Nabacio na Diaza cenera, dobar sam stoju evrića
Ljudi koji ne prate MMA redovno su mislili da će McGregor pobijediti jednu onakvu sirovinu kao Diaz. Ko prati te sportove može prepoznati likove poput Diaza sa čvrstom bradom i glavom, recimo kao Stojnić (meč s Overeemom). McGregor je dignuo hajp oko sebe, skrenuo pozornost s borbe na press konferencije i popratne gluposti a Diazu niko nije davao ni najmanje šanse(kvote između 12/1 i 10/1 da će pobijediti).
Ne shvatam kako niko nije vidio Diazove prednosti u ovom meču već samo mane. McGregor priča da će ga nokautirati u prvoj rundi kao Alda a Diaz je nokautiran u karijeri samo jednom, drugi put je izgubio čini mi se armbarom a ostalih 8 izgubljenih su sudijske odluke, mnoge i split.
Prelazak u višu kategoriju niko nije jebavao ni 2 %, TO JEEE MEKGREGOR, TITO, BOOOOG a to što sa toliko kilograma ne možeš biti isto brz nije bitno ? Više mišića, onda ti treba i više oksigena ali treba moći udahnuti kraj Diaza. Za razliku od ostalih koji su pravili bježaniju od Grege Diaz je cijeli meč bio na metara od njega, ušao je tu s mudima što pokazuje da nije popusio trash talk. Diazov BJJ niko nije spominjao, a za mene lično Conor nema ništa upotrebljivo na kanvasu, bar ne u ovoj kategoriji.
Lako je bilo mlatiti ljude u nižoj kategoriji kad si veći od svakog, imaš duže ekstremitete i više snage jer ti u toj kategoriji nije ni mjesto već u welteru. A sad će pokazati da mu nije mjesto ni u welteru jer ako ne može dobiti Diaza #5 starog duvača koji se spremao za njega 11 dana šta jezičar ima uopće tražiti protiv Khabiba ili Dos Anjosa ? Može samo sebi izabrati grob.
Toliko se priča u zadnje vrijeme o McGregoru, opalio glupost na presici, nokautirao Alda prvim pravim udarcem i sad on kao može doći i počistiti ljude u svojoj prirodnoj kategoriji u kojoj se nije borio otkad je otkrio da se i glumljenjem anoreksičara da zaraditi ? Aldo je najdominantniji prvak u featheru, ja i dalje ostajem pri tome da je ono bila obična sreća jer da je Aldo imao dužu ruku par centimetara kao ovaj složio bi ga tamo, onako isključen ga je opet opalio po glavi i pomjerio dva metra nazad. Pa i onaj levat Mendez mu iskrižao facu kao mi ljeti lubenice. Nadam se da će biti revanš, Aldo sigurno to zaslužuje, i treba ga slomiti jer mu je irska stoka govorila kako mu je mati kurva itd ... Uglavnom ako bude revanš do kraja ove godine neće McGregor više vidjeti pojasa. A u welteru ga može gledati uglancanog na RDA-u.