MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MaD_ProfessoR

#3701 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

UFC 192:
Evans VS Bader :thumbup:
nije Evansa pravo dugo bilo u kavezu, ne znam kakve su mu šanse da se vrati pobjedom protiv Badera :?
Daryl Dixon

#3703 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Bit ce ovo strašna borba :) :thumbup:

nema me tamo

#3704 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

De malo Derile historiju ove dvojice prepricaj da se navucem i ja.
Daryl Dixon

#3705 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

nema me tamo wrote:De malo Derile historiju ove dvojice prepricaj da se navucem i ja.
Oko, historija ti je sva prepričana na klipu, ako si tanak sa engleskim uključidera CC pa proberi neki jezik valjda ces skontati sta pricaju.. Uglavnom ovo ce biti 2 mec izmedju njih, strasni borci su i jedan i drugi, Rory trenira sa GSP-om, koji je bio sampion ove kategorije te se povukao i svoje znanje prenosi na dotičnog (sad na Tajlandu trenira).. Split decition-om Lawler odnio pobjedu a ovaj drugi u međuvremenu 2 pobjede nanizao od tog poraza... Mozda i grijesim halali kasno je, uglavnom odlično su potkovani i jedan i drugi i bit ce ovo jedan veoma interesantan meč...

@profa dobar Bader neće Sugar-u biti lahko mada mi je gotivan borac baš baš... Evo nekih novosti iz MMA svijeta u zadnjih mjesec i više :)

nema me tamo

#3706 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

Kad izbace ponudu obavezno se na ovoj temi prvo javi. :thumbup:
medjutim

#3707 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by medjutim »

MaD_ProfessoR wrote:
medjutim wrote:Image
Kako li je ovo Aldo prezivio :D :D :D
:mrgreen:

Više je ovdje do Chada nego do Josea, divi kako mu je ruka za frtalj sekunde zakasnila za pivotom kuka, tu je izgubio nekih 60% udarne snage :D
Slazem se da udarac nije bio pun, ali mu ide u prilog to sto je Aldo bukvalno propao kad je bacio ovaj prednji direkt, sto moze znaciti ili da Mendes nema KO power, ili da Aldo ima jako dobru bradu ( a ima sigurno, svasta je i prije prezivljavao). Svejedno navijam za Conora u svakom slucaju :D .
Je l' jos ikome od vas ovaj Rory izgleda ko psihopata? :lol:
cassius

#3708 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

Jasta nego, Rory nema emocije nikako, nema ekspresije na licu, a ton glasa ravnomjeran , nit povisuje nit snizuje :P

Vidicemo jel mu GSP sta pomogao :)
MaD_ProfessoR

#3709 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

medjutim wrote:
MaD_ProfessoR wrote:
medjutim wrote:Image
Kako li je ovo Aldo prezivio :D :D :D
:mrgreen:

Više je ovdje do Chada nego do Josea, divi kako mu je ruka za frtalj sekunde zakasnila za pivotom kuka, tu je izgubio nekih 60% udarne snage :D
Slazem se da udarac nije bio pun, ali mu ide u prilog to sto je Aldo bukvalno propao kad je bacio ovaj prednji direkt, sto moze znaciti ili da Mendes nema KO power, ili da Aldo ima jako dobru bradu ( a ima sigurno, svasta je i prije prezivljavao). Svejedno navijam za Conora u svakom slucaju :D .
Je l' jos ikome od vas ovaj Rory izgleda ko psihopata? :lol:
Recimo, da je ovo bio lijevi aperkat umjesto desnog, nas dvojica ne bi imali o čemu ovdje pisati :mrgreen:

Roriju bez suđenja doživotna :mrgreen: tzv dead eye, po meni njegov i Aldov pogled su daleko najstrašniji, bez ikakvih popratnih grimasa, kakvim je sklon Rampage :skoljka:

sutra weight in, jedina lijepa stvar u 11.07. ove godine
MaD_ProfessoR

#3710 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Dana W.

""So what happened was, when the pictures went out onto the internet, right, and you saw this rib down here, that was an old injury," the UFC president said. "That was an old injury that was calcified white. The real injury was the bruised rib and cartilage. He had a bruised rib and cartilage. And the big problem for Aldo in taking the fight, wasn't the fight. It was making weight."

http://www.mmafighting.com/2015/7/10/89 ... e-released

Fakat jest čudno od samog početka, doktori tvrdili da nema loma i da je sposoban boriti se, da bi njegov tim tvrdio da je ipak riječ o lomu. Smrdi žestoko, i baca mrlju na još jednog dugogodišnjeg šampiona. Jedan po jedan padaju.
Jones bijelo, Aldo sa ovim (što je god u pitanju), Spider steroidi. :|
Daryl Dixon

#3711 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Brate da izvineš otišlo je ovo sve u kur.ac krasan. Znači okruženje nam je takvo da se svi lupaju nečim, od običnih smrtnika pa do sportista, ne bitno bilo to bijelo, zeleno, steroidi itd. Refleksija ulice na sport. A što i ne bi kad imaju para pa ne znaju šta će sa njima. Evo recimo Jones-a sam viđao na slikama po netu kako šilji sa ekipom u bloku a ima i tu aferu sa bijelim od prije par mjeseci. Može mu se, libo ga tuki. Ima klip kako su ga izofirali, on na bijelom i daje ga uz muziku koju je pustio u džipu na ulici, a sve se vidi po očima i crvenoj njonjari :lol: Kod Spider-a mi se sviđa što je uložio u MMA akademiju brate dobru svotu novca, ne znam jesi li gledao klipove, imaš na fb like page njegove akademije - znači šljašti. A tu je i stari koksaš Belfort da ga ne zaboravim :D Nego ko im hebe mater jos malo pa ce weight in.

Tekst o Aldu sam maloprije pročitao u cjelosti i čkapi je ako zbog regulisanja kilaže izbjegava borbu, mada u neku ruku ga i razumijem, nije lahko dva pojasa braniti po par puta u godini, svako hoce da mu skine glavu sa ramena, pritisak je to, kako fizički tako i psihički.. Vidio si na klipu sto sam stavio sinoc/preksinoc sta kaze Lawler.. Imao par borbi u razmaku par mjeseci, prekuhao, morao uzeti odmor od svega da se regenerise u svakom smislu, inace bi pukao, ipak ljudi su i oni i tanka je granica između tog napora tj prirodnog treniranja i lupanja TRT-om npr i slicnim govnima :)

Sa sahat počinje vaganje :thumbup:

https://www.youtube.com/watch?v=V7viQNcua80
cassius

#3712 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

Image
MaD_ProfessoR

#3713 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Ne gotivim Bonesa, nikakav je karakter, koliko god bio dobar borac.
Da šilji sam vidio, al po meni to ne bi trebao biti prekršaj za sankcionisanje, jer i tupav zna da ti ganja neće pomoći da imaš bolje performanse, ni fizičke ni psihičke :D

Bedasta mi je više priča "ne znam šta sam uzimao, to mi je dodao trener da popijem", vidim i Gilbert Melendez istu priču žvače. Tvoja je obaveza kao profesionalnog sportaša da znaš što unosiš u tijelo, koje dodatke prehrani, koje minerale, itd.
Nema opravdanja.

Mislim da bi idealna kazna za TRT i steroide bila zabrana borbi od trajanju od 2 god, jer mnogi borci i nemaju više od
jedne - dvije borbe godišnje, pa ih libo tuki ako ih banuju na godinu. Drugačija bi priča bila da ih odsijeku od izvora prihoda na malo duže vremena, bolje bi pazili šta jedu :wink:

I meni se sviđa što je Spider mnogo uložio u akademiju, smatram da bi svako izgrađeno MMA ime tako trebalo nastaviti graditi karijeru nakon kaveza.

Kako su isušeni na vagi - strašno :cry:
izgleda da su zabranili uzimanje infuzija nakon vaganja, što bi uskoro moglo promijeniti perpektivu rezanja kila.
cassius

#3714 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

U koliko je po nasem vremenu event ? :D
nema me tamo

#3715 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

U 4 pocinju borbe, znaci oko 7 je main event.
MaD_ProfessoR

#3716 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Zanimljivo, dok fanovi mma borbi uglavnom tipuju na Irca, borci su većinom na strani Mendesa

http://www.mmafighting.com/2015/7/11/89 ... had-mendes
fidoremilienko

#3717 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by fidoremilienko »

nema me tamo wrote:U 4 pocinju borbe, znaci oko 7 je main event.
Main card počinje u 4.

http://m.uk.ufc.com/event/UFC189
cassius

#3718 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

Znam da je mozda i smijesno pitanje , ali zanima me koliko weight cut utice na dosadasnju priprem i trening borca ? npr hoce li uticat na Mcgregorov trening do sad i snagu i sve, jer je radio prilicno velik weight cut. :-)
MaD_ProfessoR

#3719 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Nije smiješno, već logično pitanje ;-)
već odavno se vode rasprave u rezanju kilaže. Svi se slažu oko toga da bi borci bili daleko spremniji i izdržljiviji za vrijeme borbe da se ne reže po 10ak, a neki borci čak 15ak i više kila.
Skontaj samo kako bi se osjećao da u roku 48h dehidriraš tijelo do tačke kolapsa, pa da ti nakon toga ubrizgaju u tijelo 70% izgubljene količine :-)
Oni jesu vrhunske atlete, na nivou koji je nama skoro pa nezamisliv, ali takvi rigorozni režimi sigurno slome svako tijelo, koliko god spreman da si.
Daryl Dixon

#3720 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Samo je svijetla buducnost pred Cody-jem Garbrandt-om, na 7-0 je sada. Interesantna borba ce biti izmedju Piketa i Almeide koji je na 19-0 haha najluđji je bio na vaganju, fol nabacio brze cvike :lol:
nema me tamo

#3721 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by nema me tamo »

Imas kakav dobar stream?
cassius

#3722 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

Daryl Dixon wrote:Samo je svijetla buducnost pred Cody-jem Garbrandt-om, na 7-0 je sada. Interesantna borba ce biti izmedju Piketa i Almeide koji je na 19-0 haha najluđji je bio na vaganju, fol nabacio brze cvike :lol:
Cody je dobar pravo. Evo i Almeida ubi Picketta :D

A sto se tice eventa, cini mi se da su do sad svi ovi irci izgubili . Imaju jos Nelson, i Mcgregor.
Daryl Dixon

#3723 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Kad kazes BRAZIL prvo sto pomislis je fudbal i MMA borci... Jbt ovaj mali Almeida na 20-0, talenat samo takav... Koljenom pogodi ovog nesretnika, ispruzio se jaro koliko je dug, oduzeo se na momenat :D

Evo link dobar: http://ifirstrow.eu/watch/356001/4/watc ... regor.html
Daryl Dixon

#3724 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

cassius wrote:
Daryl Dixon wrote:Samo je svijetla buducnost pred Cody-jem Garbrandt-om, na 7-0 je sada. Interesantna borba ce biti izmedju Piketa i Almeide koji je na 19-0 haha najluđji je bio na vaganju, fol nabacio brze cvike :lol:
Cody je dobar pravo. Evo i Almeida ubi Picketta :D

A sto se tice eventa, cini mi se da su do sad svi ovi irci izgubili . Imaju jos Nelson, i Mcgregor.
Brate i jedan i drugi imaju strasne protivnike ne bi me cudilo da neko iznenadi... Tatch se borio sa Bensonom Hendersonom znaci moze iznenaditi dobra je borba bila, ako ga Nelson obori na pod uzima irac :D Evo Ronda strasnu protivnicu dobila, mala je na 9-0 mada sumnjam da moze iko sa njom :D
cassius

#3725 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

Oj Nelsona :thumbup:
Post Reply