MODA I MI
Moderator: anex
- munevera44
- CLIO
#2 Re: MODA I MI
Ja kako zakljucih od forumasica, za nas je spas u second handuvesna55 wrote:Eto mene sa novom temom.
Gledam na TV bila modna revija u Sarajevu. Haljinice, suknjice sve je to lijepo. I te dvije dizajnerice, po mom mišljenju su super. Iako ja ne spadam u kategoriju aktuelne mode, bar mogu gledati i dati komentare.
Pune su stranice časopisa, na TV gledamo modu i aktuelnosti o modi i oko mode. Ma sve je to super, samo mi nije jasno gdje se tu mogu naći naši mladi.
"Hodajući kloferi" šetaju modnom pistom, neprirodan hod do zla boga, 5o ili manje kg težine, haljine samo za probrane. Većina od prikazanog nije nosiva osim za neke ekstra prilike i dogadjaje.
A naša mladost zna da takve modele niti može kupiti niti gdje to obući.
Pitam se lijepo gdje jedna mlada osoba može u Sarajevu kupiti nešto lijepo , svakodnevno nosivo i ne previše skupo u veličini 38 ili 40 pa i veće. Ali naravno da to nije neka od pijaca ili buvljaka ili robe iz druge ruke.
Pa u nedostatku takvih trgovina, naši mladi trknu recimo do Sirana za 5o ili 7o km kupe sve i svašta.
Nije naša mladost to zaslužila.
Za koju kategoriju gradjana Sarajeva su svi ti modni dogadjaji.
Koliko ja vidim samo odabrana "elita" dodje, vidi možda i kupi. Sve to je većini po cijeni preskupo, svakodnevno nenosivo, a po v eličini samo za bulimičare.
Očekujem komentare, posebno mladih.
Volim vas![]()
![]()
- milivoje
#3 Re: MODA I MI
Sve sto se vidi na modnoj pisti je samo eksponat...dakle unikat.
Nakon ''prolaza'' kod kritike isti unikati se doradjuju za svakodnevnu upotrebu i samim time postaju konfekcija.
(uhhh...ev' me k'o modni kreator, ba)

Nakon ''prolaza'' kod kritike isti unikati se doradjuju za svakodnevnu upotrebu i samim time postaju konfekcija.
(uhhh...ev' me k'o modni kreator, ba)
- munevera44
- milivoje
#5 Re: MODA I MI
Bem li ga vesna...ja k'o musko bolje znam te stvari od tebe.vesna55 wrote:De ba kakav unikat kakvo doradjivanje, konfekcija.
Gdje je to ta fabrika u recimo Kantonu SA.
Imas CATV...fashion TV...meni registrovan na kanalu 58...sjedi, pogledaj, pa skontaj.
Zar se stvari sa modnih pista moraju izradjivati u gradu gdje je ta modna revija bila?
- munevera44
- milivoje
#7 Re: MODA I MI
Mojne se sam' zaletit'.
Meni se desilo da sam obukao Hugo tole (zadnja moda u Njemackoj) i izasao na ulicu.
Kako su me gledaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Ne dao Bog nikom'.
Zato fino...''Kud svi Turci tu i mali Mujo''
Ili...kako Chola kaze: ''Pusti, pusti modu''
Meni se desilo da sam obukao Hugo tole (zadnja moda u Njemackoj) i izasao na ulicu.
Kako su me gledaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Ne dao Bog nikom'.
Zato fino...''Kud svi Turci tu i mali Mujo''
Ili...kako Chola kaze: ''Pusti, pusti modu''
- vjesticanametli
#8 Re: MODA I MI
jel one kratke vehabijske
milivoje guraj taj kamen i pusti modu
stedi novce 
- milivoje
#9 Re: MODA I MI
Ja hodam gologuz...nemam ni za te kratke.
- furija Strašna
#10 Re: MODA I MI
Ma kakva ba moda, pored ove raspad države moda mi na zadnjem mjestu
Izletim iz kuće u čemu stignem
Ha ja, moda=gubljenje vremena
Second hand 
Ha ja, moda=gubljenje vremena
-
*mima*
#11 Re: MODA I MI
Tebi je vesna bas dosadno kako si u Sarajevu. Samo hodas po Sarajevu....gledas balkone,fasade,parkinge....dobro, ti se upoznajes sa nasim znamenitostima....i gledas tv. Nadji sebi neku zanimaciju....idi nesta radi. Imamo mi vesna jako dobrih modnih kreatora i ima prodavaonica i butika sa jakom lijepom i modernom garderobom.....ima za svaciju dzep.
- munevera44
- vjesticanametli
#14 Re: MODA I MI
vesna55 wrote:Draga Mima, tvoji postovi su mi super. Neka te samo tako nastavi.
A ja jesam bogami nezaposlena i besposlena. U penziji sam ti ja, a što se tiče posla radim sve što mogu u ovoj i ovakvoj situaciji. Okrečila sam sebi cjelokupan stan, okrečila još jedan isto veliki dvosobni rodici, poslije praznika idem kod kolegice trosoban okrečiti i ofarbati stolariju. Sama dosta toga sebi prepravim i sašijem ( sestra mi dala mašinu), vezem i to dosta, heklam zavjesu trenutno. A i rasporila jedne bijele hlače velike mi 46 veličina materijal dobar pa ću ih prepraviti i nositi cijelo ljeto. Sinu pišem seminarske radove, a i njegovim prijateljima studentima.
A tebe draga moja pozivam da ako si zainteresirana, de pošalji privatnu poruku i kontakt broj ili adresu pa ću tebi drage volje pokloniti nešto heklano, ili vezeno.
Onako bez bilo kakve obaveze, čisto da ti poklonim bez ikakvih obaveza. Možda se vidimo negdje na kafi. Pozdrav
- munevera44
- vjesticanametli
#16 Re: MODA I MI
- alica.k
#17 Re: MODA I MI
nidje veze.
fakat
fakat
-
*mima*
#18 Re: MODA I MI
Ha ha ha.....mima ima i previse heklanog i vezenog po kuci da mogu butik da otvorim i sve je rucni rad moje mame........a mima isto tako zna sama sebi da sije i prepravlja jer imam masinu odkad znam za sebe ......a sto se tice krecenja i farbanja.......i nije neki problem jer sam i to probala........Zato prestani da predstavljas sebe kao neki soc.problem kao sto se vec pokusala i prestani da blatis Sarajevo. Imaju sarajlije jako dobar i istancan ukus.vesna55 wrote:Draga Mima, tvoji postovi su mi super. Neka te samo tako nastavi.
A ja jesam bogami nezaposlena i besposlena. U penziji sam ti ja, a što se tiče posla radim sve što mogu u ovoj i ovakvoj situaciji. Okrečila sam sebi cjelokupan stan, okrečila još jedan isto veliki dvosobni rodici, poslije praznika idem kod kolegice trosoban okrečiti i ofarbati stolariju. Sama dosta toga sebi prepravim i sašijem ( sestra mi dala mašinu), vezem i to dosta, heklam zavjesu trenutno. A i rasporila jedne bijele hlače velike mi 46 veličina materijal dobar pa ću ih prepraviti i nositi cijelo ljeto. Sinu pišem seminarske radove, a i njegovim prijateljima studentima.
A tebe draga moja pozivam da ako si zainteresirana, de pošalji privatnu poruku i kontakt broj ili adresu pa ću tebi drage volje pokloniti nešto heklano, ili vezeno.
Onako bez bilo kakve obaveze, čisto da ti poklonim bez ikakvih obaveza. Možda se vidimo negdje na kafi. Pozdrav
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#19 Re: MODA I MI
Kad i gdje da dodjem sa materijalom da sijemo dugacke hlacemima wrote: Ha ha ha.....mima ima i previse heklanog i vezenog po kuci da mogu butik da otvorim i sve je rucni rad moje mame........a mima isto tako zna sama sebi da sije i prepravlja jer imam masinu odkad znam za sebe ......a sto se tice krecenja i farbanja.......i nije neki problem jer sam i to probala........Zato prestani da predstavljas sebe kao neki soc.problem kao sto se vec pokusala i prestani da blatis Sarajevo. Imaju sarajlije jako dobar i istancan ukus.
-
*mima*
#20 Re: MODA I MI
Ha ha ha......moj omiljeni stil..mIRCerka wrote:Kad i gdje da dodjem sa materijalom da sijemo dugacke hlacemima wrote: Ha ha ha.....mima ima i previse heklanog i vezenog po kuci da mogu butik da otvorim i sve je rucni rad moje mame........a mima isto tako zna sama sebi da sije i prepravlja jer imam masinu odkad znam za sebe ......a sto se tice krecenja i farbanja.......i nije neki problem jer sam i to probala........Zato prestani da predstavljas sebe kao neki soc.problem kao sto se vec pokusala i prestani da blatis Sarajevo. Imaju sarajlije jako dobar i istancan ukus.i tunike u stilu 70tih...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#21 Re: MODA I MI
i moj... nasla sam bila 3 tunike u 2nd handu, al se vise raspalo od perideri ponasanja...mima wrote:Ha ha ha......moj omiljeni stil..mIRCerka wrote:Kad i gdje da dodjem sa materijalom da sijemo dugacke hlacemima wrote: Ha ha ha.....mima ima i previse heklanog i vezenog po kuci da mogu butik da otvorim i sve je rucni rad moje mame........a mima isto tako zna sama sebi da sije i prepravlja jer imam masinu odkad znam za sebe ......a sto se tice krecenja i farbanja.......i nije neki problem jer sam i to probala........Zato prestani da predstavljas sebe kao neki soc.problem kao sto se vec pokusala i prestani da blatis Sarajevo. Imaju sarajlije jako dobar i istancan ukus.i tunike u stilu 70tih...
- lolita_xx
#22 Re: MODA I MI
vesna55 wrote:Imam ja poznanicu, kćerka joj maturantica, pa eto nas dvije zajedno sa njenom kćerkom gledamo te haljine a naravno najviše za maturu. Cura je po svim pitanjima normalna, veličina je 38 ili 4o. Po modnim kriterijima debela. A po trgovinama ima brate svašta. Gdje god udješ u trgovinu sve piše novi modeli.
Ljudi moji kao prvo nema u Sarajevu novih modela recimo "Beneton", komšinica došla iz inostranstva sa aktuelnim i novim modelima pa vidim nisam ćorava. Pa i cipele po ovim našim trgovinama sve piše novi modeli. Sve vam je to od prošle godine i ranijih godina ono što nije prodato u Evropi, došlo nama ko novi modeli i nove kolekcije. Žao mi da gledam kako nas varaju. Da je nešto nova kolekcija bilo bi svih veličina i boja, a ovako kažu kolekcija, a ono jedna ili dvije v eličine i to je to. Moguće da postoje izuzeci i ja se tim izuzecima izvinjavam.
Maturantica je pametna cura, pa ćemo prešnjirati internet i naći nešto prikladno pa traženje šnajderice. To je jedini način parola snadji se.
jao necu moci da spavam zbog ovoga...
ne mogu da vjerujem koliko su ljudi optereceni
- uvjek dobar gost
#23 Re: MODA I MI
U modi su frizurice... glupe face, silikonski dijelovi tijela, velike naočale za sunce... zlatne patikice, nezainteresovanost, glupost.... a u modi nikako nije znanje i samosvjesnost....
- milivoje
#24 Re: MODA I MI
Ja sam vodolija...a vodolije su ''de mode''uvjek dobar gost wrote:U modi su frizurice... glupe face, silikonski dijelovi tijela, velike naočale za sunce... zlatne patikice, nezainteresovanost, glupost.... a u modi nikako nije znanje i samosvjesnost....
- Ashrafieh
#25 Re: MODA I MI
Bulimija je bolest i ne vidim razlog da se ljudi koji vode računa o svojoj težini a priori proglašavajuvesna55 wrote: Nije naša mladost to zaslužila.
Za koju kategoriju gradjana Sarajeva su svi ti modni dogadjaji.
Koliko ja vidim samo odabrana "elita" dodje, vidi možda i kupi. Sve to je većini po cijeni preskupo, svakodnevno nenosivo, a po v eličini samo za bulimičare.
Očekujem komentare, posebno mladih.
Volim vas![]()
![]()
bolesnicima
U sarajevskim prodavnicama se prodaje konfekcija koja odgovara europskim veličinama. Ženskim
osobama koje imaju širinu struka od 66 do 69 odgovara veličina 36 koju svi kreatori rade. Neko ko
već u mladosti ima salo na, za zdravlje najopasnijem mjestu, stomaku, bi trebao skidati mast
umjesto da kritizira izbor odjeće u gradu