znaci situacija je ovakva danas sam bio nekim poslom na stupu kod onog mosta na stanici i primjetio da na svakoj strani ceste su prosjaci koji fol peru prozore al problem je u tome sto su to sve mala djeca (pretezno romska djeca) znaci nemaju ni 5 godina to je 100% vec su ih roditelji poslali na cestu da proseee a sto je najgore vrlo lako mogu stradat to jedinstve problem naseg grada to nije samo po putevima nego i u svakom tramvaju prosjecno jedan prosjak al opet sto je najgore mala djeca ?? pa jel mozda to ikako rijesivo da si nekome prijavi ili da se kazne njihovi roditelji ili staratelji jer to je iskoristanje maloljenika..pozdrav.
"mladi prosjaci"
-
el_gadafi
#1 "mladi prosjaci"
pozdrav svim forumasima 
znaci situacija je ovakva danas sam bio nekim poslom na stupu kod onog mosta na stanici i primjetio da na svakoj strani ceste su prosjaci koji fol peru prozore al problem je u tome sto su to sve mala djeca (pretezno romska djeca) znaci nemaju ni 5 godina to je 100% vec su ih roditelji poslali na cestu da proseee a sto je najgore vrlo lako mogu stradat to jedinstve problem naseg grada to nije samo po putevima nego i u svakom tramvaju prosjecno jedan prosjak al opet sto je najgore mala djeca ?? pa jel mozda to ikako rijesivo da si nekome prijavi ili da se kazne njihovi roditelji ili staratelji jer to je iskoristanje maloljenika..pozdrav.
- ProbuseniDolar
#2 Re: "mladi prosjaci"
Kriva je iskljucivo Kantonalna vlast i policija ... Tu djecu na kraju radnog dana kupe roditelji sa kombijima, i ujutro ih opet tu dovuku ... Jedna policijska akcija bi to rijesila, dobro kazniti roditelje, ako treba i vise puta, pa ce se onda zamisliti da li da salju opet djecu da prose
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#3 Re: "mladi prosjaci"
Kako ćeš Cigana kazniti koji ništa nema, i kad nema da plati svejedno mu je i ako odleži par dana u zatvoru, kad izađe nastaviće po starom.ProbuseniDolar wrote:Kriva je iskljucivo Kantonalna vlast i policija ... Tu djecu na kraju radnog dana kupe roditelji sa kombijima, i ujutro ih opet tu dovuku ... Jedna policijska akcija bi to rijesila, dobro kazniti roditelje, ako treba i vise puta, pa ce se onda zamisliti da li da salju opet djecu da prose
-
Eborg
#4 Re: "mladi prosjaci"
Ako se ne varam moguce je privremeno ili trajno oduzimanje skrbnishtva nad djecom u takvim sluchajevima koja onda se stavljaju pod nadzor organa starateljstva i smjeshtaju u dom ili neku porodicu.
- Cholina_Lokica
#5 Re: "mladi prosjaci"
to i kad se uradi, djeca odmah bjeze iz doma, i vracaju se starom nacinu zivota... zacarani krug, smjeste ih u dom il isigurnu kucu, oni pobjegnu i x puta sve se to ponavlja...Eborg wrote:Ako se ne varam moguce je privremeno ili trajno oduzimanje skrbnishtva nad djecom u takvim sluchajevima koja onda se stavljaju pod nadzor organa starateljstva i smjeshtaju u dom ili neku porodicu.
-
felichi
#6 Re: "mladi prosjaci"
prije neki dan, gledam cigana iz mercedesa e klase izlazi i komanduje klincima gdje ce koji stati. gazda.
jednog salje da prosi ispred ulaza u merkur, drugu dvojicu na parking.
zahtjevan je to posao, nesto kao manager, potrebna je prava odluka i dobar assesment. tesko je
raditi sa djecom. ali na kraju, isplati se.
dok bude ovaca bice i vune...
jednog salje da prosi ispred ulaza u merkur, drugu dvojicu na parking.
zahtjevan je to posao, nesto kao manager, potrebna je prava odluka i dobar assesment. tesko je
raditi sa djecom. ali na kraju, isplati se.
dok bude ovaca bice i vune...
- metar_drva
#7 Re: "mladi prosjaci"
treba ih sve, zajedno sa zatvorenicima koji prde u zatvoru i ne rade nista, poslat da rade drustveno korisne poslove, npr radit u kamenolomu, cistit ulice itd. sve one poslove koji ne zahtijevaju iq veci od 45 i gdje se radnje ponavljaju do besvijesti. tako bi bar bilo neke koristi od njih, ne bi se trosile drzavne pare bezze na njih i ne bi ih bilo po ulicama. naravno, ovo je mrtva utopija, al eto tako bih ja to da me neko nesto pita, ili da sam ja netko 
sve one koji misle siljit pricu o ljudskim pravima molim da ignorisu ovaj post, hvala
sve one koji misle siljit pricu o ljudskim pravima molim da ignorisu ovaj post, hvala
- Dogman
#8 Re: "mladi prosjaci"
Ovo da je normalna drzava ta djeca bi vec odavno bila oduzeta tim roditeljima.
- cute poison
#9 Re: "mladi prosjaci"
A bolje i da peru prozore pa da zarade, ja ih ne volim vidjeti kad idu i prose u tramvaju ili kad sjede na cesti... 
- cyprus
#10 Re: "mladi prosjaci"
Još kad bi se to moglo nazvat pranjemcute poison wrote:A bolje i da peru prozore pa da zarade, ja ih ne volim vidjeti kad idu i prose u tramvaju ili kad sjede na cesti...
Ma to je moguće rješit apsolutno, ali država je potpuno pogrešno postavljena prema romskoj populaciji. Zašto je Rome nemoguće tretirat kao i sve ostale građane. Ne diskriminisati ih ni po kojem osnovu, ali im ni ne tolerisati ono što ne treba!
- cute poison
#11 Re: "mladi prosjaci"
Nisam ni rekao da "dobro" operu, al' bar se trude da na neki nacin zarade... Pogledaj samo onog gore na slici, pogledaj mu u oci, sta je ono sve propatilo i kakav je njegov zivot od rodjenja... Zivi od danas do sutra, i ono sto zaradi zna da nije njegovo.cyprus wrote:Još kad bi se to moglo nazvat pranjemcute poison wrote:A bolje i da peru prozore pa da zarade, ja ih ne volim vidjeti kad idu i prose u tramvaju ili kad sjede na cesti...![]()
Ma to je moguće rješit apsolutno, ali država je potpuno pogrešno postavljena prema romskoj populaciji. Zašto je Rome nemoguće tretirat kao i sve ostale građane. Ne diskriminisati ih ni po kojem osnovu, ali im ni ne tolerisati ono što ne treba!
- Edin H.
#12 Re: "mladi prosjaci"
cyprus wrote:Još kad bi se to moglo nazvat pranjemcute poison wrote:A bolje i da peru prozore pa da zarade, ja ih ne volim vidjeti kad idu i prose u tramvaju ili kad sjede na cesti...![]()
Slazem se, treba ih poslati na trening s ciljem poboljsanja usluge koju pruzaju
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#13 Re: "mladi prosjaci"
znam sigurno da je policija jedno vrijeme pokušala tome stati u kraj. ali izgubila se volja nadležnih tako da je i policijska "potjera" prestala. ipak je to previše unosan "posao" da bi tako olako popustio.ProbuseniDolar wrote:Kriva je iskljucivo Kantonalna vlast i policija ... Tu djecu na kraju radnog dana kupe roditelji sa kombijima, i ujutro ih opet tu dovuku ... Jedna policijska akcija bi to rijesila, dobro kazniti roditelje, ako treba i vise puta, pa ce se onda zamisliti da li da salju opet djecu da prose
-
kijameta
#14 Re: "mladi prosjaci"
Kao i u 99 % stvari u Bosni,glavni i osnovni problem je nesprovodjenje zakonske regulative koja postoji i koja je uglavnom dobra. Potpuni nerad izvrsnih organa vlasti-policije,socijalnih sluzbi.Dile wrote:to i kad se uradi, djeca odmah bjeze iz doma, i vracaju se starom nacinu zivota... zacarani krug, smjeste ih u dom il isigurnu kucu, oni pobjegnu i x puta sve se to ponavlja...Eborg wrote:Ako se ne varam moguce je privremeno ili trajno oduzimanje skrbnishtva nad djecom u takvim sluchajevima koja onda se stavljaju pod nadzor organa starateljstva i smjeshtaju u dom ili neku porodicu.
To sto Romi bjeze od izvrsavanja kazni,nije opravdanje da sudstvo,policija i socijalne sluzbe ne rade svoj posao i ne primjenjuju zakone ove drzave. Sta mislis kada bi se tako tretiralo ubice,pobjegne jednom-dvaput iz zatvora i onda se 'zakljuci' ; ma neka ga na slobodi,vidis da bjezi. A ubice-pojedinci, mada ta rijec jako zvuci su za jedno drustvo puno manje opasni od armije prosjaka i organizovanog kriminala koji iza njih stoji.
Represija i rad na sprovodjenju zakona koje imamo bi dali dobre rezultate ali policija i socijalne sluzbe su kao i cijelo drustvo,truhle iz temelja.
-
Ripicipi
#15 Re: "mladi prosjaci"
Na semaforu u hrasnom su se pojavili ultra moderni romi koji pricaju engleski
Sinoc na semaforu mi prilazi rom od nekih 13-14 godina i poce pricati na engleskom
, akcenat za sjebat se
Kaze bio u ameriKi pa naucio, a poslije njega dolazi drugi, mozda isto 13-14 godina koji isto tako odlicno prica engleski, a on kaze da je naucio preko filmova
Uglavnom, bilo je zanimljivo sa romima peracima shajbi prozboriti koju na engleskom
Sinoc na semaforu mi prilazi rom od nekih 13-14 godina i poce pricati na engleskom
Kaze bio u ameriKi pa naucio, a poslije njega dolazi drugi, mozda isto 13-14 godina koji isto tako odlicno prica engleski, a on kaze da je naucio preko filmova
Uglavnom, bilo je zanimljivo sa romima peracima shajbi prozboriti koju na engleskom
- starii
#16 Re: "mladi prosjaci"
ma kakvo pranje soferšajbi...to je samo meljanje i grebanje šoferšajbe...kad mi počne meljati po šoferšajbi dode mi da ga uhvatim, kosti da mu polomim...zadnji put kad sam im rekao da ne peru jedan se ko fakin našao pa pođe da otvori gepek,vjerovatno kontao da nešto mazne al sreće pa auto mogu zatvoriti iznutra pa ga je mali popušioEdin H. wrote:cyprus wrote:Još kad bi se to moglo nazvat pranjemcute poison wrote:A bolje i da peru prozore pa da zarade, ja ih ne volim vidjeti kad idu i prose u tramvaju ili kad sjede na cesti...![]()
Slazem se, treba ih poslati na trening s ciljem poboljsanja usluge koju pruzaju
- Lauryn Hill
#17 Re: "mladi prosjaci"
Ma cuuuuuj, "pojavili" se, "pricaju" engleski!potres_mozga wrote:Na semaforu u hrasnom su se pojavili ultra moderni romi koji pricaju engleski![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#18 Re: "mladi prosjaci"
dokle god budete davali para bit će tu
- karanana
#19 Re: "mladi prosjaci"
susreo sam i ja tu dvojicu roma yankeeja. akcenat fakat za sjebat se. i ne radi se o par fraza, oni se raspricali na engleskom o svemu i svacemu.
-
duboka_misao
#20 Re: "mladi prosjaci"
podavno starom pridje rom nako mladji cist sredjen pita da mu da marku, kaze stari nema problema jarane de malo ovo pometi okolo skupi ovo smece evo ti i 5! Kaze frajer uf pa da se isprljam! 
-
Sounder
#21 Re: "mladi prosjaci"
da mozda nije diaspora iz amerike, vratila se sa mora nakon 20 dana i spremaju se za put nazad preko sarajeva?karanana wrote:susreo sam i ja tu dvojicu roma yankeeja. akcenat fakat za sjebat se. i ne radi se o par fraza, oni se raspricali na engleskom o svemu i svacemu.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#22 Re: "mladi prosjaci"
To su DŽIPSI KINGSIkaranana wrote:susreo sam i ja tu dvojicu roma yankeeja. akcenat fakat za sjebat se. i ne radi se o par fraza, oni se raspricali na engleskom o svemu i svacemu.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#23 Re: "mladi prosjaci"
Htjela sam otvoriti ovakvu temu,, jer je to u gradu ozbiljan problem na semaforima. Radi se o tome da su djeca tako mala,da ih se često ne vidi ako su ispred auta ili sa strane. Ko ima džip, malo dijete ne može da vidi nikako. E, pa onda ne daj Bože da ga tako udariš autom... veliki belaj
Slučaj je sa semaforima kod stanice, socijalnom, stupu... čak su djeca ponekad i agresivna do mjere da se mora zatvoriti svi prozori. NIkada nisam vidjela da policija reagira ili da ih tjera
Slučaj je sa semaforima kod stanice, socijalnom, stupu... čak su djeca ponekad i agresivna do mjere da se mora zatvoriti svi prozori. NIkada nisam vidjela da policija reagira ili da ih tjera
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#24 Re: "mladi prosjaci"
za najbogatije ne važe nikakvi zakoni kao i za najsiromašnije
tako da je policija nemoćna niti se želi miješati
što oduzeti kao kaznu čovjeku koji ima sve
ili
što oduzeti kao kaznu čovjeku koji nema ništa
tako da je policija nemoćna niti se želi miješati
što oduzeti kao kaznu čovjeku koji ima sve
ili
što oduzeti kao kaznu čovjeku koji nema ništa
- Dogman
#25 Re: "mladi prosjaci"
Onome tko prisilno dijete salje na ulicu da prosi i pri tome ugrozava njegov zivot, treba oduzeti to djete, jer ocito je da mu u toj obitelji nije pruzen primjeren zivot.komi wrote: što oduzeti kao kaznu čovjeku koji nema ništa
Cesto sam vidjao mladju zenu na Stupu koja prosi po najvecoj vrucini i nosa bebu staru 3-6 mjeseci koja se cijelo vrijeme przi i place. Nazalost ovo je propala drzava pa je sve to moguce.