Mladic u Haag-u u ponedjeljak ?

Kad mislite da ce Mladic biti uhapsen?

Ponedjeljak
1
13%
Utorak
0
No votes
Srijedu
0
No votes
Cetvrtak
2
25%
Petak
4
50%
Subotu
0
No votes
Nedjelju
1
13%

Total votes: 8

Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#1 Mladic u Haag-u u ponedjeljak ?

Post by Dado dijasporitus »

Ali malo sutra. :-)

Ipak po prvi put sam cuo Carlu da je direktno prenijela odgovornost na EU. Zanima me da li mislite da ce ovo imalo promjeniti politiku EU prema Srbiji. Samo da podsjetim da je Hrvatska morala isporuciti Gotovinu da bi potpisala SAA, ali tek kad je dosla zuta minuta.
Del Ponte: Hapšenje Mladića isključivo zavisi od EU-a

Glavna tužiteljica Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Carla del Ponte izjavila je u četvrtak, nekoliko dana prije svog posljednjeg izvještaja Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda, da hapšenje Ratka Mladića "isključivo zavisi od Evropske unije".

"To zavisi isključivo od EU-a da uhapsimo Mladića", rekla je Del Ponte u razgovoru sa nekoliko novinara, tri sedmice prije kraja svog mandata glavne tužiteljice ICTY-a.

"U ponedjeljak 10. decembra Mladić treba da bude u Haagu, u nedostatku toga, moj izvještaj o suradnji Srbije s Haškim tribunalom bit će negativan", rekla je ona.

ICTY traga još za četvericom bjegunaca, među njima i politički vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić i vojni Ratko Mladić, optuženi za gencoid u masakru u Srebrenici.

ICTY je siguran da se Mladić krije u Srbiji dok se za Karadžića ne zna pouzdano.

"Trenutno je vrlo važno da EU nastavi vršiti pritisak na Beograd", rekla je Del Ponte, podsjećajući da je potpisivanje sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU-om, prvi korak ka evropskim integracijama.

"Ako Srbija dobije potpisivanje sada, to će oslabiti njene namjere da nam izruči bjegunce", rekla je Del Ponte.

"Nažalost, pitanje Kosova se miješa s našim zahtjevomprema EU-u" , priznala je tužiteljica,rekavši da nema jednoglasnosti ni unutar unije.

Pozdravljajući odlučnost Holandije i Belgije, ona je rekla "ako je za neke države punopravna suradnja napredak u suradnji, za mene to znači Mladić u Haagu", energično je rekla Carla del Ponte.
Last edited by Dado dijasporitus on 10/12/2007 20:44, edited 1 time in total.
The Nightwatchman

Post by The Nightwatchman »

castim pivom cijeli forum ako se to desi!

pijete li niksicko? :D

ontopic:

cisto sumnjam :oops:

kao i svaki put do sada
ruzmarin

Post by ruzmarin »

Joj, bas ne mogu vise ove suplje :x :x :x
Zapadu ne odgovara da krvoloci "progovore" koju u Hagu.
Baska, olucnost Holandije :x :x
Al' eto, opet kazem, daj Boze da bude drugacije :-?
Sadama nadjose, sad pa sad a eto Mladica i Karadjica MZ nikako da skonta kako da ih dovede pred sud "pravde" :x
Samo nebo zna....... :sad:
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Garant ce ga isporuciti, kao i do sada. Na kraju i da ga isporuce, jebo to dok i drugog ne cope (kojeg bi licno puno vise volio vidjeti tamo)...

Post by location »

To nije istina!!! Tu je neko pobrkao loncice. Naime Mladic ce se sam predati u Subotu, a Karadzic u ponedeljak. Tako su barem izjavili na svojim blogovima obadvojica.
stochar

Post by stochar »

Da vidimo sta kaze Azira...
Image

...i, kasike se ne vide, ne zna se gdje su Dzickara&Dicmla...
Image
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

Post by suad-sarajevo »

Joj stochar lud si do bola :lol: :lol: :lol: Nego bez zezancija ja mislim da od toga nema ništa. Šuplja kao i do sada. Amerika kao i svijet da hoće uhapsiti njih dvojicu ili bar jednog od njih, oni bi to davno učinili. Sjetite se samo gdje uhvatiše Saddama, u nekoj rupetini. :roll:
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Cinimi se da je Caral kod ove Azre bila. Pocela i ona da vjeruje u kasike.
obuca

Post by obuca »

koji ponedjeljak
zena21

Post by zena21 »

koliko smo puta samo culi ovu pricu :roll:
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Hapsenje mladica...

Vrlo lako moguc scenario....

Srbiji treba u posljednjim trenutcima prije odlaska Kosova neko zesce talasanje naroda i izlaska krezubih subarasa i kokardasa na Srbijanske i Bosanske ulice....mislim da bi cak Srbija i volila da ga neko uhapsi ali MZ nece iz njima poznatih razloga..a od srba niko nema muda da to uradi...jer glavusa leti...pokusaj destabilizacije BIH je propao i ako realno pogledamo,dizanje morala u odbranu Kosova je jedino moguce nekim spektakularnim dogadjajem a hapsenje mladica je jedini preostali adut i perfekt tajming......ako nista Srbija bi hapsenjem mladica prolongirala nezavisnost Kosova na oderdjen rok i kupila dragocjeno vrijeme gdje bi Albanci na Kosovu izgubili zivce i ucinili pogresan korak ,sto Srbija svo vrijeme i prizeljkuje......
xon_sa

Post by xon_sa »

Jel to i u Srbiji od ponedjeljka pravna drzava :D
foo-doo

Post by foo-doo »

Ma ja čisto sumnjam da od toga će ikad biti ikakve fajde i to iz par razloga.

Prvi su sami Srbi ko što se zna nemaju političke i moralne volje da to urade niti će se ubrzo pojaviti novi Zoran koji će smjeti to da uradi.
Drugi su sami Evropljani koji su odavno igrali tu igru, ali je Karli izgleda dojadilo pa pred kraj svog mandata baca sve karte na sto. Mislim da oni neće da ga vide u Hagu jer bi se ovaj svašta napričao a što ne ide u prilog Evropi i UNu.

Sve u svemu, nit ga MZ hoće fatati, nit ga Srbi žele dati. Znači čekamo da umre.
bijelo_dugme

Post by bijelo_dugme »

NIKAD se oni nece uhapsiti, nikad. Znaju oni previse i otporilo bi se vise neg sto nekima iz Evrope pase!
Prozor

Post by Prozor »

zavrzlama wrote:Hapsenje mladica...

Srbiji treba u posljednjim trenutcima prije odlaska Kosova neko zesce talasanje naroda i izlaska krezubih subarasa i kokardasa na Srbijanske i Bosanske ulice....mislim da bi cak Srbija i volila da ga neko uhapsi ali MZ nece iz njima poznatih razloga..a od srba niko nema muda da to uradi...jer glavusa leti...pokusaj destabilizacije BIH je propao i ako realno pogledamo,dizanje morala u odbranu Kosova je jedino moguce nekim spektakularnim dogadjajem a hapsenje mladica je jedini preostali adut i perfekt tajming......ako nista Srbija bi hapsenjem mladica prolongirala nezavisnost Kosova na oderdjen rok i kupila dragocjeno vrijeme gdje bi Albanci na Kosovu izgubili zivce i ucinili pogresan korak ,sto Srbija svo vrijeme i prizeljkuje......
Ja samo ne shvatam, kojem to Srbinu iz Beograda moze biti do zrtvovanja zivota za Pristinu, u kojoj skoro nijednog Srbina nema, a i da ima, ici i ginuti za tamo neki kosovski grad u kom nikad nisi bio. Ja znam kad su nas poslali da cuvamo linije nekog sela, koje je jos bilo i bosnjacko, ja samo mislio "sto ja da ginem za ovu zabit cije ime i ne znam..." a to je jos u BiH.

Je li tolika satisfakcija goniti nekog Albanca iz svoje kuce da bi je ti zaposjeo, da si spreman zrtvovati zivot za to, mislim fakat...
MuaDib

Post by MuaDib »

Ovo je još jedna patka, jer je u ponedjeljak jedanaesti, pa da se dodvore svijetu! :x
dugacki

Post by dugacki »

Prozor wrote:

Ja samo ne shvatam, kojem to Srbinu iz Beograda moze biti do zrtvovanja zivota za Pristinu, u kojoj skoro nijednog Srbina nema, a i da ima, ici i ginuti za tamo neki kosovski grad u kom nikad nisi bio. Ja znam kad su nas poslali da cuvamo linije nekog sela, koje je jos bilo i bosnjacko, ja samo mislio "sto ja da ginem za ovu zabit cije ime i ne znam..." a to je jos u BiH.

Je li tolika satisfakcija goniti nekog Albanca iz svoje kuce da bi je ti zaposjeo, da si spreman zrtvovati zivot za to, mislim fakat...
Hoces li isto tako misliti u slucaju da se RS bude odvajala (ne daj Boze) od BiH?
pesak

Post by pesak »

Vrlo zanimnjivo i logicno. Samo , pogledaj lice Kostunija. Pogledaj mu dobro facu, ponasanje, u krajnjoj liniji, tikove. Vidis li ti ista racionalno i humano. Ja vidim samo ljuti nacionalizam. Ubedjena sam da obozava Mladica. Covek je alkoholicar. Mislim u smislu nacionalizma. Takvi idu do kraja. Kog kraja, pojma nemam. Mozda kad uniste sve oko sebe, uniste i sebe. Jos gore nego Milosevic.Milosevic je samo koristio nacionalizam, folirao se, a ovaj je stvarno fanaticni nacionalista. Kud ces gore .
Dannan

Post by Dannan »

Ovdje je samo jedan alkoholicar,a to si ti "pesak"!
Preporucujem t da se pocnes skidati s droga na kojima si...I zar nemate vi u Srbiji svojih foruma nego ovdje visite?
Hantraga

Post by Hantraga »

Isto sam htio i ja da napisem....

Zadnji minut, i uhapsen Mladic. Prolongira se nezavisnost Kosova...Nestrpljivi albanci pocinju das prave frku i prave pravnu gresku...
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Hantraga wrote:

Isto sam htio i ja da napisem....

Zadnji minut, i uhapsen Mladic. Prolongira se nezavisnost Kosova...Nestrpljivi albanci pocinju das prave frku i prave pravnu gresku...
I jos se jednim udarcem ubiju dvije muhe.....kao Srbijanska policija ga gonila ..on pobjegao u rs a profesionalna i dobro opremljena rs policija ga uhvatila....i onda se ukinu tri evropska principa za policiju i zamijene sa "tri srpska principa".. :D :D
Maraschino

Post by Maraschino »

bijelo_dugme wrote:NIKAD se oni nece uhapsiti, nikad. Znaju oni previse i otporilo bi se vise neg sto nekima iz Evrope pase!
mozda i znaju nesto ali da znaju vise nego sto je slobo znao , u to sumnjam, dakle to otpada.

mladic je u srbiji,to svi znaju.kostunica ceka rasplet situacije sa kosovom jer zna da ga na to niko ne smije prisiliti (na hapsenje mladica) a on lafo ceka da se on sam preda, ni od toga nema nista.

sta ce se desiti ostaje da se vidi ali po mome, ceka se prirodna smrt mladica jer kostunica moze toliko razvlaciti njegovo hapsenje.

mene po ko zna koji put iznenadjuje europa koja im je dozvolila parafiranje sporazuma a oni ocekuju (ko pravi) krajem januara i potpisivanje istog i podnosenje zahtjeva za kandidaturu u punopravno clanstvo.
bijelo_dugme

Post by bijelo_dugme »

Mozda cu malo ispast glup ali nema veze.

Zasto Carla Del Ponte najavljuje unaprijed hapsenje? Zar nebi to trebalo biti top-secret dok se ne najde Mladic?

Malo mi to cudno, pa Mladic fino mjesec prije cuje sta se desava i polahko se spakuje i ode u Crnu Goru na more.
Fair Life

Post by Fair Life »

Last edited by Fair Life on 11/12/2007 04:47, edited 2 times in total.
IgorB.

Post by IgorB. »

Sta reci na ovo... Pa onda ljudi iz haga proganjaju Srbiju i zahtevaju da izruce Karadzica.. A Amerikanci ga stite.. To opet puca po ledjima gradjana Srbije koji su okrenuti prema Zapadu. :x
Post Reply