Mod Podge ljepilo?
Moderator: anex
-
oikos
#1 Mod Podge ljepilo?
Da se iko susretao s Mod Podge ljepilom i da li iko zna gdje se u Sarajevu može kupiti? 
- una_bo
#2 Re: Mod Podge ljepilo?
Za decoupage? Ja sam koristila ljepilo za tapete i dodala malo drvofixa, jer sam decoupage radila na namjestaju. Mislim da nema u Sarajevu da se kupi
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Deeney
#3 Re: Mod Podge ljepilo?
una_bo wrote:Za decoupage? Ja sam koristila ljepilo za tapete i dodala malo drvofixa, jer sam decoupage radila na namjestaju. Mislim da nema u Sarajevu da se kupi
U kojem omjeru? Ja koristim samo drvofix i par kapi vode. Doduse, za manje povrsine, ali sam radila i jednu stolicu prije 2 godine i jos je OK. Da li je ta kombinacija postojanija?
- una_bo
#4 Re: Mod Podge ljepilo?
Ja sam stavljala 2/3 ljepila za tapete (on bude u prahu pa ga s vodom razmutis) i 1/3 drvofixa. Ako radis decoupage, prvo namazi povrsinu (tanak sloj) ostavi 30tak sec i onda lijepi na to sta vec lijepis, s tim da dobro zalijepis pogotovo rubove, i da nema baloncica
kad se osusi, premazi jos jednom, ostavi da se osusi, prelakiraj i to je to
-
oikos
#5 Re: Mod Podge ljepilo?
Ne treba mi za ljepljenje sjaja na patikama... probala sam s malo jacim univerzalnim ljepilom pa cemo vidjeti kako ce ispasti. Hvala u svakom sllucajuuna_bo wrote:Za decoupage? Ja sam koristila ljepilo za tapete i dodala malo drvofixa, jer sam decoupage radila na namjestaju. Mislim da nema u Sarajevu da se kupi