Mladic na umoru

Post Reply
Edit

#1 Mladic na umoru

Post by Edit »

Biv¹i vojni voða bosanskih Srba Ratko Mladiæ mogao bi biti na umoru nakon ¹to je prije sedmicu dana imao mo¾dani udar, pi¹e u petak jedan beogradski tabloid navodeæi izvor blizak bjeguncu optu¾enom za genocid i ratne zloèine.
"Ratko Mladiæ je u kritiènom stanju i njegove ¹anse da pre¾ivi su slabe. Glavni problem je ¹to ne mo¾e primiti odgovarajuæu ljekarsku njegu", pi¹e u petak Kurir, navodeæi "dobro informirani izvor vrlo blizak Mladiæu tokom rata u Bosni i Hercegovini". (...)
Prema izvoru kojeg navodi Kurir, Mladiæa ¹titi oko 800 ljudi, "vrlo dobro obuèenih i opremljenih", i nemaju ¹ta da izgube osim Mladiæa", kojega po¹tuju kao "oca".
FENA
23/06/2006 12:09
bilo bi pravedno da jos dugo pozivi u tom stanju... dok mu i posljednja njegova zrtva ne izadje pred oci...

Nego pitam se, sta li ce onih 800 raditi nakon sto on umre???
karanana

Post by karanana »

neka dodju nazad u bosnu i prijave se u profesionalnu vojsku bih.
spongebob

Post by spongebob »

Pregovori Srbije sa EU su stali dok god se ova dvojica ne uhapse, pa to je minimum koji se moze ocekivati od morala danasnjih politickih predstavnika Evrope. Prema Spiegel-u, Kostunica trazio susret sa kancelarkom Merkel kako bi zatrazio pomoc BND-a (njemacka tajna sluzba) u traganju za osumnjicenim. Da li je patka ili ne, da li je i sam srbijanski politicki vrh izgubio trag...ko ce ga znati. Nije im prvi put da lazu. pa ti vjeruj.
dinash

Post by dinash »

bas me zanima da li ce EU dozvoliti srbiji da prodje tako jeftino ...
novel

Post by novel »

Nemci će juriti Mladića?
23. jun 2006. | 07:27 | Izvor: B92
Beograd -- Nije poznato da li će nemački špijuni juriti haške optuženike, ali se zna da će Koštunica tražiti njihovu pomoć.

Pošto su predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić i direktor Bezbednosno-informativne agencije Rade Bulatović izjavili da ima pomaka u potrazi za Ratkom Mladićem, nemački mediji su pod oznakom "hitno" objavili da će Koštunica pomoć tražiti i od njihovih agenata.

Koštunica će, kako prenose Večernje novosti, zamoliti kancelarku Nemačke Angelu Merkel da nemački agenti iz Savezne obaveštajne službe pomognu u hvatanju Mladića, ali i Radovana Karadžića. Nemački listovi se pozivaju na to da je Drašković u intervjuu listu Fraje prece iz Kemnica već uputio apel nemačkim agentima kako bi Srbiji bila pružena pomoć u približavanju Evropskoj uniji.

U pisanju nemačkih medija nije precizirano koju vrstu pomoći će Koštunica tražiti, odnosno da li bi se ta pomoć odnosila na njihov dolazak u Srbiju ili pomoć u inostranstvu. U nemačkim listovima se samo uzgred pominje da je Karadžić na nekom nepoznatom mestu u svetu. List podseća da je nemačka obaveštajna služba izložena teškim optužbama za nedozvoljenu saradnju s CIA u otmicama osumnjičenih za terorizam, ali i da je jedan od njihovih agenata bio vođa mase koja je izazavala nerede na Kosovu u martu 2004.
:oops: ne znam za umor ali da draskovic prvo iz pepela ozivi cetnike :oops: pa onda evo poziva i svabe da dodju da se "ceraju" (a jos cemo se cerati) :oops: bit ce krvavo :D bit ce 6:0 za srbiju :D :oops:
spongebob

Post by spongebob »

dinash wrote:bas me zanima da li ce EU dozvoliti srbiji da prodje tako jeftino ...
Ama njima bi bilo dovoljno kad bi Srbi pohvatali misevei to bi im bio dovoljan razlog da svrsavaju na napredak na Balkanskom poluostrvu. Medjutim: EU diplomati ne agiraju s namjerom nego iz neznanja!!! Nisu oni toliko pametni samo zato sto su u EU. Tako da se mi mozemo zadovoljiti i tim tricama i kucinama. Ali kad na slijedecim izborima opet u Srbiji pobijede radikali (kojima nezavisna istrazivanja javnog mnjenja predvidjaju oko 40% ukupnih glasova) bice ono, Nedime ko nas gadja....Evropa to nece razumjeti, jer ona ne razumije Balkan niti joj je to primarni cilj niti shvata ozbiljnost problema.
karanana

Post by karanana »

dokle cemo nasjedati na srpsku propagandu. samo plasiraju neke price a mi ko djeca kad nam odrasli kazu da ce nam dati nesto pa nam nikad ne dadnu. sad ce niknuti 54 teme na ovu vijest. a kad kazu da je umro jos 38 tema ce se pojaviti.
Murisno1

Post by Murisno1 »

ma ja maloprije da odgovorim na ovu temu otvori mi nou ...

elem ... mater li mu jebem fašističku ...

ne znam šta bi mu poželio da prođe ...
branimir_s

Post by branimir_s »

Hoćemol mu malo otići u posjetu? Malo narandži i soka da mu ponesemo? Dabogda umirao i patio se 20 godina.
karanana

Post by karanana »

Da je ovo istina, Kostunica bi ga vjerovatno vec pokazao svijetu na samrtnom krevetu jer u tom slucaju sudjenja ne bi bilo a Srbija bi dobila poene kod EU-a i pocela s pregovorima.

A ovako, da umre a Kostunica ga ne pokaze pitanje je sta ce EU uraditi s pregovorima, bar u bliskoj buducnosti.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

da ovo ne bude kobajagi sahrana... a njega prebace tamo negdje u neki krs da odzivi ostatak zivota :(
bagavac

Post by bagavac »

Vozdra_123 wrote:da ovo ne bude kobajagi sahrana... a njega prebace tamo negdje u neki krs da odzivi ostatak zivota :(
Upravo tako, EU i USA su zeljele iztrijebiti comunizam na Balkanu, saradnici Mladic i karadzic na slobodi a male ribice po Hagu... bas po planu to ide sve... a mozda ce i mladicu biti sahrana ko Bruce Lee-u, sanduk sa lutkom na puhanje: Image

:lol: :lol: :lol: :lol:
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

@bagavac
samo ti zahebavaj :D
JBT

Post by JBT »

Folira.
:oops:
Stitch__

Post by Stitch__ »

ja kontam neki mladić se umara hebo vas naziv teme :D