Mladi, preuzmite medijski prostor
-
star777
#1 Mladi, preuzmite medijski prostor
i nakon 20-30 godina ista postava pjevača je u nekom fokusu bitnosti i interesovanja medija i javnosti, a to su redom: Zdravko Čolić, Bregović,Lepa Brena,Hari Mata hari, Halid Bešlić, Halid Muslimović,Šerif konjeivć,Merlin,Žera, Loša...ima ih koliko hoceš još,ja sam odrastao uz te pjesme njihove,ali što je dosta dosta je više...te generacije od 1950- 1965g previše su uzurpirali medijski prostor i vrijeme je da mladi i talentirani ljudi sve preuzmu i stvore neke nove pjesme, nove trendove koji će biti lijepi i prihvatljivi za mase.. a prethodno pomenuti u mirovinu..
- mrtva kokoš
#2 Re: Mladi, preuzmite medijski prostor
a rizo ruza 
-
star777
#3 Re: Mladi, preuzmite medijski prostor
gdje ti je on pjevač?on je samo pokušaj...
- mrtva kokoš
#5 Re: Mladi, preuzmite medijski prostor
cuj rizo pokusaj
jesi vidio ovo ...
-
star777
#6 Re: Mladi, preuzmite medijski prostor
a obitelj gegaj...pa da je iole kako treba trebali bi kaznit dozivotnom zabranom da glas puste
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7 Re: Mladi, preuzmite medijski prostor
Mi stari zahtijevamo nešto novo od omladine. Dosta više penzionera što šuškaju, kroz nos pjevaju,....Pjesme ne pjevaju, nego pričaju, stenju k'o da imaju stomačnih problema!
Ovako ide slijed:
Osnivanje sarajevske pop&rock-škole via Radio-Luxemburg,...Pastirski rock&roll,....Novi val,...New primitves,...Hoćemo sada nešto novo!
Da znam note sevdah bi optočio rumbom i sambom, posebno sandžački svedah,...
Kokuzluk čuda čini,...Turbulencije vakta i zemana porodiće nešto,...
Zapamtite šta je izgovorio Orson Welles-aga (Ubiše ga u ''Neretvi'' njegovi):
Recimo, da zasviraju KOKUZ ROCK, naprave pokret u vascijeloj umjetnosti od plesa i književnosti do filma i svirke.
Ovako ide slijed:
Osnivanje sarajevske pop&rock-škole via Radio-Luxemburg,...Pastirski rock&roll,....Novi val,...New primitves,...Hoćemo sada nešto novo!
Da znam note sevdah bi optočio rumbom i sambom, posebno sandžački svedah,...
Kokuzluk čuda čini,...Turbulencije vakta i zemana porodiće nešto,...
Zapamtite šta je izgovorio Orson Welles-aga (Ubiše ga u ''Neretvi'' njegovi):
Sve se sastavilo, i kokuzluk, i turbulencije vakta i zemana, pa da se u nekim manjim bosanskim mjestima rode talenti, da dođu u njihov glavni grad, Sarajevo, tu se sastanu i naprave revoluciju. Skoro sve poznate Sarajlije su u provinciji rodjeni. Ne zamjeram im provinciju, čak sam i ponosan na njih."You know what the fellow said—in Italy, for thirty years under the Borgias, they had warfare, terror, murder and bloodshed, but they produced Michelangelo, Leonardo da Vinci and the Renaissance. In Switzerland, they had brotherly love, they had five hundred years of democracy and peace—and what did that produce? The cuckoo clock."
Recimo, da zasviraju KOKUZ ROCK, naprave pokret u vascijeloj umjetnosti od plesa i književnosti do filma i svirke.