MMF blokirao šestu tranšu sadake za BH politicare!!!

Locked
Boskero

#1 MMF blokirao šestu tranšu sadake za BH politicare!!!

Post by Boskero »

Međunarodni Monetarni Fond blokirao tranšu kredita zbog toga jer Parlament BiH nije usvojio očekivane izmjene zakona kojima bi se osiguralo izjednačavanje akciza na duhan i duhanske proizvode.

Vlada FBiH je vidno potresena i neprestano puni pempase jer su "dobrotvorni sponzori" blokirali šestu tranšu kredita.
Karikaturalni premijer FBiH je vec poceo pjeniti na isto tako karikaturalne kolege iz "susjednih stranaka", optužuju jedni druge da su krivi što nisu usvojili tu izmjenu zakona. Primjecena je povecanja potrošnja šećera i vode u vladi FBiH a iz nezvanicnih informacija saznajemo da je povecana potražnja za mašicama, haman daju jedni drugima vode preko mašica.

Radi blokade šeste tranše kredita od strane MMF-a, u pitanje su dovedene "skromne plate" ovih "naših" azraila i zbog toga osjecaju nelagodu, malaksalost, dezorijentiranost. A njihova pohlepa igra kao nadprosjecno ružna cura na koridama i svadbama ne bi li privukla neciju pažnju.

Da su iole pametni ko što nisu, oni bi se hvalili svojom nesposobnoscu i rekli bi "Naša nesposobnost je spontano blokirala novu tranšu kredita i tako smo sprijecili da Bošnjaci, Hrvati i Srbi budu jos veci robovi no što su sad. Ovaj narod ne treba da vraca šest tranši kredita od našeg dragog sponzora u astronomskim parama, pet je dovoljno ovce moje"!!

Naime o cemu je rijec ovdje.
Prije par godina je zaustavljena praksa gašenja profitabilnih fabrika i preduzeca u BiH. Na prvi šmek ekonomski strucnjaci su pomislili da se radi o "ekonomskom fenomenu", taj "ekonomsko/privredni fenomen" je izazvao šuhvu kod naših isto tako šuhveli "ekonomskih strucnjaka". Nastale su diskusije, vođene su rasprave toliko dubokoumne da su ti "Strucnjaci" vodili za sobom po 423 savjetnika okruglo, ne bi li odgonetnuli šta se tu zaboga dešava. Silno rasipanje keša na te kvazi "strucnjake" i "savjetnike" od zla oca i još gore matere. Mogli su jednostavno upitati mog komšiju Rahmana sa cetvrtog sprata, covjek bi uz pristojnu hediju odgovorio u cemu je problem, i zašto se desio takav "ekonomski fenomen" zamalo ravan fenomenu djevojacke pecine u Kladnju il fenomenu sihri, šejtana i dzina.

Dan pun ocaja, žurbe, frke, zbrke, obaveza i njakog razmišljanja. Sjetim se da sam obeco komšiji Rahmanu da cu mu ošmirglati i prefarbati hoklicu koju koristi da bi mogao dohvatiti suhe šljive sa šeste police u toj njegovoj tajanstvenoj odaji zvanoj ŠPAJZ. Dok šmirglam tu hoklicu grubim šmirgl papirom na TV-u pocinju da djele dnevnu dozu ispiranja mozga od odavno poznatih praonica mozgova poput BHT1, FTV, RTRS..... Dnevnik pocinje vodi ga njaka huda djevojka sa paž frizurom, krnjavim zubom haman bješe trica. Komšija Rahman odgonetnu i krnjav zub, bez puno razmišljanja je zakljucio da su u šeheru poceli da služe ražnjice sa metalnom šipkicom. Obrve koje podsjecaju na Momcila Krajišnika il ti ga Recepa Ivedika nismo mogli odgonetnuti, kao ni njenu fizicku konstituciju koja blago receno podsjeca na kraljicu svih krivina, našu dragu Karaulu. Helem ta predivna voditeljka u uvodnoj recenici sa tim lubenica osmjehom kaže " U BiH konacno zaustavljeno gašenje profitabilnih fabrika i preduzeca", nacin na koji je to izgovorila bio je prelijep, optimistican, razdragan, nevin, nevin kao bankine il ti ga branici na magistralnom putu Tuzla-Zvornik. Komšo Rahman na to odgovori u stilu velikog akademika, filozofa, intelektualca. "Pa ja pecem rakiju vec 40 godina, a više su ti politicki hadumi napravili kikseva u tom malom broju privatizacija nego što sam ja u dugogodišnjem pecenju šljivovice oko graduisanja rakije. Naravno da je zaustavljeno gašenje fabrika i preduzeca zato šo se nema više ša ugasiti ni uništiti pizda im materina".

Image

Nakon što je konacno odgonetnut taj "ekonomsko/privredni fenomen". Politicke utvare pocinju da dižu ogromne kredite od MMF-a, i tako prave Bošnjake, Hrvate i Srbe dužnicima koji ce cjeli život placati rate i za 50 godina cemo se moci hvaliti kako smo robovi a naš robovlasnik je MMF.

Prva tranša sadake od MMF-a u iznosu od 118,9 miliona BAM-ova
Druga tranša sadake od MMF-a u iznosu od 120 miliona BAM-ova
Treca tranša sadake od MMF-a u iznosu od 78 miliona BAM-ova
Cetvrta tranša sadake od MMF-a u iznosu od 93 miliona BAM-ova
Peta tranša sadake od MMF-a ne znam koliko iznosi.
Last edited by Boskero on 05/05/2014 23:58, edited 1 time in total.
Better Man

#2 Re: MMF blokirao šestu tranšu sadake za BiH!!!

Post by Better Man »

Koja je ovo po redu otvorena tema o tranši MMF-a?
Boskero

#3 Re: MMF blokirao šestu tranšu sadake za BiH!!!

Post by Boskero »

Better Man wrote:Koja je ovo po redu otvorena tema o tranši MMF-a?
Ne znam digitrone, kad izracunas javi da se svi cudimo.... :o :o :o
cyprus

#4 Re: MMF blokirao šestu tranšu sadake za BiH!!!

Post by cyprus »

Sadaka je definitivno promašen izraz u ovom kontekstu... Sadaku smo dobivali poslije rata, više nema...
Boskero

#5 Re: MMF blokirao šestu tranšu sadake za BiH!!!

Post by Boskero »

cyprus wrote:Sadaka je definitivno promašen izraz u ovom kontekstu... Sadaku smo dobivali poslije rata, više nema...
Sadaka je dobar izraz kad je vezan za politicare. Oni dobivaju plate od tih famoznih kredita, tako da im dodje sadaka.
MMF-u nafaka, politicarima sadaka a nama građanima otplata tih dugorocnih kredita.
Danguba

#6 Re: MMF blokirao šestu tranšu sadake za BH politicare!!!

Post by Danguba »

Steta velika.

Meni i mojima ni iz dzepa ni u dzep osim buducim generacijama da vracaju dugove koje su bajni politicari napravili isplacujuci sebi i drugima plate i privilegije.

Sto se mene tice treba sve da stane ''pa jovo nanovo'' inace po ovome mi cemo se zajednicki zaduzivati da bi pojedincima bilo dobro.

:izet:
Locked