MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#3301 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

The BEN10 wrote:
MaD_ProfessoR wrote:Informisati se prije optužbi da neko iznosi hrpu gluposti, i(li) pažljivije čitati da bi se ispravno razumjelo napisano:
Njihova borba je bia u Strikeforceu 2011. god, a ne u UFCu, naveo sam njegove loše rezultate u okviru organizacije UFC.

Kad već spominješ i jednog i drugog, nevezano za hrpu gluposti,po rezultatima je jasno u kakvoj je trenutnoj formi jedan, a u kakvoj drugi.
Werdumov stend ap je toliko napredovao onoliko koliko je Overeemova karijera na zalasku.
Ma nemoj mi reći - u čemu je razlika između UFC-a i Strikeforcea (kojeg je btw UFC kupio u međuvremenu)? U pravilima sigurno nije.
E sad, šta je to Werdum uradio u zadnje vrijeme: dobio je likove iz top10 UFC-a, ali ništa posebno. Pazi, Hunt je 3 hefte prije borbe prihvatio da se bori, imao je ja mislim 160 i nešto kila, totalno zapušten. I takvog ga je Werdum lucky punchem dobio, a par puta je u prvoj rundi imao sreće da ga neki od onih swingova ne raznese. Minotaur na zalasku karijere, Nelsona dobio na bodove kao i nepoznatog Russowa. Jedino mu se pobjeda protiv Brownea može priznati kao OK rezultat.
http://en.wikipedia.org/wiki/Fabr%C3%AD ... rts_record
Da ne pričam kako bi prošao u borbi sa JDS-om (koji ga je prvi put, hmm, pa hajmo reći pregazio/raznio :) ), ili sa Miočićem. Jednostavno se čovjeku potrefilo da se Cain povrijedi, JDS je tad također bio povrijeđen i eto Fabrizia tu gdje jeste. Mislim, budimo malo realni. :)
Ako si sa druge strane pratio Overeemove borbe, mogao si vidjet da je Browne opasno visio kao i Silva, da ih je dobro popeglao prije nego su obojica preokrenuli situaciju.
Stoga, ne bih ja baš toliko dizao Werduma a ovog drugog gledao kao na autsajdera.

Ja mislim da Reem 2011 i danas nije ista osoba uopste ... on se zaista radio svim i svacim sto je prolazilo do UFC-a koji ima strozije kontrole (osim na kokain :-D ) i sto ga je nakon borbe sa Lesnarom natjeralo da im se povinuje jer je bio pao na testovima. Nakon toga pocinju i njegovi skromniji rezultati gdje problem sa kardiom dolazi do izrazaja.....masina u prvih par minuta i ko to prezivi (Silva, Brown) ga uzima...ja njega cjenim jer je "stara skola" ali mora dobro da poradi. Werdum je strasno napredovao u standupu ...sjecamse u pocetku njegovih borbi ...dobije mali udarac i na pod , fake da je potresen ne bi li ga protivnik pratio na parter...danas to nije tako. Nema puno sansi protiv caina ali bit ce to interesantan mec ako do njega dodje ikada.

Na ovom poslednjem eventu , mislim da je Benson (iako sam navio za Kauboja) ipak pokraden, odnosno nije pokraden ali su im ona pravila sa takedownom bezveze i favorizuju hrvace....dakle Kauboj ga oborio dva puta na 2 sekunde, bez kontole bez ikakve stete i to je bilo dovoljno da ince Bensonovu rundu uzme ? Nekako mi to beze...
Onaj Konor ispade da je stvarno real deal ...mislim sam da nema sanse da neko bude vise arogantan od Anderson Silve ali ovaj je dokazao da je to moguce ...sad za sad stoji iza svoji rijeci i sada stvarno mislim da bi Aldo mogao imati ozbiljnih problema...nisam vidio da je neko onako komatan u i samouvjeren u ringu mislim nikada.

Mec kojem se radujem (ali ce biti vjerovatno dosadan i na bodove) je Rory - Hector Lomard ...

I da ponovim jos jednom ... Antony Jonson ce uzeti Gusa nokautom, onda ce UFC da ga hypa kao nekoga ko ce da skine Jonesa i onda ce ga Jones uzeti na bodove ... oracle has spoken :mrgreen:
EmiRem

#3302 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by EmiRem »

Slazem se za Bensona, mislim da je dobio hladno,isto sam navijao za kauboja, ali fuckin' judges :D .

Conor je i mene iznenadio stvarno je prelako namlatio Sivera, iako mislim da jos uvijek nece moci dobiti Aldo-a, ali ima drugaciji stil, ko zna, svi ostali nisu prosli. Conor je visociji , ima odlican boxing, morace naci neko rjesenje za Aldo-ve leg kickove , ali vidjecemo , borba je tek u maju.

Johnosn je odlican, ako potrefi onim svojim divljackim boxingom Gusa bice svasta, mada se i svedjanin pokazao kao tvrd orah sa cvrstom bradom. Tu mi je nakako 60-40 na stranu Gustaffsona (iskustvo, domaci teren).

Sve u svemu uzbudljiva godina je pred UFC-om.
muhafuca

#3303 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by muhafuca »

Joe Rogan : CroCop potpisao za UFC ponovo

Code: Select all

https://twitter.com/johnjoeoregan/status/557607781109608450
https://twitter.com/arielhelwani/status/557641060126846977
usput :D :D :D

Image

video
Daryl Dixon

#3304 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

Joj što hoće da ga Aldo pošalje na treći svijet :oops: :hihihi: :oops:
UnscarD

#3305 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Al smije mu se i ova mala u bijelom dzemperu, nema je metar i sumska jagoda.... :D
EmiRem

#3306 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by EmiRem »

Mogu se oni njemu svi smijati, ali pare se vrte oko njega :D
EmiRem

#3308 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by EmiRem »

Radi njega sam zavolio sport, al mislim da ce se bas izofirat' :D .Star je spor je, bice vreca za napucavanje
cassius

#3309 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

Daryl Dixon wrote:Joj što hoće da ga Aldo pošalje na treći svijet :oops: :hihihi: :oops:

Imace Aldo problema s njim itekakvih :D
MaD_ProfessoR

#3310 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

I UFC zvanično objavio da se Mirko vraća. Hajde, gledajmo to sa pozitivnije strane, ovo će mu fakat biti final fights i penzija :D

Znam da je svakome dinar drag i sve, ali trebao je otići kao legenda, bruka se već par godina.

A mi imamo legendu u nastajanju :bih:

http://mmajunkie.com/2015/01/after-flee ... ufc-career
UnscarD

#3311 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Meni je Mirko borac br.1 svih vremena....zbog njega sam ostajao budan citavo vece, zbog njega sam bjezao sa vaznih sastanaka (Pride GP) pod izgovorom da moram hitno u WC, zbog njega sam zvonio komsijama (na vikednici od jaranice na moru) koji imaju kablovsku u 4 ujutro koje ne poznajem uopste i koji su milili da je neki manijak....ali realno, volio bih da me demantuje, nema sta da trazi u UFC-u vise.
Svaka mu cast na optimizmu, svaka mu cast na trudu i pozrtvovanosti ali hejjjj.
On u HW fakat ne znam protiv koga moze da se bori. Stilski mu moze lezati Mark Hunt ali od njega je gubio i kada je bio u top formi. Moze mozda i Andrei Arlowski (tu bi imao sanse) koji je iznenadjujuce visoko kotiran... ja licno bih volio da vidim remach sa Gonzagom jer od tog mecha, stvari krecu nizbrdo. Mislim da samo Mirkov nokaut Gonzage moze da ga vrati psiholoski u igru.

Ima interesantnih macheva to je 100%. Mozda i remach sa Josh Barnetom , Stipe Miocic kao Cro duel moze biti interesantno, sta znam...u svakom slucaju, zelim mu srecu, ali mislim da nema nista od toga.
cassius

#3312 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

Mirsad se bori sad u subotu u Stockholmu :D
UnscarD

#3313 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

cassius wrote:Mirsad se bori sad u subotu u Stockholmu :D
Ima li ovaj Fox Sport 1 igdje na nasim kablovskim ? Vidim da ce ovo biti emitovano. Obicno ne skidam prelimanrne borbe ali ovo se naravno skida i navija ..
Daryl Dixon

#3314 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Daryl Dixon »

cassius wrote:
Daryl Dixon wrote:Joj što hoće da ga Aldo pošalje na treći svijet :oops: :hihihi: :oops:

Imace Aldo problema s njim itekakvih :D
Hoće kako neće :D Ali 31.1.2015 će biti interesantno gledati dvije dilajle, Spidera i šifru Diaza :lol: Već zamišljam Diaza kretena kako drži spušten gard i nešto nabraja hahha, jedva čekam! :)
MOSALJOZE

#3315 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MOSALJOZE »

Valjda će biti neki link za Mirsada :bih:
MaD_ProfessoR

#3316 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Bit će link za Bektića, ne beri brigu ;)

Nema Mirkec šta više radit u UFCu, bit će pregažen.
Namjestit će Silva zanimljivih par borbi za njega, ali sumnjam da će barem u jednoj izaći kao pobjednik.
Volim ga, i smatram legendom, ali isto tako smatram da mu sva ova silna vraćanja nisu trebala. Jbt, ako nije zaradio dovoljno u Japanu, onda je davno trebao prestat sa borbama, a ako se voli boriti i pobjeđivati, onda se trebao povuć još dok se borio dobro i pobjeđivao časno. Ostat neumrljana legenda.

Moj UFC Fantasy za FN MCGregor VS Siver:

http://prntscr.com/5vomjs

:D
The BEN10

#3317 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

Ajoj, to za Mirka je posebna priča - preživljavao sam mnoge njegove borbe (nažalost, onu najvažniju sa Fedorom sam morao propustiti da pratim direktno). To je poseban tip ljudi, izuzetno jaka ličnost - on ne bi bio tu da nije takav. Imao sam ga priliku lično upoznati, pratiti njegov trening čak.
Navikao je da se bori, ima jak ego - to i sam kaže. I jednostavno to je jače od njega, želi da se dokazuje i dalje. Iskreno, ne mislim da to radi zbog drugih - mislim da to najviše radi radi sebe, radi tog ega koji ga je uvijek tjerao da daje svoj maksimum.

Kažem, ko je imao priliku upoznati ga pa makar na par sahati shvatio bi da mu nema na čemu zamjeriti ovaj povratak ni najmanje - taj čovjek će ti besplatno pomoći, dati savjet koje je on plaćao masno Listeru i ekipi koji su dolazili kod njega kući. Nikoga neće potcijeniti, narugati mu se, ismijati - zaista se na čovjeku vidi da od srca priča.
E sad, slažem se da je možda bolje bilo da ostane kući sa sinovima i ženom, kao njegov navijač već godinama bih to volio. :)

Ono što bi moglo biti interesantno je ovo:
http://www.hrsport.net/vijesti/481419/o ... reniranja/
"Dosad sam radio sa specijalistima za boks, kickboxing i parter, a sad ću ipak raditi s kompletnim MMA borcima. Već sam u kontaktu sa Stipom Miočićem koji će doći na dvotjedni sparing ako mu to raspored dopusti."

Iako još uvijek nije ništa službeno prvi Filipovićev protivnik mogao bi biti Gabriel Gonzaga koji ga je svladao nokautom.
cassius

#3318 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

Mirsad 12:35 :)

mefistofilis

#3319 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by mefistofilis »

bolje da je dzekA ponio
cassius

#3320 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

bingov buraz

#3321 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Mora se gledati :thumbup:
MaD_ProfessoR

#3322 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Korasani, Tumenov, Aliev, Amirkani, Taisumov, Bektic; muslim fight card :D
bingov buraz

#3323 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Akira Korasani muslic,nisam znao
fali Nurmagomedov :mrgreen:
zanzakpizdolizije

#3324 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by zanzakpizdolizije »

UnscarD wrote:
cassius wrote:Mirsad se bori sad u subotu u Stockholmu :D
Ima li ovaj Fox Sport 1 igdje na nasim kablovskim ? Vidim da ce ovo biti emitovano. Obicno ne skidam prelimanrne borbe ali ovo se naravno skida i navija ..
Image

Ako imaš nekog ko ima cs british telecom sport 1 (sat 28,2 E) prenosi turnir.Nije u 10 P.M nego u 11 P.M (no je englesko vrijeme).
Last edited by zanzakpizdolizije on 24/01/2015 18:53, edited 2 times in total.
Post Reply