Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
Moderator: anex
-
ITMAN
#1 Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
Mobilemedija ponovo propala. sve radnje zatvorene i prazne. nikakve obavjesti samo radnja u pripremi. Ni tehnomarket ne stoji bolje. ko li je sljedeći?
-
motorola01
#2 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
Nije ni cudo sto je propala sa onim cijenama...ITMAN wrote:Mobilemedija ponovo propala. sve radnje zatvorene i prazne. nikakve obavjesti samo radnja u pripremi. Ni tehnomarket ne stoji bolje. ko li je sljedeći?
- mrtva kokoš
#3 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
meni je ovaj fenomen propadanja prodavnica tehnicke robe bas fenomen imajuci u obzir kolike su im cijene u prodavnicama za razliku od npr. da ne idem daleko srbije...
dobro dok se plate radnici, porezi drzavi, ne mogu tvrditi da im ostane bog zna koliko. ali opet kad malo prokontas kako to da vlasnicima u srbiji u kojoj su cijene tehnicke robe nize za 20% nego kod nas ostane kajmaka...
dobro dok se plate radnici, porezi drzavi, ne mogu tvrditi da im ostane bog zna koliko. ali opet kad malo prokontas kako to da vlasnicima u srbiji u kojoj su cijene tehnicke robe nize za 20% nego kod nas ostane kajmaka...
-
ITMAN
#4 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
ja sam tamo kupio TV samsung sad molim Boga da se ne pokvari. Kome ću reklamirati? rođak mi je tada govorio da tu ne uzimam al ja sam najpametniji j... me mobilmedija.
-
talić
#5 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
garanciju ti ne daje trgovac nego proizvođač, kod kvara se javljaš ovlaštenom serviseru. Ukoliko imaš garantni list i račun nema problema.ITMAN wrote:ja sam tamo kupio TV samsung sad molim Boga da se ne pokvari. Kome ću reklamirati? rođak mi je tada govorio da tu ne uzimam al ja sam najpametniji j... me mobilmedija.
-
ITMAN
#6 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
Na garanciji imam samo njihovu adresu i broj telefona. aBgd neće se pokvariti ako se pokvari ne znam šta ću nisam ga jeftino platio.
- žulijan asanž
#7 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
jebo ga ti fino ti čovjek objasnio a ti opet udario po svom.ITMAN wrote:Na garanciji imam samo njihovu adresu i broj telefona. aBgd neće se pokvariti ako se pokvari ne znam šta ću nisam ga jeftino platio.
-
motorola01
#8 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
Bezveze se sekiras.Sto bi se pokvario???Nov tv,nije polovan i zasto bi se pokvario?!ITMAN wrote:Na garanciji imam samo njihovu adresu i broj telefona. aBgd neće se pokvariti ako se pokvari ne znam šta ću nisam ga jeftino platio.
- mrtva kokoš
#9 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
ja kupio samsungov monitor prije 5 god, prodavnica se zatvorila nakon 6mj., monitor se pokvario nakon godinu dana, ovlasteni distributer mi ga popravio bez pogovora, monitor i dan danas radi...ITMAN wrote:Na garanciji imam samo njihovu adresu i broj telefona. aBgd neće se pokvariti ako se pokvari ne znam šta ću nisam ga jeftino platio.
no sikirli man ...
-
ITMAN
#10 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
hajd dobro. Zna li ko gdje je servis za samsung tv?
-
StupskaBitanga
#11 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
koji put ovo propada
- mrtva kokoš
#12 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
pa vjerovatno si dobio uz garanciju , ovlastene servisere...ITMAN wrote:hajd dobro. Zna li ko gdje je servis za samsung tv?
ne znam, ja sam svoj monitor popravio u kim tec-u, posto su oni bili generalni zastupnik samsungovih monitora...
-
udrch
#13 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
Problema ne bi trebalo biti, ali s obzirom da je Samsung u pitanju, ipak treba biti oprezan..šime.sparina wrote:pa vjerovatno si dobio uz garanciju , ovlastene servisere...ITMAN wrote:hajd dobro. Zna li ko gdje je servis za samsung tv?
ne znam, ja sam svoj monitor popravio u kim tec-u, posto su oni bili generalni zastupnik samsungovih monitora...
Svi ovi ovlašteni za Samsung se tresu ko jermenija..
Ako ne budu ostali dužni nikome ništa vjerovatno ćeš to moći regularno servisirati, a ako budu kao IT možeš svašta očekivati..
Naravno problem može biti i ako su dotični TV uvezli na crno, da nije ušao preko ovlaštenog distributera, a što ovdje može biti slučaj s obzirom da je spomenuo da nema nikakvu drugu garanciju osim ovu od njih..
Mobil media nije propala, jer je ona propala davno..ovo je sad koliko znam Uni Media i oni su pokušali da rade na račun lažne slave bivše Mobil medie, što je pogrešan potez, jer ovi nikad i nisu doživljavani kao brand, osim što su to sebi bili umislili i oni i IT..
Da li će neko još propasti? - teško..ja skoro da i ne vidim da još neko postoji..
-
sandra01
#14 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
Postoji Imtecudrch wrote:Problema ne bi trebalo biti, ali s obzirom da je Samsung u pitanju, ipak treba biti oprezan..šime.sparina wrote:pa vjerovatno si dobio uz garanciju , ovlastene servisere...ITMAN wrote:hajd dobro. Zna li ko gdje je servis za samsung tv?
Svi ovi ovlašteni za Samsung se tresu ko jermenija..
Ako ne budu ostali dužni nikome ništa vjerovatno ćeš to moći regularno servisirati, a ako budu kao IT možeš svašta očekivati..
Naravno problem može biti i ako su dotični TV uvezli na crno, da nije ušao preko ovlaštenog distributera, a što ovdje može biti slučaj s obzirom da je spomenuo da nema nikakvu drugu garanciju osim ovu od njih..
Mobil media nije propala, jer je ona propala davno..ovo je sad koliko znam Uni Media i oni su pokušali da rade na račun lažne slave bivše Mobil medie, što je pogrešan potez, jer ovi nikad i nisu doživljavani kao brand, osim što su to sebi bili umislili i oni i IT..
Da li će neko još propasti? - teško..ja skoro da i ne vidim da još neko postoji..
Prodavnice tehnicke robe propadaju iz jednostavnog razloga sto su PRESKUPI.
A zasto su preskupi?Zato sto su gladni para i hoce da se preko noci obogate.Radila sam za jednu IT distributersku kucu.Nabavljala robu od vendora na specijalima po blesavo niskim cijenama,i onda me nazove moj kupac i kaze doslovno:daj mi sve sto ti je najjeftinije jer ja ne narucujem robu ako na njoj necu zaraditi najmanje 40 posto
Cijena tehnicke robe u Srbiji je niza jer oni nisu toliko alavi na marze ko ovi nasi.Sve je u marzi.
Ajde da sada ne analiziramo regionalano trziste ali sve vece IT i tehnicke kompanije svoja sjedista imaju u Srbiji i Hrvatskoj,nikome ne pada na pamet da nesto otvori ovde.Ovde su ostali samo distributeri koji,htjeli ne htjeli moraju platiti raznorazne namete i procente kompanijama od kojih nabavljaju robu sto takodje utjece na cijenu proizvoda kod nas.Taj procenat nikada nije manji od 5 posto
- karanana
#15 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
osim tehnomarketa o kojem smo pricali na drugoj temi, ne postoji vise niko ko ce natrpati radnju zalihama. dobro, nesto malo ima robot, merkator i merkur-stup. u sustini sve ostalo se bavi kataloskom prodajom, rijetko sta ima na stanju ali ti sve moze nabaviti za 2-3 dana. to je cisto pitanje upravljanja novcem.
- Sarayman
#16 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
Ocekivano propadaju jedan za drugim a sve upravo zbog visokih cijena i pohlepe. IT Computers je bio najskuplji u BiH i neka su propali (zao mi je samo radnika). Gledajuci cjelokupnu ponudu kod nas u proteklim godinam , Imtec je uvijek bio medju povoljnijim dilerima, pa mislim da bi mogli opstati jos neko vrijeme. Generalno mislim da im je svima mrka kapa sa ovakvim cijenama. Nesto se mijenjati mora.
-
sandra01
#17 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
Ostala je i Market Media,jesu manji ali opstaju pusti ti to 
-
udrch
#18 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
Ja sam još davno govorio, da ćemo imati bolje cijene onda kada budemo imali svoje distributere..dok nam kapu kroji M-San vlasnik KimTeca i ComTrade vlasnik CT Computersa nećemo biti konkurentni..
Marže naših trgovaca nisu velike, jer da jesu ne bi oni propadali, a distributeri i dalje ostajali..
Kajmak kupe ovlašteni distributeri, ovi naši se krpe kako znaju i umiju..
Marže naših trgovaca nisu velike, jer da jesu ne bi oni propadali, a distributeri i dalje ostajali..
Kajmak kupe ovlašteni distributeri, ovi naši se krpe kako znaju i umiju..
- Richard Wagner
#19 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
prodala se
- Sarayman
#20 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
@udrch
Zanimljivo razmisljanje, ali zasto onda uopce zapoceti posao dilera ako znas da zastupnici traze cifru i po? Po tvom ispada da su dileri krenuli u biznis grlom u jagode. A mozda fakat i jesu?
Zanimljivo razmisljanje, ali zasto onda uopce zapoceti posao dilera ako znas da zastupnici traze cifru i po? Po tvom ispada da su dileri krenuli u biznis grlom u jagode. A mozda fakat i jesu?
-
sandra01
#21 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
Ljudi, iz prve vam ruke govorim da u ovom slucaju distributeri nisu krivi.Mada imaju i oni oraha u dzepu.Distributer nabavi robu po dobroj cijeni,maloprodaja nabija marze i onda ne mogu da prodaju tu robu i tako propadaju.
Po meni jedini nacin da BiH dobije domaceg distributera je unija svih manjih distributera koje imamo i da tako ujedinjeni nastupe.
Banalan primjer je HP.Oni kao imaju svoj mali ured ovde i sve sto se narucuje od HP narucuje se od njih.Oni imaju svoj cjenovnik i cijena jednog proizvoda je u eurima i ista je za cijelu Regiju.Mozda neko dobije minoran popust na volumen ali sve je to u pet deka.I kako je onda isti proizvod toliko jeftinij u Srbiji.A ista nabavna cijena.To nema veze s distributerom nego sa maloprodajom i njihovim marzama.
Po meni jedini nacin da BiH dobije domaceg distributera je unija svih manjih distributera koje imamo i da tako ujedinjeni nastupe.
Banalan primjer je HP.Oni kao imaju svoj mali ured ovde i sve sto se narucuje od HP narucuje se od njih.Oni imaju svoj cjenovnik i cijena jednog proizvoda je u eurima i ista je za cijelu Regiju.Mozda neko dobije minoran popust na volumen ali sve je to u pet deka.I kako je onda isti proizvod toliko jeftinij u Srbiji.A ista nabavna cijena.To nema veze s distributerom nego sa maloprodajom i njihovim marzama.
- fatamorgana
#22 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
Sandra, može li kakav televizor na prijateljstvo, može i crno-bijeli,sandra01 wrote:Ljudi, iz prve vam ruke govorim da u ovom slucaju distributeri nisu krivi.Mada imaju i oni oraha u dzepu.Distributer nabavi robu po dobroj cijeni,maloprodaja nabija marze i onda ne mogu da prodaju tu robu i tako propadaju.
-
udrch
#23 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
Ja znam polovinu naših bivših i sadašnjih dilera..jedino znam da je vlasnik imteca inžinjer elektrotehnike, znam da je vlasnik ingela iz tuzle magistar elektrotehnike, ostalo su vjeruj sve lijeva zanimanja, uglavnom srednjoškolci..Sarayman wrote:@udrch
Evo uzmi Nihada Softića, vlasnika IT-a..alavac koji je oko sebe okupljao samo veću ublehu od sebe koju je hranio kamatama..kad su banke zavrnule pipu, sve se raspalo za tri dana..
A što se tiče ovog odnosa distributer - diler..pa šta ti misliš ko se tu pita? - misliš neki naš balo koji je jedva namakao 10 000 i krenuo u biznis sa "visokom tehnologijom" ili grupacije koje su pokupile sve najvažnije svjtske ugovore?
Kajmak ne ostaje u našoj zemlji, jer da ostaje ne bi sad na prste jedne ruke mogli nabrojati sve naše firme..
Davno smo mi okupirani po tom pitanju, samo se tješimo da su nas pokrali naši, lakše nam bude..
-
sandra01
#24 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
Naravnofatamorgana wrote:Sandra, može li kakav televizor na prijateljstvo, može i crno-bijeli,sandra01 wrote:Ljudi, iz prve vam ruke govorim da u ovom slucaju distributeri nisu krivi.Mada imaju i oni oraha u dzepu.Distributer nabavi robu po dobroj cijeni,maloprodaja nabija marze i onda ne mogu da prodaju tu robu i tako propadaju.
- karanana
#25 Re: Mobilmedija propala. Ko je sljedeći?
pa kako proizvodjaci dozvoljavaju da maloprodaje same odredjuju cijene prema krajnjim kupcima?
obicno se kalkulacija cijena radi uz dogovor/blagoslov proizvodjaca. razmisljam o auto kucama sada. ali mozda to i nije slucaj sa drugom robom.
obicno se kalkulacija cijena radi uz dogovor/blagoslov proizvodjaca. razmisljam o auto kucama sada. ali mozda to i nije slucaj sa drugom robom.