Mobilni all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
travar
Posts: 2465
Joined: 14/08/2006 21:23
Location: Tudena

#1 Za SE mobitele sa akcelerometrom

Post by travar » 15/10/2008 18:44

http://www.trekker-reactor.isq-networks ... /se-stuff/
http://eseth.net/k850/download
http://eseth.net/w910/download

Shaker teme, animacije, wallpapers...
Uglavnom zabavne stvarčice kad nema kredita :D


User avatar
scooter21ba
Posts: 2891
Joined: 10/07/2003 00:00

#2 Re: Za SE mobitele sa akcelerometrom

Post by scooter21ba » 15/10/2008 18:51

reci mi kakve veze ima akcelerometar sa ovim stvarcicama?
zar ne moze recimo sat na bilo koji SE

User avatar
travar
Posts: 2465
Joined: 14/08/2006 21:23
Location: Tudena

#3 Re: Za SE mobitele sa akcelerometrom

Post by travar » 15/10/2008 19:09

Jesil pogledao linkove!?
Prvi link je mislim totalno posvećen animacijama koje ovise o akcelerometru
druga dva linka sadrže teme za SE, SA i BEZ akcelerometra!
Da nađe se i ponešta što ne zahtijeva AM ali za većinu treba!

User avatar
scooter21ba
Posts: 2891
Joined: 10/07/2003 00:00

#4 Re: Za SE mobitele sa akcelerometrom

Post by scooter21ba » 15/10/2008 19:11

gledao sam ovo zadnje i nisam skontao zasto je akc potreban za neke stvari ali eto rece ti da za neke ne treba ok ;)

User avatar
travar
Posts: 2465
Joined: 14/08/2006 21:23
Location: Tudena

#5 Re: Za SE mobitele sa akcelerometrom

Post by travar » 15/10/2008 19:16

Druga sva linka sadrže teme za K850 i W910 respektivno, teme koje rade sa AM-om ( označene kao "Shake it theme" i sadrže animaciju) i teme koje ne posjeduju animaciju!
Enjoy :-D

User avatar
TM87_forever
Posts: 262
Joined: 29/01/2008 18:03

#6 Re: Za SE mobitele sa akcelerometrom

Post by TM87_forever » 16/10/2008 11:47

STA JE AKCELOMETAR??? i imal to K850i

User avatar
Qler
Posts: 20554
Joined: 18/10/2004 14:49
Location: Sarajevo

#7 Re: Za SE mobitele sa akcelerometrom

Post by Qler » 16/10/2008 11:53

ima, to ti je ono kad gledas slike pa ti on sam okrene sliku horizontalno/vertikalno a ukucaj u youtube accelerometar pa vidi

User avatar
TM87_forever
Posts: 262
Joined: 29/01/2008 18:03

#8 Re: Za SE mobitele sa akcelerometrom

Post by TM87_forever » 16/10/2008 12:09

Qler wrote:ima, to ti je ono kad gledas slike pa ti on sam okrene sliku horizontalno/vertikalno a ukucaj u youtube accelerometar pa vidi
ma ja predpostavljao sam da je to, ono auto rotate

User avatar
Qler
Posts: 20554
Joined: 18/10/2004 14:49
Location: Sarajevo

#9 Re: Za SE mobitele sa akcelerometrom

Post by Qler » 16/10/2008 12:14


User avatar
ranger
Posts: 2540
Joined: 14/04/2008 14:58
Location: Po sumama i gorama nase zemlje ponosne

#10 Re: Za SE mobitele sa akcelerometrom

Post by ranger » 16/10/2008 13:08

kod mene je K800i, jel pusim foru?
:D

User avatar
Qler
Posts: 20554
Joined: 18/10/2004 14:49
Location: Sarajevo

#11 Re: Za SE mobitele sa akcelerometrom

Post by Qler » 17/10/2008 08:08

naraFski :D

dulcinella
Posts: 79
Joined: 03/08/2008 15:30

#12 Dekodiranje Nokie 6120 classic

Post by dulcinella » 03/12/2008 13:19

Uzela sam mobitel Nokia 6120 classic u Hrvatskoj (T-Mobile), pa me zanima gdje ga mogu dekodirati u Sarajevu kako bih mogla koristiti i bh. SIM kartice? Hvala! ;)

User avatar
eyesburn
Posts: 1990
Joined: 05/08/2008 13:14
Location: ljeto u zlatnoj dolini

#13 Re: Dekodiranje Nokie 6120 classic

Post by eyesburn » 03/12/2008 14:46

dulcinella wrote:Uzela sam mobitel Nokia 6120 classic u Hrvatskoj (T-Mobile), pa me zanima gdje ga mogu dekodirati u Sarajevu kako bih mogla koristiti i bh. SIM kartice? Hvala! ;)
otiđi na plato skenderije kod vede (odmah pored gdje je bio onaj foto studio, iznad one kafane na platou). momak super radi s telefonima.

EUROBIH
Posts: 1032
Joined: 03/09/2009 18:57

#14 Re: Dekodiranje Nokie 6120 classic

Post by EUROBIH » 27/10/2009 21:31

2700 neće da može :x

User avatar
ProbuseniDolar
Posts: 1007
Joined: 13/05/2008 00:18
Location: Rajvosa

#15 Re: Dekodiranje Nokie 6120 classic

Post by ProbuseniDolar » 27/10/2009 21:38

JA sam 6300 u Staklenom gradu deokodirao, 20 KM. Mada na carsiji kod vehabija ti je jeftinije.

EUROBIH
Posts: 1032
Joined: 03/09/2009 18:57

#16 Re: Dekodiranje Nokie 6120 classic

Post by EUROBIH » 27/10/2009 21:57

ProbuseniDolar wrote:JA sam 6300 u Staklenom gradu deokodirao, 20 KM. Mada na carsiji kod vehabija ti je jeftinije.
zagoru ga zaćera :x :lol: :lol: :x pa ne govori se o starim 6300 novkijama,to je ispricana prica.....
EVO KOJE SE NEMOGU TRENUTNO RADITI...pa i 2700,1661....

RAPS_V3.03-PA_SL2 CPU
===================
* 3600 slide
* 5220 XpressMusic (RM411)
* 5220b Xpress music (RM-410)
* 7210 Supernova
* 7310 Supernova
* 7510a
* 7610 Supernova
RAP3GS_V3.02-PA_SL2 CPU
=====================
* 6600 fold
* 6600 slide
RAP3Gv3 PA_SL2 CPU (better knew as SL3)
================================
* 3600s RM-352 MCU SW 56.26
* 5310 RM-303 - MCU SW 58.58, MCU SW 59.42 .
* 6300 RM-217 - MCU SW 57.20
* 6500c RM-265 - MCU SW 59.45
* 6500s RM-240 - MCU SW 59.60
Third part Nokia Phones
==================
* 5630d (RM-431)
* 5730 XpressMusic (RM-465)
* 6208c (RM-458)
* 6216 Classic
* 6303c (RM-443)
* 6600i (RM-570)
* 6700c-1 (RM-470)
* 6720c (RM-424)
* E52 (RM-526)
* E72
* N86 (RM-484, RM-485, RM-486)
* N97 (RM-505, RM-506, RM-507)

EUROBIH
Posts: 1032
Joined: 03/09/2009 18:57

#17 Re: Dekodiranje Nokie 6120 classic

Post by EUROBIH » 27/10/2009 22:06

eyesburn wrote:
dulcinella wrote:Uzela sam mobitel Nokia 6120 classic u Hrvatskoj (T-Mobile), pa me zanima gdje ga mogu dekodirati u Sarajevu kako bih mogla koristiti i bh. SIM kartice? Hvala! ;)
otiđi na plato skenderije kod vede (odmah pored gdje je bio onaj foto studio, iznad one kafane na platou). momak super radi s telefonima.
gdje god da odeš trazi da ti iscita kodove,(LEVEL 1 ILI 7)kako bi ako dođe do nekakvih kvarova poslije,mogla ponovo zakljucati telefon1!!! I DA NE GUBIŠ GARANCIJU KOD HR T MOBILA!!!

EVO KOJI SE MOGU URADITI
RAPIDO: (SL1)
* N95 (RM-159)
* N95 (RM-245)
* N95 (RM-160)
* E90 (RA-6)
=======================
RAP3GV2 models: (SL1)
* 6630 (RM-1)
* 6680 (RM-36)
* 6681 (RM-57)
* 6682 (RM-58)
* N70 (RM-84)
* N70-5 (RM-99)
* N71 (RM-67)
* N90 (RM-42)
* N91-1 (RM-43)
* N91-8GB (RM-43)
* N91-5 (RM-158)
* N93 (RM-55)
=======================
Rap3Gv3 phones: (SL1)
* 3109c (RM-274) -
* 3110c (RM-237) -
* 3250 (RM-38)
* 3500c (RM-272)
* 3500cb (RM-273)
* 5200 (RM-174)
* 5200b (RM-181)
* 5300 (RM-146)
* 5300b (RM-147)
* 5500 (RM-86)
* 5700 (RM-230)
* 5700 (RM-302)
* 6085 (RM-198)
* 6086 (RM-188)
* 6086b (RM-260)
* 6125 (RM-178)
* 6126/6133 (RM-126)
* 6131 (RM-115)
* 6131 NFC (RM-216)
* 6136 (RM-199)
* 6151 (RM-200)
* 6233 (RM-145)
* 6234 (RM-123)
* 6280/6288 (RM-78)
* 6290 (RM-176)
* 6300 (RM-217)
* 6300b (RM-222)
* 7370 (RM-70)
* 7373 (RM-209)
* 7390 (RM-140)
* 8600 (RM-164)
* E50 (RM-170)
* E50 (RM-171)
* E50 (RM-172)
* E61 (RM-89)
* E61i (RM-227)
* E62 (RM-88)
* E65 (RM-208)
* N73-1 (RM-133)
* N73-5 (RM-132)
* N75 (RM-128)
* N76 (RM-135)
* N76 (RM-149)
* N77 (RM-194)
* N80-1 (RM-92)
* N80-3 (RM-91)
* N92 (RM-100)
bb5+ (SL2)
=================
* 3120C
* 3555
* 3555b
* 5310 - (V58.58; V59.59 NOT SUPPORTED)
* 5310b
* 5610
* 5610d
* 6263
* 6267
* 6300i -(V57.20 NOT SUPPORTED)
* 6301
* 6500S - (V59.60 NOT SUPPORTED)
* 6500C - (V59.45 NOT SUPPORTED)
* 6555
* 7500
* 7900
* 8800
Rapido SL2
============
* 5320 (Hash CAEEBB65D3C48E6DC73B49DC5063A2EE RM-409)
* 5800
* 6110
* 6120c* 6121c :dance: :dance: :dance:
* N705i
* N706i
* 6124c
* 6210
* 6220c
* 6290
* 6600
* 6650
* E51
* E63
* E66
* E71
* E75
* N78
* N79
* N81
* N81 8gb
* N82
* N85
* N95 8gb
* N96

alma001
Posts: 33
Joined: 27/06/2009 13:00

#18 Problem sa samsungom s5230

Post by alma001 » 30/12/2009 15:48

Imam jedan problem u vezi samsunga s5230.. kupila sam ga prije 3 mjeseca novog u prodavnici, i kupila novu SIM karticu prije 4 mj. problem je u tome sto kad sam htjela da postavim sigurnost na poruke pisalo mi je da unesem SIM sifru, i ja upisala svoj PIN telefona medjutim nije islo, poslije upisem sifru tipa 1234, itd.. probam razne kombinacije ali nista, bukvalno ne priznaje niti jednu sifru ne znam u cemu je problem :? :? Help ljudii!

Manager19sa
Posts: 193
Joined: 26/08/2007 12:43
Location: Sarajevo

#19 Re: Problem sa samsungom s5230

Post by Manager19sa » 30/12/2009 19:38

Rado bih ti pomogao, ali ja treba tek da dobijem ovaj telefon za par dana. Inace, kakva imas iskustva sa telefonom, jesam li pogrijesio u odabiru ?

alma001
Posts: 33
Joined: 27/06/2009 13:00

#20 Re: Problem sa samsungom s5230

Post by alma001 » 30/12/2009 20:03

Manager19sa wrote:Rado bih ti pomogao, ali ja treba tek da dobijem ovaj telefon za par dana. Inace, kakva imas iskustva sa telefonom, jesam li pogrijesio u odabiru ?
Telefon je stvarno odlican, nije komplikovan za upotrebu.. Ima puno aplikacija, sve u svemu telefon je za pohvalu, zadovoljna sam s njim.
Samo sto me zeza ta sifra, ne znam da li ce tebe.

aldin25
Posts: 1
Joined: 23/12/2009 22:19

#21 Re: Problem sa samsungom s5230

Post by aldin25 » 30/12/2009 22:20

Šifra ti je 5 ili 8 nula ne sjecam se imam i ja isti telefon i isti sam problem imao malo proguglaj ima sigurno negdje...

EDIT: evo ako nisi vec resetovala mob.... The original security code for Samsung phones is 000000.
Last edited by aldin25 on 30/12/2009 22:30, edited 1 time in total.

EUROBIH
Posts: 1032
Joined: 03/09/2009 18:57

#22 Re: Problem sa samsungom s5230

Post by EUROBIH » 30/12/2009 22:26

fabrički kod si trebala ukucati 00000000-pristupni kod pa u opcijama promjeniš kod ako hoćeš drugi
sada ukucaj*2767*3855# i telefon će se vratiti na fabrički podešene postavke,tj biće resetovan na početak tvog korištenja,što podrazumjeva i ponovnu kalibraciju touch screena. SAČEKAŠ 1 MINUT!!!!
Pazi ,da znaš da gubiš sve podatke koje si ubacivala u telefon--micro kartica i sim kartica ostaju sa istim sadržajem!!!!

EUROBIH
Posts: 1032
Joined: 03/09/2009 18:57

#23 Re: Problem sa samsungom s5230

Post by EUROBIH » 30/12/2009 22:31

EUROBIH wrote:fabrički kod si trebala ukucati 00000000-pristupni kod pa u opcijama promjeniš kod ako hoćeš drugi,ako si tri i više puta ukucala pogrešno potreban je RESET APARATA:
sada ukucaj*2767*3855# i telefon će se vratiti na fabrički podešene postavke,tj biće resetovan na početak tvog korištenja,što podrazumjeva i ponovnu kalibraciju touch screena. SAČEKAŠ 1 MINUT!!!!
Pazi ,da znaš da gubiš sve podatke koje si ubacivala u telefon--micro kartica i sim kartica ostaju sa istim sadržajem!!!!

ovo vrijedi za sve novije samsung aparate....

alma001
Posts: 33
Joined: 27/06/2009 13:00

#24 Re: Problem sa samsungom s5230

Post by alma001 » 31/12/2009 10:30

probala sam 8 nula i uspijelo je, ne mogu da vjerujem :D hvala vam puno

User avatar
reeves
Posts: 161
Joined: 06/06/2009 19:56

#25 Re: Za SE mobitele sa akcelerometrom

Post by reeves » 08/01/2010 03:44

:thumbup:

Post Reply