spahica i Nadarevica bih zamijenio Mravcem i Pandzom.
PriNc_ba

#3 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by PriNc_ba »

a evo ko od mogucih nasih protivnika ima problema. samo cu one kljucne igrace nabrojati i ukrajinu sam svrstao posto je moguce da mozda predju portugal na listi.

probleme sa kartonima imaju:
ukrajina - SHEVCHENKO,VORONIN,MILEVSKIY
grcka - KATSOURANIS,TOROSIDIS,PATSATZOGLOU,CHARISTEAS
rusija - ZHIRKOV,BEREZUTSKY,PAVLYUCHENKO,ZYRIANOV,SEMSHOV,ANYUKOV :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
portugal - MEIRELES,NANI,LIEDSON,HUGO ALMEIDA
francuska - GALLAS,GOURCUFF,EVRA,SAGNA,ABIDAL :thumbup:

po ovome rusija i francuska su u najvecim problemima uz nas :) tako da je i neka utjeha ukoliko ih dobijemo :) francuze pogotovo ako dobijemo dzeko i kompanija mogu izvuci zute makar evri i sagna-i :) rusija bez ovih gore igraca bi katastrofa bila. da prodje ukrajina bi super bilo da potisne portugal pa onda protiv njih jer realno su mozda i najlosija ekipa od ovih 7 koje su uz nas u barazu. nemaju kontinuitet nemaju nista. fkt su kriza al et jos 7 dana pa cemo znati protivnika :)
K-1

#4 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by K-1 »

Marijan na prenosu iz Estonije rece da se u barazu kartoni ponistavaju. Moze li to neko potvrditi?
Globus

#5 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by Globus »

Ma ne vjerujem da mozemo mi gore doci ali moze ukrajina ako je takvo bodovanje .. koliko ce dobit za pobjedu nad englezima ? za mene je i to dovoljno :D
mostarac

#6 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by mostarac »

E hajdemo redom :D

Pobjeda nad Armenijom nosi nam sljedece bodove

3 za pobjedu
1 za UEFA snagu (druge asocijacije imaju ispod 1)
Armenija je 125. na rang listi (200-125)/100 = 0,75
2,5 boda za rang takmicenja

Sto iznosi

3 x 1 x 0,75 x 2,5 = 6,375

E sad mislim da je greska u opisu procedure i da se ne mnozi sa 100 nego sa 10, pa tako za Armeniju dobijamo 53 FIFA boda.

Turska

1 za nerjeseno
1 za UEFA snagu
Turska je 27. na rang listi (200-27)/100 = 1,73
2,5 bodova za rang takmicenja

1 x 1 x 1,73 x 2,5 x 10 = 43 boda

Estonija

3 za pobjedu
1 za UEFA snagu
Estonija je 114 na rang listi (200-114)/100 = 0,86

3 x 1 x 0,86 x 2,5 x 10 = 60 bodova

Trenutno imamo 682 boda po zadnjoj kategorizaciji. U ovom momentu imamo

682 + 60 +43 + 53 = 838 bodova

Ukoliko izgubimo od spanije ostajemo na 838 bodova

Ukoliko igramo nerjeseno kalkulacija je sljedeca

1 za nerjeseno
1 za UEFA
(200-2)/100 = 1,98 za snagu protivnika
2,5 za rang takmicenja

To bi u konacnici iznosilo 2,5 x 1,98 x 10 = 50 tj. 49.5 bodova pa bi nas ukupni zbir iznosio 838 + 50 = 888 bodova

Ukoliko pobjedimo ovaj broj za nerjeseno se mnozi sa 3 i to bi iznosilo 149 tj. 148,5 bodova
i nas ukupni saldo bi iznosio 838 + 149 = 987 bodova

E sad to jeste puno, al da ostali nisu igrali utakmice, a kako su i ostali dobili bodove onda mi realno nemamo sansi da prestignemo bilo koga od njih.

Ovu kalkulaciju sam nasao na wikipediji i zakomplikovali su je do bola ali meni se cini da se racuna ovako kako sam ja predstavio, a moguce i da sam se zajebo

Moj komentar na sve ovo je da u sustini nije bitno jesi li izgubio od Spanije ili od Rijeke, ali je mnogo bitno jesi li dobio Spaniju ili Rijeku i zbog toga je u ovim donjim dijelovima tabele uspon mnogo laksi, dok ovi u gornjim dijelovima mnogo lakse padaju jer se za poraz dobija 0 bodova, a za bilo kakvu pobjedu u evropskim kvalifikacijama dobijes bar 38 bodova i isto bodova dobija BiH ako pobjedi San Marino i Spanija - 38, jer onaj koeficijent sto se oduzima od 200 ako ide ispod 0,5 pise se odmah 0,5 i ne moze ici ispod. Dakle za pobjedu je minimalno 38 bodova a maksimalno u ovom trenu u evropi 149 sto mi mozemo ubosti ako dobijemo Spaniju koja je druga na rang listi FIFA-e. Prvi je Brazil
Last edited by mostarac on 12/10/2009 01:42, edited 1 time in total.
mostarac

#7 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by mostarac »

Globus wrote:Ma ne vjerujem da mozemo mi gore doci ali moze ukrajina ako je takvo bodovanje .. koliko ce dobit za pobjedu nad englezima ? za mene je i to dovoljno :D

oko 140 bodova
Globus

#8 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by Globus »

mostarac wrote:
Globus wrote:Ma ne vjerujem da mozemo mi gore doci ali moze ukrajina ako je takvo bodovanje .. koliko ce dobit za pobjedu nad englezima ? za mene je i to dovoljno :D

oko 140 bodova
Mislim da ce ustvari gotovo sam siguran da ce ukrajina proci portugal
mostarac

#9 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by mostarac »

Globus wrote:
mostarac wrote:

oko 140 bodova
Mislim da ce ustvari gotovo sam siguran da ce ukrajina proci portugal

Ukrajina ce imati

829 + 38 (Andora) + 31 (Bjelorusija) + 140 (Engleska) + 38 (Andora) = 1076

Portugal

880 + 46 (1:1 s Danskom) + 68(Madjarska) + 68(Madjarska) + 45 (Malta) = 1107
DicaTM

#10 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by DicaTM »

Samo da dodam da se Cristiano Ronaldo povrijedio i bit će odsutan mjesec dana. Ako ih izvučemo (a nadam se da nećemo) možda bi mogao propustiti te utakmice, barem prvu. ;-)
jeza u ledja

#11 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by jeza u ledja »

Kolega mostarac, nisam dobro skonto, al mescini da nisi uracunao gubitak bodova od prije 4 godine iz ovog istog perioda. I to se valjda racuna.
mostarac

#12 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by mostarac »

jeza u ledja wrote:Kolega mostarac, nisam dobro skonto, al mescini da nisi uracunao gubitak bodova od prije 4 godine iz ovog istog perioda. I to se valjda racuna.
ovaj nacin racunanja je od 2006 od SP. al evo ti link pa probaj skontat. Ja sam rekao da je moguce da sam se zajebao :D

http://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_World_Rankings
battan-

#13 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by battan- »

mostarac wrote:E hajdemo redom :D

Pobjeda nad Armenijom nosi nam sljedece bodove

3 za pobjedu
1 za UEFA snagu (druge asocijacije imaju ispod 1)
Armenija je 125. na rang listi (200-125)/100 = 0,75

Sto iznosi

3 x 1 x 0,75 x 2,5 = 6,375

E sad mislim da je greska u opisu procedure i da se ne mnozi sa 100 nego sa 10, pa tako za Armeniju dobijamo 53 FIFA boda.

Turska

1 za nerjeseno
1 za UEFA snagu
Turska je 27. na rang listi (200-27)/100 = 1,73
2,5 bodova za rang takmicenja

1 x 1 x 1,73 x 2,5 x 10 = 43 boda

Estonija

3 za pobjedu
1 za UEFA snagu
Estonija je 114 na rang listi (200-114)/100 = 0,86

3 x 1 x 0,86 x 2,5 x 10 = 60 bodova

Trenutno imamo 682 boda po zadnjoj kategorizaciji. U ovom momentu imamo

682 + 60 +43 + 53 = 838 bodova

Ukoliko izgubimo od spanije ostajemo na 838 bodova

Ukoliko igramo nerjeseno kalkulacija je sljedeca

1 za nerjeseno
1 za UEFA
(200-2)/100 = 1,98 za snagu protivnika
2,5 za rang takmicenja

To bi u konacnici iznosilo 2,5 x 1,98 x 10 = 50 tj. 49.5 bodova pa bi nas ukupni zbir iznosio 838 + 50 = 888 bodova

Ukoliko pobjedimo ovaj broj za nerjeseno se mnozi sa 3 i to bi iznosilo 149 tj. 148,5 bodova
i nas ukupni saldo bi iznosio 838 + 149 = 987 bodova

E sad to jeste puno, al da ostali nisu igrali utakmice, a kako su i ostali dobili bodove onda mi realno nemamo sansi da prestignemo bilo koga od njih.

Ovu kalkulaciju sam nasao na wikipediji i zakomplikovali su je do bola ali meni se cini da se racuna ovako kako sam ja predstavio, a moguce i da sam se zajebo

Moj komentar na sve ovo je da u sustini nije bitno jesi li izgubio od Spanije ili od Rijeke, ali je mnogo bitno jesi li dobio Spaniju ili Rijeku i zbog toga je u ovim donjim dijelovima tabele uspon mnogo laksi, dok ovi u gornjim dijelovima mnogo lakse padaju jer se za poraz dobija 0 bodova, a za bilo kakvu pobjedu u evropskim kvalifikacijama dobijes bar 38 bodova i isto bodova dobija BiH ako pobjedi San Marino i Spanija - 38, jer onaj koeficijent sto se oduzima od 200 ako ide ispod 0,5 pise se odmah 0,5 i ne moze ici ispod. Dakle za pobjedu je minimalno 38 bodova a maksimalno u ovom trenu u evropi 149 sto mi mozemo ubosti ako dobijemo Spaniju koja je druga na rang listi FIFA-e. Prvi je Brazil

Zaboravio si da se rezultati iz 2007/2005 brisu...
mavcs

#14 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by mavcs »

Ma nema šanse da idemo u prvu jakosnu grupu.
Koje su šanse da Ukrajinci udju u prvu grupu pa da njih izvučemo :D
karanana

#15 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by karanana »

K-1 wrote:Marijan na prenosu iz Estonije rece da se u barazu kartoni ponistavaju. Moze li to neko potvrditi?
i ja sam ovo cuo
PriNc_ba

#16 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by PriNc_ba »

a nema fkt ja sam prerovio citav site fifa.com i nigdje nema da se brisu kartoni. a ja koliko znam spanci su se protiv armenije cistili da bi na svjetskom bili cisti jer rekose da se prenose kartoni i u afriku ( u posebnom sanduku :P )....

ako neko ima 100% provjereno neka javi :) mislim da i marjan nema pojma. pogotovo kad sam cuo da je rekao da nam je omjer protiv estonije 1 pobjeda 1 remi i 1 poraz xD

helem ova racunica odozgo bi trebala biti otprilike tacna. gledao sam i ja na fifinoj stranici ima objasnjenje al je bilo komplikovano sinoc da kontam kako i sta. ako nekome nije mrsko nek se pozabavi tekma norveska-skotska i nek pogleda na kojim su mjestima bile ove repke prosli mjesec. nakon pobjede norveske nad skotskom dobili su 103 boda i et onda formule za izracunavanje bodovnog stanja :D
karanana

#17 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by karanana »

PriNc_ba wrote:
ako neko ima 100% provjereno neka javi :) mislim da i marjan nema pojma. pogotovo kad sam cuo da je rekao da nam je omjer protiv estonije 1 pobjeda 1 remi i 1 poraz xD
...do onih 7:0 u zenici. to je rekao i to je tacno jeli tako?
Charuga
Globalni moderator

#18 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by Charuga »

PriNc_ba wrote:ako neko ima 100% provjereno neka javi :) mislim da i marjan nema pojma. pogotovo kad sam cuo da je rekao da nam je omjer protiv estonije 1 pobjeda 1 remi i 1 poraz xD
Racunao je tri utakmice do ovih kvalifikacija. Dobili smo ih u jednim kvalifikacijama 4:0 u Estoniji a kod nas je bilo 1:1. A ta treca prijateljska je zavrsena 1:0 za Estoniju.
PriNc_ba

#19 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by PriNc_ba »

e ja sam onda gluh :D halal'te mi poklonici marjanovi :D nisam cuo to DO OVIH KVALIFIKACIJA :D
al su jos i momci dva stola oko mene bas komentarisali to pa mi zato tesko vjerovati da jedino ja nisam cuo al ak vi kazete vjerujem vam jer u domu mladih ionako buka prevelika ne cujes ni misli svoje od komentatora :D
ih da hoce biti ta cistka kartona :roll: :-)
Charuga
Globalni moderator

#20 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by Charuga »

PriNc_ba wrote:e ja sam onda gluh :D halal'te mi poklonici marjanovi :D nisam cuo to DO OVIH KVALIFIKACIJA :D
Poklonici .. :mrgreen: :mrgreen:

Ja sam vrlo brzo iskljucio Marjana i pojacao "strasno dobrog" i "zivahnog" voditelja na NTV Hayat jer mi je Marjan bjezao za " jedno dodavaje" u odnosu na sliku .. :-D
PriNc_ba

#21 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by PriNc_ba »

kakvo crno dodavanje xD citava akcija sviju mi :D on galami dzekoooo dzekooo a lopta kod rahimica na centru negdje xD neke 3-4 sekunde otprilike :( a malo je i dosadan vise s onom identicnom galamom i kad je prilika i kad je aut i kad je izmjena xD onda nekih nepotrebnih informacija milion al et valjda voli choek sve da isprica i sto treba i sto ne treba :) priganica je sjajan :thumbup: :lol: "pa ljudi jeli moguce da idemo u baraz?" (kod 0:2) valjda frapiran bio :D

odoh sad tutnjat po fifa.com hocu da nadjem ovo za kartone bem im :D
karanana

#22 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by karanana »

neces nista naci. mafija ce o tome odluciti dan prije tekmi dok skontaju koja ce odluka ici na stranu jebene francuske i portugala.
Charuga
Globalni moderator

#23 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by Charuga »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
PriNc_ba

#24 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by PriNc_ba »

ev na sportsport.ba forumu nadjoh da se prenose kartoni mada je neko spomenuo da oni koji trebaju biti suspendovani ce biti suspendovani sto znaci ako neko dobije kartone protiv spanije odmara u barazu u prvoj tekmi a da se onima koji imaju jedan karton brisu kartoni u barazu...

sad sta i kako ne znam ali ako je puyol dobio zuti da ga ne bi prenio na svjetsko onda nekom logikom kartoni u baraz se prenose...

a kao sto rekoh pametno bi bilo da u prvoj postavi bude npr bajramovic i dzemo i da dobiju zute i da udju kasnije damjanovic,mravac i jos jedan da imamo makar petoricu sigurnih za uzvratni mec baraza ukoliko nas osakate sudije u prvom mecu. jer imamo 5 kljucnih igraca u opasnosti
van Basten

#25 Re: mogucnosti za prvu jakosnu skupinu i opasnosti od kartona

Post by van Basten »

ja bih barem Misimovića, Spahića i Rahimića odmarao protiv Španije... previše bitni igrači za našu ekipu da bismo dopustili luksuz da preskoče utakmicu baraža radi kartona u bezveze tekmi.
Ja bih ustvari odmarao sve kojim prijeti suspenzija, ali ova trojica su minimum.
Post Reply