MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
The BEN10

#4426 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

nema me tamo wrote:Bla, bla, bla..
Kako drugačije ovakav odgovor shvatiti, osim kao podvijanje repa i priznavanja ko je u pravu? :-D

Btw - znate li nekoga visokog 170 cm (Aldo) ili 168 cm (Mendes): pa toliko su visoka djeca u 8-9 razredu osnovne škole! Eto sa kolikom rajom se bori McGregor. Njegova prirodna kategorija je barem Lightweight (do 70.3 kg), a nikako Featherweight u kojoj se trenutno bore momci 7-8 cm niži od njega...
Featherweight 65.8
Lightweight 70.3
Welterweight 77.1
nema me tamo

#4427 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

I sve to novo otkrovljenje nakon jednog poraza.
Mog'o si to opet 3 mjeseca apstiniranja probat' možda ti dođe do mozga.
VCorp

#4428 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by VCorp »

The BEN10 wrote:
nema me tamo wrote:Držat se svoje težine i to je to, tek sad se vidjelo kako prolaze borci koji odu 2 tezine naprijed.
Misliš, da se drži težine kategorije kojoj PRIRODNO NE PRIPADA, u kojoj je veći i duži od sviju. ;-)
nema me tamo wrote:Da se pametno borio Nejtu bi faca bila gora nego Bispingu duplo.
Što Nate reče - da sam imao pripreme kaok spada, taj tip me ne bi dotaknuo. :evil:
Btw - Fedor ima jako osjetljivo lice, koje je znalo izgledati jako gadno u borbama gdje totalno dominira. Lice uopšte nije mjerilo odnosa snaga i toka borbe...
Oni i dalje ne shvataju nikako da se McGregor borio dvije težine ispod svoje prirodne cijelo vrijeme u featheru i da je protiv Diaza bio u svojoj prirodnoj kategoriji i sa svojom pravom kilažom. Neposredno pred borbu je bila kilaža na UFC sajtu koji smo imali uključen za live statistiku pored televizora, McGregor je bio na 168 a Diaz na na 169 lbs.

Imao je McGregor dobrih udaraca u prvoj rundi, isto tako i Diaz ( nije vidio te udarce onaj ko se probudio samo da baci drkicu na McGregora). McGregor je cijelo vrijeme napadao na isti način, par udaraca u tijelo i onda jak udarac kojim je gađao sve snage Diaza, Diaz se izmicao cijelo vrijeme a McGregor izlijećao u stranu svaki put kad je trebao imati završni udarac za K.O.

Poslije trovanja vodom, samo sedam treninga i prihvatanja borbe 11 dana prije neko ima nešto za reći Diazu jer je pustio Connora da maše uokolo kao budala u prvoj ? Ko je kriv McGregoru što koristi taktike debila poput Sappa ? Diaz je imao 30 borbi, jednu je nokautiran u cijeloj karijeri i ovaj sprema taktiku da ga nokautirao u prvoj rundi ? xD Za hrvanje i BJJ se nije ni spremio, ne zato što ga je samo mislio nokautirati već i zato što zna da ako ode na kanvas borba on tu nema šanse.

Jedini problem koji vidim je taj da McGregor nije samo sebe uvjerio da je najbolji borac u UFC - u već i ljude koji gledaj taj event jednom godišnje. Čak je uvjerio i retardirane kladionice, na čemu sam mu zahvalan. Da bome da laje još tako i da najave protiv RDA ili Khabiba fajt da idem dignuti sve sa banke i stavim na njih. Zadnjih 10 eura u džepu dam na Diaza, šteta što nisam imao više sa sobom u tom trenutku jer sam se mogao počastiti kakvim jačim telefonom na omjeru 12/1.
nema me tamo

#4429 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

Fino napisano i kritika za one koji bacaju drkicu na Mcgregora, a i shvatanje da je bio pametniji da bi bila druga borba. :thumbup:
I da se na lažemo imao si ti više, samo nisi imao muda da staviš. :D
VCorp

#4430 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by VCorp »

nema me tamo wrote:
Nejtu muda narasla naravno, prica sve i svašta, a prije borbe muk.
Pa šta ? Treba lajati kao McGregor da bi prebio i Isusa ? Nazivati kurvama majke od drugih boraca ? Trebao je udariti McGregora na vaganju u šaku kao on njega ? Samo zbog onoga se moglo desiti da borba bude otkazana, ali to neće niko da vidi ili da prizna jer je očito nekima Irac novi bog.

Nate ima muda kao i njegov buraz, i sam McGregor je rekao da mu je drago što se bori protiv njega jer je jedan od rijetkih u UFC -u koji nije picka, tim rijecima je rekao. Uostalom pogledaj konferencije, Diaz je lijepo rekao idem na to da ga ubijem ili on mene. Zadnju borbu kad je dobio uzeo je mikrofon i rekao đinđeru da ako hoće da vidi šta mu je pravi izazov da se bori s njim. Ako ćemo gledati trash talk, onda mi je draži Diaz koji više šuti nego McGregor koji odlazi u krajnost i sere previše.

McGregor mora sada pojesti sva govna koja je izasrao, a Diaz ne mora. Samo da on za sljedeću dobije RDA ili Khabiba, pa da vidite onda na šta će ličiti kad počne laktanje.
VCorp

#4431 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by VCorp »

nema me tamo wrote:Fino napisano i kritika za one koji bacaju drkicu na Mcgregora, a i shvatanje da je bio pametniji da bi bila druga borba. :thumbup:
I da se na lažemo imao si ti više, samo nisi imao muda da staviš. :D
Stavljao sam ja i po 100 eura na borbe, zadnji put put sam dignuo na Floydu pare samo u momentu kad sam preko dana bio u kladionici imao sam jos deset eura a karticu zaboravio. Nemam ja muda napraviti sebi to preko interneta, onda bih bankrotirao pa ovako kad se sjetim opalim a sa hanumom je mir u kući :lol:
The BEN10

#4432 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

VCorp wrote:
The BEN10 wrote:
nema me tamo wrote:Držat se svoje težine i to je to, tek sad se vidjelo kako prolaze borci koji odu 2 tezine naprijed.
Misliš, da se drži težine kategorije kojoj PRIRODNO NE PRIPADA, u kojoj je veći i duži od sviju. ;-)
Oni i dalje ne shvataju nikako da se McGregor borio dvije težine ispod svoje prirodne cijelo vrijeme u featheru i da je protiv Diaza bio u svojoj prirodnoj kategoriji i sa svojom pravom kilažom. Neposredno pred borbu je bila kilaža na UFC sajtu koji smo imali uključen za live statistiku pored televizora, McGregor je bio na 168 a Diaz na na 169 lbs.
Sa svojih 188 cm reacha, i sa svojom visinom, McGregor je imao ogromnu prednost nad svima. Onaj ko nikad nije uzeo rukavice u ruke pojma nema šta znače duže ruke (i visina).
I kao takav, jedva dobije nespremnog Mendesa, a biva potučen do nogu od strane nespremnog momka malo većih gabarita nego što su njegovi, ali opet ne sa tolikom razlikom kao što je on imao u odnosu na Alda, Mendesa, Sivera, Brandaoa...
I dalje pokazuje smiješan nivo TDD-a, na podu djeluje komično.
VCorp

#4433 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by VCorp »

The BEN10 wrote: Sa svojih 188 cm reacha, i sa svojom visinom, McGregor je imao ogromnu prednost nad svima. Onaj ko nikad nije uzeo rukavice u ruke pojma nema šta znače duže ruke (i visina).
I kao takav, jedva dobije nespremnog Mendesa, a biva potučen do nogu od strane nespremnog momka malo većih gabarita nego što su njegovi, ali opet ne sa tolikom razlikom kao što je on imao u odnosu na Alda, Mendesa, Sivera, Brandaoa...
I dalje pokazuje smiješan nivo TDD-a, na podu djeluje komično.
Upravo to, ali fanovi McGregora nikad neće priznati te stvari jer većina kreira mišljenje a većina McGregorovih '' fanova '' su tu zbog cijelog hajpa, to su ljudi koji koji ne znaju nabrojati deset UFC boraca, za Strikeforce, Bellator, Rizin misle da su vrste pahuljica. Ja nikad neću reći da se McGregor ne zna boriti, pogotovo jer sam cuo za njega jos i prije UFC -a ali treba sjesti i reći pošteno stvari kako stoje. Imao je prednost u reachu, imao je prednost i sa kilažom i snagom u featheru, hrvanje i BJJ su mu nula za mene jer sam se nagledao majstora u zadnjih 20 godina praćenja borilačkih sportova. Zna se boriti, solidan je borac ali je izvikan PRE VI ŠE i nije toliko dobar koliko svi misle.

Govorio sam i toj borbi s Mendesom, zato sam vjerovao da će Aldo dobiti Connora jer je kompletniji borac po meni. Ako je onaj Mendes onako iskasapio McGregora s desetak dana pripreme onda bez onog lucky shota i sa svim prednostima koje ima jer se bori u nizoj nego sto treba vjerovao sam da imaju podjednake šanse. Connor to dobija zbog svih prednosti borenja u nizoj kategoriji, da su na istom biram Alda kao boljeg bilo gdje i bilo kad.

Fakat me zanima sa mojih 180 cm i 93 kile kako bih izgledao u featheru protiv McGregora, ja mislim da bi me morali unijeti u ring sa priključenom infuzijom :lol: :lol:
The BEN10

#4434 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

VCorp wrote:hrvanje i BJJ su mu nula za mene jer sam se nagledao majstora u zadnjih 20 godina praćenja borilačkih sportova. Zna se boriti, solidan je borac ali je izvikan PRE VI ŠE i nije toliko dobar koliko svi misle.

Da su to ona stara PRIDE-vremena, gdje su soccer kickovi bili dozvoljeni kao i udarac koljenom u glavu u parteru, hrvanje i ne bi bio toliko važan segment. Sjetite se recimo Shoguna i Wanderleia kako su masakrirali borce na tlu. Hrvač ne uspije oboriti protivnika i donji je. Međutim, to u kavezu nije slučaj zbog pravila i Mirko je to osjetio na svojoj koži.
Ono što je McGregor pokazao od hrvanja/TDD-a i BJJ-a je jednostavno smiješno. Hajde rekao bi insan da ima vrhunski BJJ, pa poput Werduma koji jedva čeka protivnika da ga obori, ovaj ni tu nije dobar. Diaz ga mounta i submita ko kakvog početnika!
zigson

#4435 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by zigson »

The BEN10 wrote:
VCorp wrote:hrvanje i BJJ su mu nula za mene jer sam se nagledao majstora u zadnjih 20 godina praćenja borilačkih sportova. Zna se boriti, solidan je borac ali je izvikan PRE VI ŠE i nije toliko dobar koliko svi misle.

Da su to ona stara PRIDE-vremena, gdje su soccer kickovi bili dozvoljeni kao i udarac koljenom u glavu u parteru, hrvanje i ne bi bio toliko važan segment. Sjetite se recimo Shoguna i Wanderleia kako su masakrirali borce na tlu. Hrvač ne uspije oboriti protivnika i donji je. Međutim, to u kavezu nije slučaj zbog pravila i Mirko je to osjetio na svojoj koži.
Ono što je McGregor pokazao od hrvanja/TDD-a i BJJ-a je jednostavno smiješno. Hajde rekao bi insan da ima vrhunski BJJ, pa poput Werduma koji jedva čeka protivnika da ga obori, ovaj ni tu nije dobar. Diaz ga mounta i submita ko kakvog početnika!

:lol:
The BEN10

#4436 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

Od 50-te sekunde počinje show. Zato u PRIDE doba hrvanje nije toliko dolazilo do izražaja, jer jao si ga tebi ako ne oboriš protivnika.
zigson

#4437 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by zigson »

Da da :D Brutalna koljena u glavu dok si na podu, cipelarenje, pa uglavnom sve dozvoljeno osim vadjenja ociju i eto laktanja u glavu haha
Last edited by zigson on 10/03/2016 19:09, edited 1 time in total.
hali gali halid

#4438 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by hali gali halid »

Pregledao sam opet borbu, pa Conor je lipsao vec u prvoj rundi, ne može da diše. I mislim da jednostavno nije bilo dovoljno snage u njegovim udarcima da ozbiljnije ugrozi Diaza, koji moze podnijeti dosta udaraca, a nije da ih nije bilo.
ime123

#4439 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by ime123 »

zanzakpizdolizije wrote: Lucky punch protiv Alda ne pokazuje da je bolji borac. Uzvrata će sigurno biti vrlo brzo a onda će ga Aldo pregaziti.

Glup mi je izraz lucky punch uopste, tvoje je da udaris a ne budes udaren i to je to. Nisam ja nikakav novopeceni McGregor fan, pratim mma i ostale borilacke sportove duze vrijeme i znam ko je Aldo. Da ce ga pregaziti to cemo vidjeti kad se budu borili jel. Ja ne mogu da vjerujem da se osporava lik koji je sampion, nanizao je sve borce iz divizije a mnogi ga mrze zbog tog trash talka i zato sto ostvaruje ono sto niko nije u smislu promocije i para. Pa i ostali se bore za pare, sta mislis sto svi sad hoce da se bore sa njim ? Trash talk odavno postoji. Ne postaje se slucajno sampion, i to u najkonkurentnijoj trenutno diviziji.
Kao sto rekoh gotivim ga zato sto nije picka, borac je u svakom smislu, trash talk je tu zbog drugih stvari.

Aldo ga zove pickom jer ga je pobijedio drugi lik, bas bijedno. I napomena, Aldo je do sada u UFCu 5-6 puta se vadio pred borbu, i sada je bio pozvan da se bori i nije prihvatio.
Daryl Dixon

#4440 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

@nema me tamo @ime123

kad cemo mi stisnuti ovako muda i staviti par stoja eura, ne mora hiljada, na nekog :-D

http://www.wsof.com/2016/03/gambler-bet ... olly-holm/
The BEN10

#4441 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

ime123 wrote:I napomena, Aldo je do sada u UFCu 5-6 puta se vadio pred borbu, i sada je bio pozvan da se bori i nije prihvatio.
Djeca odrade par borbi na joysticku i dođu komentarisati ko veliki znalci. :-)
Pitaš li se bolan zašto je odbio borbu - pa zato što je imao 11 dana za pripremiti se! Ko bi normalan ušao u taj meč!? Diaz je prihvatio jer nije morao mnogo kg skidati (borili su se u većoj kategoriji od Diazove), znaš koliko bi Aldo morao skidati - barem jedno 10! Jer svi "hodaju" sa barem 10 kg viška. To znači da za trening ne bi imao nijednog jedinog dana!
Mislim, ono, stvarno se prosipate. :roll:
nema me tamo

#4442 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

Vidiš li šta ti pise lik, ALDO SE 5-6 PUTA VADIO PRED BORBU!
Znaš li uopšte koliko se rijetko Aldo bori?

@ Derile brat vidio odlucnost Mishe :D
The BEN10

#4443 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

nema me tamo wrote:Vidiš li šta ti pise lik, ALDO SE 5-6 PUTA VADIO PRED BORBU!

Taj lik i njemu slični će postati relevantan sagovornik tek kada svoje tvrdnje potkrijepi dokazima u vidu linka, citata i sl. Do tada, radi se o običnom laprdanju u korist njegovog heroja koji je dobio po labrnji.
Daryl Dixon

#4444 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Znaš li uopšte koliko se rijetko Aldo bori?

@ Derile brat vidio odlucnost Mishe :D
pratio je brat po kampovima 100% :lol:
ime123

#4445 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by ime123 »

Daryl Dixon wrote:@nema me tamo @ime123

kad cemo mi stisnuti ovako muda i staviti par stoja eura, ne mora hiljada, na nekog :-D
http://www.wsof.com/2016/03/gambler-bet ... olly-holm/
Ne kockam se cesto, ali kad malo skontam bolje se na ovo kladiti nego na fudbal :)
The BEN10 wrote:Djeca odrade par borbi na joysticku i dođu komentarisati ko veliki znalci. :-)
Pitaš li se bolan zašto je odbio borbu - pa zato što je imao 11 dana za pripremiti se! Ko bi normalan ušao u taj meč!? Diaz je prihvatio jer nije morao mnogo kg skidati (borili su se u većoj kategoriji od Diazove), znaš koliko bi Aldo morao skidati - barem jedno 10! Jer svi "hodaju" sa barem 10 kg viška. To znači da za trening ne bi imao nijednog jedinog dana!
Mislim, ono, stvarno se prosipate. :roll:
Poslije izgubljenje borbe i sramote, rekao je vise puta ovim rijecima "spreman sam da se borim, hocu revans, bilo kad bilo gdje" i sad je imao priliku ?!
The BEN10 wrote:

Taj lik i njemu slični će postati relevantan sagovornik tek kada svoje tvrdnje potkrijepi dokazima u vidu linka, citata i sl. Do tada, radi se o običnom laprdanju u korist njegovog heroja koji je dobio po labrnji.
Drzak si, al evo ti.
UFC 125, UFC 149, UFC 153, UFC 176, UFC 189
zigson

#4447 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by zigson »

prelijepo zavrsio sapp-a
cassius

#4448 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

rayman90

#4449 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by rayman90 »

otpo ruslan magomedov za zagreb :roll: jel jos koga strah ozljeda za main event :D :-) :run:

nesto kontam, kod boraca sa granitnim bradama, njihova cvrstoca je samo u odnosu na udarce sakama :-D
evo primjera:
flying knee - nokautiran mark hunt
spinning back kick - nokautiran mousasi
high kick - nokautiran nate diaz

steta so conor nije radio na koljenima :-D
Daryl Dixon

#4450 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Post Reply