MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MaD_ProfessoR

#3776 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

To su likovi koji treniraju na dnevnoj bazi, sigurno 2 treninga dnevno imaju, priča da je imao samo 2 hefte za pripremu jeste u neku ruku (ne mislim samo na njega nego na sve borce koji uskoče kao zamjena)
priprema terena za opravdanje u slučaju poraza.
Mislim, svaka čast svakom ko zakorači u kavez, još veća čast ko ne odbije biti zamjena u kratkom roku, ali daleko od toga da će neko ući nespreman.
(90% njih boga moli da se neko povrijedi pa da uskoče umjesto)

U ovoj borbi Aldo je jedini gubitnik po meni.
Last edited by MaD_ProfessoR on 12/07/2015 09:42, edited 1 time in total.
MaD_ProfessoR

#3777 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

dupli, sorry
cartman

#3778 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cartman »

The BEN10 wrote:Stvarno ne znam čemu tolika euforija nakon što jedva živu glavu izvučeš od čovjeka koji je imao DVIJE HEFTE ZA PRIPREME! Naspram tvojih 3 mjeseca. Mislim, o čemu pričamo?
Fajt se morao održati zbog ogromnih novaca uloženih u promociju...

Cemu euforija i o cemu pricamo?

Pricamo o tome da je lik u UFC-u samo dvije godine. 6 borbi, 5 TKO-a, jedna sudijska odluka (i to prva borba u organizaciji sa jako jako opasnim Max Hollowayom, gdje je conoru otisao acl na koljenu). chad je imao 2 hefte da se pripremi za borbu, ali sagledajmo stvari iz druge perspektive.

1. chad mendes je profesionalni borac, dugo godina u igri, uvijek je u formi i zna da se povrede desavaju i da postoji mogucnost da se neko povuce (posebno znajuci da se aldo 5 puta ranije povukao iz eventa radi ozljeda). Isto tako je i conor imao 2 sedmice da potpuno promjeni strategiju i pristup borbi, jer se chad stilski jako razlikuje od alda.

2. conor je zadnja tri mjeseca imao vise medijskih obaveza nego chad u citavoj svojoj karijeri. ako mislite da je borba samo u oktagonu, i da to ide kao pripremas se dva mjeseca, odradis vaganje, das par intervjua i to je to, varate se. na samo par dana prije tuce, lik je morao biti u LA-u na conan o'brian emisiji, pa onda letit u NY na predstavljanju reebok opreme za ufc, i na povrh svega spustit se sa 74-75 kg na 66 kg u samo par dana. mendes nije morao radit nista od tog

3. conor je imao isto tako 2 hefte da se pripremi za mendesa. jose aldo i chad mendes su stilski i fizicki dva jako razlicita borca. jose aldo je opak kickboxer sa opakim bjj-om, nevjerovatna brzina ruku i najkvalitetniji leg kick u ufc-u. chad je jedan od dva najbolja hrvaca u svojoj diviziji ( on i frankie edgar) sa snaznim rukama, dobrim stand-upom i devastirajucom overhook desnicom. i da dodamo da nije imao mukotrpnih intervjua i promovisanja borbe.

sto bi rekli englez,svabo i amerikanac the hype is real. fantastican borac koji je u rekordno kratkom vremenu pomeo nevjerovatno tesku diviziju. neki ce reci da se jos uvijek nije dokazao, al opet dolazimo do perspektive. razmontirao je i cak predvidio runde u kojima ce pasti svi likovi koje su mu dali. govorili su da se nije dokazao sa top 10 borcem, devastirao je sivera, govorili su da je samo hype, oborio je neugodnog poriera u prvoj rundi. govorili su da se jos nije dokazao sa hrvacima, nokautirao je najboljeg hrvaca svoje divizije. voli ga ili mrzi ga, conor mcgregor je specijalna vrsta borca, nova generacija
cassius

#3779 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

Daryl Dixon wrote:@cassius Ne oduzima mu se nista od svega ovoga nego jednostavno mi nije nista specijalno pokazao veceras, barem je to moje misljenje... Inace odavno interesantniji fight card nije bio :)
Meni samo nije specijalno od njega bilo protiv Sivera, sve ostalo je sasvim zadovoljavajuce. Mogao je ladno odbit da se bori protiv Mendesa, ali nije. Pokazao je muda i to respektujem.

Image
The BEN10

#3780 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

Aldova ozljeda je najbolje što se vlasnicima ufc moglo dogoditi-Mendes uskace nespreman i tako se dodatno diže rejting McGregoru koji nikoga od top 5 boraca nije dobio.
Uopšte nemam namjeru diskutovat sa pojedincima koji baljezgaju o dvije hefte priprema kao sasvim dovoljno za takmičiti se na najvišem nivou. Da je tako, kampovi i pripreme od nekoliko mjeseci ne bi postojali. Ne mislim da su borci van kampa na više od 50% i da za dvije hefte ne može porasti za 20% maksimalno.
Također, ne sjećam se da je bilo ko ko je na brzinu uskočio kao zamjena u borbi za titulu pobijedio. Ako postoje takvi to su rijetki slučajevi.
cassius

#3781 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

Evo 6 borbi je proslo, sacekacemo sljedecu ne bil nasli opet kakvu zamjerku.
nema me tamo

#3782 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

Idi pogledaj klipove pred borbu šta prica Chad pa se vrati ovdje.
Daryl Dixon

#3783 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Jedino što mi se svidjelo sinoć na main eventu je srčanost Mendesa, takedown-i njegovi i oni laktovi u parteru od strane Conora - ništa više. A protiv Sivera neću da komentarišem, Siver promašio sport 100%. Ovo je sve marketing, napuhavanje eventa, stručno i profesionalno prodavanje magle od strane ufc glavonja ne bi li izvukli svaki dolar iz đepova fanova, fascinira me to sto je sve to proracunato, nije niko glup. Ne kažem ja da McGrgur nije zasluzio da posjeduje pojas, zna on najbolje kroz sta je sve prosao, treninzi, kvalitetne koliko-toliko borbe i protivnici, mediji i obaveze, nije mu loš stil borbe mislim da ima podosta prostora da napreduje u parteru ali mi je omaleni Mendes porastao u očima jer ne priča sranja i što je od akcije. Conor jeste imao 3x vise upucenih udaraca ali ovaj je imao 90% preciznih udaraca kojim realno nije nista mogao ircu jer ovaj fakat ima dobru bradu. Ali ga je zato kažnjavao laktovima što se dali i primjetiti na samom početku borbe pa i u nastavku, jedno 6-7 dobrih laktova je primio u parteru. Ne bi me čudilo da je ovaj izostanak Alda namjerno dogovoren od njih sviju misleci prvenstveno na ćelavca Danu, namirisao je taj fakin keš koji može dobiti na Aldo vs McGregor eventu. Znam samo da će mu Aldo pruziti pravi otpor i da su moje pare na njemu ako dođe do borbe a doci ce, i da sam zagotivio Almeidu i Mendesa kao i Garbrandta. Svako dobro. :) :thumbup:
cassius

#3784 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

Po nekim navodima Mcgregor se borio povrijeden, valjda koljeno opet. :)
The BEN10

#3785 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

"Osjećao sam kao da mi dobro ide, kao da kontroliram borbu. Riskirao sam, htio sam ga srušiti, ali trebao sam čekati i udarati laktovima. Htio sam završiti borbu, ali on se digao na noge. Bio sam već umoran u toj rundi. Prihvatio sam borbu u tako kratkom roku, i to je bilo riskantno, ali htio bih dobiti novu priliku za koju bih se mogao potpuno pripremiti. Nadam se da će do toga doći", dodao je Mendes.
nema me tamo

#3786 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

A u Oktagonu prvo rece da je sve pošteno bilo i da je Conor pokazao da je dobar borac. :D
U klipovima govori o zdravoj ishrani i da je uvijek u formi..
rayman90

#3787 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by rayman90 »

kakav event strasno :D :izet:
medjutim

#3788 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by medjutim »

Ja cu se osvrnuti samo na dvije posljednje borbe na eventu. Prvo sam razocaran Roryjem koji je dokazao da nije jos zreo mentalno da postane sampion, drugo ne kontam je l' mu ono bila taktika da glavom blokira najjace oruzije Lawlera u standup-u, njegove direkte. U prvoj i u drugoj rundi je primio seriju direkta po jedno 15 puta, klasiku prednji zadnji. Lawler dokazao da je odlican borac, iako je bio u ogromnim problemima. Sjajan preokret.

Sto se tice McGregora, lik je kraaaalj, damu do poda lik ima, onako mangupski zavrsiti mec, pa to moze samo mali broj boraca, totalni preokret je napravio. Lik je lajavac, ali pozitivac totalni i lik koji zna kako prodati sebe, i kako uzeti puno para od PPV-a.
Onaj entrance koji je napravio je nesto nenadjebivo, svaka mu cast za sve.
Mendesa mi je na kraju bilo pravo zao, jos kad rece da bi volio da i on ima takvu podrsku, nesto mi bas bi zao lika :D
Sve u svemu odlican event, ja prezadovoljan
Daryl Dixon

#3789 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Fight of the night slike...

http://mmajunkie.com/2015/07/didnt-see- ... n=facebook

https://www.facebook.com/TAPNAPSNAP/pho ... =1&theater

Na drugom linku čini mi se 4 ili 5-a slika ima kako su sudije ocijenile prve četiri runde Rory vs Robbie :)
Dead Man Walking

#3790 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Dead Man Walking »

Ima li video gdje?
Daryl Dixon

#3792 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Gledao baš danas, na aparatima završio brat :D Evo linkovi, imate dole ispod part 1,2,3,4,5...:

http://www.mma-core.com/videos/Robbie_L ... ?from=main

http://www.mma-core.com/videos/Chad_Men ... ?from=main
cassius

#3793 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

Sinoc izgleda bilo i finale TUF-a , ovaj Thomson je izgleda sparing partner Weidmanu.

The BEN10

#3794 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

The BEN10 wrote:
"Osjećao sam kao da mi dobro ide, kao da kontroliram borbu. Riskirao sam, htio sam ga srušiti, ali trebao sam čekati i udarati laktovima. Htio sam završiti borbu, ali on se digao na noge. Bio sam već umoran u toj rundi. Prihvatio sam borbu u tako kratkom roku, i to je bilo riskantno, ali htio bih dobiti novu priliku za koju bih se mogao potpuno pripremiti. Nadam se da će do toga doći", dodao je Mendes.
Aldova ozljeda i ubacivanje u meč nespremnog Mendesa 12 dana prije eventa je bio san snova za UFC.
Mendes je pričao da je spreman i da je 12 dana dovoljno!? Pa naravno da će to reći - zbog ogromnih para koje je dobio za nastup nije smio ništa drugo ni pričati. Ko bi kupio kartu da je Mendes čitavo vrijeme pričao: nisam spreman, ali ću se boriti!? Mućnite glavom. :roll:
Ovako, McGregor je dobio na važnosti i hype će otići na neviđene razmjere, borba protiv Alda će biti tako profitabilna da je to strašno. u UFC su to sve dobro znali i da sam na njihovom mjestu isto bih postupio.
Šta bi bilo da je Aldo bio zdrav i pomeo Jokera odmah - ne bi bilo druge borbe tj miliona.

Ne mogu samo vjerovati kako se raja loži na ovakve stvari: valjda elementarna logika nalaže da nije isto spremati se 3 mjeseca punom parom i isto to raditi 12 dana...
Daryl Dixon

#3795 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

To ti ja govorim brate Ben, proračunati su oni vjeruj ti meni a Conoru se sve poklopilo, protivnik koji da je trenirao 2-3 mjeseca bi ga pojeo, tj da je full camp odradio u tom periodu, rođendan, mada i njemu skidam kapu, toliko je protivnika polomio, toliko medijski obaveza i putovanja odradio ali boli ga tuki i sam kaze na post fight konferenciji da mu je muka bila odraditi te zezancije i govorio je necu vise i cim mu cek stave pod nos kaze jebi ga sto da ne ! :D Sve se vodi oko para lijepe cice oko bara il' sam lud il me pogleda vara, kaze jedna pjesma :D Bas me interesuje sto se Aldo povukao tj izbjegao borbu, navodno kazu nista mu nije bilo, je li u nekom talu sa njima ili se jednostavno prepao, je.bo ga pojas ako ga izgubis vratit ces ga do godine :D
The BEN10

#3796 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

Daryl Dixon wrote:Bas me interesuje sto se Aldo povukao tj izbjegao borbu, navodno kazu nista mu nije bilo, je li u nekom talu sa njima ili se jednostavno prepao, je.bo ga pojas ako ga izgubis vratit ces ga do godine
Nesretna okolnost - napuknuto rebro. Nije baš da mu nije ništa.
No, da je UFC radio scenario nije ga bolje mogao osmisliti. Da je Mendes bio utreniran kako treba ne bi ostao bez gasa na kraju druge runde. Zamislite šta bi se McGregoru dogodilo do kraja borbe. Pa Conor NEMA ODBRANU od laktova kada je leđima na podu ljudi moji!
Pardon, ima - laktove zaustavlja glavom! :roll:
Gledam ponovo borbu - mislim da bi Bektić mcGregora pregazio ko' plitak potok. Sa onako lošom odbranom od rušenja protiv Bektića bi mu prvo lijeganje na pod bilo posljednje...
fidoremilienko

#3797 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by fidoremilienko »

Poderaće CMG i onog malog miša. Đozea!
EmiRem

#3798 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by EmiRem »

Slazem se i sa jednom i drugom stranom rasprave o nespremnosti mendesa ali... Da se Connor pripremao od samog pocetka kampa za Mendesa tj. wrestling mislim da bi bio mnogo bolji u zaustavljanju takedown defence. Ne kazem da bi uspio da se odbrani od svakoga ali bi sigurno bio bolji, sto vjerujem da u buducnosti planira ispraviti. Protiv Aldo-a se pripremao za muay-thai stil, te vjerovatno nije puno paznje posvetio hrvanju . Mislim da ce se oni kad tada ponovo sresti, jer je Chad vrhunski borac.

Imajte na umu da je conoru tek 26 godina te da ima mnogo prostora za napredak. Sjecam se Mirka u PRIDE-u nakon sto ga je Minotauro s lakocom pobijedio na zemlji, poslije godinu dana postao je mnogo mnogo bolji u ground game. S parama koje irac sada posjeduje moze iznajmiti najbolje trenere i sparing partnere na svijetu za unaprijedjivanje svojih ground vjestina. Pa pogledajte samo Robbija, covjek sa 32 godine jos uvijek napreduje....

Uglavnom, buducnost UFC-a izgleda vrlo zanimljivo....

Gledam dugo UFC i ovo je ubjedljivo jedan od najboljih evenata koje sam gledao (main card naravno i matt brown)
cassius

#3799 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

Naravno da je Dana proracunao, ali Aldo-va je greska ta povreda i nema se tu sta vise. Conor lagano mogao odbit borbu. Nije Mendes ostao bez gasa samo zato sto se nije spremao dovoljno, nego sto je gutao body shotove od MCG-a. ALi nema veze oduzmimo i to liku.
Ispade da je covjek dosao na mjesto Interim Championa, onako pukom slucajnosti. Kao borac je taraba. Dana White mu sredio sve borbe. :lol: U kakvu krajnost se ide da bi ga se umanjilo, da se govori da bi ga Bektic satrao :lol: :lol:
Hype-a ima i to je cinjenica, ali treba se malo spustit na zemlju i priznat stvari sebi koliko god to tesko bilo pojedincima ovdje :D

Mendes a i ostali borci su fino rekli da nije lako ni spremat se par mjeseci za borbu s jednom vrstom borca, a onda u zadnje 2 sedmice za drugu vrstu.

Image
Daryl Dixon

#3800 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

U pravu ste svi većinom, realno Conor je uputio par dobrih laktova na Mendesovu vuglu kad je irac bio na leđima na podu i to ga je zbunilo i poceo se gubiti. To je jedino sto mi se svidjelo u borbi od njega. Ne znam očekivao sam više od njega, oni udarci u stomak ala Lioto Machida ok ali ne bih komentarisao, ovako ispade - tresla se gora rodio se miš. Ono što Conor ima na zavidnom nivou je ta izdrzljivost i to ga je dovelo do pobjede. Mislim da je upravo izdrzljivost kako u stand-up-u tako i u parteru presudni faktor tj. must have svakog MMA borca. :faraon1: Kad je slijedeći event? :)
Post Reply