MOBBING NA RADNOM MJESTU
-
ZANMAR95
#1 MOBBING NA RADNOM MJESTU
U petak nisam prisustvovala raspravi izmedju moje dvije kolegice, ali ova nize rangirana je dala otkaz. Po prici kolega cujem da se ova prva izderala na ovu drugu zbog nekakvih papira, i cura dala otkaz..... Ova prva je naravno pretjerala, jos je drma i klimaks. Kako izaci na kraj sa potencijalnim mobberima ?
- CLIO
#2 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Treba im sj....t sve na kamaru pa ako prođe-prođe, a ako ne opet dobro, nije šteta.ZANMAR95 wrote:U petak nisam prisustvovala raspravi izmedju moje dvije kolegice, ali ova nize rangirana je dala otkaz. Po prici kolega cujem da se ova prva izderala na ovu drugu zbog nekakvih papira, i cura dala otkaz..... Ova prva je naravno pretjerala, jos je drma i klimaks. Kako izaci na kraj sa potencijalnim mobberima ?
-
Lesli Eldridž
#3 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Teško, jako teško, ako čovjek ne zna da se postavi. Ali ima lijeka. Furati svoj fazon i ispravno i pošteno raditi je ok. Ne bi smjelo da ne upali. E sad ovo je u teoriji. Praksa pokazuje nešto drugo. U svakom slučaju bitan je opšti stav. U slučaju da blaže metode ne upače, treba se boriti za prava kroz institucije. Žalba sljedećem nadređenom, sindikatu i ostalo. To obično upali, ali ne uvijek, jer svi znamo koje karine (oprostite na izrazu) vode firme i sindikate. Postoji u Tuzli i neka medicinska organizacija kojoj se može obratiti, ali samo za krajnji slučaj, kada je posao i zdravlje u pitanju. Bitan je opšti stav, imati dobre argumente, biti u pravu i stručno im j... mater. Nikada, zapamtite, nikada ne odustajati od svojeg stava (koji je ispravan) i svojih prava. Ako se pokaže slabost, oderaše vuci ovčicu. 
-
ZANMAR95
#4 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Mene niko ne smije ni pogledati, i evo vec dvije godine opstaje "medju vukovima" samo zahvaljujuci svom stavu. Ali mi je zao tih "zrtvenih jagnajdi" na koje se svi istresaju. Ali opet, sama je kriva sto dozvoli .
Ne kontam kako ljudi dozvole sebi da povise ton ? Pa ljudi moji, ako nesto nije uredu sto se tice posla - nema dreke nego otkaz.
Poznajem jednog koji dok se ne istrese na nekome u rano jutro kao da mu dan nije ni poceo. Katastrofa !
Ne kontam kako ljudi dozvole sebi da povise ton ? Pa ljudi moji, ako nesto nije uredu sto se tice posla - nema dreke nego otkaz.
Poznajem jednog koji dok se ne istrese na nekome u rano jutro kao da mu dan nije ni poceo. Katastrofa !
-
Lesli Eldridž
#5 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
To se u 4 oka kaže:"Ako te pljunem zahrđat ćeš!"ZANMAR95 wrote:Mene niko ne smije ni pogledati, i evo vec dvije godine opstaje "medju vukovima" samo zahvaljujuci svom stavu. Ali mi je zao tih "zrtvenih jagnajdi" na koje se svi istresaju. Ali opet, sama je kriva sto dozvoli .
Ako ni to ne pomogne napravi mu se smicalica kroz posao, pa nek' đubre krv propiša ili najebe k'o žuti. A može se i malo isprepadati, isto u 4 oka. Za kragnu i kravatu, pa hodi vamo dječače da ti čiko da čokoladu...
- vjesticanametli
#6 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
ti kazes mobing a izderala se jednom na nju. da li je zezala svaki dan, trazila dlaku u jajetu i maltretirala??????? nije mobing na nekog jednom povisiti ton ali ni to sebi ne treba dozvoliti. 
-
ZANMAR95
#8 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Ma njoj svi traze dlaku u jajetu, a ni ona nije bas neka pametnica... 
-
Lesli Eldridž
#9 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Ma jašta je već mobbing. Đubrad jedna seljačka to rade. Primitivci i bolesnici. Na prvi znak toga treba reagovati munjevito i jebati im majku bezobraznu.vjesticanametli wrote:ti kazes mobing a izderala se jednom na nju. da li je zezala svaki dan, trazila dlaku u jajetu i maltretirala??????? nije mobing na nekog jednom povisiti ton ali ni to sebi ne treba dozvoliti.
- vjesticanametli
#10 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
i sto ti lesli rece smicalicu
i samo promatraj onda sa strane ono mutavo i naivno i pitaj mogu li pomoci

-
shin
#11 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Lesli Eldridž wrote: To se u 4 oka kaže:"Ako te pljunem zahrđat ćeš!"
Ako ni to ne pomogne napravi mu se smicalica kroz posao, pa nek' đubre krv propiša ili najebe k'o žuti. A može se i malo isprepadati, isto u 4 oka. Za kragnu i kravatu, pa hodi vamo dječače da ti čiko da čokoladu...![]()
Batina je iz raja izasla, nista ljepse nego kad ga stolicom preko usta opalis. Da vidis kako te onda gledaju sa postovanjem
Last edited by shin on 21/04/2008 15:43, edited 1 time in total.
-
Lesli Eldridž
#12 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Moj prokušani metod. Još pokupiš i kajmak.vjesticanametli wrote:i sto ti lesli rece smicalicui samo promatraj onda sa strane ono mutavo i naivno i pitaj mogu li pomoci
![]()
- vjesticanametli
#13 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
e jbg pa kako dode tu na posaoZANMAR95 wrote:Ma njoj svi traze dlaku u jajetu, a ni ona nije bas neka pametnica...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#14 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Dje ste prije samarali nadredjene, jao tripova tita mi milog...i stolicama ih lupali 
Ujutro mu bona napravis kafu, pljunes unutra i poseceris
On galami na tebe a tebi shega pravo
Ujutro mu bona napravis kafu, pljunes unutra i poseceris
On galami na tebe a tebi shega pravo
-
Lesli Eldridž
#15 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Aha, ja par puta u kancelarijik'o u zajebanciji napomenuh da bi mog'o kome i stolicu od leđa razbiti. Ima evo par godina ne smiju miševi ni oko promoliti. Samo kad pređem na druge kancelarije...shin wrote:Lesli Eldridž wrote: To se u 4 oka kaže:"Ako te pljunem zahrđat ćeš!"
Ako ni to ne pomogne napravi mu se smicalica kroz posao, pa nek' đubre krv propiša ili najebe k'o žuti. A može se i malo isprepadati, isto u 4 oka. Za kragnu i kravatu, pa hodi vamo dječače da ti čiko da čokoladu...![]()
Batina je iz raja izasla, nista ljepse nego kad ga stolicom preko usta opalis. Da vidis kako te onda gledaju sa postovanjem
- madner
#17 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Pa nije mobing kad nekom otvoreno kažeš tako i tako, pogotovo ne od nadređenog.
Mobing je kad te handre ljudi sa istim pozicijama i cine sve da zamrziš posao.
Kako se zaštiti, znati svoj opis posla i znat svoj posao.
- vjesticanametli
#18 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
ili imat dajĐŽumadner wrote:Pa nije mobing kad nekom otvoreno kažeš tako i tako, pogotovo ne od nadređenog.
-
Lesli Eldridž
#19 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
To je samo jedan vid mobbimga. Mogu svi da se udruže, a ne samo šef. Ma jebo im pas mater, samo oštro i po zakonu i pravilima struke i ne mogu ti ništa.madner wrote:Pa nije mobing kad nekom otvoreno kažeš tako i tako, pogotovo ne od nadređenog.
- madner
#20 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Ne šef je izuzetak, on ne te ne mora tajno handrit.Lesli Eldridž wrote:To je samo jedan vid mobbimga. Mogu svi da se udruže, a ne samo šef. Ma jebo im pas mater, samo oštro i po zakonu i pravilima struke i ne mogu ti ništa.madner wrote:Pa nije mobing kad nekom otvoreno kažeš tako i tako, pogotovo ne od nadređenog.
Ovi ostali su hinje.
-
Lesli Eldridž
#21 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Tačno, i zato im se treba krvi dobro napiti.
Onako hinjski. 
- madner
#22 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Nazoveš pred svima i dereš se u slušalicu: Đe si Ismete, kako srce?vjesticanametli wrote:ili imat dajĐŽumadner wrote:Pa nije mobing kad nekom otvoreno kažeš tako i tako, pogotovo ne od nadređenog.
pauza pa:
Ma ko bi me diro, nije niko lud.
- CLIO
#23 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Ili bit vlasnik firme pa nek proba neko da te mobbinguje.vjesticanametli wrote:ili imat dajĐŽumadner wrote:Pa nije mobing kad nekom otvoreno kažeš tako i tako, pogotovo ne od nadređenog.
- madner
#24 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
Dobar dan, inspekcija, jeste ispunili formular 2332323a?CLIO wrote:Ili bit vlasnik firme pa nek proba neko da te mobbinguje.vjesticanametli wrote:ili imat dajĐŽumadner wrote:Pa nije mobing kad nekom otvoreno kažeš tako i tako, pogotovo ne od nadređenog.
Kako se zaštiti, znati svoj opis posla i znat svoj posao.![]()
![]()
- vjesticanametli
#25 Re: MOBBING NA RADNOM MJESTU
ma lako se nama zezat s tim ali ja ne mogu da razumijem da ljudi sebi dozvole takve stvari kao sto je deranje i jos saslusaju i sute