Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Qler wrote:Upravo skidam zvanicni update za n8 Belle je stigla 287MB update tezak.
E bas me zanima kako ce to sve raditi na N8 Imao sam priliku da cackam Nokia 700 dok je jos Belle bila u alfa fazi, tj. ni Anna nije izasla zvanicno bila, i tada me odusevio OS. Pa kasnije Belle ne zvanicni za N8, pa onda 701 nokia zvanicni Belle, ali on ima duplo vise RAM-a i jaci proc. Sada cemo vidjeti sta je optimizacija, kazu da radi ko' po mlijeku na N8 (680MHz i 256MB RAM)...
haj prenesi iskustva, ali tek kad se malo utisci slegnu... a ne ono iz prve u full hype-u
i mene prao zanima kako radi belle na n8. gledao sam klipove c7 vs 701 i ipak je primjetno brže na 701.
Qler wrote:Upravo skidam zvanicni update za n8 Belle je stigla 287MB update tezak.
E bas me zanima kako ce to sve raditi na N8 Imao sam priliku da cackam Nokia 700 dok je jos Belle bila u alfa fazi, tj. ni Anna nije izasla zvanicno bila, i tada me odusevio OS. Pa kasnije Belle ne zvanicni za N8, pa onda 701 nokia zvanicni Belle, ali on ima duplo vise RAM-a i jaci proc. Sada cemo vidjeti sta je optimizacija, kazu da radi ko' po mlijeku na N8 (680MHz i 256MB RAM)...
Znas li je E7 update dostupan? Prenesi nam iskustvo molim te.
Do sada je sve super. Telefon je pravo brz, cak brzi nego na Anna-i.
Jedina zamjerka do sada je sto su uveli ono sto sam zamjerao Androidu i iOS-u. Kada hocu na net. prije sam samo trebao pokrenuti browser, ili store, sta mi treba i sam se spajao na net. Ako je wi-fi blizu spoji se na wi-fi, ako nema ide na 3G. E sada su uvekli fazon kao na ostala dva OS-a, moram ukljuciti wi-fi ili 3g konekciju da bi isao na net.... Ako hocu na net ne trebam mu to naglasavati, logicno je. Ako sam pokrenuo browser idem na net, ne moram mu napominjati...
Jarane, pun aplikacija, 16GB kartica isto tako puna sto muzike sto aplikacija, i sve radi ko podmazano. Evo i jos skidam neke koje nekim cudom nisu ostale nakon instalacije... Npr. ostala mi opera mini a nije mobile :S
U glavnom, osim te glupe varijante sa ukljucivanjem data konekcije sve je super do sada.
Pita, pita. Samo sto ti je ostalo ukljuceno data connection.
Prije na symbianu ti je bilo ovako, nema nikakve konekcije, ako neka aplikacja hoce da se konektuje pita te moze li i imas "Always allow" i "This time only". Ako npr. pokrenes operu, on se automatski spaja na wi-fi, ako nema wi-fi pita te za 3G i da ti ona gore dva odgovora. Zavisno kako odgovoris tako ti sljedeci put, ili te pita ili se automatski spoji na 3g ako nema wi-fi. Cim ugasis operu on se diskonektuje i to je to. Ne radi wi-fi, ne trosi bateriju, ne radi 3g ne dize racun...
E sada su napravili ako hocu na net, moram slide menu spustiti, upaliti dili wi-fi ili data, i onda pokrenuti operu. Korak vise bezveze, nepotrebno. Jer kao sto sam rekao, ako pokrenem operu, logicno je da hocu na net, ne moram mu posebno davati komendu da me konektuje...
Pozitivno je sto je telefon osjetno brzi i "glatkiji". Radi kao podmazan, fakat je cudo sta su napravili, 680MHz i 256MB RAM-a i ne stuca ni sekunde! Svaka im cast na tome.
Apple tvrdi da se iPhone može koristiti samo na temperaturama od nule do plus trideset pet stepeni. Drugim riječima, ako iznesete svoj iPhone napolje u ovakvim uslovima ‒ to činite na sopstvenu odgovornost jer garancija ne pokriva ekstremnu hladnoću.
strong69 wrote:Evo sad provjerih. Belle za E7 nije dostupan.
imam je servisnu......... u opticaju je bila tester 7 verzija od decembra..ova im je sada oficijelna bella E7-00
sw_111.030.609 (nova verzija, Symbian Belle)
strong69 wrote:Evo sad provjerih. Belle za E7 nije dostupan.
imam je servisnu......... u opticaju je bila tester 7 verzija od decembra..ova im je sada oficijelna bella E7-00
sw_111.030.609 (nova verzija, Symbian Belle)
Hvala druze. Provjeravao sam preko ovog PC Suite-a...
Apple tvrdi da se iPhone može koristiti samo na temperaturama od nule do plus trideset pet stepeni. Drugim riječima, ako iznesete svoj iPhone napolje u ovakvim uslovima ‒ to činite na sopstvenu odgovornost jer garancija ne pokriva ekstremnu hladnoću.
Qler wrote:Primjetio sam da mi pise u Device info, Symbian Belle, a ne Nokia Belle... To je trebalo biti izmjenjeno koliko ja znam...
pa dobrano poslije izlaska belle su promijenili naziv... glupo bi bilo da nekima za isti OS piše symbian belle, a ovima što su sad dobili tek da stoji nokia belle.
Imam pitanja za SE xperia ray...
Ja ga uzela u nedelju i tu noc ga punila.Znaci baterija drzala 2 dana.Nisma puno slikala ni cackala po njemu.Nocas mi se ugasio-ptazan.Eno ga na punjacu,upalila sam ga ali pise samo hitni pozivi.Nije kao na ostalim telefonima gdje cim se tel ukljuci on radi.Druga stvar-na gornjem lijevom uglu stoji znak uzvicnika zuti.Tu mi se cesto pojave neke sitnice koje nestanu s vremena na vrijeme samo sto mi kod baterije stoji nesto, i to stoji uvjek
Druga stvar-blootut ,juce pokusava drugarica da i nesto posalje-nema sanse.Pise da upisem kod ja upisem ali ono nestane i pise da datoteka nije primljena.Nema sanse da mi ista prebaci.I stalno se mora stavljati da je vidljiv,nema kao na ostalim jednom nastimas da je telefon vidljiv i tako ostaje.Ovdje moras podesavati vidljivost svaki put jer vidljivost traje 100 i nesto sekundi
Zna li mi iko reci sta se desava s mojim telefonom
baterija ti i ne moze vise trajati otprilike... smartfoun da bi bio smart treba vise struje
to sto pise hitni pozivi ima veze sa mrezom, ili nisi ukucala pin pa da te loguje u telefonsku mrezu ili je u airplane mode ili tako nesta
Bluetooth je na androidu radi sigurnosti takav da moras postaviti vidljivost ali ona traje 2minute tj 120sec znaci sasvim dovoljno da uspostavis vezu sa drugim telefonom ili komponentom. kad uspostavis vezu vise je svejedo da li je vidljiv ili ne.
dok mi je palo na um, taj uzvicnik i sl to su obavjestenja za neke procese koje si tj telefon uradio ili hoce da uradi. povuces prstom prema dolje tu gornju lajsnu i vidis sta ti hoce da kaze i naravno kad kliknes otvorice se navedeni proces
Ok je.Ukucala sam pin i sve je ok.Uzvicnik sam povukla i pise kako nema mreze.Ali sada ima
A to za blutut-ok sto je vidljiv 120 sec ali mi nije jasno kako nisma uspostavila vezu sa drugaricinim telefonom i nisam dobila slike koje mi je slala.
KvaziExpert wrote:Koja ti je verzija androida, kod mene ima visible time-out, 2 i 5 minuta, 1 sat i never time-out?
Ne znam ja to koja je verzija Pise da je nova verzija dostupna(na telefonu)a ne znam ni sta da radim s tim,kako da je skinem jer sam totalni laik za telefone
KvaziExpert wrote:Koja ti je verzija androida, kod mene ima visible time-out, 2 i 5 minuta, 1 sat i never time-out?
Ne znam ja to koja je verzija Pise da je nova verzija dostupna(na telefonu)a ne znam ni sta da radim s tim,kako da je skinem jer sam totalni laik za telefone
Gdje si provjeravala za tu novu verziju? Na telefonu ili preko SonyEricsson PC Companion? Slobodno azuriraj softver. Koristi Wi Fi ako to radis preko telefona ili USB kabl preko gore navedenog programa za PC...
Provjeravala na tzelefonu.U kutu gornjem,lijevo stoji crveni usklicnik.Kada ga privucem pise Preuzimanje nove verzije nije moguce.Instalirala sam PC Companion se i pokusala da instaliram.Ali sma ga iskopcala negdje na pola puta hjer dalje nisam znala.Da li sam ostetila tel i da li taj crveni usklicnik prestavlja opasnost ili da sto prije nosim da mi instaliraju novu verziju?