Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
citroen wrote:kako borac sa negativnom statistikom moze postati kult ???
Covjek se borio jako dugo vremena, u jedno drugo doba MMA prije super-jake UFC divizije, nije birao protivnike zbog straha od skora (kao neki drugi kultni borci), nije bio veliki trash-talker i bio je manje-vise pri zemlji, a dosta ga raje simpatise zato sto je Hrvat (vidjeti nekog "zamalo naseg" u ovakvoj ligi je ohrabrujuce u neku ruku).
pirmin wrote:Kako god Mirko ostaje kult!
Sve najbolje majstore!
UnscarD wrote:Ode i BJ Pen...jaka mu je oprostajna...imam curicu i ne zelim ovakav da joj se pojavljujem...Joe Rogan se sjebo jer nije imao ni ideju da ce se i BJ Penn povuci.
Uzima Nick Diaz i GSP-a u Februaru...
A Mirko, odlicna borba bez obzira na poraz...odlicna karijera je zavrsena. Fakat me brine kolicina tikova koje ima ...
U kojem djelu eventa ste vidjeli te tikove,odmah nakon mirkove borbe ili ? ?
Ako moze neko da postavi gif ili video, ja sam to propustio a bas me zanima.
4m3l wrote:
U kojem djelu eventa ste vidjeli te tikove,odmah nakon mirkove borbe ili ? ?
na kraju priredbe kad rogan i goldi odjavljuju. prikazuje ih u svlacionici nelsona, njega itd. ono je strasno
E bas na to mislim ...doduse vjerovatno gleda sebe na monitoru kako se bori pa ga je mozda ponjelo malo ali opet ... strasno.
Stalno se vratim na onaj njegov dokumentarac (i po neki intervju) kada se na tu temu zeza...
haha komentara, alo ba, mirko nije nista posebno uradio u karijeri osim 2006-e i grand prixa, ali razumijem sto ga vi hvalite, sa ovih je prostora ovo ono, coek ima deset poraza u karijeri sto je poprilicno lose, doso u ufc i nista nije napravio, ali eto samo vi.
drugodtvogdruga wrote:haha komentara, alo ba, mirko nije nista posebno uradio u karijeri osim 2006-e i grand prixa, ali razumijem sto ga vi hvalite, sa ovih je prostora ovo ono, coek ima deset poraza u karijeri sto je poprilicno lose, doso u ufc i nista nije napravio, ali eto samo vi.
Za one sto su poceli od juce da prate MMA i nije nesta uradio .Postojale su MMA i prije UFC-a. Daleko bolje nego danas
drugodtvogdruga wrote:haha komentara, alo ba, mirko nije nista posebno uradio u karijeri osim 2006-e i grand prixa, ali razumijem sto ga vi hvalite, sa ovih je prostora ovo ono, coek ima deset poraza u karijeri sto je poprilicno lose, doso u ufc i nista nije napravio, ali eto samo vi.
ma ja ba, ša'e gp? pusy smoke
da, samo ga "mi" hvalimo i smatramo legendom i stotine hiljada fanova van ovih prostora, ukljucujuci i glavne ljude ufc, njihove komentatore itd.
novi interview sa legendom
ja sve pomislim od tebe da je Sonnen napravio account i onda shvatim da on sigurno ne zna BOsanski
bj penn, drammmmaaaa !!!
pa kako je samo mogao ici na boksovanje sa nick diazom kad nick diaz ima duplo duze ruke od njega. u drugoj rundi kao da je bj pennu neko izvukao svu snagu i kondiciju iz njega. pa covijek ne moze da drzi ruke u zraku i nije ni cudo sto se desilo to sto se desilo..za mirka filipovica nemam sta reci osim isti stil borbre kao i sa predhonicima pokusao je se braniti pa onda kontrirati. sacekusa koja opet nije urodila plodom. ni jedan low kick nije napravio jer to je jedini nacin da se srusi ova gromada od covijeka (ne rusi se veliko stablo sa sjecenjem grana nego...) kad dos samtos ga nije mogao pobijediti u stend upu kako je mirko to mogao zamisliti da ce njemu uspjeti?? opet losa taktika !!
amra67 wrote:bj penn, drammmmaaaa !!!
pa kako je samo mogao ici na boksovanje sa nick diazom kad nick diaz ima duplo duze ruke od njega. u drugoj rundi kao da je bj pennu neko izvukao svu snagu i kondiciju iz njega. pa covijek ne moze da drzi ruke u zraku i nije ni cudo sto se desilo to sto se desilo..za mirka filipovica nemam sta reci osim isti stil borbre kao i sa predhonicima pokusao je se braniti pa onda kontrirati. sacekusa koja opet nije urodila plodom. ni jedan low kick nije napravio jer to je jedini nacin da se srusi ova gromada od covijeka (ne rusi se veliko stablo sa sjecenjem grana nego...) kad dos samtos ga nije mogao pobijediti u stend upu kako je mirko to mogao zamisliti da ce njemu uspjeti?? opet losa taktika !!
svaki udarac nogom je potencijalna velika opasnost od takedown-a...zato Mirko nije koristio previse nozne tehnike u UFC-u jer su svi vecinom dobri hrvaci...ici na pod sa jiu jitsu crnim pojasom nije ni malo pametno..pogotovo sto je taj protivnik tezi od tebe...razlika je nekih 15 tak kg..sto je itekako puno u ovakvim borbama.
Meni nije jasno da se Mirko cijeli mec kretao u Nelsonovu desno stranu...bukvalno mu dolazeci na njegov desni krose..koji je njegovo najjace oruzje..i sa kim je pobijedio vecinu boraca...ja to nisam mogao vjerovati..cijeli mec sam ponavljao i derao se...nije mi jasno da je tu gresku mogao da pravi....ako je pogledao i jedan Nelsonov mec mogao je vidjeti da je tu najveca opasnost...
@ennis..mirko je isao stalno u nazad u krug.roy je bio taj koji se naprijed kretao znaci da mu je noga uvijek isla naprijed sto je idealno za low kicks.ako mu zadas dva-tri udarca rukama i zatvoris kombinaciju low kickom i to svom snagom a ne pimpanjem znaci full muay thai dobijas slabe noge koje uticu kako na psihu a i na kompletnu borbu.jer roy se ne dobija sakatanjem.
amra67 wrote:@ennis..mirko je isao stalno u nazad u krug.roy je bio taj koji se naprijed kretao znaci da mu je noga uvijek isla naprijed sto je idealno za low kicks.ako mu zadas dva-tri udarca rukama i zatvoris kombinaciju low kickom i to svom snagom a ne pimpanjem znaci full muay thai dobijas slabe noge koje uticu kako na psihu a i na kompletnu borbu.jer roy se ne dobija sakatanjem.
Previse je tu straha od partera..gotovo cijelo vrijeme u ufc-u Mirko ne koristi svoje najjace oruzje a to su udarci nogom i vjerujem da je to bas od straha da ga ne obore na pod..gdje je on realno los..pogotovo protiv tezih boraca...znam kako je to jer sam trenirao i uvijek sam imao prednost u odnosu na borce koji su 10+ kg laksi od mene.
Svako podizanje noge..pa i kad radis low kick je potencijalna opasnost od obaranja..pogotovo zato sto i sama kazes da je Roy stalno isao naprijed...sto znaci da je imao u startu prednost u inerciji i u nastojanju da borbu odvede u parter.Mirko je sigurno bolji bokser od Nelsona samo sto je Nelson poznat po tome da ima jaku bradu...cak ga ni Dos Santos nije mogao nokautirati i mislim da je jedini covjek koji ima tu silu u sakama Carwin..jedino bi ga on mogao nokautirati.
MIrko ga je cak jednom udario i lijevom nogom sto nije ostavilo neki trag a znamo da su mnogi padali od Mirkove ljevice.
Kljuc za uspjeh u danasnjem MMA svijetu je sigurno mixanje svega...jedino tako mozes da opstanes..znaci..sto si vise well rounded to su vece sanse da ces dobiti borbu...pogledaj Jon JOnesa ili GSP-a...to su pravi mma borci...jednostavno...jednodimenzijalost je nekad mogla da prodje kada su pojedini borci imali po samo jednu kvalitetnu vjestinu u svom arsenalu..a ove ostale onako.
U par navrata u trenutku kada je Mirko bio u ofanzivi i kada se Nelson samo branio..mogao je komotno da iskoristi koljeno i da nanese vecu stetu...no eto...oslonio se na sake sto nije urodilo plodom.
Low kick je tesko hvatati...ja mislim da to jeste bila bolja strategija za neku pobjedu na bodove ali mislim da je Mirku tesko palo to sto su mu borbu sa Mirom proglasili za najdosadniji main event ikada i da je sada po svaku cijenu htjero da ima atraktivnu borbu sto je po meni i uspjeo. Da je drzao distancu i isao na low kickove to bi svakako bilo manje atrakttivno od ovoga. Mislim da je Mirko pokazao da ima u sebi jos vatre i da je spreman pruziti dobru borbu. U onoj Mirkovoj seriji na zalost nije prosao niti jedan udarac u glavu a da je samo jedan prosao otvorio bi Nelsona i to bi mogao biti kraj. Svaka cast Nelsonu, hvala Mirku za odlicnu karijeru i za mnoge nezaboravne trenutke. Rijetko koji njegov mec sam gledao iz stolice (jedino kada fulim uzivo pa mi neko javi rezultat). Uvijek sam bio na nogama, kao da sam tamo, u njegovom corneru.
Idu sada odlicni mecevi ali tesko da cu ikada ikoga pratiti sa ovakvim zarom. Davno je bila prva borba izmedju Mirka i Wanderlai-a ...
Mislim da mu je u UFC-u presudila borba protiv Gonazage...i to laktovi koji su u UFC-u bili dozvoljeni a u Pridu nisu. Mirko nije bio dovoljno spreman na to u tom momentu (kasnije je taj segment znacajno popravio) i Gonzaga ga je razorio laktovima tako da kada ih je sudija podigao, Mirko nije ni vidjeo onaj high kick. Taj high kick je Mirkovo samopouzdanje razbio na paramparcad. Nakon te borbe, to nije vise bio isti borac a za sve je kriva nedovoljno doba pripremljenost na laktove u parteru.
pirmin wrote:Kako god Mirko ostaje kult!
Sve najbolje majstore!
Imaju li negdje highlights borbe ili je jos rano?
kako borac sa negativnom statistikom moze postati kult ???
o kakvoj negativnoj statistici ti pricas?...boze sacuvaj
U UFC -u!!! O toj negativnoj statistici,a i ostalo sto je postigao u karijeri,ja mogu samo rcei da spada u 2.ligu boraca,tj. prosjecan borac,ali eto ovdje neki su zzaludjeni likom i djelom jednog drota.
enisss wrote:Citroen...proguglaj malo o Mirku...nije to tesko...dovoljno je da upises samo Crocop
ja to vec uradio da vidim o cemu se radi, i vec rekoh , statistika mi potvrdila da se radi o prosjecnom borcu.
Zbog cega ga onda smatraju najstrasnijim udaracem ikada?..Zbog cega tom drotu uvijek skandira cijela dvorana kad god se bori...zbog cega je on poznat brend u cijelom svijetu...pogotovo u zemljama gdje je mma ili k1 popularniji...daj mislim...ne znam o cemu ovdje pricamo..
Ako uzmes samo ufc...Mirko je i prije UFC-a dostigao vrhunac osvojivsci open pride gp...obezbjedio sebe i svoju porodicu...izgubio motiv...a i znamo da je borba sa Gonzagom mu oduzela samopouzdanje..ti laktovi na koje on nije navikao i losa priprema su ga kostala svega....
Mozes ti da pricas sta hoces o tom "drotu"..taj drot je postigao toliko toga da mi ne mozemo ni zamisliti...uvijek sam bio njegov fan i uvijek cu biti...uvijek ce on za vecinu ljudi biti legenda...i naravno...uvijek ce se naci neki "kontras" poput tebe da kaze kako on ima los score....kakav los skor?...pa pogledaj Randy Coutura...on ima i losiji skor od Mirka pa je opet legenda i opet ga dizu u zvijezde..da ne pricam o ostalim borcima.