MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
The BEN10

#4376 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

bingov buraz wrote:Sredio ga pasionirani ljubitelj kanabisa koji je imao 15 dana da se pripremi za borbu :mrgreen:
11 dana je imao Nick za pripreme, manje čak nego Mendes :lol:

Mogu mislit da se borio protiv RDA ili Khabiba - pa bio bi izmasakriran. Jer, realno, Nate nije ni top5 u svojoj kategoriji ili je na samoj granici...
Daryl Dixon

#4377 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

sve naki coach movementi kur*ci palci, brat ga smoto ko moja nana sarmu za Bajram :lol:
nema me tamo

#4378 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

Ma Nejt 100 posto jedva da je top 5, a 100 posto sam siguran da je konstantno trenirao kako treba da bi bio sami top.
Dobro realno ne znam kakav je s treninzima kroz karijeru, al' tako izgleda.

Eh gledaj sad fan base kako se okrece, pa 50 posto Iraca nece više ludit kao do sada. :D

Sad je posebno teško trash talk kvalitetan pucat. :D
Rob_Atl

#4379 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Rob_Atl »

Ne kazem da je nastimano, ali Mcgregor je skroz nezainteresovano usao u borbu, ono nijje za titulu pa ko ga jebe. Izlupo ga je dobro Mcgregor, jel mislio da je dosta bolji pa se opustio ili nesto drugo ne znam. Siguran sam kad bi bio rematch da bi ga Irac pojeo.
Kombat

#4380 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Kombat »

Rob_Atl wrote:Ne kazem da je nastimano, ali Mcgregor je skroz nezainteresovano usao u borbu, ono nijje za titulu pa ko ga jebe. Izlupo ga je dobro Mcgregor, jel mislio da je dosta bolji pa se opustio ili nesto drugo ne znam. Siguran sam kad bi bio rematch da bi ga Irac pojeo.

izgleda da si ti borbu pratio na radio prijenosu...preko neko irske stanice! :-D :izet:
Rob_Atl

#4381 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Rob_Atl »

Pogledaj prvu rundu opet, pa i drugu dok ovaj nije spustio ruke pa se poceo kurcit, diaz je bio sav krvav. Nisam navijac ni jednog nego moje neko vidjenje. Velika lova je u pitanju, ne znam kako ce dalje ali ako bude neki rematch za titulu, recimo da diaz smanji kilazu i mcgregor isto, to bi bio PPV nad PPV. Mcgregor samo prica o lovi njega nista drugo ne zanima. Mcgregor je veceras uzeo dobru lovu, titula ostaje kod njega fakticki nije nista izgubio.
Dead Man Walking

#4382 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Dead Man Walking »

Connor osim Mendeza nije imao ozbiljan fajt u karijeri, opet ponavljam da Aldo nije naletio ko levat utuko bi ga momacki. Nate se 10 dana pripremao i bez problema ga razvalio, sad se mora vratiti u staru kategoriju jer ga ovdje nema ni medju 5 izazivaca, a tamo sad cekaju Edgar, Aldo i ekipa da mu objasne neke stvari.
Dead Man Walking

#4383 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Dead Man Walking »

Rob_Atl wrote:Pogledaj prvu rundu opet, pa i drugu dok ovaj nije spustio ruke pa se poceo kurcit, diaz je bio sav krvav. Nisam navijac ni jednog nego moje neko vidjenje. Velika lova je u pitanju, ne znam kako ce dalje ali ako bude neki rematch za titulu, recimo da diaz smanji kilazu i mcgregor isto, to bi bio PPV nad PPV. Mcgregor samo prica o lovi njega nista drugo ne zanima. Mcgregor je veceras uzeo dobru lovu, titula ostaje kod njega fakticki nije nista izgubio.
Jarane, kakav rematch za titulu ba? Diaz ovdje nije ni medju prva 3 i otreso ga je bez problema. Connor uvijek ide na sve ili nista u prvoj rundi, ali ponavljam se ko papagaj, prolazilo je to protiv levata jer ozbiljnog protivnika osim Mendeza nije ni imao. Poluspremni Diaz ga je bez problema izdrzal i preslisao.
The BEN10

#4384 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

Da ponovim svoju teoriju još od borbe protiv Mendesa: McGregor nije ništa posebno, čak ni u svojoj kategoriji. Onda mu je UFC dodijelio poluspremnog Chada koji je imao 12 dana za borbu. I prihvatio je iz vrlo jednostavnog razloga - a tu borbbu je dobio 600 k dolara, tačno onoliko koliko je zaradio kroz čitavu karijeru. Čak bi tu borbu Chad dobio da je odlučio ostati na parteru.
Helem, McGregor hype se diže u visine nakon te pobjede, lik uspijeva ući Aldu u glavu i dobiti ga jednim jedinim udarcem.
Hype je tek tad porastao. Za ovu borbu je McGregor dobio 10 miliona, uključujući PPV dio kolača. Sve to na osnovu jezičine samo.
Čak i sad se pogodovalo njemu - pa hej, dječko imao 11 dana tačno za pripreme, vele da je stigao uraditi samo 7 treninga! I opet, uspije onako istamburati levata. Zamislite sad RDA ili još gore, Khabiba - pa McGregor bi bio pojeden. :-)
Živi bili pa vidjeli šta će biti kad se vrati u kategoriju gdje je prvak: uvjeren sam da su od njega bolji Aldo i Edgar, čak i Mendes.
Kombat

#4385 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Kombat »

Image
VCorp

#4386 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by VCorp »

Nabacio na Diaza cenera, dobar sam stoju evrića :izet:

Ljudi koji ne prate MMA redovno su mislili da će McGregor pobijediti jednu onakvu sirovinu kao Diaz. Ko prati te sportove može prepoznati likove poput Diaza sa čvrstom bradom i glavom, recimo kao Stojnić (meč s Overeemom). McGregor je dignuo hajp oko sebe, skrenuo pozornost s borbe na press konferencije i popratne gluposti a Diazu niko nije davao ni najmanje šanse(kvote između 12/1 i 10/1 da će pobijediti).

Ne shvatam kako niko nije vidio Diazove prednosti u ovom meču već samo mane. McGregor priča da će ga nokautirati u prvoj rundi kao Alda a Diaz je nokautiran u karijeri samo jednom, drugi put je izgubio čini mi se armbarom a ostalih 8 izgubljenih su sudijske odluke, mnoge i split.

Prelazak u višu kategoriju niko nije jebavao ni 2 %, TO JEEE MEKGREGOR, TITO, BOOOOG a to što sa toliko kilograma ne možeš biti isto brz nije bitno ? Više mišića, onda ti treba i više oksigena ali treba moći udahnuti kraj Diaza. Za razliku od ostalih koji su pravili bježaniju od Grege Diaz je cijeli meč bio na metara od njega, ušao je tu s mudima što pokazuje da nije popusio trash talk. Diazov BJJ niko nije spominjao, a za mene lično Conor nema ništa upotrebljivo na kanvasu, bar ne u ovoj kategoriji.

Lako je bilo mlatiti ljude u nižoj kategoriji kad si veći od svakog, imaš duže ekstremitete i više snage jer ti u toj kategoriji nije ni mjesto već u welteru. A sad će pokazati da mu nije mjesto ni u welteru jer ako ne može dobiti Diaza #5 starog duvača koji se spremao za njega 11 dana šta jezičar ima uopće tražiti protiv Khabiba ili Dos Anjosa ? Može samo sebi izabrati grob.

Toliko se priča u zadnje vrijeme o McGregoru, opalio glupost na presici, nokautirao Alda prvim pravim udarcem i sad on kao može doći i počistiti ljude u svojoj prirodnoj kategoriji u kojoj se nije borio otkad je otkrio da se i glumljenjem anoreksičara da zaraditi ? Aldo je najdominantniji prvak u featheru, ja i dalje ostajem pri tome da je ono bila obična sreća jer da je Aldo imao dužu ruku par centimetara kao ovaj složio bi ga tamo, onako isključen ga je opet opalio po glavi i pomjerio dva metra nazad. Pa i onaj levat Mendez mu iskrižao facu kao mi ljeti lubenice. Nadam se da će biti revanš, Aldo sigurno to zaslužuje, i treba ga slomiti jer mu je irska stoka govorila kako mu je mati kurva itd ... Uglavnom ako bude revanš do kraja ove godine neće McGregor više vidjeti pojasa. A u welteru ga može gledati uglancanog na RDA-u.
nema me tamo

#4387 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

Da se razumijemo Chad je uvijek spreman za borbu!
Dao je sve od sebe i nokautiran je.

ISTA STVAR SE DESILA S CONOROM MALOPRIJE LIK JE HLADNO RUNDU I PO IŠAO U NAPAD..
1 udarac Diaza i odma ga je uzdrmao malo je reci, ma ja ne znam ovo je klasicni pogrešan game plan..
Da je Conor išao pametnije i da nije išao uraditi ono što je rekao ( nokaut prva runda ) ma hladno bi ovo uzeo pa to su i ptice na grani vidjele..
Šteta za hype, a Conor treba da trazi revans i da pametno uđe u borbu..
Kao Misha protiv Holly..
The BEN10

#4388 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

Rob_Atl wrote:Pogledaj prvu rundu opet, pa i drugu dok ovaj nije spustio ruke pa se poceo kurcit, diaz je bio sav krvav. Nisam navijac ni jednog nego moje neko vidjenje. Velika lova je u pitanju, ne znam kako ce dalje ali ako bude neki rematch za titulu, recimo da diaz smanji kilazu i mcgregor isto, to bi bio PPV nad PPV.
Ljudino, Nate ne samo da nije prvak, već je barem 2 borbe protiv top boraca iz svoje kategorije daleko od titule! :lol:
nema me tamo

#4389 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

Covjek evo ima skor 20 - 10 trenutno.
Nate nikad blizu titule nije bio. :D
cassius

#4390 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

The BEN10 wrote: Ljudino, Nate ne samo da nije prvak, već je barem 2 borbe protiv top boraca iz svoje kategorije daleko od titule! :lol:

A javljas se misu :D tri mjeseca sutis , a sad nasao da likujes. :lol:
Kombat

#4391 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Kombat »

VCorp wrote:Nabacio na Diaza cenera, dobar sam stoju evrića :izet:

Ljudi koji ne prate MMA redovno su mislili da će McGregor pobijediti jednu onakvu sirovinu kao Diaz. Ko prati te sportove može prepoznati likove poput Diaza sa čvrstom bradom i glavom, recimo kao Stojnić (meč s Overeemom). McGregor je dignuo hajp oko sebe, skrenuo pozornost s borbe na press konferencije i popratne gluposti a Diazu niko nije davao ni najmanje šanse(kvote između 12/1 i 10/1 da će pobijediti).

Ne shvatam kako niko nije vidio Diazove prednosti u ovom meču već samo mane. McGregor priča da će ga nokautirati u prvoj rundi kao Alda a Diaz je nokautiran u karijeri samo jednom, drugi put je izgubio čini mi se armbarom a ostalih 8 izgubljenih su sudijske odluke, mnoge i split.

Prelazak u višu kategoriju niko nije jebavao ni 2 %, TO JEEE MEKGREGOR, TITO, BOOOOG a to što sa toliko kilograma ne možeš biti isto brz nije bitno ? Više mišića, onda ti treba i više oksigena ali treba moći udahnuti kraj Diaza. Za razliku od ostalih koji su pravili bježaniju od Grege Diaz je cijeli meč bio na metara od njega, ušao je tu s mudima što pokazuje da nije popusio trash talk. Diazov BJJ niko nije spominjao, a za mene lično Conor nema ništa upotrebljivo na kanvasu, bar ne u ovoj kategoriji.

Lako je bilo mlatiti ljude u nižoj kategoriji kad si veći od svakog, imaš duže ekstremitete i više snage jer ti u toj kategoriji nije ni mjesto već u welteru. A sad će pokazati da mu nije mjesto ni u welteru jer ako ne može dobiti Diaza #5 starog duvača koji se spremao za njega 11 dana šta jezičar ima uopće tražiti protiv Khabiba ili Dos Anjosa ? Može samo sebi izabrati grob.

Toliko se priča u zadnje vrijeme o McGregoru, opalio glupost na presici, nokautirao Alda prvim pravim udarcem i sad on kao može doći i počistiti ljude u svojoj prirodnoj kategoriji u kojoj se nije borio otkad je otkrio da se i glumljenjem anoreksičara da zaraditi ? Aldo je najdominantniji prvak u featheru, ja i dalje ostajem pri tome da je ono bila obična sreća jer da je Aldo imao dužu ruku par centimetara kao ovaj složio bi ga tamo, onako isključen ga je opet opalio po glavi i pomjerio dva metra nazad. Pa i onaj levat Mendez mu iskrižao facu kao mi ljeti lubenice. Nadam se da će biti revanš, Aldo sigurno to zaslužuje, i treba ga slomiti jer mu je irska stoka govorila kako mu je mati kurva itd ... Uglavnom ako bude revanš do kraja ove godine neće McGregor više vidjeti pojasa. A u welteru ga može gledati uglancanog na RDA-u.

:thumbup:

Svaka cast za ovaj post. Na ono o glumljenju anoreksicara kada nisam pao sa stolice
nema me tamo

#4392 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

A ima i razlog što nikad niko nije drzao 2 pojasa u isto vrijeme..
Nate nije htio da reže kilazu prvobitno pametan momak, a Conor s druge strane nalozen konta da može sve..
Isto treba znati da ovaj punih 10 godina prima udarce u toj diviziji..
I ona krv Diaza nije nesto od siline udaraca..Koliko je samo puta njemu pukla arkada..
Kako god okreneš Conor da je bio pametan dobio bi ovo.

Na kraju dana uzeo covjek preko 10 miliona, a nije ni pojas izgubio. :D
The BEN10

#4393 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

http://fightsite.hr/rubrike/ufc/najveca ... un-dolara/
Procjenjuje se da će McGregor, kada se sve zbroji zajedno sa sponzorskim nagradama, kući odnijeti oko 10 milijuna dolara, a to je Irac ovog tjedna i sam najavio.
Kao što rekoh, iako je na prvu paradoksalno da jedan takav prosječan borac dođe do ovakve zarade, ipak nije za začuditi obzirom na profil najvećeg broja pratilaca MMA. Sve sami intelektualci koji se lože na lupetanje na pressicama.
nema me tamo

#4394 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

Pa zato i jeste UFC bio u kurcu do dolaska Conora.
Gomila boraca koji ne znaju promovisat kako treba borbu, najbliže tome je bio Nate Diaz koji zvuci kao sin od Walta iz Breaking Bad.

Lik dobija procenat od gledanosti..
Misliš da je onaj " udarac " u ruku Diaza bio slucajnost? :lol: :lol: :lol:
Naravno da je Conor vrhunski borac samo neznalica može reci da je prosjecan!
KB9

#4395 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by KB9 »

nek je vala popusio taj umisljeni kreten, jest mi drago :izet:
nema me tamo

#4396 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

https://www.youtube.com/watch?v=BXAY7Ltg89A

Ronda kao rekla šta se desilo?
Kao nije gledala. :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=Kb_SwDEFM_A

Pogledah sad ovaj zadnji embedded neugodno mi bi poslije 2 minute gledanja. :D
Dr Baltazar

#4397 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Dr Baltazar »

Treba biti realan, koliko god hype oko Connora nervirao. Bio je bolji, dominirao je 1,5 rundu. Braća Diaz su poznati po čeličnoj bradi i 99% drugih bi palo nakon onakvih batina. Znao sam da će Diaz biti težak protivnik jer oni i jesu tip borca kakav MMA traži.
nema me tamo

#4398 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

Ma joj pogledaj facu Diazu bice ti sve jasno, Conor kao i pri ulasku u borbu..
Nevjerovatno da mu treneri nisu rekli stani polako gdje si kreno, još 2 težine iznad svoje otici nekome ko je toliko iskusan i lud..

Ma što bi bilo koga hype nervirao, pa jebote lik je vratio UFC na velika vrata..
Ja licno prije nego je Deril ovdje Jutub embeddeda postavio nisam gledo UFC dugo baš..
Tamo onaj 3, 4 kad Conor dira Alda po glavi pred prvu borbu.. :D

Ma samo da je držao normalan tempo, da nije kreno da ga završi..
ime123

#4399 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by ime123 »

Tacno me nerviraju ovi lesinari sto sad seru po McGregoru, i fanovi i ostali borci. Lik je gospodin i vrhunski borac. Realno zbog njega su profitirali svi, i sport i kompanija i ostali borci. A pobjeda Diaza nije iznenadila, ko prati mma zna da od njega i brata mu svasta se moze ocekivati.
Kombat

#4400 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Kombat »

ime123 wrote:Tacno me nerviraju ovi lesinari sto sad seru po McGregoru, i fanovi i ostali borci. Lik je gospodin i vrhunski borac. Realno zbog njega su profitirali svi, i sport i kompanija i ostali borci. A pobjeda Diaza nije iznenadila, ko prati mma zna da od njega i brata mu svasta se moze ocekivati.
Gospodin? Ono, tj to da je gospodin? Lmfao

Pa to ni Irci ne bi rekli za Cuntora. @TheCuntoriousMMA

Gore spomenuta irska seljacina možda sada ima para za dobro odijelo, ali treba mu višegodišnja obuka za nošenje istog.
Jedna od njegovih jadnijih egzibicija je podjebavanje Diaza za to sto nedjeljom drzi jiu jitsu (ili jew jitsu kako je ja volim zvati) sate za djecu jer eto nema dovoljno para.

Šta sada da kaže pichkopachenik kada mu puste taj snimak? Nadam se da ce mu Diaz ponuditi pat sati obuke...uz naplatu naravno.

Doduše, movement coach je više ono...dŽender ikvaliti lol
Post Reply