Ptić je OK, ali se pojavio problemčić (koji to možda i nije). Otprilike jutros oko 8h, sletio je kod komšije na balkon, sprat ispod, i evo već 3 sata dežuram kada će se neko pojaviti kući. Nikog nema, i izgleda da su ljudi otišli na odmor. Ono što je dobro, to je da ga¨babo¨ i dalje hrani sprat niže. Jedini problem je voda za piće...
Zidić na mom balkonu je visok nekih 30 cm i to je savladao bez problema. Sve u svemu, živahan je pravo, ojačao je i sudeći po mojim zapažanjima protekla 24 sata, skoro je spreman za prvi let (ali stoji činjenica da još ne zna letjeti dovoljno dobro). Još samo da se komšo pojavi.. A možda i ovako sve bude OK..
Što se tiče ignorisanja njegova pojave na ovakvom parkingu (gdje uspješno lovi jedna crna mladja mačka), nema šanse da sam ga mogao ostaviti. Pa isto veče sam zbog njega otišao na 3 različite adrese po gradu (Obi, grbavica, č.vila) da mu obezbjedim neophodno za preživljavanje prvu noć.
Pratim ga odozgo i ustreba li baciću mu koju mrvu, razmujeće komšija..
Slika je loše kvalitete zbog digitalnog zooma, inače bi se vidjela samo tačkica.. I jeste tačka.

Shot with
K750i at 2007-06-26