Mobilni all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Qler

#551 Re: Mobilni all about

Post by Qler »

Distortion wrote:Best buy novog mobitela za 350 KM?

Ne znam, koliko se krece onaj wildfire?

@innovision :) hebi ga, sve po zaslugama. Doduse, dala je ona u tal svoju E51 :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#552 Re: Mobilni all about

Post by Entropio »

Qler wrote:

@innovision :) hebi ga, sve po zaslugama. Doduse, dala je ona u tal svoju E51 :D
Gdje si nabavio N8? Kol'ko je para sad?
Qler

#553 Re: Mobilni all about

Post by Qler »

Ma ja sam ga dobio iz Svedske, tj, Momak koji zivi u Svedskoj, radi u Nokia-i, pa sam ga ja preorder davno, samo nisam mogao da ga dopremim u Sarajevo :) Veceras sletio :)

Sad se kod nas moze naci za nekih 780KM meni se cini.
dakcu

#554 Re: Mobilni all about

Post by dakcu »

Trebam prebaciti poruke i imenik sa Nokije N73 na SE Xperia X10. Koja je najjednostavnija varijanta? Hvala.
Qler

#555 Re: Mobilni all about

Post by Qler »

Ja sam sad mjesec dana nosao 6280 nokia-u, i sad kad sam uzeo N8, ima tamo lijepa opcija Switch phone, upalim BT na oba telefona, i kontakti, notes, bookmarks, kalendariske napomene, a moze i slike, muzika i sl, samo duze traje :), sve se sinhronizuje :)

Nokia rulz :D
BatoL

#556 Re: Mobilni all about

Post by BatoL »

@Qler: Kako ti se čini taj novi Symbian^3?
Qler

#557 Re: Mobilni all about

Post by Qler »

Pa puno je bolji od onog na 5800 i X6. Nema npr. da dva puta pritisnem ikonu da udjem u neku aplikaciju, i sl. nekako "glatkije" radi, a opet, ko je navikao na symbian, sve ce biti tu :)
innovision

#558 Re: Mobilni all about

Post by innovision »

@Qler haahaha :D
cuj 780 km ja sam ocekivao da ce ici preko 1000 ko neki fus telefoni khm khm iphone:D
Qler

#559 Re: Mobilni all about

Post by Qler »

Nije N8 sminka, hebi ga, ljudi napravili ozbiljan telefon. Sinoc zovem jarana, reko ne valja mi ova Nokia, sta god da joj radim, ima mreze... Pa reko da provjerim kako je kod tebe :D

Nesto se naljutio, ne znam sto... :)

Ma, eto imao sam priliku da koristim iPhone 3GS, nisam 4G, ne mogu suditi, ali HTC Legend, Nokia X6, N97, Samsung neki, ne znam im brojeve, Android je, jaci, imao sam N82... i poslije svega, mozda sam previse subjektivan ali meni je ova N8 stvarno odlicna. iPhone jednostavno ne vrijedi tih para. A plus, dokazano N8 ima bolji display od iPhone-a, take that retina (ili LCD :D)
beco

#560 Re: Mobilni all about

Post by beco »

Da se pohvalim kupio sam na kraju HTC Legend.
Prvo da kazem nisam kupio Disare jer se toliko nisam mogao finansiski protegnuti.
Sada prve impresije, sa Iphonom sam usao u svijet smart phona, a sada nakon nekoliko sati rada sa Legendom mogu da kazem da je mnogo mnogo bolji od moga Iphona :D
Prvo sto mi se svida da mobitel ima aluminijsko kuciste sto mi se jako svida. Android odusevljen sam, ok nije tako smooth kao IOS, ali toliko ima opcija i mogucih podesavanja, meni ko geeku se to svida. Drugo istina je da Iphone ima mnogo vise apps, ali vecinu dobrih treba kupiti, sto znaci moras se muciti sa skidanjem sto nije tesko ali zamara, ono sto me kod Androida fascinira koliko samo kvalitetnih aplikacija ima besplatnih. Interfejs Legenda je fascinirajuci tu mu doista ne moze iphone ni primirisati, widgets rule. Kamera, bolje da ne kazem gdje tu stoji Iphone. Inace nedostatak apps mi je bila najveca briga do sada. Surfanje preko wifi sa flashom nevjerovatno. Displej ha zaljubio sam se u njega kako samo izgleda dobro. Sto se tice touchskrina vrlo vrlo dobar, opet mozda mrvicu zaostaje za IOS. Sto se tice brzine izvrsavanja aplikacija, znaci uz sav eye cendy primjertio sam da malo zapinje jedino kad recimo imam 5-6 aplikacija ukljuceni u pozadinia a da pri tome skida nesto sa neta i onda kad pokrenem jos jednu aplikaciju malo zakoci, sto se mene tice to su ekstremne situacije koje mi nisu toliko znacajne. Na mobitelu dosao je preinstaliran Android 2.2.

E sada kako se instaliraju krekovane andorioid aplikacije :D :?
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#561 Re: Mobilni all about

Post by 1946 »

beco wrote:E sada kako se instaliraju krekovane andorioid aplikacije :D :?
Pis of kejk
Prebaciš file (koji ima .apk ekstenziju) na telefon (odnosno na karticu) i otvoriš ga sa nekim file managerom (jedan od popularnijih je AstroFile Manager kojeg možeš skinuti besplatno :D sa marketa) i instaliraš :) . To isto možeš raditi i sa originalnim aplikacijama, ukoliko ih iz nekog razloga dobiješ tako u .apk file-u, a ne skineš sa marketa.
beco

#562 Re: Mobilni all about

Post by beco »

nice :D
dakcu

#563 Re: Mobilni all about

Post by dakcu »

@beco

Gdje si kupio Legend i koliko si ga platio?
innovision

#564 Re: Mobilni all about

Post by innovision »

@Qler hahahaahahahaaha bgm ne valja cuj mozes da ga drzis kako hoces i ima signala :shock:
ja sam uvijek govorio da je nokia hardwer beton samo da se hoce prebaciti na android ili win7 imali bi novog korisnika
"lol za retinu"

@beco cestitam na telefonu ,malo me brine to sto kazes da nije smooth jesi li ga update na zadnju verziju koju podrzava?
imas masu cutom romova i tih djidja ne bih u detalje jer se bas ne razumijem ali ima pos mob forumima.
2 aplikacije koje su ti must have :D lol ne znam ime jedna je nesto na fazon juice (daje malo vise baterije) a drugo je nesto kao kontrol panel u koje ukljucujes i iskljucujes sta hoce pricao sam sa rajom ovaj kombo daje jedno 20% baterije
evo ti link koji ti moze bar malo pomoci http://www.engadget.com/2010/12/27/just ... -and-tips/
ako mozes reci mi koliko si ga platio ili na pp
beco

#565 Re: Mobilni all about

Post by beco »

innovision wrote:@Qler hahahaahahahaaha bgm ne valja cuj mozes da ga drzis kako hoces i ima signala :shock:
ja sam uvijek govorio da je nokia hardwer beton samo da se hoce prebaciti na android ili win7 imali bi novog korisnika
"lol za retinu"

@beco cestitam na telefonu ,malo me brine to sto kazes da nije smooth jesi li ga update na zadnju verziju koju podrzava?
imas masu cutom romova i tih djidja ne bih u detalje jer se bas ne razumijem ali ima pos mob forumima.
2 aplikacije koje su ti must have :D lol ne znam ime jedna je nesto na fazon juice (daje malo vise baterije) a drugo je nesto kao kontrol panel u koje ukljucujes i iskljucujes sta hoce pricao sam sa rajom ovaj kombo daje jedno 20% baterije
evo ti link koji ti moze bar malo pomoci http://www.engadget.com/2010/12/27/just ... -and-tips/
ako mozes reci mi koliko si ga platio ili na pp
Mozda sam se pogresno izarzio, nema sad nikakvih zastoja ili tako nesto, mozda sam naviko na jednostavnost IOS, malo se prvikavam sad umjesto 1 dugmeta imam 5 koji su mi se pravo prakticni pokazali, Android ima puno opcija i menija nesto stil Nokie, ali razradenije, ono sto su ljudi govorili jos uvijek on izgleda u nekim trenutcima to geek, ali to ja recimo volim, vjerovatno prosjecni korisnik koji hoce samo da nazove, malo otvori FB ili twiter malo bi jednostavniji bio IOS. Meni se recimo dopada da uvijek ima opcija vise. Drugo ova opticka kuglica merak stvar samo je moras znati koristiti pravilno. Ma prvi mi je dan jos hvatam fazone, recimo znam kako obiljeziti tekst ali ne znam kako kopirati u klipbord, te neke gluposti. Mislim da htc uradio pravi posao sa interfejsom, stvarno svaku mogucu ikonicu mozes staviti promjeniti, obavjestenja, vrijeme, pozivi. Ono sto me je fasciniralo pravo, recimo ja instaliram app a dolazi poruku i meni u gornjoj traci ide prvo obavjestenje da sam dobio poruku, pa onda ide i sama poruka premocno. Iznenden sam brojem aplikacija pravo. Spomenuo sam jednom na njemu je Android 2.2 ja mislim da se zove Froyo. Drugo mnogo mi jednostavnie raditi sa mobitelom zato sto ima multitasking nema onog dosadnog ulazenja i izlazenja iz aplikacija kao na IOS. Takoder veoma je automatiziran OS, recimo widgete ne moras nista podesavati, ja sam dosao kuci stavio karticu, upalio mobitel, nakacio se na wirelles i on je odmah meni izlistao vrijeme za Sarajevo. Ostavljacu periodicno utiske.

Nisam siguran ali mislim da bi bilo korisno otvoriti temu Android telefoni.

E sada trazim GPS aplikaciju, mada ce to za sobom vuci vecu SD karticu. Malo sam istrazivao mislim da je ok ovaj Copilot.
innovision

#566 Re: Mobilni all about

Post by innovision »

otvori :D
cappy_tempo

#567 Re: Mobilni all about

Post by cappy_tempo »

dakcu wrote:@beco

Gdje si kupio Legend i koliko si ga platio?
i mene zanima.beco ne budi cicija ba reci nam :mrgreen: .znam da ima ona radnja kod male poste u ferhadiji al tamo sam upratio wildfire i naravno mtel.
beco

#568 Re: Mobilni all about

Post by beco »

Kupio kod covjeka ima radnju na Ciglanama, dao mu svoj Iphone i 170 KM. :D
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#569 Re: Mobilni all about

Post by 1946 »

beco wrote:E sada trazim GPS aplikaciju, mada ce to za sobom vuci vecu SD karticu. Malo sam istrazivao mislim da je ok ovaj Copilot.
Ono što ja znam da su im mape za BiH loše, nedetaljne. Za ostatak Europe/svijeta pojma nemam :)
beco

#570 Re: Mobilni all about

Post by beco »

1946 wrote:
beco wrote:E sada trazim GPS aplikaciju, mada ce to za sobom vuci vecu SD karticu. Malo sam istrazivao mislim da je ok ovaj Copilot.
Ono što ja znam da su im mape za BiH loše, nedetaljne. Za ostatak Europe/svijeta pojma nemam :)
Cu nije BIH pokrivena, pa zar nije Sarajevo centar svijeta, hehe. Iz moga iskustva Garmin je najdetaljni sto se tice BIH, pa I go my way.
Distortion

#571 Re: Mobilni all about

Post by Distortion »

Qler wrote:

Tesko da Wildfire mogu kupiti za manje od 400 KM a da je nov.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#573 Re: Mobilni all about

Post by Entropio »

Šta vi mislite o Nokia 5800 Xpressmusic? Hoću da ga kupim... Svidio mi se ovako izvana, a i cjenovno mi je pristupačan.
innovision

#574 Re: Mobilni all about

Post by innovision »

Entropio wrote:Šta vi mislite o Nokia 5800 Xpressmusic? Hoću da ga kupim... Svidio mi se ovako izvana, a i cjenovno mi je pristupačan.
nemoj prosao voz,ekran slab,softwer star trazi dalje
Qler

#575 Re: Mobilni all about

Post by Qler »

Beco, Legend kod djevojke je brze radio na Android 2.1 nego na 2.2. To me iznenadilo. Ali dobar je telefon.
Post Reply