Mobitel se prestao puniti

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ivan-tz

#1 Mobitel se prestao puniti

Post by ivan-tz »

Imam problem jedan sa mobitelom. Inace Li-on mu je baterija ako je kome potrebna ta informacija. Koristim mobitel mnogo i desilo mi se da sam jednostavno zaboravio da obratim paznju na bateriju dok sam slusao muziku na slusalicama te mi se mobitel ugasio skroz jer je dostigao 0% baterije sto mi se prakticno nikad nije desilo jer obicno napunim kad vidim da je pri kraju.
Uglavnom ono sto mi se desilo jeste da zbog toga prvih par minuta nisam mogao ni upaliti mobitel ni sa punjacem dok se valjda malo ne napuni.
Nakon nekih 10-15minuta uspio mi mobitel doci sebi i prikazalo je normala punjenje i od tog trenutka sto se mobitela tice kao mobitela, sve je normala. Nemam nikakvih smetnji.
Medjutim odjednom iako koristim brzi punjac identican kao i dan ranije i ostalih dana, mobitel mi se haos sporo puni. Prvo mi se sinoc punio 4 sata i napunilo od nule do 50% otprilike. A inace je mnogo brze. Ne znam sada odokativno ali za to vrijeme bi se trebao napuniti definitivno na 100% i ranije.
Tako se nastavilo i danas. Znaci ne moze biti do punjaca jer sam punjac identican koristio najnormalnije kao i prethodnih dana. Uvjeren sam da nije slucajnost to sto mi se ugasilo tako iznenada i od tada krenulo...
Sad me zanima da li to znaci da je otisla baterija? Ako bih zamijenio bateriju hoce li sve normalno biti? Ne bih volio trositi pare na bateriju novu ako ce biti uzaludno bacanje para. A realno ne mogu to provjeriti nikako na licu mjesta, nece mi niko dati da otpakujem bateriju koja je sigurno ispravna i da provjerim jel bi se punilo normala.
triconja

#2 Re: Mobitel se prestao puniti

Post by triconja »

ivan-tz wrote:Imam problem jedan sa mobitelom. Inace Li-on mu je baterija ako je kome potrebna ta informacija. Koristim mobitel mnogo i desilo mi se da sam jednostavno zaboravio da obratim paznju na bateriju dok sam slusao muziku na slusalicama te mi se mobitel ugasio skroz jer je dostigao 0% baterije sto mi se prakticno nikad nije desilo jer obicno napunim kad vidim da je pri kraju.
Uglavnom ono sto mi se desilo jeste da zbog toga prvih par minuta nisam mogao ni upaliti mobitel ni sa punjacem dok se valjda malo ne napuni.
Nakon nekih 10-15minuta uspio mi mobitel doci sebi i prikazalo je normala punjenje i od tog trenutka sto se mobitela tice kao mobitela, sve je normala. Nemam nikakvih smetnji.
Medjutim odjednom iako koristim brzi punjac identican kao i dan ranije i ostalih dana, mobitel mi se haos sporo puni. Prvo mi se sinoc punio 4 sata i napunilo od nule do 50% otprilike. A inace je mnogo brze. Ne znam sada odokativno ali za to vrijeme bi se trebao napuniti definitivno na 100% i ranije.
Tako se nastavilo i danas. Znaci ne moze biti do punjaca jer sam punjac identican koristio najnormalnije kao i prethodnih dana. Uvjeren sam da nije slucajnost to sto mi se ugasilo tako iznenada i od tada krenulo...
Sad me zanima da li to znaci da je otisla baterija? Ako bih zamijenio bateriju hoce li sve normalno biti? Ne bih volio trositi pare na bateriju novu ako ce biti uzaludno bacanje para. A realno ne mogu to provjeriti nikako na licu mjesta, nece mi niko dati da otpakujem bateriju koja je sigurno ispravna i da provjerim jel bi se punilo normala.
Voltmetar u ruke i mjeri :lol:
spreca

#3 Re: Mobitel se prestao puniti

Post by spreca »

Mozda ti je do punjaca?
ivan-tz

#4 Re: Mobitel se prestao puniti

Post by ivan-tz »

zamijenio sam usb kabal i ne vidim neku veliku promjenu...a sam punjac sam kupio brzi onaj najkvalitetniji koji je bio tada i ujedno i najskuplji. Kupio ga prije koji mjesec, ne bi trebao da se pokvari tek tako.
spreca

#5 Re: Mobitel se prestao puniti

Post by spreca »

ivan-tz wrote:zamijenio sam usb kabal i ne vidim neku veliku promjenu...a sam punjac sam kupio brzi onaj najkvalitetniji koji je bio tada i ujedno i najskuplji. Kupio ga prije koji mjesec, ne bi trebao da se pokvari tek tako.
probaj jos neciji punjac a onda razmisljaj o bateriji
drndalo

#6 Re: Mobitel se prestao puniti

Post by drndalo »

Da, to sto si ti kupio skuplji (trebalo bi biti kvalitetniji punjac) ne znaci automatski da to i jeste... Probaj prvo s necijim drugim punjacem, da budes siguran...
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#7 Re: Mobitel se prestao puniti

Post by Matijevic_Vlado »

spreca wrote:
ivan-tz wrote:zamijenio sam usb kabal i ne vidim neku veliku promjenu...a sam punjac sam kupio brzi onaj najkvalitetniji koji je bio tada i ujedno i najskuplji. Kupio ga prije koji mjesec, ne bi trebao da se pokvari tek tako.
Pa ne kupuje akumulator :mrgreen: . koliko kosta baterija?
spreca

#8 Re: Mobitel se prestao puniti

Post by spreca »

Matijevic_Vlado wrote:
spreca wrote:
Pa ne kupuje akumulator :mrgreen: . koliko kosta baterija?
pa vjerovatno je skuplja od punjaca....a drugo zasto bi kupovao ako npr nije problem u bateriji i trece u servisu ce mu reci u cemu je problem
Post Reply