mobbing

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...
Post Reply
štzngrm
Posts: 401
Joined: 16/03/2005 14:43

mobbing

Post by štzngrm » 01/09/2006 15:38

Mobing (work abuse, employee abuse) je specifični oblik ponašanja na radnom mjestu, kojim jedna osoba ili skupina njih sustavno psihički (moralno) zlostavlja i ponižava drugu osobu, s ciljem ugrožavanja njezina ugleda, časti, ljudskog dostojanstva i integriteta, sve do eliminacije s radnog mjesta. Zlostavljana je osoba bespomoćna, u nemogućnosti je da se odbrani...
Zlostavljači su često osobe s ozbiljnim poremećajima ličnosti – psihopati – koji maltretiraju žrtvu zbog osjećaja antipatije, ljubomore, zavisti, straha ili želje za vlašću (kratomanska paranoja)...
mobbing možemo podijeliti na vertikalni, kad nadređeni mobbizira podređenog radnika kakav je je prisutan u oko 75 slučajeva i horizontalni kad kolege mobbiziraju kolegu – što se dešava u oko 25 slučajeva.

Rekordna odšteta od 300.000. eura za doživljeni mobbing dodijeljena je novinarki talijanske izdavačke kuće Mondatori. Vijest je objavljena 13. travnja 2005. u »La Republici«. Riječ je o uspješnoj novinarki koja je za tu kuću radila od 1980. godine, putovala po cijelom svijetu i slala zapažene članke i intervjue. 1995. počinju njeni problemi s novim urednikom. Kada joj se čaša prelila, podigla je tužbu protiv kuće Mondatori za psihološko maltretiranje na poslu i dobila ovu zasad rekordnu odštetu

[b]mislim da se kod nas malo razmišlja o ovom problemu na ovaj način, da li bi iko od vas bio spreman podići tužbu za mobbing?[/b]


štzngrm
Posts: 401
Joined: 16/03/2005 14:43

Post by štzngrm » 01/09/2006 15:43

Žrtva ne smije popustiti i mora ojačati sebe. Ne smije donositi nagle odluke i ne napustiti radno mjesto. Mora prikupiti informacije i sustavno zapisivati podatke o mobbingu koje će biti važne za budući odštetni zahtjev poput: sve o zlostavljaču – potrebno je znati sve o neprijatelju, sve o radnoj sredini – važno je znati je li mobbing uobičajena strategija za oslobađanje od nepoželjnih zaposlenika u toj ustanovi, sve privatne relevantne informacije i mobbizirajuće aktivnosti (datum, sat, mjesto, događaj, prisutni ljudi), psihofizičke posljedice (kad je bila nesanica, i sl.), posljedice po socijalne odnose (kad je u obitelji izbila svađa zbog posla, i sl.), dijagnosticirati sve psihofizičke i socijalne posljedice u nekoj ustanovi koja se bavi žrtvama mobbinga.
Žrtva treba biti oprezna i ne tražiti informacije od osoba bliskih zlostavljaču. Dobro je kontaktirati i druge koje imaju isti problem ili su ga imale u prošlosti. Ocijeniti postoji li antisindikalno držanje unutar ustanove. Potrebno je i arhivirati sve dokumente, pisma i sl. koji potkrepljuju mobbizirajuće situacije.
Žrtvi su naravno potrebni saveznici, svjedoci i pomoć koji mogu pomoći tipa starijih kolega koji su zaštićeni, sindikata, liječnika, psihologa ili psihijatra – ali i odvjetnik (treba izbjeći odvjetnike koji surađuju sa tvrtkom).
Potrebno je i kreirati klan kontra zlostavljača tako da se o zlostavljanju obavijesti što je moguće više osoba a putem medija učini stvar javnom. No žrtva se može i udaljiti s radnog mjesta. Kada stres i napetost postanu neprihvatljivi, bolje je otići na bolovanje. Čak je dobro i trajno napustiti posao, ako žrtva počinje razmišljati o ubojstvu zlostavljača ili samoubojstvu. No valja imati na umu da je napuštanje posla u svakom slučaju poraz za žrtvu jer se ona povlači ostavljajući zlostavljača nekažnjenog a to je udarac na samopoštovanje žrtve.

samoubojstva zbog problema na poslu

U raznim zemljama postoje kulturološke razlike u pristupu pitanju što je mobbing. Na primjer, u Švedskoj je ponašanje nadređenog koji povišenim glasom i na autoritaran način daje zadatak radniku ocijenjeno kao neprihvatljivo ponašanje i mobbing. (Inače, u Švedskoj 20 samoubojstava ima direktan uzrok u problemima na poslu – Leyman, H., 1996.) U mediteranskim pak zemljama opisano ponašanje će biti manje-više tolerirano. (U Italiji oko 13 samoubojstava ima direktan uzrok u problemima na poslu – Ege, H., 1999.).
Prvi put je pojam mobbing uveden u Hrvatskoj godine 2000. na 8. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa u Zagrebu. U nas još uvijek ne postoji zakon o mobbingu, ali postoji, kao i u drugim europskim državama, nekoliko dobro definiranih članaka različitih zakona na koje se žrtva mobbinga može pozvati pri traženju odštete za narušeno psihofizičko zdravlje.

User avatar
aNTropocentrio
Posts: 1055
Joined: 01/07/2006 12:05
Location: zapadni krak Mliječnog puta

Post by aNTropocentrio » 17/09/2006 21:32

Moja mama je bila žrtva mobbing-.
Vjerovatno se nikada neće u potpunosti oporaviti.

Post Reply