Danas je bio cikica sutra ce bit tvoja moja ili necija drugo majka.Sta treba pustit te ne izivljene balavice da maltretiraju koga stignu?Veliki sam protivnik da se udaraju zene ali ovakve je sevap namarat.Kad ih nisu roditelji naucili do sad nece ni od sad nek uce od drugih bolje ce shvatitladyblue18 wrote:I sta ste vi?Cyber-harambashica wrote:nema nista sa feminizmom al sa temom
Ja bih isto postupila kao splinter,samo malo agresivnije, imam praksu, idem na decija igralista 12 godina....
Ta omladina a la cure u autobusu ne da je NEVASPITANA, nego uopste NIJE VASPITANA.
Prijeki sud, policija pa da ih udarate, samarate?
To sto nije vaspitano nije do vas, nego do roditelja, i ako neko ima pravo da ih udara to su jedino njihovi roditelji a ne vi, puki neznanci.
Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
- plejka2
#426 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
-
apreusi
#427 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
splinteru barabo trebao si im kupiti po sarenu lazu

- bez_ideje
#428 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
Evo sve vas gledam,kako vaspitavate zadivljalu omlaTinu ,samarima,toljagama,novim air max-icama....Nikom izgleda ne pada na pamet da se problemi sa putnicima koji maltretiraju ostale putnike prijave vozacu ili drugom ovlastenom licu,koji ce zaustaviti vozilo,ispratiti ih van ili eventualno predati organu zakona....na sta ce uslijediti prijava protiv lica ili roditelja lica!
Jesu nam ono odobrili bezvizni rezim? Koja greska
Jesu nam ono odobrili bezvizni rezim? Koja greska
- pustopoljina
#429 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
gdje nas ovako nevaspitane da puste medju kulturan svijet
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... t#p4515777
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... t#p4515777
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#430 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
Imao sam ja jednog poznanika i ... pred zenidbu mu raja kaze, ... Ekreme, ti si fin momak, dobricina, a to zene znaju iskorishtavati, ... jer, kad si dobar, onda one misle da si blesav, ...
Slus`o to Ekrem, nije komentarisao, ali ... ozenio se i nakon par dana prica raji:
"Doveo je ja kuci nakon proslave vjencanja, ... zima, srce puca. Ja otvorio prozor, stavio joj stolicu pored prozora i posadio je da sjedi. Natocio bokal hladne vode, pris`o joj s ledja i prosuo joj svu vodu na glavu, ...
Vrisnu ona, skoci i pita me, Ekreme dragi sta ti je, jesi li poludio?
Nisam poludio, ali ... ovo ti je samo zato da ubuduce znas `ko je gazda u kuci."
E tako sa njima treba, ... barem jednom u 3 hefte, ....
- JThomas
#431 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
mi govorimo o grasovim ovlaštenim licima?
daj ba šta vam je, momak je odlično uradio što ih je otjerao ako su maltretirale starca.
daj ba šta vam je, momak je odlično uradio što ih je otjerao ako su maltretirale starca.
- pustopoljina
#432 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
joj @pape, ti pored mene ne bi smio oka sklopiti

(obracam se kao forumasu
)
(obracam se kao forumasu
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#433 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
Ja ti prijateljski kazem da procitas jos jednom pravila http://www.sarajevo-x.com/forum/uslovi.html foruma, i da se ne obracas forumasima sa "pazi kako mi se obracas" ne uzimavsi u obzir ovdje moj status moderatora, jer ja sam pisala ovdje iskljucivo kao forumas.Cyber-harambashica wrote: A ti, sveznalice? Da je to tvoj otac kojeg smaraju u autobusu?
Nemaju ni njihovi roditelji pravo da ih samaraju kad su propustili da ih nauce ponasanju.
Pa da jedna takva opajdara pridje meni, vaspitala bi ja nju za dva minuta
to sam i par puta uradila, iako mozda nisam promenila njhovo ponasanje, bar su malo razmisljale o tome.
Ja vaspitavam recima, onako,,usput...da znas...i da pazis kako mi se obracas...(-->puka neznalica)
Drugo, cini mi se da nisi razumjela pojam "neznanci" koji nema veze sa pojmom neznalica.
Neznanac je osoba koju ne poznajes, i ti se kao takva postavljas prema toj djeci koju bi ti eto da vaspitas, pored njihovih roditelja, vjerujem da bi bila odusevljena da neko tako vaspita i tvoje?
A ja nisam nikakva sveznalica, ali hvala ti ako to mislis.
- bez_ideje
#434 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
Ja shvatam posebnost i nasih prevoznika i okruzenja i situacija u kojima se mozemo naci gdje se ne moze bas izabrati diplomatija i bijele rukavice.,no to ne smije biti predlozak za djelovanje u zivotu

- JThomas
#435 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
u konkretnoj situaciji, gdje grupa derišta maltretira starca, a niko ništa ne čini, momak je najbolje uradio! jer vozač, pobogu, vozi, a dok u nas neko drugi dođe, ko živ ko mrtav.bez_ideje wrote:Ja shvatam posebnost i nasih prevoznika i okruzenja i situacija u kojima se mozemo naci gdje se ne moze bas izabrati diplomatija i bijele rukavice.,no to ne smije biti predlozak za djelovanje u zivotu![]()
![]()
a sutra kad se opet nešto ozbiljno desi, svi će se čudom čuditi i sablažnjavati kako niko nije priskočio da pomogne...
- pustopoljina
#436 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
ne smije, inace cemo svi hodati naoruzani.bez_ideje wrote:Ja shvatam posebnost i nasih prevoznika i okruzenja i situacija u kojima se mozemo naci gdje se ne moze bas izabrati diplomatija i bijele rukavice.,no to ne smije biti predlozak za djelovanje u zivotu![]()
![]()
ali i jt mudro zbori. kad dijete izbodu u tramvaju svi se pitaju kako niko nije nista uradio...
- bez_ideje
#437 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
Ama,nisam ja direktno govorila o toj situaciji,gdje se maltretira taj starac
,vec u kotekstu prevaspitavanja (cuskama i samarima) tudje djece i omladine koja radi probleme. Naravno da je protrebno priskociti u pomoc kada se vidi takvo sto,mada,i tada treba biti oprezan .....nekada je i ton glasa i stav dovoljan da se takva grupa fakna odvrati od tog ponasanja i udalji,pa nisam jednom bila svjedok kada zena u poznim godinama samo rjecju natjera troduplo veceg fakina da se jos i izvinjava!
Ono sto hocu da kazem je da sila treba biti zadnje ,bas ZADNJE sredstvo......no,kod nas se cesto vidi kao JEDINO sredstvo!
Ono sto hocu da kazem je da sila treba biti zadnje ,bas ZADNJE sredstvo......no,kod nas se cesto vidi kao JEDINO sredstvo!
- plejka2
#438 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
Sta drugo da radis sa kretenima bili oni muski ili zenski sto sileđijstvom pokusavaju nesto dokazat?Policija uhapsi ubice,napadace pa ih sud pusti na slobodu.Evo ova dva zadnja primjera u Sarajevu a koliko ih je bilo prije toga?Tu se konkretno nema sta uradit nego pokusat pomoc napadnutom.
- pustopoljina
#439 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
postigli smo koncenzus...
jos samo da pape donese bokal hladne vode, za cas pedagoskog

jos samo da pape donese bokal hladne vode, za cas pedagoskog
- kurty
#440 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
Gotovo pa sve stvari koje neko radi, su stvari njegovog odgoja... Odgoj je bio na roditeljima najvise, a manje na drugim osobama... Ali...
Nedavno sam bio na nekoj "proslavi"... I sad, "proslava" je u kuci, koja je vlasnistvo covjeka i zene, koji imaju 3 mala sincica... Najstariji sin ima 8 godina... I helem, kroz pricu, poce taj otac da prica, kako "sve pusta svojoj djeci, kako ce s godinama i pameti doci, kako ce se svemu djeca sama nauciti i kako nikad nije ni po guzici malkice udario bilo kojeg od sinova"... On je sjedio na dvosjedu, zajedno sa svojim kumom vjencanim... Par trenutaka poslije, najstariji sincic, prolazi iza dvosjeda i penje se na naslonjac, ono malo se smije, tamo vamo i kako smo prestali obracati paznju na njega, malisa je uzeo neku dzidzu sa komode, nesto kao vaza za cvijece i razbio je od glavu gore spomenutog kuma... Kumu valjda zor dosao, i u "zutoj minuti" se okrenuo i zamahnuo da udari, ali kad je vidjeo da je to djete uradilo, samo se okrenuo nazad... Djete umire od smijeha, ponosni otac se smijao do trenutka dok kum nije zamahnuo u huji i tu je on "pobudalio"... Otrcao u kuhinju po noz i daje ga kumu sa rjecim "sad ga kolji jebo te on... ja mu nista ne mogu, al kad si krenuo da udaris, evo pa ga kolji"
... Srecom, sjelo se odmah zavrsilo, svak svojoj kuci i to je to... Eh sad, sta raditi u takvim situacijama... Nije moje, nije ni kumovo da vaspitava, al sta ocekivati od takvog djeteta sutra ili prekosutra... najbolja opcija, je sklanjati se, sto dalje od njega... Jer jedino tako se moze izbjeci neka "rekcija" djeteta...
Ovo sam napisaojer su se neki u temi ovoj dotakli kucnog vaspitanja...
Sad na temu... Nisam nikad udario zensko... Nisam nikad ni pomislio na to... Znam za dvije situacije...
Prva, u kojoj sam se osjacao fuj, jer sam prvu put zabio nos tamo gdje mu nije mjesto... Koncert neki je bio u Zetri, auto nam parkirano na Ciglanama, i poslije koncerta idemo prema autu,kad neki momak je naslonio djevojku na nase auto, i udara je, dere se ne nju... Ja i sestrin momak, ono instiktivno, potrcimo i odgurnemo momka, na sta ova djevojka poce vristati... Cuo je to neki policajac koji je za pola minute doletio... Zatekne situaciju u kojoj ja i "zet" stojimo izmedju momka i djevojke, a momka se stalno zaljece prema djevojci da je udari... Pita policajac sta je bilo, i kazemo mu da je on nju udarao, derao se na nju... Kad ova djevojka "lazu...nije mi nista radio...samo smo se grlili...tako mi to radimo"
Mi sokirani, sad ispadosmo i lazovi. Prodje djevojka do momka, zagli ga i lagano odose... Kaze policajac "ma nek joj hebe mater kad je glupaca"...
Druga situacija... Poznanik imao duzu vezu, ono cekao se dan kad ce reci "eh odlucili smo da se uzmemo" kad odjednom oni prekinuli... I poznanik se otvorio kod mene kuci i ispricao sve kako je bilo meni i majci mojoj... i tako pred kraj "ispovjesti" prica:"i vozim ja nju kuci, ona vristi na mene, jer sam obukao duksericu, a ne kosulju i opali mi samarcinu".. u tom trenutku ja se nasmija, a mama ko iz topa "Nisi joj valjda vratio..."... Srecom, nije mu palo na pamet da joj vrati, samo je to bio njihov zadnji izlazak...
Nedavno sam bio na nekoj "proslavi"... I sad, "proslava" je u kuci, koja je vlasnistvo covjeka i zene, koji imaju 3 mala sincica... Najstariji sin ima 8 godina... I helem, kroz pricu, poce taj otac da prica, kako "sve pusta svojoj djeci, kako ce s godinama i pameti doci, kako ce se svemu djeca sama nauciti i kako nikad nije ni po guzici malkice udario bilo kojeg od sinova"... On je sjedio na dvosjedu, zajedno sa svojim kumom vjencanim... Par trenutaka poslije, najstariji sincic, prolazi iza dvosjeda i penje se na naslonjac, ono malo se smije, tamo vamo i kako smo prestali obracati paznju na njega, malisa je uzeo neku dzidzu sa komode, nesto kao vaza za cvijece i razbio je od glavu gore spomenutog kuma... Kumu valjda zor dosao, i u "zutoj minuti" se okrenuo i zamahnuo da udari, ali kad je vidjeo da je to djete uradilo, samo se okrenuo nazad... Djete umire od smijeha, ponosni otac se smijao do trenutka dok kum nije zamahnuo u huji i tu je on "pobudalio"... Otrcao u kuhinju po noz i daje ga kumu sa rjecim "sad ga kolji jebo te on... ja mu nista ne mogu, al kad si krenuo da udaris, evo pa ga kolji"
Sad na temu... Nisam nikad udario zensko... Nisam nikad ni pomislio na to... Znam za dvije situacije...
Prva, u kojoj sam se osjacao fuj, jer sam prvu put zabio nos tamo gdje mu nije mjesto... Koncert neki je bio u Zetri, auto nam parkirano na Ciglanama, i poslije koncerta idemo prema autu,kad neki momak je naslonio djevojku na nase auto, i udara je, dere se ne nju... Ja i sestrin momak, ono instiktivno, potrcimo i odgurnemo momka, na sta ova djevojka poce vristati... Cuo je to neki policajac koji je za pola minute doletio... Zatekne situaciju u kojoj ja i "zet" stojimo izmedju momka i djevojke, a momka se stalno zaljece prema djevojci da je udari... Pita policajac sta je bilo, i kazemo mu da je on nju udarao, derao se na nju... Kad ova djevojka "lazu...nije mi nista radio...samo smo se grlili...tako mi to radimo"
Druga situacija... Poznanik imao duzu vezu, ono cekao se dan kad ce reci "eh odlucili smo da se uzmemo" kad odjednom oni prekinuli... I poznanik se otvorio kod mene kuci i ispricao sve kako je bilo meni i majci mojoj... i tako pred kraj "ispovjesti" prica:"i vozim ja nju kuci, ona vristi na mene, jer sam obukao duksericu, a ne kosulju i opali mi samarcinu".. u tom trenutku ja se nasmija, a mama ko iz topa "Nisi joj valjda vratio..."... Srecom, nije mu palo na pamet da joj vrati, samo je to bio njihov zadnji izlazak...
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#441 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
pustopoljina wrote:joj @pape, ti pored mene ne bi smio oka sklopiti![]()
- pustopoljina
#442 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
al' me poklopi

- tech10
#443 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
Za sve je kriv Youtube:
- madner
#444 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
Opa, banovane osobe koje se ne slazu sa stavom moderatora. Frapiran sam 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#445 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
madner wrote:Opa, banovane osobe koje se ne slazu sa stavom moderatora. Frapiran sam
14. Oct. 2010. 19:49 Banned user for reason “krshenje pravila foruma”
» madner
7 dana
- Neelix
#446 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
jedini, i iskljucivi razlog kada bih udario zensko je da otkrijem da me vara 
- Garden of illusion
#447 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
Nemoj ni slučajno Neelix.Taj bi te potez spustio na niže mjesto od onog u kojem bi nju zatekao.Neelix wrote:jedini, i iskljucivi razlog kada bih udario zensko je da otkrijem da me vara
-
staza
#448 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
tech10 wrote:Za sve je kriv Youtube:
- bez_ideje
#449 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
Da se dotaknem ovoga za zapustanje odgoja djece....Ono sto mogu da primijetim je da postoje dvije struje ,jedna koja vaspitava djecu batinama i druga koja ne bi spustila ruku na dijete ,ali ne primjenjuje nikakvu drugu odgojnu mjeru. Ova djeca iz drugog slucaja mogu da izrastu pogubnija od ove prve.kurty wrote:Gotovo pa sve stvari koje neko radi, su stvari njegovog odgoja... Odgoj je bio na roditeljima najvise, a manje na drugim osobama... Ali...
Nedavno sam bio na nekoj "proslavi"... I sad, "proslava" je u kuci, koja je vlasnistvo covjeka i zene, koji imaju 3 mala sincica... Najstariji sin ima 8 godina... I helem, kroz pricu, poce taj otac da prica, kako "sve pusta svojoj djeci, kako ce s godinama i pameti doci, kako ce se svemu djeca sama nauciti i kako nikad nije ni po guzici malkice udario bilo kojeg od sinova"... On je sjedio na dvosjedu, zajedno sa svojim kumom vjencanim... Par trenutaka poslije, najstariji sincic, prolazi iza dvosjeda i penje se na naslonjac, ono malo se smije, tamo vamo i kako smo prestali obracati paznju na njega, malisa je uzeo neku dzidzu sa komode, nesto kao vaza za cvijece i razbio je od glavu gore spomenutog kuma... Kumu valjda zor dosao, i u "zutoj minuti" se okrenuo i zamahnuo da udari, ali kad je vidjeo da je to djete uradilo, samo se okrenuo nazad... Djete umire od smijeha, ponosni otac se smijao do trenutka dok kum nije zamahnuo u huji i tu je on "pobudalio"... Otrcao u kuhinju po noz i daje ga kumu sa rjecim "sad ga kolji jebo te on... ja mu nista ne mogu, al kad si krenuo da udaris, evo pa ga kolji"![]()
![]()
![]()
... Srecom, sjelo se odmah zavrsilo, svak svojoj kuci i to je to... Eh sad, sta raditi u takvim situacijama... Nije moje, nije ni kumovo da vaspitava, al sta ocekivati od takvog djeteta sutra ili prekosutra... najbolja opcija, je sklanjati se, sto dalje od njega... Jer jedino tako se moze izbjeci neka "rekcija" djeteta...
Prva, u kojoj sam se osjacao fuj, jer sam prvu put zabio nos tamo gdje mu nije mjesto... Koncert neki je bio u Zetri, auto nam parkirano na Ciglanama, i poslije koncerta idemo prema autu,kad neki momak je naslonio djevojku na nase auto, i udara je, dere se ne nju... Ja i sestrin momak, ono instiktivno, potrcimo i odgurnemo momka, na sta ova djevojka poce vristati... Cuo je to neki policajac koji je za pola minute doletio... Zatekne situaciju u kojoj ja i "zet" stojimo izmedju momka i djevojke, a momka se stalno zaljece prema djevojci da je udari... Pita policajac sta je bilo, i kazemo mu da je on nju udarao, derao se na nju... Kad ova djevojka "lazu...nije mi nista radio...samo smo se grlili...tako mi to radimo"![]()
![]()
Mi sokirani, sad ispadosmo i lazovi. Prodje djevojka do momka, zagli ga i lagano odose... Kaze policajac "ma nek joj hebe mater kad je glupaca"...
Imam osjecaj da je pojedinim roditeljima koje vidim u svojoj okolini lijeno brinuti o vaspitanju djeteta.....tj.upustiti se u to psiholosko nadmudrivanje s djetetom gdje treba usvojiti sta moze a sta ne bez upotrebe sile i jos misle da su dobri roditelji jer ne tuku dijete
Na mene niko nikada nije ruku spustio,al su tako lijepo znali da mi konfiskuju sve do cega mi je stalo kad nastavim da krmim i pored finog razgovora ili ne daju mi feninga ni za sendvic,vec ga unaprijed kupe i posalju me sa njim u skolu i sl.sve dok mi ne dodje iz guzice u glavu
- kurty
#450 Re: Mladici u BiH vjeruju da zene treba samarati!!!!
eh kad se sjetim... Ili otac ar. ili majka me mrko pogledaju i malo povisenim tonom mi kazu "Hajde u fotelju".. I moram sjediti u fotelji... To mi je bila najveca kazna u djetinstvu... Jesam primio i tasima i malo po guzici, al sve u granicama normale...bez_ideje wrote:
Da se dotaknem ovoga za zapustanje odgoja djece....Ono sto mogu da primijetim je da postoje dvije struje ,jedna koja vaspitava djecu batinama i druga koja ne bi spustila ruku na dijete ,ali ne primjenjuje nikakvu drugu odgojnu mjeru. Ova djeca iz drugog slucaja mogu da izrastu pogubnija od ove prve.
Imam osjecaj da je pojedinim roditeljima koje vidim u svojoj okolini lijeno brinuti o vaspitanju djeteta.....tj.upustiti se u to psiholosko nadmudrivanje s djetetom gdje treba usvojiti sta moze a sta ne bez upotrebe sile i jos misle da su dobri roditelji jer ne tuku dijete![]()
Na mene niko nikada nije ruku spustio,al su tako lijepo znali da mi konfiskuju sve do cega mi je stalo kad nastavim da krmim i pored finog razgovora ili ne daju mi feninga ni za sendvic,vec ga unaprijed kupe i posalju me sa njim u skolu i sl.sve dok mi ne dodje iz guzice u glavu
A kad sam malo odrastao, u 7om razredu sam doziovio najvecu kaznu... August mjesec, ja izasao s rajom i izlaz mi bio do pola 10... Ja zakasnio 7 minuta, i prespavao na balkonu...od tada, nikad vise zakasnio nisam