Mobilel, SD kartica i problemi

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
vindfaker

#1 Mobilel, SD kartica i problemi

Post by vindfaker »

Pozdrav svima,

Imam neki Samsung Galaxy j2 Prime.. problem je što mi pokazuje da nema memorije, a SD kartica ima 16GB. Sad, nisam mogao naći opciju da prebacim pohranjivanje na SD karticu, nisam neki doktor za mobitele pa ovdje pišem ako neko zna. Gledao sam na YT imaju neke aplikacije, al nema ni memorije za aplikaciju od 10mb da stane, a ne šta više.

Hvala unaprijed svima
Svemirco

#2 Re: Mobilel, SD kartica i problemi

Post by Svemirco »

Pozdrav,

Samsung Galaxy J2 Prime, koliko sam uspio pronaći koristi Android verziju 6 - Marshmallow.

Evo video koji objašnjava kako prebaciti aplikaciju iz interne memorije na SD karticu:

Korisničke podatke možeš prebaciti koristeći neku od file manager aplikacija ili koristeći računar i USB kabl kojim ćeš podatke sa interne memorije (slike, dokumente i sl) prebaciti na računar pa vratiti na SD karticu.

Za slikanje ubuduće u aplikaciji za fotografisanje u postavkama treba uređaj za pohranu promjeniti sa interne memorije na SD karticu.

Takođe je preporučljivo obrisati keširane podatke iz interne memorije što se može raditi pojedinačno za svaku instaliranu aplikaciju (settings/apps/clear cache ili clear data - ova druga opcija briše i korisničke podatke iz aplikacije kao što su login podaci i sl).

Nadam se da je pomoglo...
Post Reply