ladyblue18 wrote:Loulou wrote:Pade mi na pamet...
Nije li ovo, svojevremeno, bio mega-hit?
![]()
strasno.
Ljepse sam zivjela do prije 5 min. dok ovo ne poslusah.
Zivio turbo folk i tekstovi za vjecnost....sad odoh da povratim..

Moderator: O'zone
ladyblue18 wrote:Loulou wrote:Pade mi na pamet...
Nije li ovo, svojevremeno, bio mega-hit?
![]()
strasno.
Ljepse sam zivjela do prije 5 min. dok ovo ne poslusah.
Opet ti poluistinama pokusavas da svalis krivnju za zlostavljanje zena na Islamcallmethebreeeze wrote:tempora wrote:
Ocigledno da ni tebi a ni callmenthebreeeze pogled ne ide dalje od nosa. To sto sam citirala Muhameda- a sto vas je ocigledno brecnulo- nije imalo veze sa velicanjem Islama, tj nekakvom mojom potrebom da u ovu temu uvedem religiju ili bilo sto u tom kontekstu kako ste obojica ocigledno shvatili vec sa sasvim necim drugim. Mogla sam citirati i Isusa ili nekog drugog, nevezano za religiju, porijeklo i slicno- sto kod mene zaista ne igra nikakvu ulogu, a sto vama dvoma bit ce igra. Ova recenica mi je pala na pamet, citajuci ove sve koji tvrde kako su izazvani da osamare i udare i koji problem svoje potrebe za batinanjem zene vide u njoj a ne traze je duboko u sebi. Ova recenica mi je pala na pamet, jer covjek od pamtivjeka trazi to ekskluzivno pravo da zenu posjeduje, da cini sto mu je volja sa istom a sto je eto slucajno, izvini eto sto spomenuh da je Muhamed za svoga vremena u ovoj recenici pokusao objasniti onima koji su se pozivali na to pravo i davanje prava zeni vidjeli kao gubitak svog vrijednog plijena i posjeda. Hoces li ti svojim zdravim razumom i u vecini, razumjeti to sto sam ja htjela reci - a sto smatras nebulozom i prisivas mi nedostatak razuma i mimo svih, je apsolutno tvoja stvar. Ali ne prisivaj mi nekakve notorne gluposti koje su ocigledno proizasle iz tvoje slabosti koja se zove predrasuda - jer da ista to nije, upitao bi me sto sam s ovim citatom htjela reci i sacekao odgovor.
Obredna silovanja kako ih nazivas, nemaju veze sa nikakvom religijom, nego sa zaostalim drustvima koja su bazirana na mislju da je zena roba, posjed i da se sa njom moze raditi sto hoce.I jos jednom, silovanja, sakacenja, masakriranja, spaljivanja i ubijanja zene zbog povrede casti nemaju ama bas nista i jos jednom ama bas nista sa bilo kakvom religijom u svijetu. A da bi to shvatio i ti i callmenthebreeze treba puno vise istrazivanja i razumijevanja o polozaju zene kroz vijekove, kako se taj isti polozaj razvijao i zasto se u nekim zemljama i dan danas koriste kojekakvi barbarski, monstruozni "obredi" nad zenom a u ime necega. Sumnjam, ali eto ostavljam i mogucnosti da si se sa tim "obrednim silovanjima" uopste susreo, mislim u stvarnosti, jer ova tvoja recenica ne bi bila pusta halapljivost, pokusao bi malo da kazes nesto vise o istome. Kako bi svi oni koji se nisu susreli s temom mozda dobili malo uvida u istu.
I ti bi malo o zdravom razumu iz avlije u kojoj danas muskarci iz oba identiteta ( cuj cuj, religija?) smatraju normalnim batinanje zene a "parlamentarci" svojim izjavama potkrjepljuju isto. I ti bi mi malo o zdravom razumu iz avlije u kojoj je silovano hiljadama hiljada zena - koje danas nemaju ni imena ni izgleda ( o pravu da ne govorimo a o pravdi jos manje) a cija djeca bivaju nazivana kopiladima. Nase zene, ubijane, silovane a onda nakon rata neke druge prodavane po svijetu i odvodjene, ocigledno nemaju takvu tezinu da se o njima pise i da se njihov polozaj potpomogne i promijeni. Ali zato ima snage i volje i zelje da se neko proglasi ludim, jer je eto slucajno sasvim bezazleno spomenuo Muhameda - izvor svog zla prema zeni. Heroji ulice - ali doslovno!
tempora, ja ti nisam prisivao nedostatak razuma i slazem da religija nije jedini i iskljucivi razlog ubijanja iz casti, ali je cinjenica da zakon dozovolja da se zene ubijau i sibama u zemljama gdje serijat na snazi. znaci islam je komponenta bez koje ne moze. sorri.
Za razliku od tebe ja ne koristim svaku temu da bi bacio ljagu na jednu religiju. Ja nikad nisam tvrdio da je jedan sistem bolji od drugog vec ti ukazujem da svojim poluistinama pokusavs citavo vrijeme da okrivis Islam za nasilje nad zenama a to nije ni do vjere a ni do zemalja u kojima je Islam izrazen ili serijat. Zlostavljanje zena se dogadzaju cak i u naprednim zemljama kao sto je i Svedska i siguran sam da u toj zemlji ne zlostavljaju samo muslimani zene vec i kriscani a sigurno se moze i naci ateista koji udara zene. Zenama je zaj*bano svuda gdje ih muskarci zlostavljaju i to nema veze samo sa religijom. Mozes procitati ( ako te bas zanimaju prava i status zena ) kako se svakodnevno ubijaju i kidnapuju zene iz Meksika koje se prodaju dalje u USA. Ne znam da li je to serijat ili Islam tako rasprostranjen u Meksiku ili USA pa da je to razlog ? Ili kad se iz Baltickih zemalja dovode i siluju bas u Svedsku djevojke i tamo iskoristavaju kao bijelo roblje? Da li to samo muslimani u Svedskoj rade ili i "napredni i sa svim pravima " Svedi i poneki ateista ? Ili kad su cetnici otvarali logore za silovanje ( imas osude i svjedovenja iz Haaga ako meni ne vjerujes) pa da li je i to bilo po serijatu ili prema Islamskim propisima ? Meni nikad ne bi palo na pamet da na jednu religiju svaljujem bilo kakav problem a pogotovo zlostavljanje zena i to je podlo i ksenofobino da se to radi ovdje.callmethebreeeze wrote:boze dragi, ja najvise volim ove branioce prava na razlicitosti i kulturne relativiste.za razliku od tebe ja mislim da je BOLJE drustvo gdje svi imaju prava, ili su bar blizu, kao sto je to slucaj ovdje u svedskoj, nego drustva gdje se ljudi kamenuju zbog preljube, bez obzira na njihovu spol. a sad mi reci koliko je zena kamenovano, a koliko muskaraca? (da se razumijemo, ja sam protiv te primitivne metode kaznjavanja i smrtne kazne uopste) i koliko zena sjedi u serijatskim sudovima koje odlucuju kada ce muskarci biti kamenovani? ja nigdje, ali ama bas nigdje nisam svalio zlostavljanja zena na islam, samo sam rekao da je zenama i te kako zahebano u zemljama popu saudije i irana, a tamo je na vlasti serijat (to, naravno, ne znaci da se taj isti serijat ne moze drugacije interpretirati pa da zenama bude lakse. doduse, ja sam stopostotni sekularista i protiv sam svih vrsta vjerskih zakona).
i razlika izmedju zlostavljanja zena ovdje i tamo je sto ovdje drzava to ne podrzava, za razliku od recimo irana gdje propisano kolike kamenice trebaju biti prilikom kamenovanja.![]()
a ako vec pricamo o zlostavljanju i ubijanju iz casti razlika je i u tome sto se ovdje i te kako desi da zena bude pretucena ili ubijena, ali tom ubistvu ne predhodi dogovor ubice sa clanovima svoje porodice ako to ubistvo izvesti.
od tutra.zoom66 wrote:callmethebreeeze wrote:covjeka smijesnog, prisivas mi stvari koje nisam rekao.![]()
![]()
cuj, koristim svaku temu da bacam ljigu na islam. ja otprilike mislim i napisao sam sve sto ti, ali ti je to ocito promaklo. jedina razlika izmedju nas je ta sto ja ne banalizujem i ne minimiziram uticaj poliitickog islama na los polozaj zena u zemljama u kojima je serijat na snazi. znam ni da muskarcima nije lako, ali tema su zene. i naravno da postoje slucajevi ubijanja zena u svedskoj od strane krscana i ateista, samo je bitna razlika ovdje sto su zene i muskarci jednaki pred zakonom. u saudiji i iranu to nisu.
a "cast" je olaksavajuca okolonost u sljedecim zemljama: Peru, Bangladesh, Argentina, Ekvador, Egipat, Gvatemala, Iran, Izrael, Jordan, Sirija, Liban, Turska, Zapadna obala i Venezuela, sto jasno pokazuje da to nije samo problem vezan za islam.
![]()
hocu li sad?(ovo nije vezano za temu
)
pirmin wrote:Ima masa zena na svijetu koje su jace od prosjecnih glavonja :
http://en.evilox.com/videos/mma-free-fi ... ouissement
http://www.youtube.com/watch?v=0qq0MhL- ... re=related
Njih bih u zaru borbe udario ali bih realno dobio po picci.
Ma samo na jutjubu pod tabovima "Chick fight" ima na stotine snimaka agresivnih zena zeljnih krvi.Soul_Sista wrote:pirmin wrote:Ima masa zena na svijetu koje su jace od prosjecnih glavonja :
hehehe, ovo je ziva istina![]()
ja sam na jednu takvu zensku budalu naletila prosle godine...sta je ta hrane mogla pojesti a kad hoda sve se u stanu treslo![]()
![]()
![]()
ja mislim da bi mogla smlatiti trojicu od jednom...a kamoli mene sitnu![]()
![]()
Chris Cyborg, s tvog prvog clipa, je šampionka ženskog MMA-a. Sasvim "slučajno", njezin je muž također MMA borac.pirmin wrote:Ma samo na jutjubu pod tabovima "Chick fight" ima na stotine snimaka agresivnih zena zeljnih krvi.pirmin wrote:Ima masa zena na svijetu koje su jace od prosjecnih glavonja :
Meni prosto bude zao glavonja koji sa njima moraju zivjeti, dodje mi da osnujem drustvo za zastitu muskaraca.
6 godina sam na ovom forumu i nisam naisao ni na jednu temu gdje se manje ili vise ne skrece sa zadanog pravca iz prvoga posta.Loulou wrote: U oba slučaja se radi o borilačkim sportovima i nije u vezi s temom iz naslova.
Cemu nova tema?Loulou wrote: Ali ne treba time relativizirati ovu, nego otvoriti zasebnu temu.
Moze se napraviti jedna 'relativizacija', a to je da zeMsko smijes mlatnuti u svrhu samoodbrane.Loulou wrote:Ono na što sam, između ostalog, željela skrenuti pažnju je da primjeri nisu bili adekvatni.
Da ima slučajeva u kojima su muškarci malteretirani, zlostavljani - da, ima. Ali ne treba time relativizirati ovu, nego otvoriti zasebnu temu.
To je već filozofsko pitanje. Jer, da nema fizičkog nasrtaja/napada, da l' bi postojala potreba za samoodbranom?jeza u ledja wrote:...
Pravo dakle pitanje je - zasto se uopste s nekim fizicki sukobljavati osim u samoodbrani?
Na to da želiš ukazati na općeprisutno nasilje nisu ukazivala tvoja prva dva posta s prethodne stranice. Naprotiv, u njima pišeš o “agresivnim ženama željih krvi” i žaljenju za “glavonjama koji s njima moraju živjeti”, pri čemu su sadržaji na linkovima potpuno neprimjereni, iz razloga koje sam ranije navela.pirmin wrote:Cemu nova tema?
Samar je samar.
Bol je bol.
Zrtva je zrtva...ili ti mislis da muskarac bez problema podnosi fizicko nasilje.
Nemam namjeru nista da relativiziram vec mi je cilj da uputim na ono sta je u stvari problem a to je sam cin agresije sa svim svojim fasetama.
Isti ovi mladici iz naslova smatraju da treba samarati sve koji su slabiji od njih i to je, po mom misljenju, akutni problem.
Upravo tako,i da udari jednom,sigurno mu nece dati priliku da ponoviGhost_Rider_XXX wrote:Sve skupa sredina vrlo diktira ponasanje oba pola. Ne mislim na drzavu nego na neku vrstu mikrosredine tj. okruzenja s kojim pojedinac dolazi u kontakt.
Nije sto posto tacno, ali nivo obrazovanja je obrnuto proporcionalan nacinu na koji se problem u datom trenutku rjesava. (fizicki ili verbalno)
Na zalost ima zena koje misle da je sasvim regularno i normalno da dobije vaspitnu s vremena na vrijeme.
Ilustracije radi evo jedne anegdote.
Prije nekoliko godina sam sjedio s par prijatelja u jednom sarajevskom kaficu u centru. Dva stola od nas je sjedio neki par.
On onako sav markantan u bijeloj majici, trenirci, zlatnim lancem oko vrata (debljine takve da se hammer moze slepati iz blata) i naravno "original" rejbankama na celu.
Ona onako ljepuskasta djevojka u ranim dvadesetim, dotjerana, pospremljena samo tako.
On onako pun pameti grana rukama, kao valjda objasnjava nesto.
Ona suti gleda i ne progovara nista.
Slijedeca scena doticni pripovjedac joj udara samar od kojeg bi i konj u trku pao u nesvijest i naravno cura kao pokosena pada sa stolice.
Na tu njegovu gestu ja kao satro dzentlmen pridjem liku i slozim ga sa stolice na kojoj je sjedio i par puta ga lijepo pomilujem po kockastoj glavi.
Epilog ona onako krvava mene cupa za ruku i vice:"Nemoj ga udarati nije on to tako mislio."
Sad se ja pitam ko u ovoj cijeloj prici nije normalan? On, Ona, Ja?
U globalu ako je zena samosvjesna, i zna sta hoce u zivotu, cisto sumnjam da ces naci neki mudrac koji ce imati m*da da je udari, jer ima ona stara koliko pustis toliko gazi.
jadnoecstase wrote:Ko moze mene mogu i ja njega.Ocete ravnopravnost pa eto vam je
Ma ja ba...bez_ideje wrote:jadnoecstase wrote:Ko moze mene mogu i ja njega.Ocete ravnopravnost pa eto vam je
callmethebreeeze wrote:slazem se s ovim vezano za "samosvjesne" zene. samo, kako se postaje samosvjesna zena? ili da formulisem pitanje ovako: kako se postaje samosvjesna zena u postratnom, tranzicijskom drustvu, koje tone u korupciju, kriminal, nacionalizam i sva moguca sranja koja mogu zadesiti jednu drzavu? kako stvoriti samosvjesnu zenu od djevojcica iz bosanskih sela kojima roditelji ne daju da idu u skolu jer nemaju novca za udzbenike? u kojima se to medijima danas propagira ideal samosvjesne zene? citajuci avaz, azru, gledajuci nasu televiziju meni se cini da se kod nas radi puno toga da se zeni odredi mjesto izmedju kreveta i kuhinje. uspjesi van kuce su pohvalni, ali ne smiju ici na ustrb porodice... i tako dalje.