MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cassius

#3351 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

bingov buraz wrote:
bingov buraz wrote:Diazu neko uvalio losu gudrovinu :mrgreen:
.
Napisah ja :mrgreen:

Za Diaza me i ne cudi, taj covjek zivi za marihuanu :D dok Silva :-)
dzeno123

#3352 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

To je to, kraj za obojicu...Kakva mrlja na Silvinu karijeru, ne znam kako me se ovo moglo desiti pa i ako je uzimao steroide mogao ih je izbaciti iz sistema 1000 puta do borbe.
Daryl Dixon

#3353 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Ništa, moramo se nakoksariti i mi pa na trening keve mi Nevenke. Kraj rođaci. :mrgreen: :lol:
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#3354 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Mirko potvrdjen protiv Gonzage ....izgleda da cu opet poslije dugo vremena na nogama da pratim borbu :) samo me strah da ga opet Gonzaga ne izdominira ...ali ovo je pravi put ...kako bi uvjerljiva pobjeda protiv Gonazage Mirku vratila samopouzdanje ...jos kad bi bilo neke "svemirske pravde" pa da mu MIrko slozi kakvu polugu da mu slomi ruku ....ono kao on njega Mirkovim oruzjem a onda Mirko njega njegovim....to se Mirku vec jednom desilo protiv Kevin Randlmana kada je Kevin Mirka u standup nokautirao a onda u revansu Mirko stojecom giljotinom Randlamana zavrsio ...
The BEN10

#3355 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

UnscarD wrote:jos kad bi bilo neke "svemirske pravde" pa da mu MIrko slozi kakvu polugu da mu slomi ruku...
Da ipak malo smiriš doživljaj? :roll:
UnscarD

#3356 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

The BEN10 wrote:
UnscarD wrote:jos kad bi bilo neke "svemirske pravde" pa da mu MIrko slozi kakvu polugu da mu slomi ruku...
Da ipak malo smiriš doživljaj? :roll:
Pa kontam to bi bilo na nivou onog strasnog nokauta....dobro moze i da tapka ok ok :-D
UnscarD

#3357 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

No realno, emocije na stranu, mislim da ce na zalost da izgubi...mozda na bodove. Ovaj ce ga rusiti i opet mrcvariti u parteru i to je to ...
cassius

#3358 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

Mirko je taraba, i minimalne su sanse da dobije borbu protiv Gonzage.
MaD_ProfessoR

#3359 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Emocije i simpatije na stranu, Mirkove su šanse vrlo male, da ne kažem skoro nikakve, protiv bilo koga u HW UFCa.
Prespor, prespor, prespor.
Protiv Gonzage predviđam da će završit jal na leđima jal kao kornjača i dobit kamaru divljačkog gnpa.

Borba koju bih volio vidjet je Miočić VS Mirko :evil:
dzeno123

#3360 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

MaD_ProfessoR wrote:Emocije i simpatije na stranu, Mirkove su šanse vrlo male, da ne kažem skoro nikakve, protiv bilo koga u HW UFCa.
Prespor, prespor, prespor.
Protiv Gonzage predviđam da će završit jal na leđima jal kao kornjača i dobit kamaru divljačkog gnpa.

Borba koju bih volio vidjet je Miočić VS Mirko :evil:
Ma gdje ce to, zajedno ce se evo i pripremati.

Mada i ja obozavam Mirka, zbog njega zavolio sport znam da je veliki ratnik ali mislim da nije trebao se vracati u UFC. Ufc je sada bukvalno hrvacki sport i ne vidim Mirka da ce ikoga savladati a gledati kako ga biju neki borci ispod renomea ce bas biti tesko.
MaD_ProfessoR

#3361 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

hehe, ma znam zato i napisah da bi bilo ludo vidjet tu borbu :)

Osim što veliku prednost imaju hrvači po sistemu bodovanja, promijenio se kompletan pristup mma od dana Pridea do sadašnjeg UFCa, nemaju više skoro nikakve šanse jednodimenzionalni borci kakvi su vladali ranije. Mirko, Henderson, Wanderlei, Shogun.
MaD_ProfessoR

#3362 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Hector Lombard pao na doping testu, steroidi, borba sa Rorijem otkazana.
UnscarD

#3363 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

MaD_ProfessoR wrote:hehe, ma znam zato i napisah da bi bilo ludo vidjet tu borbu :)

Osim što veliku prednost imaju hrvači po sistemu bodovanja, promijenio se kompletan pristup mma od dana Pridea do sadašnjeg UFCa, nemaju više skoro nikakve šanse jednodimenzionalni borci kakvi su vladali ranije. Mirko, Henderson, Wanderlei, Shogun.
Ma ima tu vise faktora. UFC je napravljen da pogoduje hrvacima pa tako nema koljena u glavu protivniku kojem je ruka na zemlji, nema kickova i stompova itd itd...sve jwe to bilo u Prideu ...da je napraviti neku kobinaciju pravila ...Oktagon i Pride pravila (+ dozvoljen lakat na zemlji koji iz nekog razloga nije bio dozvoljen u Prideu) to bi bil super ...gledao sam Wanderlei Silva rane vale tudo borbe ... sve dozvoljeno , i glavom...da vidis tada onog baznog parter guard-a kad iz njega krene celom lupat ...ali nece to nikada proci atletske komisije.
MaD_ProfessoR

#3364 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Gledao sam nekoliko ranih vale tudo turnira, andergraund, meni je drago što se ufc u startu riješio udaranja glavom, to mi je više mi nalikovalo na uličarenje nego na sportsko takmičenje. Ipak su određena pravila potrebna da bi se borba poprimila sportski i takmičarski karakter podložan bodovanju.
E sad, mislim da ne bi UFC baš toliko trebao ići na ruku hrvačima i toliku podovnu prednost davati obaranju, da bude bodovno dominantije bacanje nego udarci, ili recimo agresivnost, kontrola oktagona, ili pokušaji submissiona.

ONE FC je po meni skrojio najbolja pravila za MMA, kombinacija UFC i Pride-a:

TECHNIQUES
Standing Techniques

Standing:
1) Striking including kicks, knees, punches, forearm and elbow strikes to the head, body and legs are allowed.
With exception to illegal targets including:
Groin
Throat
Trachea
Back of head, neck or spine
Small joint manipulation

2) Clinching and standing submissions

3) Takedowns:

All takedowns are legal but must not result in spiking or pile driver to the head or neck

Grounded Techniques
A fighter is considered grounded when they have any part of their body other than the soles of their feet touching the ground

Punches, elbows, kicks and knee strikes to the head, body and legs
Submissions
Kicks to the head, body and legs
Up-kicks to the head, body and legs
Stomps to the body and legs

Illegal Techniques:
Stomps to the head
Head Butting
Hair Pulling
Eye Gouging
Orifice Insertion
Spitting
Grabbing onto the cage fence

Čak im je i sistem bodovanja logičniji nego UFCov:

ONE FC Judging Criteria:
Near KO or Submission
Damage (Internal, Accumulated, Superficial)
Striking combinations and cage generalship (Ground control, Superior positioning)
Earned takedowns or takedown defense
UnscarD

#3365 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Dobra pravila ... eto nema stompova samo kojih je bilo u Pridu ... ali cuj nema Orifice Insertion hahahahha

Mada citao sam intervju sa nekim borcem prije par godina koji se bori u ilegalnim borbama gdje je bukvalno sve dozvoljeno ukljucujuci ugrize i cupanje kose i koji kaze da mu vecina krajeva borbe dolazi tako sto napravi neku vrstu backmounta i onda krvnicki zabije kaziprst i srednji prst protivniku u nozdrve i ukoliko ovaj odmah ne tapka, naglo povuce na gore sa ledja i uglavnom mu otkine nos i pola face ....sad ne znam da li je to moguce ili ovaj izmislja...kao posebno vjezba prste za to ...
cassius

#3366 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

Image
MaD_ProfessoR

#3367 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Benson dobar i strpljiv, vidi se nakupljeno iskustvo u borbama od 5 rundi, uprkos problemima sa dometom uspio ga je neutralisati i ispuhati udarcima u tijelo.
Sve nešto kontam da je sretan slučan bio da Bektić nije ušao u borbu sa Hallowejom, mislim da mu tada nije bilo vrijeme za neko veće ime, i da mu treba barem još jedna borba sa nekim nižerangiranim, pa tek onda da se ugovori meč sa Maxom (zvjerka u stand upu).

Samo jedna fula na Fantasyju :D
The BEN10

#3368 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

UnscarD wrote:
MaD_ProfessoR wrote:hehe, ma znam zato i napisah da bi bilo ludo vidjet tu borbu :)

Ma ima tu vise faktora. UFC je napravljen da pogoduje hrvacima pa tako nema koljena u glavu protivniku kojem je ruka na zemlji, nema kickova i stompova itd itd...sve jwe to bilo u Prideu ...da je napraviti neku kobinaciju pravila ...Oktagon i Pride pravila (+ dozvoljen lakat na zemlji koji iz nekog razloga nije bio dozvoljen u Prideu) to bi bil super...
To bi već bilo vjerovatno pravednije i ne bi neki tipovi boraca imali izrazitu prednost kao što je sad imaju hrvači. Malo sutra bi se oni zalijetali tek tako u noge znajući da ih može dočekati koljeno ili noga u facu u slučaju da promaše. I naravno, bodovanje kontrole na tlu isto tako ide na ruku hrvačima i parterašima...
MaD_ProfessoR

#3369 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Nakon što je Hektor Lombard pao na doping testu, nova borba za Roryja, i to za titulu:

http://www.bloodyelbow.com/2015/2/18/80 ... e-mma-news
UnscarD

#3370 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Ja sto Frank Mir razmontira Silvu ...ako bih ikada pomislio da UFC namjesta borbe ono mi je djelovalo namjesteno ...ja mislim da niti jedan jedini udarac nije uputio prema Miru ...mislim covjek izdrazi rat sa Mark Huntom na nogama i padne kao pokosen od Mirovog polukrosea ...mislim znam da nije namjesteno ali opet mi nevjerovatno ...
dzeno123

#3371 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

UnscarD wrote:Ja sto Frank Mir razmontira Silvu ...ako bih ikada pomislio da UFC namjesta borbe ono mi je djelovalo namjesteno ...ja mislim da niti jedan jedini udarac nije uputio prema Miru ...mislim covjek izdrazi rat sa Mark HuTntom na nogama i padne kao pokosen od Mirovog polukrosea ...mislim znam da nije namjesteno ali opet mi nevjerovatno ...
Ma Silva je bolestan covjek, bez trt on ne moze se boriti.
cassius

#3372 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

Ronda ubica :D
UnscarD

#3373 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Kakva je ovo pjena Koschecku na usta krenula od gusenja ...nisam ono nikada vidio ...

Image
cassius

#3374 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

Za 10 dana UFC 185 :

:D

Image
bingov buraz

#3375 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Nije mi dosta sto trpaju ove muha,papir,maslacak kategorije u main card sad jos i redovno hanume ubacuju :oops:
Post Reply