Moguc i izgon iz Zenice

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

stidljiv

#1 Moguc i izgon iz Zenice

Post by stidljiv »

Zbog desavanja na Bilinom polju i slucaja Valeron...

Moguc i izgon iz Zenice
Svjetska fudbalska asocijacija (FIFA) danas ce u Cirihu rjesavati slucaj Valeron. Podsjetimo, bh. reprezentacija suocila se sa kaznom, jer je neki neodgovorni navijac pogodio u glavu reprezentativca Spanije, zbog cega je on utakmicu morao nastaviti sa povezom. Iako u N/FSBiH ocekuju da bi kazna mogla biti samo novcana, u razgovoru sa nasim izvorom iz UEFA, koji je dobro obavjesten i o desavanjima u FIFA, saznajemo da Svjetska fudbalska asocijascija razmislja o tome da BiH selekciji uskrati nastupe u Zenici. Naime, FIFA je u Zenicu poslala svog covjeka, koji je podnio neutralan izvjestaj o desavanjima na Bilinom polju, mimo znanja N/FSBiH, koji je u svom izvjestaju napisao da je atmosfera u gradovima BiH nezdrava. Tako u Fifi znaju i za desavanja u Banjoj Luci i Modrici i sve to moglo bi uticati na donosenje konacne odluke o tome gdje ce se igrati mec protiv SCG. Alternativa Bilinom polju je Sarajevo, odnosno Kosevo, jer su sigurnosni uslovi u glavnom gradu BiH veci nego u Zenici. Izvor iz Ciriha nam je takodjer kazao da niko iz Fudbalskog saveza iz SCG nije vrsio pritisak da se promijeni mjesto odigravanja susreta, te da su sanse izmedju Bilinog polja i Koseva 50-50. Takodjer, u Sarajevo, odnosno u Zenicu, u narednih nekoliko dana trebao bi stici i Valter Gag, zaduzen ispred Fife za sigurnost, a konacna odluka o mjestu odigravanja susreta izmedju BiH i SCG donijet ce se danas. Uz mogucu kaznu izmjestanja odigravanja susreta reprezentacije, N/FSBiH ce sigurno biti i visoko novcano kaznjen, jer FIFA stvari poput ubacivanja predmeta u teren kaznjava rogorozno.

http://www.oslobodjenje.com.ba/asp/show ... t_id=42145

Tako i treba dok se kulturi ne nauce :D
3per

Post by 3per »

Sekretar Disciplinskog komiteta FIFA, gospodin Marco Villiger je u današnjem telefonskom razgovoru obavjestio Nogometni savez BiH da će disciplinski komitet FIFA incident na utakmici BiH - Španija, kada je tvrdim predmetom u glavu pogođen igrač Valeron, na dnevnom redu imati tek početkom novembra. Shodno toj informaciji proizilazi da će kazna biti mnogo blaža od one koju ovih dana prognoziraju «dušebrižnici» pojedinih medija.
http://www.nsbih.ba
winetou

Post by winetou »

Bosanski seljakluk. Sami sebi najveći neprijatelji.
Nekakvi welcome to hell, bhfanaticos sa nekim buldogom, bakljada, dimne bombe. Odvratno :roll:
3per

Post by 3per »

O cemu ti pricas?

Nisu krivi ni bhfanaticos niti dimne bombe, vec papak koji je bacio tu bocicu parfema i oni papci oko njega koji ga nisu prijavili.
winetou

Post by winetou »

3per wrote:O cemu ti pricas?

Nisu krivi ni bhfanaticos niti dimne bombe, vec papak koji je bacio tu bocicu parfema i oni papci oko njega koji ga nisu prijavili.
Sve to zajedno upakovano čini još lošiju atmosferu. A i za dimne bombe se dobiva kazna.
A i za očekivati je da se od strane publike dešavaju takve stvari kad je teren u blizini, barem u slučaju Bosne.
violentjack

Post by violentjack »

:x :x :x Ako promjene lokaciju :x :x
kame

Post by kame »

Mislim da se ne bi desila zabrana igranja u Zenici da je rijec o nekoj drugoj zemlji. Ali posto je rijec o BiH vrlo vjerovatno je da ce se to i desiti.

Podsjeticu vas kad je Partizan cini mi se prosle godine na svom stadionu igrao cini mi se protiv Svedskog Hamarbija. Dva Svedska navijaca su tesko povrijedjena, jedan policajac i linijski sudija koji je zadobio povrede lobanje.

To nije pruzrokovalo zabranu igranja Partizanu na njihovom stadionu.

S druge strane, mozda je i bolje da se utakmica sa SCG igra na Kosevu cisto sa sigurnosnog aspekta jer ce u tom slucaju igraci, strucni stabovi i sudije biti nesto udaljeniji od navijaca na tribinama i bit ce znatno lakse kontrolisati navijace nego sto je to u Zenici.

Mislim da je Bilino Polje neuslovno za jednu takvu utakmicu. Utakmicu u kojoj lako moze doci do incidenta ravnom onome koji se desio na finalu tadasnjeg kupa sampiona u Briselu 1985. godine.

Sama cinjenica da cemo igrati utakmicu sa SCG je tuzna i zalosna (neovisno od konacnog ishoda). Jer ishod (kakav god bio) lako moze izazvati ugrozavanje sigurnosti Bosnjaka u RS. Posebno u manjim sredinama. Sto ne bi bilo prvi put.
violentjack

Post by violentjack »

Gotovo je vec se zna,..ja vam kazem odlucit ce da cemo igrati u Sarajevu...kao da gledam..nismo mi nikakvi a nas savez je jad i bijeda..

:roll: :(
winetou

Post by winetou »

I treba kažnjavati da stoka nauči :D
Najbolje je kavez napraviti.
magnifico

Post by magnifico »

nek se igra u trebinju, nece biti nikakvih problema garantovano,
vucurevic ce licno da garantuje i da zavodi red :D
violentjack

Post by violentjack »

:D Mozemo li u Pazaru tu smo de fakto domaci

Iako i Mostar je fin za gostovanje..drzimo istocnu stranu..pa onda svi na Bijeli Brijeg porusimo im ''Zapadni Mostar''

Bihac ima fin stadion..oko 2000 stolica..8000 kapacitet
Onda kazu da ce Tuzla napraviti satadion..nadam se pa da i tamo odvalimo jednu
Grbavica..mozda nije ukleta kao Kosevo za repku

:shock: :D
kike

Post by kike »

Sva je igra uvijek "oko hodzina jorgana", pa i u ovom slucaju.

Sta je Figo dozivio kada je prvi put u dresu Madrida isao igrati u Barcelonu?

Bilo je vise upaljaca i mobitela.

Ne zelim reci da smo kulturni, ali zelim prvo da vidim od koga dolaze kritike.

Moglo bi se analizirati.....

Isti je slucaj i sa time da je Portugal kao i domacin, kao i sama Fifa preferirala Dansku u Portugalu, nego BIH.

Izracunali su koliko ce love dobiti od danskih navijaca, za razliku od Bosanskih.

To je to

Inace najveci fudbalski primitivci, i prepotentno-umisljeni novi europejci su Spanci koji su glasno prije puta izjavljivali ..."ese pais" (prijevod "ta zemlja," ali ima podsmjesivu konotaciju), da im se ne igra u BIH, da se boje itd

Tako da meni nije zao, sto je dobio po glavi 8-)
violentjack

Post by violentjack »

Ja glasam za Mostar ili Novi Pazar :D :D :D
kike

Post by kike »

Nauci geografiju

Novi pazar je inostranstvo :roll:
violentjack

Post by violentjack »

:D Ma..nemoj mene koji znam sve i jedno selo..sumu, grad i kotu u Bosni

Moja granica Bosne je na Prokletijama
Tamo kod Hajle na Prokletijama da budem tacan
:D :D
violentjack

Post by violentjack »

:D Ipak glasam za Tiranu oni imaju mocan stadion a..nece Srbi doci do Albanije..treba preko Kosova

Bosnia wins in Tirana
YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
kike

Post by kike »

violentjack wrote::D Ma..nemoj mene koji znam sve i jedno selo..sumu, grad i kotu u Bosni

Moja granica Bosne je na Prokletijama
Tamo kod Hajle na Prokletijama da budem tacan
:D :D
Tvoja ne znaci i medjunarodna. :lol: :lol:
ja_doso

Post by ja_doso »

Tako i treba dok se kulturi ne nauce
...
Last edited by ja_doso on 07/07/2008 14:10, edited 2 times in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ja_doso wrote:
Jel to ona ista kultura iz Zetre 2002 kad su igrale BiH - Hrvatska???
ne nego zadarska kultura
Prenj

Post by Prenj »

kame wrote:Mislim da se ne bi desila zabrana igranja u Zenici da je rijec o nekoj drugoj zemlji. Ali posto je rijec o BiH vrlo vjerovatno je da ce se to i desiti.

Podsjeticu vas kad je Partizan cini mi se prosle godine na svom stadionu igrao cini mi se protiv Svedskog Hamarbija. Dva Svedska navijaca su tesko povrijedjena, jedan policajac i linijski sudija koji je zadobio povrede lobanje.

To nije pruzrokovalo zabranu igranja Partizanu na njihovom stadionu.
Bez paranoje molim.
UEFA je upravo kaznila Romu sa dvije utakmice bez publike (+ 3:0 gubitak utakmice) zbog slicnog incidenta.

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... 661010.stm
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

FIFA :roll: UEFA :roll: U Singapuru je za bacanje žvakače gume na pločnik oko 400$ kazna, u npr BiH 0$. De se malo dozovite o čemu pričate i šta poredite :D
stidljiv

Post by stidljiv »

ja_doso wrote:
Jel to ona ista kultura iz Zetre 2002 kad su igrale BiH - Hrvatska???
Drugo je Hrvatska a drugo Spanija, svi znamo sta se desavalo do prije 10 godina tako da ne mozes to uporedjivati...a dokazali ste se vi kakvi ste... i prije 10ak godina a Bogami i sada :D
magnifico

Post by magnifico »

i ja bi zabranio da se igra u zenici,

ili baksuzno kosevo ili trebinje,

banjaluka ne dolazi u obzir
violentjack

Post by violentjack »

Moze i Mostar :D
stidljiv

Post by stidljiv »

Ma samo da nasa repka uzme tu utakmicu, a gdje se bude igralo nece mi biti bas vazno :-D
Post Reply