Mladinska knjiga - smor i spam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 Mladinska knjiga - smor i spam

Post by mIRCerka »

Godinu dana sutim i bacam koverte u smece. Godinu dana trpim i sutim i bacam. Film mi je poceo pucati kada su poslali kovertu sa "Postovani taj i taj, po nasoj evidenciji niste odavno nista narucivali kod nas, mi bismo da vas obradujemo novim izdanjima" pa pukne katalog stvari koje su zhara sto se para tice, a nisu vala nesto neophodne. I sve bi to bilo OK da taj gorepomenuti Postovani nije mrtav vec 35 godina a da mi stan nismo kupili od njegove djece prije 5godina i preveli ga odmah na nase ime. Sablasno.
Juce ulazim u hodnik. Stoji koverta. covjece debela ko dejtonski sporazum. MLADINSKA KNJIGA. Popizdim blago govoreci. Otvorim je. unutra 3 koverte, snop monopol novcanica, tabla sa nazivom ulice gdje zivim, super poklon laserska libela plakatic, atlas svijeta ogroman poster, afisha mladinske, katalog sa samoljepljivim slicicama, 4 dopisa, jedan registracijski list...
Image

Sve ja to procitam i pregledam, mama me zamolila. Sve pomno pregledam. Ako kupis ovo, postajes potencijalni ya ovo, ako kupis jos ovo, postajes potencijalni za ono, ako ovo, onda ono....

Mama vec povraca od kolicine papira, tata pita ima li kakvih poklona ako NE odemo tamo i ne prebijemo ih (ravno godinu dana molimo i kumimo da nas popuste), i dodjem do samog kraja.
2 koverte> Odgovor DA i Odgovor NE. Ako odaberete opciju DA, onda uzimate atlas svijeta od 100KM i jos neka dva proiyvoda po najmanje 55KM cijeni. Ako odaberete NE, onda vas samo nastavljaju spamovati sa MOGLI STE BITI OVO MOGLI STE BITI ONO.

Image

ja sve fino pocnem guzvati i cijepati, i skontam MAMA HAJDE DA IM POSALJEMO OVO NE :D

kad ne lezi vraze...
Image

a odgovor NE
Image

Draga Mladinska,
nece mi biti mrsko otici u postu i poslati vam ovo o mom trosku. Fakat nece.
:x
maybelline

#2 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by maybelline »

Razumijem te u potpunosti... Ja generalno mrzim sve vrste takvih reklama i ponuda...Jesi li ih pokusala kontaktirati telefonom i reci da te ostave na miru?
mIRCerka

#3 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by mIRCerka »

maybelline wrote:Razumijem te u potpunosti... Ja generalno mrzim sve vrste takvih reklama i ponuda...Jesi li ih pokusala kontaktirati telefonom i reci da te ostave na miru?
Telefon, pismo, fax...sve probah...al kad poslase ovom pokojniku...usrase sve...to treba samarati dok te ne obrisu iy svoje evidencije.
ja1977

#4 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by ja1977 »

Pravi su idioto.

Najvise me nervira sto nas prave pravim maloumnicima.

Tipa zalijepi ovo ovdje i onda si kvalifikovan, pa ona neka spodoba Behija Hota pise pismo da ce nagrada sigurno biti isplacena dobitniku. Interesanto, a kome bi drugo mogla biti isplacena :lol: , pa onda hocete li da vam isplatimo 50000 KM odjednom ili u 5 jednakih rata bez kamate. Naravno, ako postanete dobitnik. Dobitak ce biti isplacen dobitniku :shock: Nevjerovatno :D

A najbolje je: Vi se nalazite u krugu od 1% ODABRANIH. Problem je sto tih odabranih ima jedno 200000000000. I meni redovno stizu pisma, ja ih redovno ne otvorim i prosljedim u kantu. Ovo zadnje sam otvorio i saznao da sam povlasteni narucilac :-D iz nekih razloga i da sam im pravo drag :D, te ako naljepim naljepnicu HITNA OBRADA, oni ce mi hitno uzeti pare, a mozda osvojim i auto ako budem doboljno brz :run:

Ima li igdje neko da ih tuzi za unistavanje BH suma na sve ove idiotske papire.
kockica_kockica

#5 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by kockica_kockica »

a gdje ti kljuc.... :lol: :lol: :lol: ja sam jednom dobila neki kljuc ... :lol: :lol: :lol: uz koverte da i ne koje redovno DA bacam u smece... :oops:
black

#6 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by black »

ma smorovi su teski, ali masa raje se zalijepi na to..

off topic, poceli su i telefonom dosadjivati mene je jutros probudila naka teta iz IT Computersa sa ponudama bla bla..
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#7 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by grunt »

kockica_kockica wrote:a gdje ti kljuc.... :lol: :lol: :lol: ja sam jednom dobila neki kljuc ... :lol: :lol: :lol: uz koverte da i ne koje redovno DA bacam u smece... :oops:
Fakat znao je nekada biti kljuc :lol:,od cega ono :? ,odavno pravo iz sanducica ovo proslijedjujem u kantu za smece!To je debilizam da ne moze biti veci,ali eto s obzirom da ovo vec odavno traje mora da imaju posla :D
Cholina_Lokica

#8 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by Cholina_Lokica »

grunt wrote:
kockica_kockica wrote:a gdje ti kljuc.... :lol: :lol: :lol: ja sam jednom dobila neki kljuc ... :lol: :lol: :lol: uz koverte da i ne koje redovno DA bacam u smece... :oops:
Fakat znao je nekada biti kljuc :lol:,od cega ono :? ,odavno pravo iz sanducica ovo proslijedjujem u kantu za smece!To je debilizam da ne moze biti veci,ali eto s obzirom da ovo vec odavno traje mora da imaju posla :D

kljuc je bio od forda focusa :D :D :D

ubise sa kovertama
Abacija

#9 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by Abacija »

@Mirci - fino odes u postu i prijavis da se doticni preselio na novu adresu (i onda navedes Dodine dvore u Banja Luci). Tamo u posti im naznaci da posebno posiljku od Mladinske salju na tu novu adresu. :mrgreen:
Mahalac

#10 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by Mahalac »

Ja izabro Crvenu boju ford focusa a vi? :lol:

...gori su od hemoroida :D
Forsaken

#11 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by Forsaken »

Zar nisu oni propali u PM. Bas sam se obradovo kad sam vidio da su zatvorili onu knjizaru kod City Pub-a.

Jebote grom, mene su jednom nazvali oko 19h navece da mi seru o nakoj knjizi i ponudi iste... A da ne govorim o kolicini spama koju primam od imbecila ....
slavkoimamodilera

#12 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by slavkoimamodilera »

Ali vi ne razumijete... vi ste potencijalni dobitnici potencijalne mogucnosti za potencijalno ucestvovanje u potencijalnom prvom od potencijalnih 1089735967386489372345894 krugova za izvlacenje potencijalnog ulaska u potencijalno finale za osvajanje potencijalne nagrade...
Banksy

#13 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by Banksy »

Mahalac wrote:Ja izabro Crvenu boju ford focusa a vi? :lol:

...gori su od hemoroida :D
Ne brini, nemaš šanse. Sva tri automobila koja su dosad izvukli U SARAJEVU, otišli su u Banja Luku i Prijedor ... i to prije nego što su uopšte otvorili prodavnice u RS-u. :D :D
kockica_kockica

#14 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by kockica_kockica »

slavkoimamodilera wrote:Ali vi ne razumijete... vi ste potencijalni dobitnici potencijalne mogucnosti za potencijalno ucestvovanje u potencijalnom prvom od potencijalnih 1089735967386489372345894 krugova za izvlacenje potencijalnog ulaska u potencijalno finale za osvajanje potencijalne nagrade...

koji potencijali :-)
mIRCerka

#15 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by mIRCerka »

Abacija wrote:@Mirci - fino odes u postu i prijavis da se doticni preselio na novu adresu (i onda navedes Dodine dvore u Banja Luci). Tamo u posti im naznaci da posebno posiljku od Mladinske salju na tu novu adresu. :mrgreen:
:lol: ja sam njima javila da je doticni pokojnik...al dzaba...
mIRCerka

#16 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by mIRCerka »

Her Flick wrote:i kako de ih se efikasno otarasimo
sta uraditi da nam vise to smece ne salju
preselis, javis samo ovim komunalnim servisima, i kome ti hoces, a ostali nek i dalje salju na staru adresu
strong69

#17 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by strong69 »

Joj ludila :lol: :lol: :lol: Ovi fakat nisu normalni.
JThomas

#18 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by JThomas »

imam ja druga koji ti povoljno može napraviti pismo bombu :mrgreen:

draga mladinska knjigo....BUUUM! :dance:
mIRCerka

#19 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by mIRCerka »

Ne hvala, nasilje ne podrzavam. Otici cu im licno i reci MOLIM VAS NEMOJTE VISE. Upalice. Garant.
JThomas

#20 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by JThomas »

ponesi ipak i neku močugu, čisto da se vidi, ne moraš je upotrijebiti :D

znaš kako je al capone rekao: "You can get much further with a kind word and a gun than you can with a kind word alone." :D
behavac

#21 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by behavac »

Ja sam ovo prvi put dobio prije jedno 5 godina.
Prvi put sve onako fino prelistao i kad sam vidio kakva je glupost proslijedio u kantu za smece.
Od tad nam svake godine salju bar pa jedan al sad imam efikasno rjesenje, iz sanducica direktno u smece i stvar elegantno rjesena.
Pa ako njima nije muka svaki put stampati i slati nije ni meni tesko odnijeti 20 metara do kontejnera.

Tako da samo mogu ovo rjesenje preporuciti i drugima, nemojte im slati to NE, nemojte ni otvarati kovertu, samo ignor i u smece.
mIRCerka

#22 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by mIRCerka »

JThomas wrote:ponesi ipak i neku močugu, čisto da se vidi, ne moraš je upotrijebiti :D

znaš kako je al capone rekao: "You can get much further with a kind word and a gun than you can with a kind word alone." :D
Image
Forsaken

#23 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by Forsaken »

Ja predlazem fino da sve sto dobijemo od njih, nako ne otvoreno uvalimo u kovertu i posaljemo na njihovu adresu. Zamislite kolike kolicine oni spama salju i kad bi im se makar 1% poceo vracati. Osim toga, spammeri online su uvjek sakriveni, ne znaju im se adrese pa njih niko ne moze spamati, dok kod ovih znamo adresu :evil: Znaci, njihovim oruzijem ih udri - vracaj im to smece na njihovu adresu.
sjever76

#24 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by sjever76 »

pa ljudi vi niste ni svesni koliko je ljudi upecano na taj marketinski trik.ja licno znam sigurno 5 penzionera koji svaki mjesec daju 20% i vise penzije na knjige samo da bi dobili neku nagradu.moji starci su par puta kupili neke knjige (uopste nisu lose) i mozete samo zamisliti koliko sad dobijaju koverata.ruku na srce jednom su dobili i neku knjigu kao poklon.
jednom sam bio na posti 2 da podignem knjigu za jednu stariju zenu i kad sam vidio skladiste ostao sam bez teksta jer je bilo puno kao sibica knjiga za dostavu.
po tome sam zakljucio da mladinska itekako dobro radi i da na taj nacin jedino mogu prodati nesto veselim bosancima.
Abacija

#25 Re: Mladinska knjiga - smor i spam

Post by Abacija »

Prvo da pozelim dobrodoslicu @behavcu na ovaj pdf. Drago mi je da sto ucestvujes i na ovim drugim diskusijama. :thumbup: Tvoj prijedlog nije los samo zaboravljas da s bacanjem spama u smece samo jos vise zagadjujes okolinu.

Kako se rijesiti problema? Pa fino; neotvorenu kovertu odnijeti na postu i reci im da je je adresa pogresna. Poslije odredjenog vremena ovakva pisma ce posti postati problem jer zbog velikog broja vracanja posta ce poceti da gubi pare na spamu.
Post Reply