MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
amra67

#3151 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

Kazoo wrote:
amra67 wrote:Eddie Alvarez and Donald Cerrone is being targeted for UFC 178 in September 2014... :thumbup:

za ovaj dogadjaj treba napeci brdo kokica :D
Ako dobije Alvareza mislim da je red da mu dadnu priliku za pojas.

Btw niko ne komentariše Diaza i Silvu?

http://workout.ba/dogovorena-borba-izme ... cka-diaza/
Ovaj mec nema ama bas nikakvog smisla osim da ce obadvojica zaraditi dosta na ovome..naravno i ufc..
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#3152 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Auu, vo je vec napeto, pa sta ce biti na dan borbe ...Jon Jones i DC su se vec pobili ...

medjutim

#3153 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by medjutim »

Auuuuuuu Jones je zamahnuo momacki, udario lika u 7. redu hahah. Bit ce ovdje svega, ne znam da li su namjestili ovo, ali ima da prsti sigurno. E, da i mislim da ce prodati bruku PPV-a.
enisss

#3154 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

medjutim wrote:Auuuuuuu Jones je zamahnuo momacki, udario lika u 7. redu hahah. Bit ce ovdje svega, ne znam da li su namjestili ovo, ali ima da prsti sigurno. E, da i mislim da ce prodati bruku PPV-a.
mislim da je namjesteno...no..sigurno nije dogovoreno da bude bas ovako...mozda neko malo "gurkanje"..no eto..vidjecemo uskoro...
enisss

#3155 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

amra67 wrote:
Kazoo wrote:
amra67 wrote:Eddie Alvarez and Donald Cerrone is being targeted for UFC 178 in September 2014... :thumbup:

za ovaj dogadjaj treba napeci brdo kokica :D
Ako dobije Alvareza mislim da je red da mu dadnu priliku za pojas.

Btw niko ne komentariše Diaza i Silvu?

http://workout.ba/dogovorena-borba-izme ... cka-diaza/
Ovaj mec nema ama bas nikakvog smisla osim da ce obadvojica zaraditi dosta na ovome..naravno i ufc..
uvijek imas odredjeni broj meceva koji nemaju puno smisla ali zato svima donose puno love...
UnscarD

#3156 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

enisss wrote:
medjutim wrote:Auuuuuuu Jones je zamahnuo momacki, udario lika u 7. redu hahah. Bit ce ovdje svega, ne znam da li su namjestili ovo, ali ima da prsti sigurno. E, da i mislim da ce prodati bruku PPV-a.
mislim da je namjesteno...no..sigurno nije dogovoreno da bude bas ovako...mozda neko malo "gurkanje"..no eto..vidjecemo uskoro...
Ja ne bih rekao da je namjesteno jer DC i Jon Jones se ne mogu jos od ranije ...citao sam o cemku se radilo, kao menadzer DC-a je izleztio neki komentar koji je Jones imao o DC-u (pravo uvrijedljiv) pa ga ovaj trazio po hotelu da to objasni pa se zamalo tu nisu pobili i od tada se ganjaju toliko da je ovaj izmedju ostalog spustio kategoriju zbog toga. Ono bas , bas bas se ne mogu...
enisss

#3157 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

UnscarD wrote:
enisss wrote:
Ja ne bih rekao da je namjesteno jer DC i Jon Jones se ne mogu jos od ranije ...citao sam o cemku se radilo, kao menadzer DC-a je izleztio neki komentar koji je Jones imao o DC-u (pravo uvrijedljiv) pa ga ovaj trazio po hotelu da to objasni pa se zamalo tu nisu pobili i od tada se ganjaju toliko da je ovaj izmedju ostalog spustio kategoriju zbog toga. Ono bas , bas bas se ne mogu...
Cormier je spustio kategoriju zbog toga sto mu je sparing partner Velasquez... plus..jos jedan manji razlog.. a to je da je Cormier ipak prirodni poluteskas..mozda cak i za srednje kategorije...Dolce je izjavio da bi sigurno uspjeli postici tih 185 lbs
To da je spustio kategoriju zbog Jonesa sigurno ne pije vode...
UnscarD

#3158 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Primarno zbog Caina, slazem se ... ali mu nije bilo mrsko uopste sto je u LHW Jones ...
amra67

#3159 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

Jos jedan bosanac koji zivi vani uspjesan kako u mma tako i u muay thai..
The BEN10

#3160 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

Bones povrijeđen - odgođena borba protiv Cormiera...

http://fightsite.hr/ufc/jones-se-ozlije ... v-cormiera
Jones se ozlijedio, odgođen meč protiv Cormiera!

Image

27. rujna trebao je biti praznik za borilačke fanove, noć koja bi nam donijela napokon okršaj između Jona Jonesa i Daniela Cormiera za titulu prvaka u poluteškoj kategoriji.

Atmosfera je već neko vrijeme potpuno nabrijana, pogotovo nakon njihove tučnjave na prvoj konferenciji za medije povodom UFC-a 178 na kojem su oni glavne zvijezde, ali čini se da sad od svega toga ipak neće biti ništa, barem ne ove godine.

Jones je navodno ozlijedio gležanj i koljeno te je bio primoran otkazati nastup na spomenutom eventu, a u ovom trenutku nije poznato što će napraviti čelnici UFC-a. Hoće li zbog Jonesa morati još jednom otkazati kompletnu priredbu ili će se s 40-ak dana do eventa ipak upustiti u određene promjene kako bi se ostatak borbi održao kao što je bilo planirano, vjerojatno ćemo saznati u idućih nekoliko dana.

Dobra vijest ipak glasi da je White odmah odredio i novi datum borbe Jonesa i Cormiera, a radi se o 3. siječnja 2015. godine kad će se održati UFC 182!

Inače, informacija o Jonesovoj ozljedi najprije se pojavila na pojedinim MMA Facebook stranicama, a nedugo zatim ju je potvrdio i FOX Sports 1 u svojoj emisiji America's Pregame.
rida1976

#3161 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by rida1976 »

Hahaha..JBJ se prepao ocito..ne vjerujem uopste u povredu
cassius

#3162 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

Nooooooooo. :D nabice njemu ovo Cormier na nos, pred borbu u januaru :D
Cyrax

#3163 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cyrax »

Cormier je odgodio operaciju koljena radi borbe...pitanje je hoce li i dalje odlagati.
UnscarD

#3164 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

http://www.mmamania.com/2014/8/5/597217 ... return-mma

Kao nije nemoguce da se Brock Lesnar vratri u UFC, ovaj put 100% zdrav.
cassius

#3165 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by cassius »

UnscarD wrote:http://www.mmamania.com/2014/8/5/597217 ... return-mma

Kao nije nemoguce da se Brock Lesnar vratri u UFC, ovaj put 100% zdrav.
Dzaba ce dobit po labrnji. :D
Adriano_00

#3166 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Adriano_00 »

https://www.youtube.com/watch?v=k7g3Gqpt2s4

Masina nevjerovatan na treningu...
amra67

#3167 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

Bellator grants lightweight champion Eddie Alvarez his unconditional release..

Kao sto sam i najvila prije nekoliko dana Alvarez dolazi u ufc :)
wondermaker

#3168 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by wondermaker »

Da pokusam prognozirati FN51:
Silva, Tibau, Santos, Ponzinibblo, Alcantara i Pacheco
Cracked

#3169 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

wondermaker wrote:Da pokusam prognozirati FN51:
Silva, Tibau, Santos, Ponzinibblo, Alcantara i Pacheco
iznenadio me orlovski. Odlican, nakon prve borbe sam milio da nece on pobjede vise vidjeti i jos kad sam cuo protiv silve reko dovidjenja. Ali eto nauci me bolje
kritichar

#3170 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by kritichar »

dobro je da se nešto dešava u teškoj, vlada mrtvilo
UnscarD

#3171 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

kritichar wrote:dobro je da se nešto dešava u teškoj, vlada mrtvilo
Ide sada Nelson Hunt , to ce biti extra ... a Arlowski ....nevjerovatno, ovo je HW upset godine do sada ...mada mislim da je ovo bila malo i sreca ili onaj Greg Jakson stvarno radi cuda ...kako je sada rangiran Andrei jer je Silva bio 04 mjesto a Andrei 15-to ?
kritichar

#3172 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by kritichar »

Hunt i Nelson,zanimljivo jer su vrlo slični, mislim da nema dva sličnija
samo mislim da su njihove karijere u silaznoj putanji

jedan skočio, drugi pao
http://www.ufc.com/rankings
UnscarD

#3173 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Hunt je jedan od rijetkih HW boraca protiv kojih Nelsonu nije pametno da ide na stand up ... ako mu je do pobjede, to ce on seliti u partner jer ima vrhunski BJJ a Hunt je tu los pravo ...ako bude isao srcem onda ce ostati u standupu i to bi onda mogao biti extra dobar mec...

Citam kako je Hunt poceo .... bio na Novom Zelandu kao sesnestogodisnjak u nekoj diskoteci i napala ga petorica likova ....tada nista nije trenitao, bio deba klinackoji se nikad nije tukao ...ovi ga napali on se pobio i svih 5 nokautirao ... to gledao izbacivac koji nije mogao da vjeruje da kako nekoga udari tako ovaj pada i onda mu prisao i trazio da pocne da trenira kick box u klubu u kojem je on ...i tako je poceo :)
The BEN10

#3174 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

UnscarD wrote:Hunt je jedan od rijetkih HW boraca protiv kojih Nelsonu nije pametno da ide na stand up ... ako mu je do pobjede, to ce on seliti u partner jer ima vrhunski BJJ a Hunt je tu los pravo ...ako bude isao srcem onda ce ostati u standupu i to bi onda mogao biti extra dobar mec...
Pa nije ni Hunt taraba na parteru jarane...
UnscarD

#3175 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

The BEN10 wrote:
UnscarD wrote:Hunt je jedan od rijetkih HW boraca protiv kojih Nelsonu nije pametno da ide na stand up ... ako mu je do pobjede, to ce on seliti u partner jer ima vrhunski BJJ a Hunt je tu los pravo ...ako bude isao srcem onda ce ostati u standupu i to bi onda mogao biti extra dobar mec...
Pa nije ni Hunt taraba na parteru jarane...
Ne kazem da jeste i prilicno je napredovao u tom segmentu ali Nelson je prvenstveno BJJ borac koji je skontao da mu je lakse da nokautira protivnike ali njegova osnovna disciplina je BJJ kao sto je Huntova KickBox (k1) i sigurno je da je na parteru dobro bolji od Hunta kao sto je Hunt u standupu sigurno bolji od Nelsona ...zato mislim da bi mogao pokusati iznenaditi i borbu voditi u parteru iako svi ocekuju stand up rat.
Post Reply