Mobilni all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
valter.ba

#901 Re: Mobilni all about

Post by valter.ba »

Otkud da znam kada ces ti radnju otvarati :lol:. Volim preporuciti nekoga ko zna svoj posao a meni si licno jako puno pomogao savjetima i jos jednom ti se zahvaljujem :thumbup: .
heaton

#902 Re: Mobilni all about

Post by heaton »

Pozdrav,
Zna li neko preko kojeg programa se moze dekodirati INQ1 ? Nasao sam na netu hrpu nekih programa, i preko onih kojih sam "uspio dekodirati" pise da je dekodiran al' ustvari nije ... :-)

Inache, to je ovo cudo od tehnike :D
http://www.gsmarena.com/inq_inq1-2999.php
citroen

#903 Re: Mobilni all about

Post by citroen »

EUROBIH wrote:
citroen wrote:pozz raja :D Imam problem sa Lg KC910m renoir,tj sa virtualnom tastaturom,pocela je da mijesa slova i brojeve,uradim kallibraciju touch-a ali opet za 5 minuta isti problem,zatim neke druge tipke jednostavno zalede,kome d a se obratim za pomoć ? :D Hvala
tipujem na touch.....može i da ih kap vode uništi,ne mora fizičko oštećenje...........imaš sreće što mu je cijena toucha pala ;-)
Tacno tako,touch je u pitanju i problem ce biti rijesen do sutra, 30 KeMala kosta zamjena, a kod nekih je i 50-60KM :D
lulica

#904 Re: Mobilni all about

Post by lulica »

pomoc oko odabira mob ? :)
mislio sam sebi kupiti iphone 3g, ali medjutim skoro svi su ofucani... 3gs mi je preskup. pa bi zelio da mi predlozite neki mob. koji stoji oko 400 - 450 KM ( ako se za tu lovu moze uzeti galaxy s , ili neki htc , ili neki drugi phone sa andriod operativnim sistemom) za sada me najvise zanima htc i galaxy. pa koji je najbolji npr. htc u toj konkurenciji do 400 - 450 KM naravno polovan.

hvala :)
Astrix

#905 Re: Mobilni all about

Post by Astrix »

Imal iko da bi pomogao, citav dan dumam oko ove Xperie, pa reko da vidim imal iko iskustva s njom, hocu da je kupim a jos se nisam odlucio. Hocu da uzmem Xperiu mini ili mini pro, mene sad zanima kolika je ta xperia, meni sve nekako cini da ona citava moze stati u saku, ja koliko sam skontao da je Xperia X10 mini ta bas malena, a ove gore da su one standardne velicine, ne bih uzimao tu malenu, bas mi je nekako bezveze. Znam da ima Xperia X10 koja je bas velika ali i cijena zato sam nju otkacio.
sarajev_o

#906 Re: Mobilni all about

Post by sarajev_o »

Astrix wrote:Imal iko da bi pomogao, citav dan dumam oko ove Xperie, pa reko da vidim imal iko iskustva s njom, hocu da je kupim a jos se nisam odlucio. Hocu da uzmem Xperiu mini ili mini pro, mene sad zanima kolika je ta xperia, meni sve nekako cini da ona citava moze stati u saku, ja koliko sam skontao da je Xperia X10 mini ta bas malena, a ove gore da su one standardne velicine, ne bih uzimao tu malenu, bas mi je nekako bezveze. Znam da ima Xperia X10 koja je bas velika ali i cijena zato sam nju otkacio.
imas dimenzije prenesi na papir ako hoces
edit: 83 x 50 x 16 mm
Quaresma

#907 Re: Mobilni all about

Post by Quaresma »

Astrix wrote:Imal iko da bi pomogao, citav dan dumam oko ove Xperie, pa reko da vidim imal iko iskustva s njom, hocu da je kupim a jos se nisam odlucio. Hocu da uzmem Xperiu mini ili mini pro, mene sad zanima kolika je ta xperia, meni sve nekako cini da ona citava moze stati u saku, ja koliko sam skontao da je Xperia X10 mini ta bas malena, a ove gore da su one standardne velicine, ne bih uzimao tu malenu, bas mi je nekako bezveze. Znam da ima Xperia X10 koja je bas velika ali i cijena zato sam nju otkacio.
nemoj uzimati te xperie, ne znam sad kako se krecu te cijene, bolje uzmi samsung wave, mislio sam i ja uzimati prije xperiju x10
cappy_tempo

#908 Re: Mobilni all about

Post by cappy_tempo »

zna li neko kakav je wildfire S? zanima me kakav je touch,rezolucija,kamera i tako to... vidim slab mu displej pomalo tacnije boja fali pa zato pitam :mrgreen:
Astrix

#909 Re: Mobilni all about

Post by Astrix »

cappy_tempo wrote:zna li neko kakav je wildfire S? zanima me kakav je touch,rezolucija,kamera i tako to... vidim slab mu displej pomalo tacnije boja fali pa zato pitam :mrgreen:
Predomislio sam se, necu uzimati xperiu u jednoj su mi radnji preporucili da uzmem SE Vivaz, i malo sam cackao po netu i bas mi se svidio, i bas danas mi jedan jaran govori da ga niposto ne uzimam. Kaze po ekranu mu se pojavljuju neke tackice, brisu se pozivi, poruke, imenik, kaze los pravo, imal neko iskustva s tim tel...

edit: citiram Quaresmu a ne cappy-a, greska :D
Urban B.

#910 Re: Mobilni all about

Post by Urban B. »

zanima me ako neko zna kakvi su samsung galaxy s i LG Optimus 2x P990 ? :D
oba telefona mi izgledaju strasno,pregledao sam i neke klipove al ne znam za koji da se odlucim :D
ako neko ima iskustvo sa bilo kojim od ova dva nek pise ;-)
burekodsira

#911 Re: Mobilni all about

Post by burekodsira »

Astrix wrote:
cappy_tempo wrote:zna li neko kakav je wildfire S? zanima me kakav je touch,rezolucija,kamera i tako to... vidim slab mu displej pomalo tacnije boja fali pa zato pitam :mrgreen:
Predomislio sam se, necu uzimati xperiu u jednoj su mi radnji preporucili da uzmem SE Vivaz, i malo sam cackao po netu i bas mi se svidio, i bas danas mi jedan jaran govori da ga niposto ne uzimam. Kaze po ekranu mu se pojavljuju neke tackice, brisu se pozivi, poruke, imenik, kaze los pravo, imal neko iskustva s tim tel...

vivaz je po meni bolji izbor, sem ako se radi o dodatnom iliti pomocnom telefonu onda bi mogao i x10mini proci. vivaz je ok - tipicno symbian os ali ga izvlaci dobra kamera. x10 mini ima android al slabiju kameru i manji displej, oci da ti ispadnu :mrgreen: imao sam vivaz duze vrijeme i nije pravio probleme s hardverske a ni softverske strane. naravno da je moguce da nekad pocne nesta da steka ali to onda nije do tog telefona nego do operativnog sistema koji je takav (kakav je). onda kablo spojis i nanovo spucas sistem i mirna bosna. (ja koristio vise od godine i nisam imo potrebu za reinstalacijom).
burekodsira

#912 Re: Mobilni all about

Post by burekodsira »

Urban B. wrote:zanima me ako neko zna kakvi su samsung galaxy s i LG Optimus 2x P990 ? :D
oba telefona mi izgledaju strasno,pregledao sam i neke klipove al ne znam za koji da se odlucim :D
ako mislis na "obicni" galaxy s on je generacija iza lg optimusa 2x. glavna razlika je nekolike stoje :D ako pametno razmisljas onda ti je galaxy s idealan smartphone kojeg mozes updateovati na android gingerbread 2.3 (ako ne bude preinstaliran) koji ima dobru kameru i jak procesor. podrzava sve sta jedan smartphone danasnjice treba da zna.
a ako hoces ferarija na bh ulicama onda zalomi lg, pored dual core procesora ima i hdmi izlaz tako da mozes i najzahtjevnije android igrice bubati na tvu preko cjelog ekrana bez gubitka kvalitete :dance: jos se napravis lud i nabavis "blutu" dzojstike i rokaj ko veliki :bih:
osim hardverske razlike sve je priblizno isto jer im je isti operativni sistem
Urban B.

#913 Re: Mobilni all about

Post by Urban B. »

burekodsira wrote:
Urban B. wrote:zanima me ako neko zna kakvi su samsung galaxy s i LG Optimus 2x P990 ? :D
ako mislis na "obicni" galaxy s on je generacija iza lg optimusa 2x. glavna razlika je nekolike stoje :D ako pametno razmisljas onda ti je galaxy s idealan smartphone kojeg mozes updateovati na android gingerbread 2.3 (ako ne bude preinstaliran) koji ima dobru kameru i jak procesor. podrzava sve sta jedan smartphone danasnjice treba da zna.
a ako hoces ferarija na bh ulicama onda zalomi lg, pored dual core procesora ima i hdmi izlaz tako da mozes i najzahtjevnije android igrice bubati na tvu preko cjelog ekrana bez gubitka kvalitete :dance: jos se napravis lud i nabavis "blutu" dzojstike i rokaj ko veliki :bih:
osim hardverske razlike sve je priblizno isto jer im je isti operativni sistem
Hvala na odgovoru :D
Mislio sam na obicni Galaxy S,ova nova dvica sto je izasla ne znam dal uopste kod nas ima da se kupi :D Pregledao sam jos neke klipove i mislim da cu uzeti ovaj Samsung,nekako mi je ljepsi a i navikao sam se na njihove telefone :D
lulica

#914 Re: Mobilni all about

Post by lulica »

hello , evo mislio sam uzeti preko pretplate huawei u 8110, telefon je jednokratno 49 KM na 12 mj. pa bi zelio cuti misljenja o mob. nemam vise love da odjednom keshiram , a u telecomu mi je nekako preskupo sve sto je android. i dali ima nek iskustva sa pretplatom koliko bi mi dolazilo mjesecno kada bi malo pazio na potrosnju ( 25 km pretplata ) imam 100 sms , 60 min mtel, 30 fiskih 10 bh telecom i 500 mb internet saobracaja. hvala :)
Astrix

#915 Re: Mobilni all about

Post by Astrix »

burekodsira wrote:
Astrix wrote:

vivaz je po meni bolji izbor, sem ako se radi o dodatnom iliti pomocnom telefonu onda bi mogao i x10mini proci. vivaz je ok - tipicno symbian os ali ga izvlaci dobra kamera. x10 mini ima android al slabiju kameru i manji displej, oci da ti ispadnu :mrgreen: imao sam vivaz duze vrijeme i nije pravio probleme s hardverske a ni softverske strane. naravno da je moguce da nekad pocne nesta da steka ali to onda nije do tog telefona nego do operativnog sistema koji je takav (kakav je). onda kablo spojis i nanovo spucas sistem i mirna bosna. (ja koristio vise od godine i nisam imo potrebu za reinstalacijom).
meni frajer rece, da SE telefoni nikako ne podrzavaju symbian os, pa valjda zato pravi probleme, al ako je to jedini problem i ako ga je tako jednostavno rjesiti, zasto ne uzeti, meni se pravo svidio, a on me prepade nemoj niposto uzimati ne valja tel pet para i tako to pa sam malo zastao. Al ipak mislim da cu uzeti taj Vivaz...
nadam se da se necu pokajati :D :D :D
cls

#916 Re: Mobilni all about

Post by cls »

hajde smartphone osim iphona koji su najbolji....cijena nije bitna :) vidim ima dosta experata i znam da ima razlicitih ukusa.....
sarajev_o

#917 Re: Mobilni all about

Post by sarajev_o »

cls wrote:hajde smartphone osim iphona koji su najbolji....cijena nije bitna :) vidim ima dosta experata i znam da ima razlicitih ukusa.....
http://www.gsmarena.com/nokia_n8-3252.php
http://www.gsmarena.com/samsung_i9100_g ... i-3621.php
http://www.gsmarena.com/htc_sensation-3875.php
http://www.gsmarena.com/lg_optimus_2x-3598.php
cls

#918 Re: Mobilni all about

Post by cls »

sarajev_o wrote:
cls wrote:hajde smartphone osim iphona koji su najbolji....cijena nije bitna :) vidim ima dosta experata i znam da ima razlicitih ukusa.....
http://www.gsmarena.com/nokia_n8-3252.php
http://www.gsmarena.com/samsung_i9100_g ... i-3621.php
http://www.gsmarena.com/htc_sensation-3875.php
http://www.gsmarena.com/lg_optimus_2x-3598.php
hvala :)
AmoK

#919 Re: Mobilni all about

Post by AmoK »

Ma i9100 je makina :-) Igram se drugi dan s njim, nema da zaledi sekunde ! Konačno pravo "remek djelo" iz Samsunga :D
-danTe-

#920 Re: Mobilni all about

Post by -danTe- »

imam problem kod nokije e71 sa videom...normalno snimam malo vise od minute i onda slika pocne da ledi...ima li iko ideju sta bi moglo biti?

edit:samo kada snimam u mp4 formatu
weltschmertz

#921 Re: Mobilni all about

Post by weltschmertz »

LG Optimus 2x P990

Ima li neko iskustva sa ovim telefonom..? Planiram ga kupiti, ali me interesuju informacije iz prve ruke..;)

Hvala unaprijed..
sinha

#922 Re: Mobilni all about

Post by sinha »

AmoK wrote:
EUROBIH wrote:
postavi ovdje podatke
firmware *#1234#
Simlock and Network lock *#7465625#

p.s.
da nije slučajno samsung tab t849?

Valja je taj, firmware: P1000XXJK5, Network lock: on, ostalo je na OFF.
Bok
Od svih sam čuo Ja mogu predlagati da bolje ne probati softver.
Možete otključati svoj ​​mobilni sigurno Koristeći otključati kodove, bez gubljenja podataka također nije potrebno da bi trebali dobiti kodove iz trgovine ili usluga sama.
možete otključati ih sami dobivanje koda iz on-line na pristupačne cijene.
Nadam se da možete otključati vaš mobilni uzimajući koda iz http://www.theunlockarena.com/.From mog iskustva ja vjerujem da je ovo će Vam vodič za otključavanje vašeg mobilnog safely.Try ovdje prijatelj!
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#923 Re: Mobilni all about

Post by suad-sarajevo »

Hajde jedna lagana preporuka za neki android tel uz zamjenu za N73 i naravno moju doplatu od nekih 300-400 KM.
Urban B.

#924 Re: Mobilni all about

Post by Urban B. »

suad-sarajevo wrote:Hajde jedna lagana preporuka za neki android tel uz zamjenu za N73 i naravno moju doplatu od nekih 300-400 KM.
Samsung Galaxy S :D
weltschmertz

#925 Re: Mobilni all about

Post by weltschmertz »

Da li neko zna gdje se može kupiti LG Optimus 2X P990 na rate..?

Je li ima neki shop koji nude takve uslove..?

Hvala..!
Post Reply