Elitne skole...
Ja samo znam da je meni period osnovne skole najruzniji period mog zivota, jer uvijek sam bila ta na kojoj su se izivljavala.
Takve stvari gledamo u filmovima americkim, sa malim nasilnicima koji uvijek imaju jednu zrtvu na zubu, ali to se u sustini desava i u stvarnosti.
Znam najbolje po sebi, kroz sta sam ja prolazila tih 8 godina.
Od izbjegavanja mene, fazona hajmo joj bjezat, bacanja macki po meni, uznemiravanja na telefon, itd...
Uvijek je pocinjalo onako hinjski djetinjasto, a ja sam jedva cekala da zavrsim taj pakao i da bjezim u srednju.
Jos ako uzmem u obzir da je moja generacija osnovne izrodila bar 5 nasilnika poznatih i siroj javnosti, medju kojima je jedan pod zemljom vec 2 godine i njegov ubica i koji je jos tada bio mali fakin, cija je stara meni dolazila na vrata da mi prijeti jer je njen sin moju novu jaknu izderao nozem a moj tata trazio da plate, onda mozete zamisliti sa kakvim sam ja slucajevima provela djetinjstvo i kakvo je ono bilo.
A curice su bile poseban slucaj, narocito njih dvije...nikada me nisu mogle svariti i ni dan danas ne mogu.
Ja uvijek bila njeznica pa valjda kontali hajd mozemo po njoj.
A svojim roditeljima sam vecinu toga presucivala.
Ovo pisem iz razloga jer se u anketi spominje bas ta dob u kojoj se meni desavalo to, a i nasilje po skolama nije bajka.
Roditelji trebaju toga bit svjesni, i paziti na svoju djecu, ne dozvoliti da ih neko zlostavlja jal fizicki jal psihicki.
U skolama se i stvaraju huligani.