Mladinska knjiga - prihvatiti posao, da ili ne?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
happy fiona

#1 Mladinska knjiga - prihvatiti posao, da ili ne?

Post by happy fiona »

Ima li neko iskustva sa radom u firmi Mladinska knjiga?
Čula sam da su plate jako male, da se puno radi, a povrh svega niti ih ne dobiju mjesecima i na kraju ljudi odu praznih ruku.
Priče su stare koju godinu, ali bi trebale biti pouzdane. Interesuje me da li je to istina i ako jeste da li se išta promijenilo, nije mi do zezanja, a posao mi treba, gori...
korisnik.1

#2 Re: Mladinska knjiga - prihvatiti posao, da ili ne?

Post by korisnik.1 »

Pa onda postavljaš suvišno pitanje, ako ti već treba posao i toliko ti gori. Uzmi posao, nije ga teško napustit ako ti ne bude odgovaralo ha ya. Makar radiš i imaš neke šanse da zaradiš, a kod kuće nemaš ni tih šansi
happy fiona

#3 Re: Mladinska knjiga - prihvatiti posao, da ili ne?

Post by happy fiona »

korisnik.1 wrote:Pa onda postavljaš suvišno pitanje, ako ti već treba posao i toliko ti gori. Uzmi posao, nije ga teško napustit ako ti ne bude odgovaralo ha ya. Makar radiš i imaš neke šanse da zaradiš, a kod kuće nemaš ni tih šansi
Imam i kod kuće šansu da zaradim, ali opet težim stalnom poslu i sigurnoj plati.
Ne bih da se zalijećem, jer sam već radila u firmi koja je nas tridesetoro namagarčila pošteno. Znam kako je kada nije uplaćena plata mjesecima i kada se nadaš da će možda ipak uskoro biti, pa se ne odlučuješ na to da odeš. Ne mogu gubiti vrijeme imam porodicu kojoj treba krov nad glavom, a dijete se navuklo pa jede više puta dnevno :lol:
korisnik.1

#4 Re: Mladinska knjiga - prihvatiti posao, da ili ne?

Post by korisnik.1 »

happy fiona wrote:a dijete se navuklo pa jede više puta dnevno :lol:
:lol: :lol: :lol:

Eh to je onda druga situacija, sačekaj onda nekoga sa informacijama, ja sam uletio k'o padobranac :-D
Post Reply