Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#51 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by pape »

Ahmmed wrote:
irvinx1 wrote:@ Paravan (koji je previse iza paravana :D )

To ti je stari moj zato sto, evidentno je, nemas kontakata i prijateljstava sa Srbima i Hrvatima... Hvala Bogu pa ja redovno imam multietnicka druzenja...
:bih:
ma, pravo da ti kažem....ne znam šta je poenta isticati multietnička druženja....valjda se ne družimo sa Srbima i Hrvatima, zato što su Srbi i Hrvati....već zato što ih osjećamo, doživljavamo kao ljude sličnih pogleda na život, sličnih afiniteta, razmišljanja....i pri tome nam njihova nacionalna pripadnost nije nikakav eliminatorni faktor.
ovo me počinje podsjećati na neke američke furke: " jedan moj sjajan prijatelj, inače crnac..." :-)
Dobri moj Ahmmede, ... ne treba ti americki primjer, ... :-)
Imamo mi i onu domacu, .... "Mrzis li ti nacionaliste"?, .... "Mrzim vala, .... vise nego vlahe!"
Ahmmed

#52 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by Ahmmed »

pape, veeeeeelikiiii pozdrav, dragi druže :)
klif

#53 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by klif »

KENJAC wrote:Slusaj jarane! Srbin koji je bio citavo vrijeme u Armiji BiH ti pise. Katarza, distance od Mladica, od Karadzica i sta ti ja znam cega, mi ne treba. Kad je bilo ono sto je bilo ja sam djelom sve reko. Nikad mi nije bila bliska politika sile a da ne pricam o ubistvima, mucenjima i na kraju genocidu! Branio sam moju Bosnu ne zato da poslije nokom to pricam nego jednostavno zato sto je to moja Bosna i nikom ne trebam polagat racune zato! Na ovom forumu , na par tema, sam dobio toliko komplimenata da sam se zacrvenio. Sve je islo OK dok sam ja Srbin napado njih Cetnike. Prvi put kad sam reko da bi trebalo polako gledat naprijed i radit nesto za zdravu buducnost receno mi je "Sta VI mislite, palit, silovat, zive ljude spljivat i sad o miru pricat" Ja debilu sto mi to rece rekoh da je debil a ..... njegovo ime se ne spominje... me iskljuci zbog vrijedjanja a, debilu nista !!!!
Zapitaj se ko tu nije za suzivot??? E takvih primjera ima mnogo vise nego sto mislis! Ma mnoooogo mnooogoooo vise nego sto mislis!!!
Poštovani, duboki ljudski naklon. Postojanje ljudi poput tebe su siguran znak da ova zemlja ima budućnost.
Ripicipi

#54 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by Ripicipi »

klif wrote:
KENJAC wrote:Slusaj jarane! Srbin koji je bio citavo vrijeme u Armiji BiH ti pise. Katarza, distance od Mladica, od Karadzica i sta ti ja znam cega, mi ne treba. Kad je bilo ono sto je bilo ja sam djelom sve reko. Nikad mi nije bila bliska politika sile a da ne pricam o ubistvima, mucenjima i na kraju genocidu! Branio sam moju Bosnu ne zato da poslije nokom to pricam nego jednostavno zato sto je to moja Bosna i nikom ne trebam polagat racune zato! Na ovom forumu , na par tema, sam dobio toliko komplimenata da sam se zacrvenio. Sve je islo OK dok sam ja Srbin napado njih Cetnike. Prvi put kad sam reko da bi trebalo polako gledat naprijed i radit nesto za zdravu buducnost receno mi je "Sta VI mislite, palit, silovat, zive ljude spljivat i sad o miru pricat" Ja debilu sto mi to rece rekoh da je debil a ..... njegovo ime se ne spominje... me iskljuci zbog vrijedjanja a, debilu nista !!!!
Zapitaj se ko tu nije za suzivot??? E takvih primjera ima mnogo vise nego sto mislis! Ma mnoooogo mnooogoooo vise nego sto mislis!!!
Poštovani, duboki ljudski naklon. Postojanje ljudi poput tebe su siguran znak da ova zemlja ima budućnost.
Ti kao da si s marsa pao :-)
big.muzzy

#55 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by big.muzzy »

svi koji sada očekuju 'katarzu' i nekavu epohalnu promjenu u odnosima u regionu koja će na kraju rezultirati nekakvim hipi zagrljajem između svih država i onako sve u kompletu nas ugurati u euroatlanske integracije, žive u teškoj zabludi.

Pa Srbija još nije doživjela katarzu ni od boja na Kosovu!

hapšenje zlikovca u ovom trenutku ima dvije karakteristike:
1. hapšenje je plod čiste trgovine, samo se čekalo da 'roba' postigne što bolju cijenu i prema procjenama to je bilo sad i nema tu ni pobjede pravde nad nepravdom, ni demokratije nad tiranijom niti pobjede bilo čega plemenitog nad nečim ružnim.

2. čekalo se 16-tak godina da vrijeme i nekoliko infarkta i moždanih udara uradi svoje. od fizički spremnog vojnika je ostala vreća kostiju i ljudskog izmeta za koju će se kasnije ispostaviti da više nije u stanju da izdrži suđenje iz 'zdravstvenih razloga' i biće pojeo vuk magarca. :x :x :x :x :x

političke odluke u Srbiji ne donose osobe koje mi vidimo na tv ekranima i za koje kažemo da su predsjednici, premijeri, ministri ..... oni su samo potrošna roba u rukama puno moćnije i medijski neeksponirane skupine zlikovaca koja kanališe nacionalnu strategiju Srbije i koja je zapravo pravi izvor zla, a to je SANU!

S obzirom da se u politici SANU nije ništa korijenito promjenilo, ostajemo sa istom metom i istim rastojanjem, a hapšenje zlikovca je samo bacanje zlatne prašine lakovjernim u oči ... čini ti se da je sad sve zlatno, ali zapravo i od te prašine možeš oslijepiti.
Alfons Kauders

#56 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by Alfons Kauders »

Čitalac wrote:To je stvarno ozbiljan znak pitanja nad budućnošću ovih prostora. Ako su generacije nastale na "bratstvu i jedinstvu" izrodile Mladića ili Karadžića, kakve ljude može da iznedri vreme Arkana, Legije, Lukića, Batka i ostale bratije? Čini mi se da je prilika za uspostavljanje nekog sistema vrednosti propuštena, neposredno posle rata. Da je kojim slučajem završetak rata doneo i kompletnu promenu političke garniture i ideologije, onda bi bilo moguće raskrstiti sa nacional-socijalizmom. Ovako, legalizovano je postojeće stanje i ta agonija sad traje li traje...
Bojim se da niko od nas nece biti medju zivima dok balkanska plemena ne skontaju da bi bilo pametnije uciti djecu da citaju i uce nego da ciste puske i mrze...

Prodje 15 godina bez skoro ikakvog napretka, cak bi se usudio reci da medju ovim novim "turbo" generacijama imamo puno vise ludjaka nego medju onim koje su sve ovo i zakuhale. Omladina je u kurcu. Ljudi stancaju bebe mada nemaju para ni za sebe, pa prenose svoje frustracije na nova pokoljenja. Skole obrazuju polupismene idiote, a TV, mediji i vjerske zajednice se pobrinu za ostatak tog recepta za propast.

Danas se zgrazavamo kad se u Beogradu skupi par stotina nepismenih balavaca, juce smo jebalavi majku idiotima koji na stadionu drze svastiku kraz zastave Vatikana, a prekjuce smo mrzili vehabiju koji je digao u zrak policijsku stanicu.

Bojim se da smo tek zagrebali povrsinu. Nasa zlatna mladez ce nam u godinama koje slijede prirediti jos dosta zanimljivih stranica crne hronike. Budite sigurni da ce zivot u ovoj zemlji, sa idealnom kombinacijom gluposti, siromastva i mrznje, biti sve uzbudljiviji... Nazalost, sjetice se mozda neko ove zajebancije u skorijoj buducnosti, npr. kad se neki klinac s Pala sjeti dedinog minobacaca u stali, pa za Bozic oplete po Sarajevu jer je cuo da tako treba, ili kad neki vehabija sa dvadesetak godina i isto toliko dlaka u bradi odluci da raznese sebe i ostatak tramvaja, cisto nako jer mu se ne svidja plan i program vjerunauka...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#57 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by PipiDugaDevetka »

Kontam nešto, ova velikosrpska monstrumčad daje podršku u po bijelog grada Beograda i na Kalinoviku, BLuci. Oni, znači podržavaju svo ono ubijanje.
Je li pametno uzvratiti sličnom akcijom i spuštati se na taj nivo četničko-velikosrpski?
Mogli bi mi u Sarajevu podići spomenik živom generalu Vesliju Klarku.
Ako su anamo oni, tamo ikoga zapamtili, onda su ovog generala što im je dojavljivao:
-Večeras - zgrada RTRS sa kineskom ambasadom!
-Sutra u 20:00, Most u Novom Sadu,....
horion_bosona

#58 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by horion_bosona »

U zadnjem broju Sl.Bosne procitao sam dobar intervju sa turskim knjizevnikom i glumacem Tarik Günersel (inace predsjednik je PEN Centra Turske i jedan od sedam clanova upravnog odbora Medjunarodnog PEN-a), gdje kaze jako bitnu i ustvari sustinsku stvar za ovakvu vrstu rasprava:
Mi nismo krivi za zločine naših predaka, ali imamo odgovornost da o njima sve znamo. (...) Lijenost i neodgovornost su tako udobne i jednostavne. Moralna je duznost pokusavati razumjeti sta se zapravo desilo.
Mozemo se nadovezati na ovo i sa onom raspravom Karla Jaspers o cetiri pojma (stepena) krivnje: krivicnoj (direktnoj), politickoj (posrednoj), moralnoj (pitanje savjesti) i metafizickoj (najvisi stepen krivnje koji covjek moze biti svjestan) ....

Druzeci se i razgovarajuci na seminarima i sl. okupljanjima sa mladim ljudima iz Srbije, svaki put sam bio zaprepasten kolicinom neznanja i "pasivnom" indoktrinacijom tih ljudi. Jasno je da su oni zivjeli i odrastali u medijskoj blokadi, ali cak ljudi iz nekih socijalnih skupina za koje ocekujes vecu informisanost ili barem neogranicenost valjaju takve gluposti... da bi se nakon izgovorenih rijeci najcesce pokusavalo da se stvari vrate na "pocetak" standardnom pricom "ko nas bre zavadi i bla, bla..." od koje se meni stomak prevrce. Tako da pokusavam i da ne ulazim u slicne diskusije, jer sam naprosto umoran od takvih prica...

Danas kad gotovo svako ima pristup internetu, moguce je informacije provjeriti na razlicitim izvorima, nakon vise od 15 godina rada ICTY-a postoji ogromna kolicina dokaza pocevsi od svjedocenja, video/audio zapisa i u konacnici pravosnaznih presuda i to sve dostupno nakon samo par klikova misem... Zato nemam ni najmanju trunku opravdanja ni razumjevanja za te koji ne znaju nista ili gotovo nista o strasno bitnim stvarima iz neposredne proslosti...

Ovo sa hapsenjem Mladica je obicna šarada i trgovina, jer on po svemu sudeci nece ziv docekati ni prvostepenu presudu, a bez toga njegovo hapsenje nema nikakvu funkciju (sem naravno "pranja" savjesti zvanicne Srbije...)
minderpuza

#59 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by minderpuza »

Nije meni za zlikovca mladica, vec za onu sve brojcaniju skupinu mladica na protestima :run:
Bitte_Halt_ja_ja

#60 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

a europa sve gleda...racun dolazi kasnije
paravan

#61 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by paravan »

irvinx1 wrote:@ Paravan (koji je previse iza paravana :D )

To ti je stari moj zato sto, evidentno je, nemas kontakata i prijateljstava sa Srbima i Hrvatima... Hvala Bogu pa ja redovno imam multietnicka druzenja...
:bih:
imam, zivim u sa pa moje drustvo je 40-50% "multivitaminsko".

ocigledno nisi shvatio moju poentu...

edit: najbolji primjer je jedan moj poznanik koji je uvijek dobrodosao u nase drustvo... igramo fudbala, odemo ponekad na svirku, cugamo itd...

kad gle koga vidim na slikama sa pala od prije neki dan :roll:

e to mi je poenta
muha_sa

#62 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by muha_sa »

Alfons Kauders wrote:
Bojim se da niko od nas nece biti medju zivima dok balkanska plemena ne skontaju da bi bilo pametnije uciti djecu da citaju i uce nego da ciste puske i mrze...

Prodje 15 godina bez skoro ikakvog napretka, cak bi se usudio reci da medju ovim novim "turbo" generacijama imamo puno vise ludjaka nego medju onim koje su sve ovo i zakuhale. Omladina je u kurcu. Ljudi stancaju bebe mada nemaju para ni za sebe, pa prenose svoje frustracije na nova pokoljenja. Skole obrazuju polupismene idiote, a TV, mediji i vjerske zajednice se pobrinu za ostatak tog recepta za propast.

Danas se zgrazavamo kad se u Beogradu skupi par stotina nepismenih balavaca, juce smo jebalavi majku idiotima koji na stadionu drze svastiku kraz zastave Vatikana, a prekjuce smo mrzili vehabiju koji je digao u zrak policijsku stanicu.

Bojim se da smo tek zagrebali povrsinu. Nasa zlatna mladez ce nam u godinama koje slijede prirediti jos dosta zanimljivih stranica crne hronike. Budite sigurni da ce zivot u ovoj zemlji, sa idealnom kombinacijom gluposti, siromastva i mrznje, biti sve uzbudljiviji... Nazalost, sjetice se mozda neko ove zajebancije u skorijoj buducnosti, npr. kad se neki klinac s Pala sjeti dedinog minobacaca u stali, pa za Bozic oplete po Sarajevu jer je cuo da tako treba, ili kad neki vehabija sa dvadesetak godina i isto toliko dlaka u bradi odluci da raznese sebe i ostatak tramvaja, cisto nako jer mu se ne svidja plan i program vjerunauka...
:thumbup:
-upravo tako, al koga briga za buducnost ove djece - a i zemlje :-)
KENJAC

#63 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by KENJAC »

klif wrote:
Hvala ti velika na tim rijecima. Vjeruj mi i meni nekad treba potvrda da ispravno razmisljam i kad ta potvrda dodje od nekog sto ga i ne znam budi u meni nadu da cu nekad putujuci po Svijetu moci sa ponosom pricat o mojoj Bosni kako sad pricam o MOM Djokovicu! Ima nas, ima nas. Mnogo vise nego sto se oglasavamo, ali , znas kako kazu "ne moze sto majstora napravit sto jedna budala moze pokvarit" Evo ti jedan primjer. Na B92 clanak o mitingu podrske Mladicu. Komentara na clanak 130 i ogromno vecina ,rekao bih svi, jednoglasno osudjuju miting i ne brane Mladica ali dzaba je u svijet ide slika tih 15 hiljada budala. Uzgred Beograd ima dva miliona stanovnika a na mitingu je bilo izmedju 15 i 20 hiljada ljudi.Sto je manje od 1 % !!!!
P.S. Ne bih da dolijevam ulje na vatru ali na dzenazi Musanu Topalovicu je bilo mnogo vise od 1 % stanovnika mog Sarajeva! Pa opet nista.... niko mi ne moze otet moje Sarajevo!
Boom71

#64 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by Boom71 »

KENJAC wrote:
klif wrote:
Hvala ti velika na tim rijecima. Vjeruj mi i meni nekad treba potvrda da ispravno razmisljam i kad ta potvrda dodje od nekog sto ga i ne znam budi u meni nadu da cu nekad putujuci po Svijetu moci sa ponosom pricat o mojoj Bosni kako sad pricam o MOM Djokovicu! Ima nas, ima nas. Mnogo vise nego sto se oglasavamo, ali , znas kako kazu "ne moze sto majstora napravit sto jedna budala moze pokvarit" Evo ti jedan primjer. Na B92 clanak o mitingu podrske Mladicu. Komentara na clanak 130 i ogromno vecina ,rekao bih svi, jednoglasno osudjuju miting i ne brane Mladica ali dzaba je u svijet ide slika tih 15 hiljada budala. Uzgred Beograd ima dva miliona stanovnika a na mitingu je bilo izmedju 15 i 20 hiljada ljudi.Sto je manje od 1 % !!!!
P.S. Ne bih da dolijevam ulje na vatru ali na dzenazi Musanu Topalovicu je bilo mnogo vise od 1 % stanovnika mog Sarajeva! Pa opet nista.... niko mi ne moze otet moje Sarajevo!
:thumbup:

...samo ti zamjeram sto izdvoji smucara kao jedinog,ali OK... :wink:
ajmin

#65 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by ajmin »

KENJAC wrote:
klif wrote:
Prije svega pozdrav,

procitah post i ovo sto si napisao se moze anaizirati dugo. prvo, sto se mene tice, u centru svakog grada da se digne spomenik ljudima srpske nacionalnosti koji su branili Bosnu i ginuli za nju. ja nemam nista protiv. drugo, vjeruj da niko osim srba nije kriv sto posteni ljudi kao ti ne mogu izjaviti svoje misljenje a da ih neko ne kamenuje. kad bi se ti i ostali prestali izjasnjavati kao gradjani bosne i hercegovine srpske nacionalnosti, pa da budete bosanci pravoslavne vjeroispovjesti, a da i ja budem bosanac islamske vjeroispovjesti, e onda te niko ne bi gledao tako kako te gleda, ali, ne, mi moramo stiti nase historijske uloge i tradiciju i bla bla bla.

uglavnom, to je ukratko, moram da idem...
sve najbolje...
Boom71

#66 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by Boom71 »

Ja sam stvarno pokusavao nekim blagim,da ne kazem pederskim postovima,spustati tenzije i kao biti realan i uvidjajan.
Medjutim,danas nakon svega,nemam vise iluzija.

Dok god zivi ideja velikesrbije,koja definitivno prelazi nesto sto se zove nacionalsovinizam i postaje klasicni fasizam,ovdje mira nece biti!

Velika vecina Srba nikada nece dozivjeti katarzu sama od sebe.Nesto se veliko mora desiti,neki nokaut u facu,pa tek onda,kada se mozak vrati u vinkl krenuti od nule.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#67 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by prljavi Hare »

Boom71 wrote:Ja sam stvarno pokusavao nekim blagim,da ne kazem pederskim postovima,spustati tenzije i kao biti realan i uvidjajan.

Dok god zivi ideja velikesrbije,koja definitivno prelazi nesto sto se zove nacionalsovinizam i postaje klasicni fasizam,ovdje mira nece biti!

Velika vecina Srba nikada nece dozivjeti katarzu sama od sebe.Nesto se veliko mora desiti,neki nokaut u facu,pa tek onda,kada se mozak vrati u vinkl krenuti od nule.

(Woland u Sarajevu)

Woland: "Ali ovo je rat! Ovo je vrijeme ubijanja. Svakih pedeset godina u ovoj zemlji se gnijezdi rat, zemlja mreška, sile pribiru, rastaču, i dašću, zatežu svekolike strune, to su tokovi energija, dobrih - zlih, zlih - dobrih! Talasi!... Ogromni talasi, utihnuća, utihnuća, potom tutnjava, tutnjava i prasak! To se ne smije i ne može prenebregnuti! Ovdje buja zlo! Nabralo se! Ne koncentrira se zlo uvijek tako jako! Ovdje je vrijeme mržnje, ovo nije vrijeme dobrote! Moraš žudjeti za njegovom krvlju, Bosanac...! I Srbijanac žudi za tvojom, ta ubio ti je dijete, kuću spalio, zemlju oteo...! Što se ne opomeneš, o tvrda glavo...?! Mrzi ga, traži ga, ubij ga...! Evo, ja sav ceptim od bijesa, a ti stojiš i buljiš u mene... To je shema utvrđena tisuće godina, zašto iskačeš iz te sheme? Razbiću ti grudni koš, razvaliću njedra tvoje zemlje...! Neka prokulja mržnja i osveta...! Uzvrati!"

Asim: "Što bi ti bio dobar četni moralista...! Samo znaš šta, ako nas živote sve ne pobiju, nama valja opet s njima živjeti, a ti ode u svoje zemlje i Holandije..." (Woland u Sarajevu)

Ivica Dačić:
"Niko nema pravo reći da se neće ponovo ratovati."

RAZLIKA? :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Skijash

#68 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by Skijash »

ajmin wrote:kad bi se ti i ostali prestali izjasnjavati kao gradjani bosne i hercegovine srpske nacionalnosti, pa da budete bosanci pravoslavne vjeroispovjesti
A kad bi ti otišao po čekić i u sitne komadiće razbio svoj računar, eh gdje bi nam kraj bio :)
Skijash

#69 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by Skijash »

Boom71 wrote:Ja sam stvarno pokusavao nekim blagim,da ne kazem pederskim postovima,spustati tenzije i kao biti realan i uvidjajan.

Odnosno, sa četnicima dijalog jednostavno nije realno očekivati :) Stabilnost je moguća samo nakon poraza njihove ili naše politike i sva je ova snishodljivost Bakira Izetbegovića, a prije njega Sulejmana Tihića, kontraproduktivna jer kupuje vremena četnicima. A ista je nit prisutna i kod onih koji brane četnički HDZ, poput recimo Senada Abdića. Sa bolesnicima koji insistiraju na etničkoj podjeli jednostavno ne možeš "fino" jer to onda relativizira njihovu bolest a njihove stavove čini relevantnim.
arzuhal

#70 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by arzuhal »

PipiDugaDevetka wrote:Kontam nešto, ova velikosrpska monstrumčad daje podršku u po bijelog grada Beograda i na Kalinoviku, BLuci. Oni, znači podržavaju svo ono ubijanje.
Je li pametno uzvratiti sličnom akcijom i spuštati se na taj nivo četničko-velikosrpski?
Mogli bi mi u Sarajevu podići spomenik živom generalu Vesliju Klarku.
Ne.

Nama bi trebala jedna zajednička izjava, neko saopćenje kojeg bi potpisali svi koji nešto znače u ovoj državi ili svi oni koji nekog/nešto predstavljaju (recimo: B.Izetbegović, Z.Lagumdžija, Ž.Komšić, reis Cerić, H.Silajdžić...pa novinari, razna NVO i UG, itd) u kojem bi se:
zahvalili predsjedniku Tadiću na njegovoj odlučnosti da se obračuna sa zlom koje je pristiskalo Srbiju cijelo ovo vrijeme, te da uhapsi/liši slobode optuženika za najstrašnije ratne zločine na tlu Evrope od kraja WWII,
pozdravili i podržali rad Tužilaštva i odjela za ratne zločine Srbije koje će, nesumnjivo, pohapsiti sve jatake/pripadnike mreže podrške ovom optuženiku i stavit ih iza rešetaka,
posebno se zahvaliti bivšem premijeru, a sadašnjem predsjedniku RS-a, Miloradu Dodiku, kao i svim institucijama RS-a koje su radile na otkrivanju i lociranju Ratka Mladića, na nesebičnom zalaganju i trudu da se i ovaj, kao i svi ratni zločinci, dovede pred lice pravde i odgovora za svoje zločine, u čemu su institucije RS-a imale veliku i nemjerljivu ulogu i koje su sve činile da se to i uradi, dijeleći sva svoja obavještajna saznanja sa MUP-om Srbije, odnosno BIA-om.
Dakle, jedno ovako što sadržajnije saopćenje :D
kritichar

#71 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by kritichar »

Skijash wrote:
kritichar wrote:Velika većina njih podržava Mladića, a samim tim i genocid, pa kako da živimo zajedno?
A onda odseli negdje vani, nemoj da te neko ovdje drži protiv tvoje volje. Srpski narod će ozdraviti i kad četnike razvalimo jednom za svagda, sve će ovo biti samo ružna uspomena, poput turskih sejmena, Pavelićeve NDH i Draže.
Dio srpskog naroda je zdrav, ali mali dio, 80 % Srba još uvijek bije bitke od prije 500 godina.
A ko će to razvalit četnike, ti? Kad ih Tito nije uspio razvalit nećeš ni ti. Mladić nije bio ljubitelj četnika a opet je zločinac.
Ja neznam kako ti to misliš njih razvalit, kad 500 godina taj mentalni sklop nije razvaljen.

P.S./ nisam protiv srpskog naroda, ali jesam protiv fašističkog mentalnog sklopa u srpskog naroda.
Scipio

#72 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by Scipio »

Nisam ništa čuo pametnije od kometar jedne stare nane:
Kaže: Dušu su nam iskasapili!
I jesu. Kad shvatimo da ne postoji niti jedan čovjek u ovom nam društvu koji nema ogromnih
duševinh trauma kada pričamo, o državi, kako bi to zapravo trebalo biti, o njemcima polje 2.s.r., katarzama i kolkektivnim i individualnim odgovornostima, o komšijama vidjećemo da sve što mnogi govore nema nikavkog smisla onako sa ljudskog nivoa.

Ovdje se ne radi o tome šta će Srbi sa sobom pitanje je šta ćemo mi sa sobom i možemo li ikada smoći snage da oprostimo Epskom plemenu svo zlo koje su nanjeli.
Bosnolog

#73 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by Bosnolog »

arzuhal wrote: Ne.

Nama bi trebala jedna zajednička izjava, neko saopćenje kojeg bi potpisali svi koji nešto znače u ovoj državi ili svi oni koji nekog/nešto predstavljaju (recimo: B.Izetbegović, Z.Lagumdžija, Ž.Komšić, reis Cerić, H.Silajdžić...pa novinari, razna NVO i UG, itd) u kojem bi se:
zahvalili predsjedniku Tadiću na njegovoj odlučnosti da se obračuna sa zlom koje je pristiskalo Srbiju cijelo ovo vrijeme, te da uhapsi/liši slobode optuženika za najstrašnije ratne zločine na tlu Evrope od kraja WWII,
pozdravili i podržali rad Tužilaštva i odjela za ratne zločine Srbije koje će, nesumnjivo, pohapsiti sve jatake/pripadnike mreže podrške ovom optuženiku i stavit ih iza rešetaka,
posebno se zahvaliti bivšem premijeru, a sadašnjem predsjedniku RS-a, Miloradu Dodiku, kao i svim institucijama RS-a koje su radile na otkrivanju i lociranju Ratka Mladića, na nesebičnom zalaganju i trudu da se i ovaj, kao i svi ratni zločinci, dovede pred lice pravde i odgovora za svoje zločine, u čemu su institucije RS-a imale veliku i nemjerljivu ulogu i koje su sve činile da se to i uradi, dijeleći sva svoja obavještajna saznanja sa MUP-om Srbije, odnosno BIA-om.
Dakle, jedno ovako što sadržajnije saopćenje :D
Nemoj da si naiv(n)a

Ministar nesigurnosti Ahmetovic se nedavno ponizio kada je isao u Srbiju da ljubi Milosevicevom Dacicu ruke sto mu je obecao vratiti prije agresije na RBiH otete helikoptere koje je Srbija odnosno Legija koristio u agresiju na RBiH prevozeci ubice nase djece i nakon svega pseto bi da vrati ohrndale kante umjesto da plate te iste helikoptere nakon tuzbe ili kupe nove,...Ali kada ljudska fukara bez karaktera ode na stogodisnjicu obljezavanja policije u zemlju koja mu je pola familije sahranila po masovnim grobnicama u Srebrenici,kao nastavak visegeneracisjkish genocida tog dijala BiH,......

Srbija je imala obavezu da ih uhapsi sve nakon rata ali nije vec je trgovala sa njima i nastavila sa neprijeteljstvom prema BiH,...

Tadic i Dacic su sve godine cuvali Maldica i sada ga unovcili jer nisu imali drugog izbora zbog bezizlazne situacije bankrot Srbije,...To sto ti predlazes to su trebala pokrenuti proevropsko demokratska udruzenja i stanke u Srbiji i probosanska srpska udruzenja u BiH jer je on njaveci teret njima,... oni su u ilegali jer bi ih smatrali izdajnicima a svaka javna podrska istima bi ih jos dublje ukopala jer je problem nepostojanja kriticne mase medu Srbima koji su satanizovani ali je surova istina da najveci dio Srba i dalje podrzava Mladica i ostale zlikovce,otidi na face book pa vidi ko podrzava hapsenje a ko ne,....Stoga ne treba da cude ova organizovanja procetnickih orgija i prkosenja civiliziranom svijetu i Mladicevim zrtvama velicajuci nekog ko je pocinio najvece zlocine u Evropi nakon Hitlera,.....

Razumijem tvoj point sta zelis poruciti ali Tadic koji podrzava Dodika dok drugo prica je dvolicni licimjer kojeg manje respektujem od otvornih cetnika Radikala jer su oni barem iskreni u onom sto kazu i rade,......
arzuhal

#74 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by arzuhal »

Bosnolog wrote: Razumijem tvoj point sta zelis poruciti ali Tadic koji podrzava Dodika dok drugo prica je dvolicni licimjer kojeg manje respektujem od otvornih cetnika Radikala jer su oni barem iskreni u onom sto kazu i rade,......
A kome nije jasno svo to licemjerje političke Srbije epskih razmjera i stvarni ciljevi kojih se nikad ne odrekoše?

Ali mislim da je to najbolje što se može učiniti - hvaliti ih na sav glas i davati podršku, govoriti o njihovom iskrenom odnosu prema pravdi i boli prema žrtvama, itd.

Niko nije budala.
Skijash

#75 Re: Mladić, Srbi, ''katarza'', suživot...

Post by Skijash »

kritichar wrote:
Skijash wrote:
kritichar wrote:Velika većina njih podržava Mladića, a samim tim i genocid, pa kako da živimo zajedno?
A onda odseli negdje vani, nemoj da te neko ovdje drži protiv tvoje volje. Srpski narod će ozdraviti i kad četnike razvalimo jednom za svagda, sve će ovo biti samo ružna uspomena, poput turskih sejmena, Pavelićeve NDH i Draže.
Dio srpskog naroda je zdrav, ali mali dio, 80 % Srba još uvijek bije bitke od prije 500 godina.
A ko će to razvalit četnike, ti? Kad ih Tito nije uspio razvalit nećeš ni ti. Mladić nije bio ljubitelj četnika a opet je zločinac.
Ja neznam kako ti to misliš njih razvalit, kad 500 godina taj mentalni sklop nije razvaljen.

P.S./ nisam protiv srpskog naroda, ali jesam protiv fašističkog mentalnog sklopa u srpskog naroda.
Ti si opasan igrač :) U jednom komentaru postavljaš pitanje kako da živimo zajedno sa nekim ko ima pogrešne ideje, u drugom komentaru tvrdiš da se te ideje unutar srpskog naroda nikad neće suzbiti, a zaključak bi trebao biti da je suživot nemoguć :) Pa ti unaprijed kažem da seliš negdje vani ako nemaš stomak za dosljednu borbu protiv mržnje.
Locked