mobitel u USA

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 mobitel u USA

Post by mIRCerka »

ukratko, treba mi na 5 dana, da li ima onih ya jednokratnu upotrebu kupiti jos uvijek, koliko kostaju i et...
fala
Šeha

#2 Re: mobitel u USA

Post by Šeha »

mIRCerka wrote:ukratko, treba mi na 5 dana, da li ima onih ya jednokratnu upotrebu kupiti jos uvijek, koliko kostaju i et...
fala
Ja bih ponio svoj telefon i uzeo jedan od ovih "pay as you go" planova:

AT&T:

http://www.wireless.att.com/cell-phone- ... tid=560904

T-Mobile:

http://www.t-mobile.com/shop/plans/Prepaid-Plans.aspx

Oba providera su GSM tako da ce tvoj telefon raditi. A i da moras kupiti novi nece biti puno.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#3 Re: mobitel u USA

Post by corolla02 »

Kad stignes u SAD posjeti ovu electronic prodavnicu, to je najveci lanac elektronike i uopste nepropusti da je posjetis ako budes dolazio:

http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp ... ies&ks=960

Kupis mobitel (cell phone) i karticu koja kad prestane kupis novu itd, itd. Takodjer, mozes kupiti kartice za telefonske pozive na svim benzinskim pumpama.
I sretan put!
:D

P.S.
Ne zaboravi posjetiti Best Buy da vidis posljednje slovo elektronike ako te zanima, i ne zaboravi ostaviti koji exchanged dollar da pomognes obaminu eknonomiju, npr. kupovina laptopa koji mozes naci Toshiba, Gateway, Accer, za ispod $500.00 i prenjeti dole!
Last edited by corolla02 on 19/03/2009 02:45, edited 1 time in total.
stari_sarajevski_gospodin

#4 Re: mobitel u USA

Post by stari_sarajevski_gospodin »

imas u val martu od 15-30
jefferson

#5 Re: mobitel u USA

Post by jefferson »

corolla02 wrote:Kad stignes u SAD posjeti ovu electronic prodavnicu, to je najveci lanac elektronike i uopste nepropusti da je posjetis ako budes dolazio:

Kupis mobitel (cell phone) i karticu koja kad prestane kupis novu itd, itd. Takodjer, mozes kupiti kartice za telefonske pozive na svim benzinskim pumpama.
I sretan put!

P.S.
Ne zaboravi posjetiti Best Buy da vidis posljednje slovo elektronike ako te zanima, i ne zaboravi ostaviti koji exchanged dollar da pomognes obaminu eknonomiju, npr. kupovina laptopa koji mozes naci Toshiba, Gateway, Accer, za ispod $500.00 i prenjeti dole!
Corolla, kao sto vjerovatno znas sve to u Wal-Martu (mobiteli) mozes naci, a sto se tice ostale robe, sve je na internetu jeftinije za oko 30% nego u Best Buy-u!
npr, ja sam sad sebi dogradjivao muziku u autu i izracunao sam da sam ukupno ustedio oko 300 dolara kupujuci na internetu nego da sam to isto kupio u Best Buy!
pinky071

#6 Re: mobitel u USA

Post by pinky071 »

corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#7 Re: mobitel u USA

Post by corolla02 »

jefferson wrote:
corolla02 wrote:Kad stignes u SAD posjeti ovu electronic prodavnicu, to je najveci lanac elektronike i uopste nepropusti da je posjetis ako budes dolazio:

I sretan put!

P.S.
Corolla, kao sto vjerovatno znas sve to u Wal-Martu (mobiteli) mozes naci, a sto se tice ostale robe, sve je na internetu jeftinije za oko 30% nego u Best Buy-u!
npr, ja sam sad sebi dogradjivao muziku u autu i izracunao sam da sam ukupno ustedio oko 300 dolara kupujuci na internetu nego da sam to isto kupio u Best Buy!
Da tacno, sve ima svoje prednosti i mane.
Na jednom mjestu ima sve sto ti zatreba-Best Buy, naravno za nesto skuplje
Sad ti mozes kupti i u Walmartu ali nemas nekog vele izbora, i naravno sve je to uz manje cijene
Kao i internet- i sam sam kupac i tamo, ali kad nesto narucis nekad i nepotrefi bas ono sto si narucio, pa kad treba da vratis treba ti vremena, za razliku od neke lokalne trgovine gdje vratis i dobijes pare nazad sad pa sad
corolla02

#8 Re: mobitel u USA

Post by corolla02 »

jefferson wrote:

I sretan put!

P.S.
i zao mi je Circuit City-a a tebi!?
Ja_Ja

#9 Re: mobitel u USA

Post by Ja_Ja »

Kada dodjes u USA mozesh otici do jedne od samoposluga i potraziti nesto sto se zove "Pay as You Go" telefon, gledaj da to bude telefon poznatijih kompanija (preporucujem AT&T). Za nekih $19.99 dobijesh telefon (najcesce nokia 2610) i nekih $10 kredita (broj je ukljucen takodje). Minut pricanja na tom telefonu kosta nekih 25 centi. U svakoj prodavnici ili benziskoj mozes da kupish dopunu u iznosu od 10,25,50 i 100 dolara. Svoj telefon NECES moci koristiti osim ako je otkljucan, tako da ukoliko zelish da koristish svoj telefon provjeri dali je otkljucan ako ne onda ga otkljucaj prije polaska.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#10 Re: mobitel u USA

Post by Nosferatu »

Koji ce ti mobitel?

Ljudi moji, mozete li vi 5 dana bez mobitela, pagera, interneta...

Uzivaj malo bez mobitela, a jos uvijek imas mjesta gdje ubacis par quaters u govornicu i mozes nazvati broj unutar USA.

Ovo hrmbacenje i pay-as-you go je glupost. Predpostavljam da ces negdje u Americi spavati neces biti na ulici. Ako je to hotel svaka soba ima telefon, kupis karticu - postoje i online evo npr. Pingo.com - nadji ih, preko kreditne kartice ti uzmu npr. $10 i pricas dok ne potrosis pa onda opet uzmu $10... mozes ih nazvati s bilo koje zemljane linije i preko mobilnog telefona, mozes cak i preko telefonske govornice s tim da neces ubacivati novcice vec ce ti oduzeti sumicu sa kartice. Minuta u Americi i Kanadi je 3 centa meni se cini. Takodje, mozes skinuti Skype, registrujes se i kupis poene - pa preko Skypa zovnes ljude koji ti trebaju, cak mislim da imas trial od 15 minuta da zoves besplatno unutar USA, treba ti samo internet doduse vecina hotela imaju - internet, bilo da je wirless ili wired.

A, na kraju - zensko si. Ako ti zatreba mobitel na ulici - nije toliko strasno zaustaviti nekog i reci da si turista ili stranac i nuzno ti treba mobitel, malo poradis na sarmu, nadjes kakvog muskarca jerbo Amerikanci su svi programirani da se zaustavljaju i zenama pomazu, normalno ne mozes pricati 45 minuta na tudji telefon tako niti zvati BiH, al' boze moj.

Helem, nije to toliki problem. Ja imam drugi problem. Ja bih voljeo da ugasim mobitel i pager na 5 dana, da nista ne zvoni i ne dira me, da me niko ne treba i da ja nikog ne trebam, da se odmorim...
IHAVEDREAM

#11 Re: mobitel u USA

Post by IHAVEDREAM »

Mislim da bi ti Wall-mart bio najbolja opcije,zato sto ga ima u USA na svakom cosku,u slucaju da ti zatreba dopuna.
neko iz mase

#12 Re: mobitel u USA

Post by neko iz mase »

imate i walmart, i walgreens, pa cak mislim da i svaka samoposluga nudi prepaid telefone
mIRCerka

#13 Re: mobitel u USA

Post by mIRCerka »

Nosferatu wrote:Koji ce ti mobitel?

Ljudi moji, mozete li vi 5 dana bez mobitela, pagera, interneta...

Uzivaj malo bez mobitela, a jos uvijek imas mjesta gdje ubacis par quaters u govornicu i mozes nazvati broj unutar USA.
.
Da mi ne treba, ne bih ga trazila. Sef iz Amerike je rekao NABAVI MOBITEL KAD STIGNES U NJUJORK DA SE JAVIS NAMA U DC.
Uostalom, ako trazim mobitel, trazim mobitel jer mi treba, a najradje bih ubila onog ko je ikad tu spravu izmislio!!!!
mIRCerka

#14 Re: mobitel u USA

Post by mIRCerka »

Ja_Ja wrote:Kada dodjes u USA mozesh otici do jedne od samoposluga i potraziti nesto sto se zove "Pay as You Go" telefon, gledaj da to bude telefon poznatijih kompanija (preporucujem AT&T). Za nekih $19.99 dobijesh telefon (najcesce nokia 2610) i nekih $10 kredita (broj je ukljucen takodje). Minut pricanja na tom telefonu kosta nekih 25 centi. U svakoj prodavnici ili benziskoj mozes da kupish dopunu u iznosu od 10,25,50 i 100 dolara. Svoj telefon NECES moci koristiti osim ako je otkljucan, tako da ukoliko zelish da koristish svoj telefon provjeri dali je otkljucan ako ne onda ga otkljucaj prije polaska.
Idemo poslom na 5 dana, vrticemo se po NY uglavnom, 5 dana, 4 noci u 4 razlicita hotela, plus rad na terenu, tako da mi treba "mobach"...
Gledala sam na sajtu AT&T, meni treba najobicnija kanta da se mogu javit sefu u sefa nazvati...
Ja sam im davno rekla DOCEKAJTE NAS NA AERODROMU SA FONOM ali "lakse je tebi kupit to, snaci ces se vec"...
nejse...Hvala na info, volim shoppingovat tudjim parama :D
slavkoimamodilera

#15 Re: mobitel u USA

Post by slavkoimamodilera »

mIRCerka wrote:...meni treba najobicnija kanta da se mogu javit sefu u sefa nazvati...
...Hvala na info, volim shoppingovat tudjim parama :D
U tom slucaju grijesis u pristupu i kontradiktorna si... :-D tebi najmanje treba iPhone... ispod toga ne bih isao... :mrgreen:
mIRCerka

#16 Re: mobitel u USA

Post by mIRCerka »

slavkoimamodilera wrote:
mIRCerka wrote:...meni treba najobicnija kanta da se mogu javit sefu u sefa nazvati...
U tom slucaju grijesis u pristupu i kontradiktorna si... :-D tebi najmanje treba iPhone... ispod toga ne bih isao... :mrgreen:
ja ajfon ni besplatan uzela ne bih..bljak fuj...

pa meni je merak i tudjih 20 dolara potrosit... :D makar bila kantica od nokije :D

:mrgreen:
fixer

#17 Re: mobitel u USA

Post by fixer »

slavkoimamodilera wrote:
:D :D :D :D :D :thumbup:
Šeha

#18 Re: mobitel u USA

Post by Šeha »

mIRCerka wrote: ja ajfon ni besplatan uzela ne bih..bljak fuj...

Zoooome moderatorica me vrijedja!!!! :D :D

Povlacim poziv za kafu :x :x :x Dabogda prijema nemala koji god telefon da kupis :oops: :evil: :evil:
mIRCerka

#19 Re: mobitel u USA

Post by mIRCerka »

Šeha wrote:

Povlacim poziv za kafu :x :x :x Dabogda prijema nemala koji god telefon da kupis :oops: :evil: :evil:
1. Ja sam admin, ko i zoom, stoga :P
2. Ajfon je smece!
3. Ne bih ga uzela ni dzaba!!!
4. Imala sam ajfon!
5. ajfon je smece!!!
6. kupicu kanticu od nokije koja radi svuda lalalala
corolla02

#20 Re: mobitel u USA

Post by corolla02 »

mIRCerka wrote:
Šeha wrote:

2. Ajfon je smece!
4. Imala sam ajfon!
5. ajfon je smece!!!
Vidi je bas nece da ostavi KM-ova u Obamma-o-Landu!
Sunrise00

#21 Re: mobitel u USA

Post by Sunrise00 »

A, u Njujork se znaci ide :P :D

Majke mi, mogla si me povest :P Mala sam ja, mogu ja u kakvo koferce stat' :oops:
GandalfSivi

#22 Re: mobitel u USA

Post by GandalfSivi »

mIRCerka wrote:
Šeha wrote:

2. Ajfon je smece!
4. Imala sam ajfon!
5. ajfon je smece!!!
Halo ba, fakat se necemo vrijedjati, nema smisla...
Post Reply